X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • seneka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Witam się rana z bólem krzyża i skurczami eh juz mam dość:-( ledwo chodzę mały nisko jest bo już po zebrach nie kopie a dziś z córką jadę na bilans 4 latka

Łączę się w bólu, mój brzdąc też nisko siedzi i często mi dokazuje, bliżej jak dalej damy radę ;)

qq873e5erivgw16d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja ale z potwornym bólem gardła eh jeszcze mnie nigdy w lipcu przeziebienie nie wzielo. mam nadzieje ze przejdzie za dwa dni. noc nieprzespana przez ten ból i jeszcze zatkany nos ale to normalka, mały w nocy kopal co sie na lewa strone polozylam w okolicy zeber-to akuratbylo najmilsze z tego wszystkiego;)

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Kada moze za wczesnie odstawilas leki? Moj tez jest bardzo nisko, jak siedze juz w mocnym rozkroku to mam wrazenie ze zaraz wyjdzie dolem..

Monia wspolczuje bolu gardla :( najgorsze co mkze byc to przeziebic sie w lato chocby to bylo tylko teortyczne hehe kuruj sie kuruj i zdrowka zycze!

Ja w nocy slabo spalam bo w salonie na tapczanie masakra biodra bolaly miejsca malo a Kuba tez kopal tak niemilosiernie ze nie dalo sie spac :(

Sylka lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Gratuluję rozpoczętych kolejnych tygodni.
    Ja jeszcze ten tydzień do pracy i koniec.
    A tak poza tym, ze zdycham z gorąca to jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 08:09

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski!

Mila w koncu sie odezwalas! No to tydzien szybko zleci i w koncu koniec :) ciesze sie ze u was ok :)
    Monia biedna :( nieznosze miec bolu gardla, kuruj sie domowymi sposobami.. Ssaj duzo cukierkow, byle by slina pracowala :P
    Kamila to niepospalas.. Pewnie niedlugo bedzie drzemka co? :P
    Sliczna na Twoja posciel :) tez widzialam ze ta firma ma dobre posciele :)
    Baldachimu ja w ogole nie kupowalam, musze zalozyc siatke na okno zeby robaki i komary nie wchodzily :P
    Kada wspolczuje skurczy, moze Kama ma racje i za wczesnie odstawilas leki?

Ja sie nawet wyspalam, tzn wiadomo na tyle ile to mozliwe :P 2 albo 3 razy bylam siku, nie jest zle :P
    Mialam dzisiaj glupi sen ze maz zakochal sie w innej :/

Camille87, MILA, Magda2013, Sylka, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mila! Czemu tak rzadko do nas zagladasz? Wszystko a porzadku? <3

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Daria :* nie glupi pomysl z ta moskitiera na okno!
    Pewnie bedzie drzemka :P ale moze dzis w koncu tylek rusze i pojde z siostra na spacer? Bo dawno nie bylam!
    Jezeli chodzi o sikanie to jak sie umyje ok 24 to zanim zasne to pojde 3 razy ale potem juz tylko raz ok 3 i spokoj :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dobrze ze sie odezwalas, co sie z Toba dzialo?

ja tez mialam erotyczne sny hahh wole nie opowiadac nawet :P

musze sie szybko wykurowac bo nie wyobrazam sobie porodu z przeziebieniem, to przeziebienie byloby bardziej uciazliwe niz sam porod:/

teraz popijam herbatke:) a dzis bedzie upal bo juz 23 stopnie

ostatnio coraz czesciej boli mnie pipka tak jak podczas okresu macie tez tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 08:20

MILA lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Kochane:)

ale te upaly wykanczaja:/

ostatnio bylam w szpitalu na ktg bo tak mnie dziwnie po lewej stronie brzucha u gory szczypalo..uczucie jakby ktos normalnie nacinal skore..wiem ze to moglo byc rozciaganie,ale przybieralo to postac takich jakby skurczow..wiec gin kazal jechac:)no ale ktg wyszlo w porzadku:)

milego dnia Kobitki:******

Ruda27, MILA, Camille87, Magda2013, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to nic się nie działo, ale musiałam zrobić sobie przerwę.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak Lekarz kazał odstawić byle jeszcze 2 tyg zostanie w brzuchu

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ale lekarz wie o tych skurczach i bolach?
    Podejrzewam ze zaden lekarz nie kazalby odstawic lekow przy takich dolegliwosciach, ja bym zadzwonila do ginekologa i zapytala a nie czekala do 16 lipca no ale zrobisz jak uwazasz.

Monia ja mam ostatnio dosc czesto bole jak na okres ale nisko w ppdbrzuszu..
    U nas tez upal, ogarnelam mieszkanie i juz sie ze mnie leje chyba nie ide na spacer :/

Mika dobrze ze wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi tez by sie nie chcialo isc w taki upal na spacer :P ja musze isc wyniki odebrac, ale to do 17 mozna, wiec pojde popoludniu.. Narazie wole sie bunkrowac w domu :P
    Bole okresowe tez mam co jakis czas.. W podbrzuszu

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie właśnie i nie chce tabletek przedłużać bo żeby w terminie urodzić

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) witam sie w 37 tc :) zaraz sie szykuje bo do lekarza na 10.40 ide. Noc jak zwykle nie przespana,goraco,duszno,siku co chwila no ale jakos dalam rade. Moze po poludniu sie przespie :)

Camilla ladna posciel, a ile kosztowala ?
    A co do zaswiadczenia do becikowego,to uwazam ze nie powinien brac za to pieniedzy. Jak w marcu potrzebowalam zaswiadczenie do zakladu pracy w ktorym jestem tyg.ciazy to zadzwonilam do niego zeby mi wypisal no i zostawil je u asystentki. Ja tylko podjechalam i odebralam. Nic nie placilam :)
    Monia czesto sie zdarzaja bole gardla latem,kuruj sie :)
    Mila <3 dobrze ze wszystko ok :) 5 dni zleci,powodzenia :)

Wczoraj i przedwczoraj tez mnie brzuch pobolewal jak na okres, ale na tym etapie to juz chyba wszystko moze sie zdarzyc..

Moja corcia jest jakas spokojna,wogole prawie nie kopie tylko sie wierci i od czasu do czasu wypchnie z boku jakas czesc ciala. W zebra mnie jeszcze nie kopnela ani razu. Chyba powiem dzis lekarzowi o tym.

Mi sie dzis snilo ze sie w moim ginie zakochalam :D a on we mne :D a moj maz(w snie jeszcze nie byl mezem) chcial sie ze mna szybko ozenic zeby mnie ten lekarz nie odbil hehehe

Ruda27, Camille87, Aggie, MILA, Sylka, pekinka82, amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila super ze sie odezwalas :* teraz juz z gorki Ci poleci, chociaz mi sie wleklo to ostatnie... A czemu musialas zrobic sobie przerwe?

Kamila ladna posciel :) mi mama kupuje pierwszy komplet poscieli z baldachimem jako prezent :) juz wybralam jeszcze tylko nie zamowilysmy :P

Ja tez mam dzis wrazenie ze mala bardzo nisko jest :/ jeszcze nigdy tak nisko nie byla, a czuje ja tuz nad koscia lonowa... nie wiem czy to nie za wczesnie?

|Monia wspolczuje bolu gardla, mnie bolalo jakos pare dni, i samo przeszlo :P mleko z miodem pij :*

Daria, ale sobie wkrecasz :P ale mi tez sie snily takie glupoty jak nie bylo <3 i mialam wyrzuty sumienia wobec Darka. A Twoj maz jeszcze tak daleko, ale jeszcze troszke i bedziecie razem :)

A u nas barowo, cos jakby slonce probowalo sie przebic ale jak dla mnie to moze caly dzien padac :)

Camille87, Magda2013, MILA, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho Madzia niezle :D co te hormony robia z naszymi glowami hehe :D gratuluje kolejnego tygodnia :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze najgorsze jest to ze wszystkie buty i laczki co mam to mi sie zrobily za male przez te moje nogi napuchniete :( najchetniej bym na boso tam poszla :D

Moze moj dowod nowy juz bedzie to dzis go tez odbiore bo ten urzad jest kolo przychodni akurat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:44

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Daria bedziesz sie bunkrowac, dobre :P
    Dzis po poludniu ma byc burza wiec duchota gwarantowana teraz..

Kada, dla mnie to niezrozumiale ze meczysz sie tak a jestes 6 tygodni przed terminem, nie sadze zeby leki na skurcze i bole powodowaly przenoszenie ciazy ale jestes pod kontrola lekarza to ok, nie wtracam sie..

Magda powodzenia u lekarza :) gratuluje 37 tygodnia, to juz 9 miesiac :)
    Posciel kosztowala 105zl jesli dobrze pamietam (poszwa, poszewka, ochraniacz).
    Co do kopania w zebra - mi sie wydaje ze Ty tak jak ja od poczatku mialas dosc nisko brzuch, moj synus kopie z boku, w zebra to zdarzylo sie kilka razy tylko jak lezalam na boku. Nie martw sie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:45

Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Kurcze najgorsze jest to ze wszystkie buty i laczki co mam to mi sie zrobily za male przez te moje nogi napuchniete :( najchetniej bym na boso tam poszla :D

Moze moj dowod nowy juz bedzie to dzis go tez odbiore bo ten urzad jest kolo przychodni akurat :)

Ja wczoraj jak poszlam z psem na dwor i zalozylam balerinki w ktorych dawno nie chodzilam to byly za ciasne! Nogi mi niby nie puchna przynajmniej ja tego nie widze ale slyszalam ze w ciazy rozchodza sie kosci i niga moze sie zwiekszyc nawet o rozmiar ciekawe ;-)

Magda2013 lubi tę wiadomość

‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ