Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOna przepraszam ale mnie az nosi jak to czytam..
Ja bym tej siostrze tak pojechala zeby sie zesrala od razu.. Sorki za slownictwo, ale jak tak mozna. Nie powinnas przez nia plakac, a olewac i z nia w ogole nawet nie rozmawiac...
Gotuje bob mmmale u nas leje, az sie nie chce wychodzic z domu
Dodi, Camille87, ona20, Kasieńka:) lubią tę wiadomość
-
Ruda dzięki za przypomnienie
też dzisiaj kupiłam bób
powiedz mi jak długo się go gotuje bo zapomniałam ? aż zmięknie?
pisałam dzisiaj do mojego "kadrowego" i wszystkie dokumenty odnośnie urlopu macierzyńskiego musze dostarczyć max do 14 dni od porodu jedynie zgłoszenie członka rodziny do ubezpieczenia w momencie jak będzie miało nadany pesel. Wiem, ze już nieraz o tym pisałyście, ale wrzucam uzyskane przeze mnie info -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila kup
ja uwielbiam i kilogramami bym jadla
Ona a Twoj maz nie mieszka z wami? Wydajesz sie bardzo wrazliwa osoba. Ja bym az tak chyba sie nie przjmowala.. Przeciez rodzina nie jest slepa. Co innego jakbys nie byla w ciazy... Trzymaj sie dzielnie, nie placz bo to dziala na malenstwo!
A jak bedzie po porodzie? Tez wszyscy tak bedziecie mieszkac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:23
Dodi lubi tę wiadomość
-
Ona trudna sytuacja nie przejmuj sie siostra albo powiedz jej ze jesli bedzie dalej sie tak zachowywac to bedziesz ja ingnorowala....poza tym nie wyobrazam sobie takiej sytuacji i tego ze rodzice w sumie nie reaguja mieszkacie wszyscy razem eiec musza jakuws zasady obowiazywac ...dobrze by bylo gdybyscie wszyscy razem wraz z rodzicami usiedli i porozmawiali...
Aggie jak malutka sie urodzi na pewno wiecej zasilkow bezie sie nalezalo my dostalismy po ur pierwszego dziecka wczesniej tez sie nie nalezalo....takze i u was wszystko sie zmieni jak malutka bedzie juz na swiecie.....Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ninkapa tez mi sie tak wydaje
tylko moj sie stresuje bo nienormowane godziny to i niepewna wyplata... powiedzmy ten tydzien i kolejny beda lipny, ale mam nadzieje ze kolejne dadza jakies nadgodziny, tylko przykro patrzec jak sie zaharowuje zeby nadgonic do normalnej wyplaty.
Ona, brak mi juz slow, myslalam ze z siostra ja mam przekichane, ale ona przynajmniej sie zamknie i obrazi jak powiem zeby sie nie wtracala w to co kupuje malej, albo w inne rzeczy... ale szczerze pewnie bysmy sie pozabijaly jakbysmy mieszkaly pod jednym dachem... serdecznie wspolczujechyba jedyne co mozesz zrobic to starac sie omijac <siostre> i starac sie nie denerwowac.
ona20 lubi tę wiadomość
-
Uff nadrobilam,zajelo mi to prawie godzinie
tyle piszecie ze szok
Ja dzisiaj tez zanioslam wymaz na gbs do przychodni, wyniki maja byc juz jutro.
Amela zrobilam jak pisalas i troche mniej sie ten Gerber rolowal. Lepiej niz bylo. Musze jednak uzyc zawsze gabki,nie bede wyrzucac tego kremu mam jeszcze ponad polowe
Tak pisalyscie o piwkach ostatnio a ja sobie ugotowalam pyszny kompocik z czerwonych porzeczek i truskawekw sumie pierwszy raz w zyciu gotowalam i to bez przepisu :)a wyszedl zajebisty
Moni no my tez myslimy o wyjezdzie gdzies za granice. Zreszta juz kiedys to pisalam.
Wyobrazacie sobie ze mimo ze mam 100% platne L4 to dostaje tyle samo wyplaty co 6 lat temu ??fakt ze wtedy mialam od czasu do czasu jakas tam premie i tez w markecie pracowalam ale przeciez najnizsza krajowa co roku idzie do gory a wyplaty niestety stoja w miejscu
szok..bez premi wyplata taka sama jak 6-7 lat temu
masakra.
Moj maz obliczyl ze jak pojde na roczny macierzynski platny 80% to po dodaniu naszych wyplat i po odliczeniu rachunkow + jego kredytu to zostanie nam na zycie jakies 1500-1600zl na mies. na 3 osoby. Gdzie trzeba bedzie kupic pampersy,niedaj Boze mleko jak nie bede karmic, ubranka bo mala szybko wyrosnie,jedzenie a jak jakis nieplanowany wydatek wyskoczy ? wogole boje sie myslec co to bedzie za przyszlosc
Najgorsze ze nie mamy niestety od nikogo zadnej pomocy,moi bracia mieszkaja z rodzicami-jeden da 400zl drugi 200zl i wszystko maja w dupie. O nic nie musza sie martwic. Tez bym tak chciala. No a moj maz tez nie ma rodzicow. A babcia w dodatku mnie wysmiewa jak gotuje np.ryz na obiad albo wcale nic nie gotuje. Ona nie wie co to bieda bo jej nigdy w zyciu nie zaznalaDla niej szynka musi kosztowac co najmniej 30 zl/kg,najlepsze sa poledwiczki albo rosol z koguta
ale zeby do mieszkania sie dolozyla to nie.
Sory ze tak narzekam ale jak o tym pomysle to sie zyc odechciewa
Moni&, amela lubią tę wiadomość
-
Ja nie lubie bobu
Ona20 tez masz nieciekawa sytuacje.Siostra jest starsza od Ciebie ?moze przejdzie jej ta zlosliwosc jak urodzi
Camilla nie wiem co taki wynik oznacza..jak jutro odbiore wyniki to zobacze co u mnie jest napisane.Co do czkawki to moja corcia tez ma czesto rano..a nawet w nocy. O 2 ostatnio miala
Amela powodzenia na wizycie
A ja dzis zaczelam 36 tc
Mi sie juz brzuch obnizyl,porownywalam wczoraj moje zdjecie sprzed 4 tyg z wczorajszym i jest spora roznica. Wogole jak chodze to czuje caly czas klucie na pecherzu.
A dzis jade obejrzec porodowke i pogadac z polozna,ktora byc moze bedzie przy porodzie jesli oczywiscie bedzie w pracyTo jest ta kolezanka mojej znajomej
Dodi, Ruda27, amela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny