X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela mój magnez nazywa się MAGNEZ + WIT.B6 60 tabl. producent Polski Lek. Kupiłam ten, bo jedna tabletka zawiera 100% dziennego zapotrzebowania, więc łykam 2 dziennie rano i wieczorem i od tego czasu mam spokój :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziś też kupie koniecznie ten magnez!
    Sylka masz coś takiego :
    http://www.supertaniaapteka.pl/magnezb6polskilek60tabl-p-5578.html

jak tak to ja mam taki w domu ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 10:23

Sylka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dzieki:* synek da nam kopa do dzialania:) fajne sa takie randki z mezem, my tez jakis czas temu bylismy w pizzerii no a spacerujemy czesto ale teraz ograniczamy, potem bedziemy spacerowac w 3:)
    Amela ten magnez z dopelherz tez ma 100% dziennego zapotrzebowania, teraz masz juz dwa rodzaje sprawdzone przez nas :)

amela, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja was nie daje rady nadrobic
    Quendi zdrowka dla Taty i amelka dla tescia....

dzisiaj mam troszke luzu bo sama jestem dzieci albo w szkole ale w przedszkolu...ale i tak mi sie nic nie chce robic... Moj synek w nocy i teraz cos malo ruchliwy pewnie ma leniwy dzien:D co do boli porodowych to ja skurcze mialam duzo wczesinej i to bolesne ale dosc nieregularne zaczynaly sie okolo 3 dni wczesniej no i niesamowicie mnie czyscilo co zjadlam na od razu nie kibelek musialam biec poza tym nie zauwazylam zeby jakis czop mi odchodzil pomijajac fakt ze jak 1 dzien przed porodem zostalam zbadana ginekoligiczne to juz dosc mocno plamilam i bylo duzo tego sluzu/wydzieliny....

amela, MILA, Sylka, Moni&, Dodi, Quendi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) my pospalismy sobie, Darek nie pracuje dzis, i pewnie jutro tez nie :( sie bieak tym stresuje ze w przyszlym miesiacu bedzie krucho z kasa...

Mi strasznie dretwieja nadgarstki i ciagle mam mrowienie w palcach :/ czekam na wizyte u poloznej (tylko mie wiem kiedy lol) to sie spytam o to.

Moni, glowka do gory, hormony teraz duzo dokladaja, wydaje sie ze nie podolam,y pewnym rzeczom, mowie Ci, dzieci dodaja takich skrzydel, wtedy myslisz tylko o dobru dziecka... dasz rade ze wszystkimi przeciwnosciami :) A tak poza tym jestes hardcorem :P dentysta bez znieczulenia? toc Ty migiem urodzisz bez odczuwania duzego bolu.

Quendi, ciesze sie ze z Tata lepiej :)

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa dziękuje, teściu już czuje się lepiej, dziś ma mieć pierwszy wyniki.
    Monia dzięki :* oby to drętwienie tylko przeszło :)

Moni& lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, a dlugie cykle tzn ile dni? :P ja mialam cykle 30-31dni wiec chyba ani dlugie ani krotkie, ale ciekawa teoria, zastanawia mnie jaki zwiazek ma jedno z drugim ;)

Sylka, mmm jak fajnje, randka, spacer - pozazdroscic! Moj maz mnie nie zabiera na takie romantyczne wyjscia :( ehh nie mozna miec wszystkiego :P

Aggie nie martw sie, te dwa dni moze roznicy wielkiej nie zrobia a sobie chlop troche odpocznie :-)

Ja wypilam kakao, nie chce mi sie sniadania robic...

Sylka, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi zdrowka dla Taty
    Amelka zdrówka dla tescia i powodzonka na wizycie :-)
    A ja w pracy i spać mi się chce :-P ehhhhhhh

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zbieram się do mycia bo o 12 musze wyjść. Odezwe się po wizycie :)

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela dokładne te tabletki :)

Muszę dziś jechać do urzędu z wnioskiem o urlop macierzyński.. Mam nadzieję, że dobrze go wypełniłam, bo wszystko po norwesku :/ Zdecydowaliśmy z mężem, że bierzemy 80% na 59 tygodni, dłużej maluch będzie z nami, bo później będziemy zmuszeni oddać dziecko do przedszkola. Tutaj to norma, ale tak jakoś dziwnie będzie mi dać roczne dziecko pod opiekę innych ludzi.....

Moni& lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja mam magneB6 :)

Ja wlasnie zjadlam truskawki, pekne zaraz...

Mysle ze co do porodu, nie ma co sie nastawiac, jak widac u kazdego jest inaczej. U jednej odchodzi czop, innej od razu wpdy, innej wody sie sacza, inna ma bole a niektore nie od razu.. Takze kazda sie sama przekona :)

Sylwia ale fajnie ze tak maz Cie zabral :) moj to tak jak Kamili, raczej sam od siebie nie wymysli, albo bardzo rzadko.. Jak cos mowi chodz gdzies na obiad, ale nie jest to jakies mega romantyczne :P moze ja go gdzies wezme..

Aggie dacie rade, Twoj przynajmniej sobie odpocznie i pobedziecie razem..
    Kurde przeciez w anglii nie jest tak zle. Sa pomoce dla rodzin, pozniej dla dzieci..

Sylka, Moni&, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mam apetytu a po tym kakao mi niedobrze :/
    Daria, tez bym zjadla truskawki, na te mam ochote mimo mdlosci..

• Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, ale takich wolnych w tym tyg moze byc wiecej :( i w ciagu miesiaca tez sie moze uzbierac, wiec roznica bedzie :( on nie ma ze pracuje tyle godzin a tyle, jest zamowienie to robia, nie ma to siedza w domu czekaja na kolejne.

Daria, zapomogi sa, ale wszystko sie upiernicza, teraz nam nic nie przysluguje, a po porodzie tez nie ma pewnosci. Najgorzej teraz...

Amelka powodzenia na wizycie :)

amela lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki nienormowany czas pracy to niestetyy ma swoje minusy co do kasy eh:/ ale dacie jakos rade, jak sie malutka urodzi to napewno sie wszystko ustabilizuje,Ty bedziesz przeciez caly czas pieniadze dostawac za macierzynski tez? ja jeszcze jedna "lepsza" wyplata moze dwie i potem juz 80% to moze jakies 1200 dostane... no ale i tak wole siedziec z dzieckiem rok skoro jest taka mozliwosc.
    Sylwia szkoda ze nie macie mozliwosci zeby ktoras babcia przyjechala chociaz na jakis czas i zostawala z rocznym dzieckiem bo jednak wiesz przy kim zostawiasz dziecko. no ale w Norwegii co do dzieci to jest wszystko bardziej rygorystyczne takze mysle ze nie masz sie czego bac, dziecko bedzie mialo dobra opieke a Ty bedziesz mogla pracowac.
    a ja pojde do sklepu po truskawki jak przestanie padac i robie dzis pierogi z truskawkami bo mam ochote:)

Sylka, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łazienka prawie gotowa he jeszcze poodkurzac ja i wytrzeć i gotowa ale czekam na męża

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. :)
    No ja dzisiaj pospałam troszke dłuzej . :D Miałam jakies szalone sny . :) Z resztą ostatnio cały czas takie mam :D

Ja biore Maglek b6 i asparaginian :)

Ja wszystkie ząbki kore trzeba było zrobiłam sb ostatnio :) na szczescie mój dentysta robi to błyskawicznie i bezpolesnie nawet bez znieczulenia :)

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis, ja teraz dostaje jako takie pieniadze bo mam urlop wpisany, a za macierzynski to ja gowno wielkie dostane, za przeproszeniem :/ czlowiek tyle lat odprowadza podatki, pracuje, zadnych swiadczen nie bierze, a jak trzeba wyplacic cos co sie nalezy to kuzwa ukrucaja :/ no ale z muzulmaninami to inaczej lol :/

No to ja wrocilam do punktu zaczepienia :P mdlosci mdlosciami, ale rzygac to ja dawno nike rzygalam :/ a przynajmniej nie tak gwaltownie i nie po sniadaniu, mieta zwykle pomagala, jadlam jak zwykle powoli no i doopa :P jeszcze niecale dwa miesiace i sie skonczy...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia my musimy poradzić sobie sami - mama męża nie żyje, a moja mama ma zobowiązania w PL (mam brata w podstawówce) więc pomoc babci nie wchodzi w grę.. Ale tak jak mówisz, tutaj jest inaczej, ludzie tak robią od zawsze i nie martwią się o dzieci, bo opieka jest tu bardzo dobra..
    Niestety ja cały czas nie mogę przestawić się z "polskiego myślenia".. Ale jakoś to ogarniemy :)

Ja u dentysty też nie biorę znieczulenia... :)

Aggie tak czytam co piszesz o świadczeniach i widzę, że wcale nie macie tam lepiej niż w PL... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 11:47

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus wspolczuje tych mdlosci, a nic Ci nie pomaga, moze migdaly albo banan od razu po przebudzeniu trzeba by sprobowac wszystkiego.

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to sie musialo chyba tak pozmieniac, moja siostra tez dostawala pieńiadze w anglii i nie narzekala..
    Monia mmm takie pyszne pierozki robisz :)
    Ona moja dentystka jest tez super i delikatna, bo ona tez do dzieci jest :D ale ja nienawidze wiercenia... Ble :/
    Ja z dzieckiem chce byc 3 lata, nie dalabym do zlobka, zeby obcy ludzie mi dziecko wychowywali.. Oszalalabym.. Wole miec mniej pieniedzy a byc z dzieckiem

Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ