Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • agapast Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry! a co to za spanie o tej porze? :) Mój głodomor jakoś dał dziś rade do 6 i nawet był tak miły żeby mnie nie skopać o 4.
    Mąż nie chce ze mną spać, mówi, że się obawia żeby mnie nie uderzyć i się budzi w nocy przez co jest niewyspany...:( no ale on jest kierowcą i wolę żeby był wyspany, więc jakoś muszę to przeżyć, że chodzi spać do salonu, są tego plusy, wielkie łóżko całe dla mnie:)

aaaa, witam nową mamusię!

Moni&, pekinka82, Sylka, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł w ten pochmurny spiacy i lejacy dzien ehhh pada od wczopraj juz ehh

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was z rana mamusie.
    u mnie pogoda do d... dzisiaj, cala noc padalo, noc mialam taka nieprzespana eh na kolacje zjadlam pomidora to mi chyba skórka siadła na zolądku bo mi tak niedobrze bylo, w koncu takiej biegunki dostalam masakra. mowilam oatatnio ze nie wiem co to skurcze, heh to juz wiem bo wczoraj takie dwa porządne skurcze mnie złapały w dole brzucha ze myslalam ze rodze, pewnie przez ten stres i moj wczorajszy humor,musze troche zluzowac bo nie chce za wczesnie urodzic niech synek jeszczw posiedzi miesiac w brzuszku chociaz 3 tygodnie.
    M poszedl do pracy, wkur... i zdolowany, nie wyspal sie i mowi ze juz ma tego dosc bo ostatnio pracuje tylko na auto. ale damy rade bo mamy dla Kogo, trzeba myslec pozytywnie, wezme sie w garsc moje dziecko muai miec silną mamusie a nie bekse ktora nie radzi sobie z problemami. obudzilo mnie moje sloneczko o wpoldo 6 kopbiaczkami a teraz ma czkawke <3
    Sporquette fajnie ze sie Wam udalo zq granica, trzeba kombinowac zeby zapewnic naszym dzieciom lepsza przyszlosc.

MILA, Sylka, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monis bedxzie dobzre!!!!

Moni& lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Mamuski:)u mnie przebija sie słonko,wiec moze zrobi sie ladnie:)

wogole wiecie co..ostatnio pojawiaja sie u mnie mdlosci..ktorych wogole prawie nie mialam..myslicie ze to normalne?i tez ostatnio mnie czasem goni do kibelka:)

Moni& lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie witam.

U nas też deszczowo i pochmurnie :-P spać sie chce :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 08:15

Moni& lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi byc dobrze, nie ma innego wyjścia, life is brutal niestety.
    Mika prześlij troche słoneczka:) Taka pogoda ze eh:/ Kurde narzekałam na upały ale bez przesady, 25 stopni i słoneczko mogłoby być, w koncu mamy lato. Mam nadzieje, że sierpien nie bedzie deszczowy, zeby wykorzystac chociaz koncówke lata na spacerki z naszymi maluszkami :)
    Mika wiele osób mówiło, że powtórka dolegliwości z I trym moze sie pojawić w III trym, ale jak mdłości nie miałaś to nie pomogę, jesli mdłości bedą silne albo jak zaczniesz wymiotowac to moze skonsultuj to z lekarzem dla swojego spokoju. Mnie ostatnio zaczeło znowu śmierdzieć smażone mięso, nie mam wstrętu do jedzenia mięsa jak w I trym tylko mdli mnie gdy sie smaży wiec moze cos w tym jest.

pekinka82, amela, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Monia glowka do gory, planujecie wyjechac, to wam sie ulozy ;) napewno bedzie lepiej.. Jeszcze troszke

My narazie na auta i naprawy nue wydajemy, ale z naszym malym to kwestia czasu.. W koncu cos trzeba bedzie wymienic :P
    Leze jeszcze, a za 2 h mam dentyste i sie boje :( bo juz bez znieczulenia :(

Moni&, amela, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Ruda trzymam kciuki za wizytę u stomatologa :) Bądź dzielna :D

Moniu ...jak pisałam uszka do góry... Wszystko jeszcze przed Wami (nami)...I każdy dzień przynosi coś nowego...oby zawsze pozytywnego :) Całusy <3

U mnie butelkowa pogoda :/ Ale chociaż jest czym oddychać :)

Moni&, nick nieaktualny, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety tak to jest cieszylismy sie ze wózek dostalismy, łóżeczko tez kupuje teść, fotelik dostalismy i oszczędzimy, a tu jakies fatum z tym cholernym autem:/
    Daria powodzenia u dentysty! :* nie bój sie, pomyśl, że ból porodowy bedzie silniejszy :P ja nigdy nie biore znieczulenia u dentysty, staram sie myslec o czymś przyjemnym i nie skupiac sie na bólu :)
    Anitka daj znac jak tam po wizycie! :)

amela, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyńy!
    Monia dobra jestes, ja juz tyle u dentysty przeszlam, tyle kanalowych ze bez znieczulenia nue daloby rady.. Zawsze tez wypbrazam sobie cos milego, teraz nawet na suficie u dentysty jest tv, ale i tak sie stresuje.. Dobrze ze mam super dentystke, rodzila niedawno wiec bedzie jeszcze bardziej delikatna :)

U nas pogoda tez taka smetna. Ale mi tam nie przeszkadza, lepiej sie oddycha :)
    Popoludniu jade do innego gina, musze zalatwic pieczatke do karty ciazy austriackiej.. Ciekawe czy sie uda i jak to bedzie..

Moni&, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie leczenie kanałowe miałam 2 lata temu, 2 kanały w 4 do leczenia i tez nie brałam znieczulenia, najgorzej było na początku, ale juz jak ząb był zatruty to nie bolało na szczęście, bardziej bolała zbyt długo otwarta szczęka :P
    Napewno Ci sie uda wszystko załatwic ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!

Nie mam siły Was nadrobić. Witam nowe koleżanki :-*

Za nami weekand pełen wrażeń-Tatuś wyszedł w nocy ze szpitala, pojechaliśmy po niego o 2.00.
    A wczoraj zabraliśmy Rodziców na działkę-Tatko wypoczął-było super :-)

Dzisiaj już 3 z 5 spotkanie w SR :-) po raz pierwszy idzie ze mną mój mąż. Poten jak znajdę siły napiszę co i jak.
    Wiem tylko jedno-to już kolejna położna mówiła-że zazwyczaj pierwsze dziecko nie przychodzi na świat przed czasem, moze być nawet o tydzień przenoszone. Także Mamuśki trzeba uzbroić się w cierpliwość :-*

Do później

Moni&, amela, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia podziwiam Cie!! Wow twarda jestes :) z porodem sobie tez poradzisz :)
    Ja dentystow sie boje najbardziej, od malego mialam zeby robione, wiekszosc mam juz martwych :/ wiec doswiadczenia mam okropne,,

Quendi super, ze tata juz sie lepiej czuje i jest w domku!
    Co do termińu porodu, to napewno jak bedzie po terminie kazda sie bede stresowala, ale wytrzymamy :)

Moni&, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi... bardzo się cieszę, że z tatą lepiej :) Zdrówka, Zdrówka i jszcze raz Zdrówka dla niego :)

Ja dzisiaj idę zamawiać łóżeczko (drewniane).. a siostra idzie wymieniać różowe turystyczne na inny kolor-seledynowy :)

Jeszcze chcę dobrać jakąś komodę, bo nie mam gdzie pokłaść ubranek dla maluszka...
    No i musze wynieść z pokoju inne meble by móc te nowe wstawić :P

Moni&, nick nieaktualny, Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi dobrze, że tata juz w domku i sie lepiej czuje:)
    Ja mimo wszystko mam nadzieje, że synus wyjdzie troszke przed terminem :P

Quendi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)
    U mnie pogoda podobna...pochmurno i mokro :)

Moniu dziękuje za kciuki :*
    Daria powodzenia u dentysty :*

Wiecie coraz bardziej mi się nie chce już wychodzić z domu, nawet do lekarza, nie wiem czy to leń czy już po prostu mi ciężko ale tak mi się nie chce że hej..;/

nick nieaktualny, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, ja juz tez nie spie, pogoda u nas tez beznadziejna, jeszcze niedawno przebijalo sie slonko ale teraz zrobilo sie tak ciemno ze chyba deszcz lunie zaraz :(
    Kuba ma od rana czkawke :P jeszcze nic nie jadlam a on czka? ;-)
    Daria powodzenia u dentysty, ja tez musze isc ale nie moge sie zebrac o.O
    Quendi super ze tata wyszedl ze szpitala! Ale 2 w nocy to jakas malo standardowa godzina na wypis :) najwazniejsze ze jest w domu!
    Gratuluje 34 tyg!

Moni&, Quendi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka mnie tez coraz bardziej nic sie nie chce, wychodzic w ogole, nogi to mnie bolą bez powodu czasem jakbym nie wiadmo ile kilometrów zrobiła. Jestesmy na koncówce i bedziemy coraz słabsze az w koncu urodzimy ;)
    Quendi gratuluje 34 tygodnia!:*
    Kamila mój synus ostatnio tez ma z rana czkawke od razu jak wstane i jeszze nic nie zjem:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:13

amela, nick nieaktualny, Quendi, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela...powodzonka na wizycie...daj znać jak wrócisz...

Czy wy też się pocicie..jest wam ciągle ciepło?? wręcz duszno???

amela lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 1399 1400 1401 1402 1403 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ