X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a dla tych niedomyslnych, moze napiszesz co Cie draznilo? Kurde ja to mysle o co chodzi, skoro niektore cos podejrzewaja :P

Monia ja tez bym chciala zeby bylo ok 25 stopni :P i w sierpniu tez tyle, w upale nawet spacerki meczace beda, a tak to mozna wyjsc na pol dnia

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co Daria?? niech tak zostanie jak jest.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny

Mila dobrze ze juz jestes

U nas pogoda taka sobie...dzis ide do poloznej musze powiedziec jej o tych krwawiacych hemoroidach i bolach w klatce piersiowe

Ruda jaki obwod glowki ma twoj synus?

Znajomy wyprowadza sie 1 sierpnia wiec szalone 2 tyg bedziemy miec remont ukladanie skrecanie szafy itp itd dobrze ze lozeczko maluszka trzeba tylko podwyzszyc

MILA, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa juz pisalam.. 35 cm

Mila ja tam bym chciala wiedziec, moze wtedy sie uniknie ponownie takiej sytuacji?

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda sory musialam prZeoczyc to chyba nie jest tak zle ja rodzilam pierwszego ktory mial 38,5cm a drugi mial 34,5cm ale w 38 tyg...fakt trudno bulo go wypchnac bo wychodzil z raczka na glowce....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ninkapa pocieszylas mnie :) a na usg wychodzila mu wieksza glowka? Pierwszemu synkowi??
    Ja sie boje, ze sie zaklinuje, moze byc za pozno na cc i sie nidotleni :/ za 2 tygodnie zobaczymy ile bedzie mial i co powie lekarz. Czytalam ze 33-38 to normalnje tak..

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej :)
    Ja tez mam takie sny ze mój sie opił ze sie rozstalismy itp :) Ale to wtedy jak wyjezdza i go nie ma:) Prócz tego oczywiscie tez erotyczne :) On stwierdził ze to na pewno nie przez hormony tylko ,że on tak na mnie działa hehe :)

A co do stóp to mi znów puchną strasznie ;) balerinka mi sie rozciągła na boki , a tyle co je kupiłam :) po porodzie bedą za duże jak sie tak rozciągły :) zwłaszcza jak gdzies sie przejde to wtedy najbardziej puchną aż paznokcie z boku mi sie tak jakby wrastały :D

Ja dzisiaj zaszaleje ide z koleżanką na piwko po obiadku oczywiscie 0% . :D i znów bede słuchac od chłopa ze lepiej wypic sobie soczek ( co jest prawdą) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 11:53

Dodi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja ost usg mialam w 20 tyg poza tym polozne twierdzily ze srednie dziecko wyjdzie a byl olbrzymi mial 4,5 kg oby glowka sie unormowala u nas raczej nie nacinaja ja peklam dlugo parlam bo wybijal sie ale w koncu dal rade w tum kaale rodnym ale pociesze cie mimo ze byl tak wielii popekalam szyli mhie 1,5 h maz byl wystraszony bo tyle bylo krwi grozila mi transfuzja bylam wycienczona jak wstalam tak padlam myly mnie na lozku i ubieraly to 2 porod mimo iz nie bylam szyta nie peklam itp to bardziej bolalo mnie po tym 2 porodzie dziwne ale tak bylo

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a zapomniałam sie pochwalić ze dzisiaj dmuchałam w balonik :-P
    Kontrolowali kierowców rano gdy jechałam do pracy.
    Otwieram okno , pokazuje brzucha i mówię "chyba nie muszę co?" a gliniarz na to się śmieje i mówi "no wie Pani,w dzisiejszych czasach różne rzeczy sie dzieją" no i musiałam dmuchać haha ha :-D ale gościu fajny i miły więc się uśmiałam i tyle. Ale kuźwa normalnie stresa miałam ha ha :-D nic nie piłam oczywiście a normalnie bałam się że coś wyjdzie ha hah :-D durna baba :-)

Aggie, Sylka, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, dziekuje ze mi to opisalas!
    Moja siostra przy drugim porodzie tez czula wiekszy bol, mimo ze szybciutko poszlo to bolalo ja mocniej..
    Ja bede chyba chciala cc.. Boje sie komplikacji..

Mila ja tez kiedys jak dmuchalam to sie stresowalam mimo ze nie pilam :P
    Ale haha ciezarna dmuchajaca w balonik to musialo fajnie wygladac :D
    Ona to smacznego obiadku przy piwku :)

MILA, ona20, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to przygode mialas :D no ale gliniarzowi sie nie dziwie bo wiemy wszyscy co sie w tym swiecie teraz dzieje :P

Ninkapa, o kuzwa... ja mam nadzieje ze moja bedzie takim sredniaczkiem :) mi tu powiedzieli ze wlasnie lepiej wypchac wieksze dziecko bo samo ciazenie jego/jej wagi pomaga, ile w tym prawdy? nie wiem :P

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu to moja córka miała malutką główkę i w ogóle była malutka, a nie wstawiła się w kanał rodny i dziekuję. Nie umiałam jej urodzić naturalnie.
    Moje marzenia o naturalnym porodzie, bez znieczulenia prysły jak bańka.
    Porodu nie da się zaplanować.
    Mozesz sobie gadać ze chcesz naturalnie, ze nie chcesz ZZO, ale tylko sobie można gadać. Ja też tak mówiłam, a było co innego.
    Kiedy są skurcze i myślisz że to juz apogeum bólu to się mylisz bo jeszcze gorsze skurcze dopiero przed tobą. Wiem że każda ma inaczej, ale te co rodzą w 2 godziny to po prostu mają szczęście. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:06

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Mila.. Tak niestety jest, ma czerwcowkach chyba wiekszosc miala cc.. A nie chcialy tego.
    Ja rodzac naturalnie napewno bym nie miala zzo, bo do tego musze meic wczesniej konsultacje, ale ja ich brac nie bede, wiec chocbym mdlala znieczulenia bym nie dostala..
    Powiem szczerze ze teoche juz nastawiam sie na ta cesarke.. Byle wszystko skonczylo sie dobrze..

• MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria skoro tak, to musieli by cie uspać do CC i tyle.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dokladnie przy pierwszym porodzie wzielam 2 znieczulenia domesniowo a nie chcialam jak sie zacznie porod to sam wszystko zweryfikuje

MILA lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja po paru godzinach błagałam o znieczulenie.
    W końcu je dostałam. i trochę ulżyło.
    Ale kiedy znieczulenie przestało już działać ja i tak nie miałam siły zeby
    cokolwiek robić i zasypiałam między skurczami. Kiedy w końcu zdecydowali o CC dostałam kolejne znieczulenie do kręgosłupa które nie zadziałało i musieli mnie uspać :-P Tak więc ....... same widzicie.
    Oczywiście oby każda urodziła szybko to najazniejsze i oby dzieciaczki były zdrowe ale jak widać natura bywa okrutna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 12:17

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • ninkapa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to jakbys miala miec cc to bedziesz pod narkoza?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Daria skoro tak, to musieli by cie uspać do CC i tyle.

Jak bede miala wczesniej zadecydowane o cc to wtedy bede rozmawiala o znieczuleniu. Ja mowie ze do sn nie chcialam zzo

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a mala od tej narkozy mala nie zasnela tez? Bo widzialam w jakims programie tv ze dziecko od narkozy zasnelo

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa nie wiem jak to jest przy cc, nie ineteresowalam sie tym jeszcze. Bede musiala z moja polozna rozmawiac, nie chcialabym byc uspiona..

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ