X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela trzymam kciuki za wizyte :) bedzie usg?
    Ja tez jutro odbieram wynik gbs..
    A wizyta za tydzien, zobaczymy co z ta miedniczka w nerce..

Ruda27, amela lubią tę wiadomość

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda , no na pewno mu ciężko , ale nie ma wyboru są rzeczy wazniejsze niz przyjemnosci . :) Za to pózniej bedziecie miec radosc :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tak mama mi kupiła ;) Są też wózki które spełniają też funkcje kosza mojżesza jak ten lonex retro :)
    Dzięki Kamilka, pewnie nie :( choć nie wiem jak to jest w tak zaawansowanej ciąży, przecież gin jakoś musi podglądać łożysko, pępowine itd.. zobaczymy ja bym bardzo chciała :)
    Kamilka daj znać jak wyniki GBS jutro !

Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beda miec radosc ze ukulaja drugie hehe

a ja mam juz male rozstepy na brzuchu juz eh czyli mateusz szybko przybiera bo przy corci przy samym koncu mi wyskoczyly eh a teraz juz tak wczesnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 22:05

ona20 lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe . :D no całkiem możliwe po porodzie to trzeba uwazac dopiero :D

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja to juz mam takie rozstepy ze szkoda gadac .. ;/ no ale co poradze :) lekarz powiedział ze mam cos z kolagenem widocznie i nic tego nie zmieni ze bede pękac :)

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, wyguglałam sobie z ciekawości te wózki i kurcze, niezłe są! :D

amela lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie straszcie. Ja jeszcze na brzuchu rozstępów nie mam, ale na piersiach już w pierwszym trymestrze wyszły i teraz to już mam całe pociachane. Na to chyba nie ma rady, jak ktoś ma skłonności to będą wychodzić. :(

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety , ale nie ma co ubolewac w koncu najwazniejsze są maluszki nie to czy roztepy wyszły czy nie :)
    Ja juz nawet kremami na roztepy przestałam smarowac , bo to juz nie ma sensu jak nic nie pomagały :) tylko balsamami :) nie przejmuje sie tym tylko czekam na córeczke wazne zeby była zdrowa :*

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette wrote:
    Amela, wyguglałam sobie z ciekawości te wózki i kurcze, niezłe są! :D
    mi tez on sie bardzo podoba, i raczej jestem zdecydowana na marite z tego względu ze według mnie ma ładniejsza spacerówkę niż lonex, ale cały czas sie waham, w przyszłym tygodniu pewnie będziemy zamawiać wiec i tak muszę sie decydować !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne dam znac jutro jaki wynik, mam nadzieje ze ujemny, bo jak do tej pory .. (albo nie bede chwalic bo zapesze) :P

Mi rozstepy wszyly na biodrach i udach, znaczy ze szybko tylam hahaha brzuch smaruje od poczatku i rozstepow nie mam, a uda i posladki musze przyznac ze olalam :/

Ale przy tym co spotkalo monalise i sunset moje rozstepy to pikus.

Moni&, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja jak bylam na wizycie w skonczonym 35tc to mialam usg ale bez mierzenia/wazenia, gin malomowny ogolnie mowi jak cos jest nie tak a jak wszystko ok to cicho siedzi :P musze go za jezyk ciagnac ale na tej ost wizycie nic nie komentował ani lozyska ani pepowiny wiec albo jest ok albo nie spr.. za tydzien mam miec dokladne usg z mierzeniem i badaniem wszystkiego..

Moni&, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od poczatku smarowalam brzuch i na razie noe wyszly, za to uda i boczki zaczelam smarowac pozniej i rozstepow mam tam w cholere ale nic nie zrobie, na brzuchu pewnie tez wyjda ale najwazniejsze zdrowie Kacperka, a rozstepy zbledną:)
    my teraz ograniczylismy <3 do minimum, ja jakos nie mam ochoty i troche sie boje przedwczesnego porodu aa męza mozna zadowoloc w inny sposob:P zaczniemy <3 bez stresu po terminie ciazy donoszonej:P ale juz sie nie moge doczekac seksu po porodzie i po okresie połogu kiedy wszystkie pozycje beda wchodzily w gre i brzuch nie bedzie przeszkadzal:P
    ja juz nie bede chyba wchodzic na inne wątki nawet z ciekawosci bo sie tylko bede schizowac. na okres ciązy internet powinien byc chyba zakazany bo robi nam wode z mózgu...
    amela powodzenia na wizycie jutro!ja mam wizyte w srode moze ostatnia przed porodem u mojego gin...chyba ze nie urodze do 28 to sie jeszcze zalapie:P
    kurde coraz ciezej mi sie oddycha

Ruda27, ona20, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki :)

Co do rozstępów... Na brzuchu nie mam ...Ale z lat młodości mam pamiątkę na pośladkach-gdy szybko rosłam :/ A teraz... 2-3 pod spodem piersi...

Co do sexu ..ja zarządziłam celibat od samego początku... Jakoś moje LIBIDO spadło samoistnie. Mam nadzieję, że po porodzie powróci :D

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, ja zerknęłam na opinie i marita mają chyba lepsze niż lonex. Może tym się zasugeruj :)
    Na udach rozstępy też mam, ostatnio też wyszły na pupie. Ale fakt - ostatnio waga skoczyła mi jakoś bardziej niż do tej pory. Bo tyłam po kilogramie na miesiąc, a tu nagle +4kg. :O

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh a jak mam jakiegos doła... w ogole patrzac na przyszle plany i wgl jak to sie wszystko bedsie ukladac.. wiecznie tylko kasa i kasa, jeszcze nam sie auto zaczyna znowu psuc, M twierdzi ze to jakies koło dwumasowe gdzie szacowany wydatek to ok 800 no masakra a jeszcze nie oddalismy wssystkiego rodzicom co pozyczylismy na poprzednia naprawe... zalamac sie mozna. naprawimy to i chyba sprzedamy w cholere. teraz najwazniejsze zeby sie Kacperek zdrowy urodzil a potem bedziemy myslec co dalej chcemy stad jak najszybciej wyjechac, a jak sobie pomysle o rozłące z mężem to nie wiem czy wytrzymam, praktycznie od 9 lat wszedzie razem jezdzimy, ani jednego dnia bez siebie.
    ale musimy cos zrobic bo ten kraj nas dobija:(

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na boczkach , brzuchu , udach i troszke na posladkach .. takze ładnie mnie dopadło :D

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& znam to skądś .. ;/
    Ja z moim cały czas wszystko robilismy razem a pozniej wyjechał do pracy .. kurcze jak pierwszy raz pojechał to wpadłam w taki płacz ze myslalam ze sie udusze .. i tak płakałam chyba przez tydzien bez przerwy :)

Trzeba myslec pozytywnie jakos to bedzie teraz tylko dzidziusie najwazniejsze, nie pieniadze :) chociaz wiadomo chciałoby sie jak najlepiej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 22:45

Moni& lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu .... uszka do góry... <3

Co do autka... niestety to wieczna skarbonka bez dna... Też czekała mnie naprawa i koszt około 1.500zł ...Ale szybciej się sprzedało niż naprawiłam :P

Jeszcze wszystko Moniu może się zmienić na lepsze :) więc trzymam kciuki :*

Moni& lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smarowania to ja przyznam się że sumiennie wykonywałam codziennie smarowanie po dwa razy dziennie od szyi po uda i jak narazie nie ma nic, ale nie wiem czy to zasługa tego ...

Sproquette no ja raczej jestem zdecydowana na marite a Ty masz już wózek wybrany ?

Madziu czy nadal wałkuje Ci się ten gerber ? kupiłaś jakiś inny krem ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ