Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to dziś też kupie koniecznie ten magnez!
Sylka masz coś takiego :
http://www.supertaniaapteka.pl/magnezb6polskilek60tabl-p-5578.html
jak tak to ja mam taki w domu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 10:23
Sylka lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Sylwia dzieki:* synek da nam kopa do dzialania:) fajne sa takie randki z mezem, my tez jakis czas temu bylismy w pizzerii no a spacerujemy czesto ale teraz ograniczamy, potem bedziemy spacerowac w 3:)
Amela ten magnez z dopelherz tez ma 100% dziennego zapotrzebowania, teraz masz juz dwa rodzaje sprawdzone przez nasamela, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
czesc dziewczyny ja was nie daje rady nadrobic
Quendi zdrowka dla Taty i amelka dla tescia....
dzisiaj mam troszke luzu bo sama jestem dzieci albo w szkole ale w przedszkolu...ale i tak mi sie nic nie chce robic... Moj synek w nocy i teraz cos malo ruchliwy pewnie ma leniwy dzien:D co do boli porodowych to ja skurcze mialam duzo wczesinej i to bolesne ale dosc nieregularne zaczynaly sie okolo 3 dni wczesniej no i niesamowicie mnie czyscilo co zjadlam na od razu nie kibelek musialam biec poza tym nie zauwazylam zeby jakis czop mi odchodzil pomijajac fakt ze jak 1 dzien przed porodem zostalam zbadana ginekoligiczne to juz dosc mocno plamilam i bylo duzo tego sluzu/wydzieliny....amela, MILA, Sylka, Moni&, Dodi, Quendi lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek
my pospalismy sobie, Darek nie pracuje dzis, i pewnie jutro tez nie
sie bieak tym stresuje ze w przyszlym miesiacu bedzie krucho z kasa...
Mi strasznie dretwieja nadgarstki i ciagle mam mrowienie w palcachczekam na wizyte u poloznej (tylko mie wiem kiedy lol) to sie spytam o to.
Moni, glowka do gory, hormony teraz duzo dokladaja, wydaje sie ze nie podolam,y pewnym rzeczom, mowie Ci, dzieci dodaja takich skrzydel, wtedy myslisz tylko o dobru dziecka... dasz rade ze wszystkimi przeciwnosciamiA tak poza tym jestes hardcorem
dentysta bez znieczulenia? toc Ty migiem urodzisz bez odczuwania duzego bolu.
Quendi, ciesze sie ze z Tata lepiej
Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia, a dlugie cykle tzn ile dni?
ja mialam cykle 30-31dni wiec chyba ani dlugie ani krotkie, ale ciekawa teoria, zastanawia mnie jaki zwiazek ma jedno z drugim
Sylka, mmm jak fajnje, randka, spacer - pozazdroscic! Moj maz mnie nie zabiera na takie romantyczne wyjsciaehh nie mozna miec wszystkiego
Aggie nie martw sie, te dwa dni moze roznicy wielkiej nie zrobia a sobie chlop troche odpocznie
Ja wypilam kakao, nie chce mi sie sniadania robic...Sylka, Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Amela dokładne te tabletki
Muszę dziś jechać do urzędu z wnioskiem o urlop macierzyński.. Mam nadzieję, że dobrze go wypełniłam, bo wszystko po norweskuZdecydowaliśmy z mężem, że bierzemy 80% na 59 tygodni, dłużej maluch będzie z nami, bo później będziemy zmuszeni oddać dziecko do przedszkola. Tutaj to norma, ale tak jakoś dziwnie będzie mi dać roczne dziecko pod opiekę innych ludzi.....
Moni& lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmela ja mam magneB6
Ja wlasnie zjadlam truskawki, pekne zaraz...
Mysle ze co do porodu, nie ma co sie nastawiac, jak widac u kazdego jest inaczej. U jednej odchodzi czop, innej od razu wpdy, innej wody sie sacza, inna ma bole a niektore nie od razu.. Takze kazda sie sama przekona
Sylwia ale fajnie ze tak maz Cie zabralmoj to tak jak Kamili, raczej sam od siebie nie wymysli, albo bardzo rzadko.. Jak cos mowi chodz gdzies na obiad, ale nie jest to jakies mega romantyczne
moze ja go gdzies wezme..
Aggie dacie rade, Twoj przynajmniej sobie odpocznie i pobedziecie razem..
Kurde przeciez w anglii nie jest tak zle. Sa pomoce dla rodzin, pozniej dla dzieci..Sylka, Moni&, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamilka, ale takich wolnych w tym tyg moze byc wiecej
i w ciagu miesiaca tez sie moze uzbierac, wiec roznica bedzie
on nie ma ze pracuje tyle godzin a tyle, jest zamowienie to robia, nie ma to siedza w domu czekaja na kolejne.
Daria, zapomogi sa, ale wszystko sie upiernicza, teraz nam nic nie przysluguje, a po porodzie tez nie ma pewnosci. Najgorzej teraz...
Amelka powodzenia na wizycieamela lubi tę wiadomość
-
taki nienormowany czas pracy to niestetyy ma swoje minusy co do kasy eh:/ ale dacie jakos rade, jak sie malutka urodzi to napewno sie wszystko ustabilizuje,Ty bedziesz przeciez caly czas pieniadze dostawac za macierzynski tez? ja jeszcze jedna "lepsza" wyplata moze dwie i potem juz 80% to moze jakies 1200 dostane... no ale i tak wole siedziec z dzieckiem rok skoro jest taka mozliwosc.
Sylwia szkoda ze nie macie mozliwosci zeby ktoras babcia przyjechala chociaz na jakis czas i zostawala z rocznym dzieckiem bo jednak wiesz przy kim zostawiasz dziecko. no ale w Norwegii co do dzieci to jest wszystko bardziej rygorystyczne takze mysle ze nie masz sie czego bac, dziecko bedzie mialo dobra opieke a Ty bedziesz mogla pracowac.
a ja pojde do sklepu po truskawki jak przestanie padac i robie dzis pierogi z truskawkami bo mam ochote:)Sylka, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
hej.
No ja dzisiaj pospałam troszke dłuzej .Miałam jakies szalone sny .
Z resztą ostatnio cały czas takie mam
Ja biore Maglek b6 i asparaginian
Ja wszystkie ząbki kore trzeba było zrobiłam sb ostatniona szczescie mój dentysta robi to błyskawicznie i bezpolesnie nawet bez znieczulenia
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
Monis, ja teraz dostaje jako takie pieniadze bo mam urlop wpisany, a za macierzynski to ja gowno wielkie dostane, za przeproszeniem
czlowiek tyle lat odprowadza podatki, pracuje, zadnych swiadczen nie bierze, a jak trzeba wyplacic cos co sie nalezy to kuzwa ukrucaja
no ale z muzulmaninami to inaczej lol
No to ja wrocilam do punktu zaczepieniamdlosci mdlosciami, ale rzygac to ja dawno nike rzygalam
a przynajmniej nie tak gwaltownie i nie po sniadaniu, mieta zwykle pomagala, jadlam jak zwykle powoli no i doopa
jeszcze niecale dwa miesiace i sie skonczy...
-
Monia my musimy poradzić sobie sami - mama męża nie żyje, a moja mama ma zobowiązania w PL (mam brata w podstawówce) więc pomoc babci nie wchodzi w grę.. Ale tak jak mówisz, tutaj jest inaczej, ludzie tak robią od zawsze i nie martwią się o dzieci, bo opieka jest tu bardzo dobra..
Niestety ja cały czas nie mogę przestawić się z "polskiego myślenia".. Ale jakoś to ogarniemy
Ja u dentysty też nie biorę znieczulenia...
Aggie tak czytam co piszesz o świadczeniach i widzę, że wcale nie macie tam lepiej niż w PL...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 11:47
Moni&, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAggie to sie musialo chyba tak pozmieniac, moja siostra tez dostawala pieńiadze w anglii i nie narzekala..
Monia mmm takie pyszne pierozki robisz
Ona moja dentystka jest tez super i delikatna, bo ona tez do dzieci jestale ja nienawidze wiercenia... Ble
Ja z dzieckiem chce byc 3 lata, nie dalabym do zlobka, zeby obcy ludzie mi dziecko wychowywali.. Oszalalabym.. Wole miec mniej pieniedzy a byc z dzieckiemMoni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość