X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Monia!! Ja do tego mam jeszcze spuchnięte nogi i z każdym krokiem są coraz bardziej opuchnięte ;/
    dzisiaj w nocy to mi tak ręce drętwiały że szok, musze dziś ginowi o tym powiedzieć, może za mało magnezu ?!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela mi tez sie nie chce wychodzic.. Leniwa jestem okropnie :/ a jeszcze tyle do zrobienia czy zalatwienia
    Kamila dzieciaczki pija wode kiedy chca, a nie tylko po naszym posilku nie? Dlatego ja nie uwazalam nigdy jakos, ze moje dziecko jest rano glodne :P

Ooo wlasnie dentystka dzwonila, ze przesuwa wizyte, jako ze w ciazy jestem wezmie mnie ale da znac kiedy, chyba wieczorem. Dobrze ze ma gabinet w domu..

amela, Moni&, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinko, jak były te upały to dość mocno się pociłam, dziś w nocy było mi duszno..rano zobaczyłam że jak mąż wychodził do pracy w nocy to zamknął okno ;/
    Mi strasznie przeszkadza ten zatkany nos !!! czasami to aż budze się w nocy w rzez to!

Moni&, pekinka82 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi jest duszno w zamknietym pomieszczeniu, musze zawsze miec otwarte okno a kiedy taki zmarzluch byłam:P A tym bardziej ze ciezko mi sie oddycha, ale to juz niedługo bo macica pójdzie w doł to zrobi sie lżej:)
    Anitka moze postaraj sie więcej wody pić mineralnej niskosodowej no i magnez, powiedz o tych dolegliwościach ginowi napewno cos doradzi:)
    Zatkany nos tez mi dokucza, a jeszcze jak próuje go opróżnic to krew sie leje:/
    Daria to mozesz jeszcze poleniuchowac:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2014, 09:21

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita mam to samo! Ten zatkany nos doprowadza mnie do szalu! Jejku
    Tez spie przy otwartym oknie, inaczej bym sie chyba udusila :P

amela, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wody to ja pije bardzo dużo i to tej niskosodowej !!magnezu nie biore.. no nic powiem mu, bo jak rano wstaje to aż mnie całe dłonie bolą ;/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idęlłazienkę posprzątać od córki wzięłam stołek żeby pod umywalka posprzątać i przy okazji posiedzieć he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka zgłoś to lekarzowi...podejrzewam tak jak dziewczyny, że każde Ci brać magnez...

amela lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela jak lekarz nie każe Ci brac magnezu to bierz na własną ręke, ja biore cały czas dopelherz magnez b6 forte na dretwienie rąk napewno pomoze tylko musisz brac regularnie

amela lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka u nas wczoraj bylo duszno jakby zbieralo sie na deszcz i ja non stop sie pocilam po powrocie od babci meza wzielam chlodny prysznic ale po wyjsciu i tak czulam ze mi pot po plecach lecial :/ az boje sie pomyslec co bedzie jak nawiedza nas te upaly ktorymi nas strasza..
    Daria no niby pija wody caly czas ale podobno pp jedzeniu, po slodkim bardzoej lapczywie stad czkawka ;) pierwszy raz zdarzylo mi sie ze mial czkawke tak rano! Wczoraj wieczorem czkal po radlerku :P

pekinka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita powiedz powiedz, moze powinnas cos magnezu zazywac..
    Ja chyba juz powinnam zmniejszyc dawke magnezu i nie wiem czy zrobic to juz teraz czy poczekac..

Kada tylko delikatnie! Chociaz ja tez dzisiaj musze za dalsze prasowanie sie wziac i dalej szykowac pokoj :D bo idzie mi to jak krew z nosa, porobie i padam i pozniej juz leze :P dzisiaj spakuje torbe dla synka

amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki na pewno mu o tym powiem a jak nie to sama kupie ten magnez, bo to się staje uciążliwe;/
    Ide jakieś śniadanko sobie zrobić bo już w brzuszku burczy :D

pekinka82, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Właśnie wody to ja pije bardzo dużo i to tej niskosodowej !!magnezu nie biore.. no nic powiem mu, bo jak rano wstaje to aż mnie całe dłonie bolą ;/

Koniecznje zglos lekarzowi!

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no po slodkim bardziej lapczywie, ale i tak mysle ze maja czkawke niezaleznie czy jemy slodkie czy cos "innego".. Moj ma czesto rano czkawke, a w nocy nie podjadam wiec podejrzewam ze i tak ma dobre wody.. Aaaaa w sumie ja duzo slodkosci jem haha :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Daria czyli caly czas masz slodkie wody :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Hehehe Daria czyli caly czas masz slodkie wody :D

No dokladnie :P osladzam malemu zycie w brzuszku, to pewnie niepredko bedzie chcial go opuscic :P

amela, Camille87, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio mniej ciagnie do słodkiego:P ale to dobrze, musze sie odzwyczajac bo po porodzie nie mam zamiary tknąć cukrów (okazyjnie wiadomo) bo trzeba doprowadzic sie do porządku :P
    znalazłam ciekawą informacje, gdzies to tez słyszałam, że obiety z dłuższymi cyklami rodzą przed terminem a kobiety o krótkich cyklach czesciej w terminie albo po. Takze nie ma reguły, nie możemy sie sugerowac ze pierwsze dziecko to znaczy ze przenosimy bo różnie to bywa;)

Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest podobnie :D właśnie zjadłam chałke z miodem :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!

Ale ze mnie śpioch :) W nocy sikam co godzinę, a rano odsypiam :) Dziś synek współpracował i spał razem ze mną hehe wieczorem fikał, ale jak tylko przytuliliśmy się do męża to zasnęliśmy razem migiem :) Rano jak mąż wstawał do pracy też przywitał się z nim kilkoma kopniakami i poszliśmy spać dalej :) Mój kochany <3

Amela zacznij brać magnez i to nawet podwójną dawkę. Ja miałam problem z rękoma i tak mi zaleciła położna. I powiedziała, żeby brać dawkę 200% dziennego zapotrzebowania.

Monia uszy do góry, najważniejsze mieć marzenia i do nich dążyć. Mi się udało, Wam też się uda :* Wierzę w Was :)

A muszę się pochwalić - mój mężulek zabrał mnie wczoraj wieczorem na randkę :D Poszliśmy do lokalu na pizze i koktajl :) Później romantyczny spacer pustymi ulicami miasta... Pogadaliśmy, spędziliśmy razem miło czas.. Cieszę się z takich chwil we dwoje, bo w dzisiejszych czasach ciągle człowiek jest w biegu, ciągle jest coś do zrobienia.. Rutyna pochłania całkowicie..
    Od razu mam lepszy humor dzisiaj, więcej sił i optymizmu w sobie :)

amela, Ruda27, Moni&, MILA, Camille87, ona20, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka a jaki bierzesz magnez? heh my też wczoraj byliśmy na pizzy :D :D

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ