Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecie co wam powiem prawie w kazdej rodzinie sa problemy... my np z meza siostra nie gadamy juz od jakis 4 lat i nawet nie pojechal na jej slub ale to bardzo dluga historia....a oni mili ze soba super kontakt no i jak to wszyscy mowia ze przeze mnie moj m sie zmienil ale to nie prawda owszem zmienil sie ale juz nie siedzi w kacie i od czasu do czasu ma inne zdanie niz wszyscy czyt znp jego mama czy siostra no i wtedy jest wielki problem bo przeciez nigdy taki nie byl no i to moja wina....
-
kada Ty to masz szczescie! co to za konkurs byl?
Ona20 sory ale twoja siostra to jakas kretynka! i wez sie w garsc i tez jej dogadaj bo to jest chore zachowanie jakby 15 lat miala ja nyslalam ze ona jest mlodsza po zachowaniu nie powiedzialabym ze starsza eh:/
Agus kombinuj i staraj sie o kase bo napewno cos Ci sie nalezy wiecej jak dziewczyny pisaly ktore tez mieszkaja w UK..
Daria a Ty znowu bób, hehe ja dzisiaj chcialam kupic alw i tak bym bie jadla wiec moze jutro:D
Madzia gratuluje 36 tygodnia! 1500-1600 to jest ok ale nie gdy jest dziecko a to sa nasze polskie realia trzeba wyjechac poki dziecko bedzie male i jest sie mlodym bo język szybciej wchodzi i ma sie ochote tym bardziej ze tu nic nie mamy zadnych zobowiazan kredytow nic trzeba kombinowac. bo te pieniadze ktore dostajemy sa smieszne. moj M z nadgodzinami nawet 2000 nie wyciagnie...do rachunkow i jedzenia tez sie musimy dokladac ubrac sie trzeba a gdzie jakies przyjemnosci, nas naeet nie stac przez ostatnie wydatki zeby pojechac gdzies na weekend do Wisly chociaz, nie mowiac juz o polskim morzu, raz tyko bylam w 3 klasie podstawowki na zielonej szkole masakra.
Kamila a w internecie sprawdzalas moze bedzie jakas interpretacja Twoich wynikow?Magda2013 lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Hej dziewczyny
Aggie, dzięki za linka! Wózki wózkami, ale najbardziej to się ucieszyłam kosmetykami bambinohaha
Kurcze z tymi benefitami to lepsze coś niż nic, bo mi np. nic się niestety nie należy, także też nie jest łatwo. Zwłaszcza właśnie jak mojemu P. dadzą day off'a, albo ze 2, to tygodniówka jest żałosna. A przyjedzie ciapaty z 5 dzieci i łykają hajs na każde. -_-'Aggie lubi tę wiadomość
-
A z tymi hormonami to też mam jazdy od kilku dni, mój P. nie wie co się dzieje.
Płaczę co chwilę, sama nie wiem czemu. Mówię mu już żeby się nie przejmował, zaraz mi przejdzie. A on taki wystraszony, że może przez niego, albo coś mi się dzieje. Kiedy ja sama nie wiem o co chodzi.
Dodi, Moni&, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Kada szczęściaro
gratki....
Magda gratuluję kolejnego rozpoczętego tygodniajuż niewiele....
widzę, że też nie macie za kolorowojakoś specjalnie mnie to nie dziwi, bo czasy są naprawdę wszawe, ale to jest przykre, ze przyszło nam żyć w takich czasach
uważam, że mimo wszystko nasi rodzice wcale nie mieli się źle....
Aggie mam nadzieje, że jednak wyliczą Wam jakąś godziwą sumę tych benefitówAggie, Moni&, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy wasze dzieci też to wnerwia jak coś sobie kładziecie na brzuchu?? ja czasami sobie talerz położe jak siedze na kanapie i jem albo pilota, to tak kopie aż ten pilot podskakuje.
Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Sproquette wlasnie o to chodzi, muzulmani wykorzystuja system na maxa
w pracy spotykam sie z takimi co 20 lat siedza w uk a jezyka ni w cholere, albo tacy co mowia ze popracuja 20h w tyg zona z dziecmi w domu bo panstwo doplaci im a to starcza na godne zycie, i nie umeczy sie
a tu czlowiek kombinuje zeby samemu sobie radzic... znam w cholere ludzi dookola mnie ktorzy mogli by starac sie o jakies benefity ale nie chce im sie pierdzielic z papierami i przeciagac z urzedami... A Twoj przez agencje robi? przy tygodniowkach mozna jakos nadrobic bo w tym tyg bedzie lipa a w nastepnym powiedzmy weszly by nadgodziny z dodatkowa doplata, przy miesiecznej nie wyrobi Darek godzin tak zeby weszlo jako nadgodziny
-
Sproquette teraz byly ogromne zmiany w benefitach w UK np teraz ktos kto pierwszt raz stara sie o WTC i CTX nie bedzie dostawal oddzielnie tych zasilkow tylko objete sa w jednym Universal Credit i ten UC skupia w sobie jeszcze kilka innych zasilkow....mnie to dotknie w 2017 bo wtedy wszyscy przejda na ten UC a z tymi zmianami w systemi benefitow to zgadzam sie bo troszke nie fair jak ktos przyjezdza wlasnie jak piszesz z kilkuosobowa rodzina i na podstawie np polskich zarobkow dostawal working tax credit co ma sie nijak do brytyjskiego systemu spolecznego i to bylo nie fair bo dostawili wszystko mieszkanie socjalne oplacony caly rent i council do tego wzysktie inne mozliwe zasilki i to na najwyzszym poziomie bo np w kontrakcie mial 24h zona nie pracuje i ma kilkoro dzieci a reszte h robi na czarno i moim zdaniem to bardzo krzywdzace dla tych rodzin ktore zyja skomniej a uczciwie....
-
Aha Aggie i reszta z UK ktore rodza po raz pierwszy od razu po ur dziecka dzwonicie i wypelnijcie forme na child tax credit bo od tego zalezy czy dostaniecie tzw becikowe bo na zalatwienie becikowego ma sie 3 miesiace.....
Aggie lubi tę wiadomość
-
Ninkapa serio tak ludzie robili? ja nie slyszalam o czyms takim oO o kurna to faktycznie sie nie dziwie ze zmiany wprowadzaja. Ale swoja droga mimo tego ile o nas (polakach) gadaja, to nie jestesmy sprawiedliwie oceniani. Gdzies mama czytala procentowe pobieranie zasilkow przez 3 narodowosci: polakow, anglikow i muzulmaninow... bierzemy najmniej, nie pamietam ile tego bylo i nie chce wprowadzac w blad ale cos okolo 30%, anglicy cos okolo 63% na pewno, a muzulmanie 138% chyba wiem ze powyzej 130 bylo... takze samo za siebie mowi...
-
nick nieaktualny
-
Ninkapa wlasnie wiem o tym... i to mnie najbardziej bolalo ze moge nie dostac... bo trzeba miec najpierw working tax zeby dostac child tax i dopiero potem wchodzi becikowe. Ale powinno sie udac
mam nadzieje
To ide sie zdrzemnac bo padam na twarza nic nie zrobilam...