X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona przepraszam ale mnie az nosi jak to czytam..
    Ja bym tej siostrze tak pojechala zeby sie zesrala od razu.. Sorki za slownictwo, ale jak tak mozna. Nie powinnas przez nia plakac, a olewac i z nia w ogole nawet nie rozmawiac...

Gotuje bob mmm :D ale u nas leje, az sie nie chce wychodzic z domu :/

Dodi, Camille87, ona20, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dzięki za przypomnienie :D też dzisiaj kupiłam bób :P powiedz mi jak długo się go gotuje bo zapomniałam ? aż zmięknie? :D

pisałam dzisiaj do mojego "kadrowego" i wszystkie dokumenty odnośnie urlopu macierzyńskiego musze dostarczyć max do 14 dni od porodu jedynie zgłoszenie członka rodziny do ubezpieczenia w momencie jak będzie miało nadany pesel. Wiem, ze już nieraz o tym pisałyście, ale wrzucam uzyskane przeze mnie info ;)

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czym wy jecie ten bob?

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Z czym wy jecie ten bob?

ja jem sam, bez żadnych dodatków :P

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ja wrzucam do garnka i gotuje sie chyba jakies 15 min ale ja niecierpliwa jestem i jem wczesniej tez :P ale wyciagaj sobie i probuj najlepiej :P
    Kamila ja jem sam :D

Dodi lubi tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

mmm bób tez bym zjadła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 23:21

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i ja sprobuje bo nigdy nie jadlam :P

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila kup :) ja uwielbiam i kilogramami bym jadla :/
    Ona a Twoj maz nie mieszka z wami? Wydajesz sie bardzo wrazliwa osoba. Ja bym az tak chyba sie nie przjmowala.. Przeciez rodzina nie jest slepa. Co innego jakbys nie byla w ciazy... Trzymaj sie dzielnie, nie placz bo to dziala na malenstwo!
    A jak bedzie po porodzie? Tez wszyscy tak bedziecie mieszkac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 13:23

Dodi lubi tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tylko trochę wodę solę a Ty Daria też? idę go gotować, umyć lodówkę i biorę się za prasowanie....

Ciemno w domu przez ten deszcz tak, że zaraz światło będę musiała zaświecić :/

Ruda27 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak , bedziemy bo oni zostają a ja wyprowadzic sie nie moge jak narazie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 23:21

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona trudna sytuacja nie przejmuj sie siostra albo powiedz jej ze jesli bedzie dalej sie tak zachowywac to bedziesz ja ingnorowala....poza tym nie wyobrazam sobie takiej sytuacji i tego ze rodzice w sumie nie reaguja mieszkacie wszyscy razem eiec musza jakuws zasady obowiazywac ...dobrze by bylo gdybyscie wszyscy razem wraz z rodzicami usiedli i porozmawiali...
    Aggie jak malutka sie urodzi na pewno wiecej zasilkow bezie sie nalezalo my dostalismy po ur pierwszego dziecka wczesniej tez sie nie nalezalo....takze i u was wszystko sie zmieni jak malutka bedzie juz na swiecie.....

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi tez sole :D a ostatnio to mam wieksze parcie na sol nawet :P
    Ona ja bym ja olewala totalnie, nawet jej nie odpowiadala a trakrowala jak powietrze..

Dodi lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa tez mi sie tak wydaje :) tylko moj sie stresuje bo nienormowane godziny to i niepewna wyplata... powiedzmy ten tydzien i kolejny beda lipny, ale mam nadzieje ze kolejne dadza jakies nadgodziny, tylko przykro patrzec jak sie zaharowuje zeby nadgonic do normalnej wyplaty.

Ona, brak mi juz slow, myslalam ze z siostra ja mam przekichane, ale ona przynajmniej sie zamknie i obrazi jak powiem zeby sie nie wtracala w to co kupuje malej, albo w inne rzeczy... ale szczerze pewnie bysmy sie pozabijaly jakbysmy mieszkaly pod jednym dachem... serdecznie wspolczuje :( chyba jedyne co mozesz zrobic to starac sie omijac <siostre> i starac sie nie denerwowac.

ona20 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak o tym bobie a ja sie zastanawiam gdzie bym mogla go kupic :P chyba lata go nie jadlam |:P

Dodi lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 23:19

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam,zajelo mi to prawie godzinie :D tyle piszecie ze szok :D

Ja dzisiaj tez zanioslam wymaz na gbs do przychodni, wyniki maja byc juz jutro.

Amela zrobilam jak pisalas i troche mniej sie ten Gerber rolowal. Lepiej niz bylo. Musze jednak uzyc zawsze gabki,nie bede wyrzucac tego kremu mam jeszcze ponad polowe :D

Tak pisalyscie o piwkach ostatnio a ja sobie ugotowalam pyszny kompocik z czerwonych porzeczek i truskawek :) w sumie pierwszy raz w zyciu gotowalam i to bez przepisu :)a wyszedl zajebisty :D

Moni no my tez myslimy o wyjezdzie gdzies za granice. Zreszta juz kiedys to pisalam.

Wyobrazacie sobie ze mimo ze mam 100% platne L4 to dostaje tyle samo wyplaty co 6 lat temu ?? :/ fakt ze wtedy mialam od czasu do czasu jakas tam premie i tez w markecie pracowalam ale przeciez najnizsza krajowa co roku idzie do gory a wyplaty niestety stoja w miejscu :/ szok..bez premi wyplata taka sama jak 6-7 lat temu :/ masakra.

Moj maz obliczyl ze jak pojde na roczny macierzynski platny 80% to po dodaniu naszych wyplat i po odliczeniu rachunkow + jego kredytu to zostanie nam na zycie jakies 1500-1600zl na mies. na 3 osoby. Gdzie trzeba bedzie kupic pampersy,niedaj Boze mleko jak nie bede karmic, ubranka bo mala szybko wyrosnie,jedzenie a jak jakis nieplanowany wydatek wyskoczy ? wogole boje sie myslec co to bedzie za przyszlosc :/

Najgorsze ze nie mamy niestety od nikogo zadnej pomocy,moi bracia mieszkaja z rodzicami-jeden da 400zl drugi 200zl i wszystko maja w dupie. O nic nie musza sie martwic. Tez bym tak chciala. No a moj maz tez nie ma rodzicow. A babcia w dodatku mnie wysmiewa jak gotuje np.ryz na obiad albo wcale nic nie gotuje. Ona nie wie co to bieda bo jej nigdy w zyciu nie zaznala :/ Dla niej szynka musi kosztowac co najmniej 30 zl/kg,najlepsze sa poledwiczki albo rosol z koguta :/ ale zeby do mieszkania sie dolozyla to nie.

Sory ze tak narzekam ale jak o tym pomysle to sie zyc odechciewa :/

Moni&, amela lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie bobu :P

Ona20 tez masz nieciekawa sytuacje.Siostra jest starsza od Ciebie ?moze przejdzie jej ta zlosliwosc jak urodzi :)

Camilla nie wiem co taki wynik oznacza..jak jutro odbiore wyniki to zobacze co u mnie jest napisane.Co do czkawki to moja corcia tez ma czesto rano..a nawet w nocy. O 2 ostatnio miala :D

Amela powodzenia na wizycie :)

A ja dzis zaczelam 36 tc :P

Mi sie juz brzuch obnizyl,porownywalam wczoraj moje zdjecie sprzed 4 tyg z wczorajszym i jest spora roznica. Wogole jak chodze to czuje caly czas klucie na pecherzu.

A dzis jade obejrzec porodowke i pogadac z polozna,ktora byc moze bedzie przy porodzie jesli oczywiscie bedzie w pracy :D To jest ta kolezanka mojej znajomej :)

Dodi, Ruda27, amela lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

No w koncu obiadek już zgłodniałysmy z Oliwcią :)

Magda no gratuluje 36 tyg . :D Ja dopiero zaczęłam 33 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 23:19

• Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu gratuluje 36 tyg :) woow szybciutko u Ciebie tez leci :)

A moja mala wczoraj miala straszna czkawke. Mojemu zal bylo coreczki :P

Dziewczyny tez sie tak wzruszacie z byle powodu? no masakra :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluje 36 tygodnia! :)
    Mnie tez ciagle kluje..
    Madzia mieszkacie w mieszkaniu babci a ona w ogole nie oplaca go tylko wy?

Magda2013 lubi tę wiadomość

‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ