X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, w sumie nie mysle ze maz moze cos narobic, nie wiem skad sen :P powiedzial, ze nigdy mnie nie zdradzi i nie zostawi... :P

Madzia ale wazne ze czujesz jak sie wypycha, juz maja malo miejsca to im sie nie chce wiercic :P

Aggie to jak juz zamowicie posciel pokaz :)

A moj mi sie wypycha pod zebrami. Czasami szturchnir w zebro ze zaboli i sie wyprostowuje :P czyli jeszcze jest wysoko, nie czuje go na dole zbytnio :)

Madzia powodzenia na wizycie!!

Kamila tez czytalam o stopie.. Ja mam andzieje ze mi sie nie powiekszy bo tym sie najbardziej zalamie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:50

Magda2013, Camille87, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze mi sie snilo ze mialam orgazm :D albo mialam naprawde albo mi sie snilo :D ciezko wyczuc :P

Tez czytalam ze nogi moga sie o nawet numer powiekszyc,mam nadzieje ze to chwilowe powiekszenie u mnie :D

Ok uciekam, bede pozniej :) papa :*

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Daria, rozstania na dluzszy czas powoduja w podswiadomosci pewne obawystad ten sen ;-)

Stopy to nawet jak sie powieksza to potem wroca do swojego poprzedniego rozmiaru :)

A w polo markecie jest promocja na stojak pod wanienke i wiaderko na pieluchy zuzyte :-)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej z tymi nogami to chyba zartujecie, co? ja mam wystarczajaco duza stope a balerinki kupilam dwa rozmiary wieksze ale myslalam ze to przez puchniecie ;(

Daria, na pewno pokaze posciel :) sie nie moge doczekac jej, ale nie chce mamy naciskac bo juz miala sporo wydatkow w tym miesiacu.

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi stopa po ciąży normalnie urosła z rozm. 38 na 39 :-P :o.O
    Boje sie co będzie teraz he he :-) :-D

Magda powodzenia na wizycie ;-)

Aggie dzięki kochana :-) a czemu musiałam zrobić sobie przerwę? :-/
    hmmm zostawię to dla siebie :-P ;-)

Daria świetne te ciuszki i wózek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:26

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila oj tu sie mylisz.. Stopa wcale nie musi wrocic do poprzedniego rozmiaru.. Zazwyczaj juz zostaje wieksza :/
    Mam jak Aggie, wystarczajaco duza stope wiec zalamie sie jak urosnie :/ wole miec rozstepy na calym brzuchu!! Aaaaa

Mila dziekuje :)

O wlasne mi Kamila przypomnialas, musze kupic jakies pudelko na brudne ubranka malego :P i pojemniki na proszek..
    A po ile ten stojak tam jest? Ja kupilam zestaw na allegro ale ciekawa jestem

MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miluś kochanie wróciłaś! Mam nadzieję, że teraz będziesz już z nami cały czas i nie będziesz potrzebowała od nas przerwy... Mam nadzieję, że ta przerwa nie była spowodowana tym, że któraś z nas Cię uraziła?! Jak tam Bartuś? :)

Amela, Magda powodzenia na wizytach! Ja też dziś idę do mojego doktorka na 13tą, prawdopodobnie już ostatni raz...

A ja wczoraj byłam pierwszy raz sprzątać te apartamenty o których wspominałam wcześniej. Oczywiście mąż był ze mną, ale razem spędziliśmy tam 3 godziny, żeby jeden apartament doprowadzić do porządku. Jednak trzeba przyznać, że ludzie w norwegii nie przykładają uwagi do porządku... Ale kuchnia i łazienka już lśni, zostały mi tylko okna o wyczyścić piekarnik i okap (masakra!!!) i będzie git! :)
    Wróciliśmy do domu, ugotowaliśmy obiad i padłam :P Nie miałam siły się podnieść z kanapy tak mnie plecy i nogi rozbolały. Ale i tak byłam dzielna i pracowałam równo z mężem :D

Dziś u mnie znów pogoda barowa, pada deszcz ale jest ciepło.. Czas ogarnąć swoje mieszkanie ;) Szwagierka obiecała pomoc jak przyjedzie, będziemy myć okna i prać firanki :)

W nocy nadal zbytnio nie mogę spać, jest mi strasznie ciężko wstawać do toalety i przewracać się z boku na bok.. Poza tym boli podbrzusze, kłuje w pochwie, męczą skurcze, ale na tym etapie każdą z nas ma prawo to męczyć, jesteśmy coraz bliżej porodu, więc staram się do tego podchodzić na luzie i nie marudzić ;) Cały czas powtarzam sobie, ze to dla mojego dobra, ze ciało się przygotowuje do porodu i tak jakoś łatwiej to znieść :)

A gdzie się podziewa Lanusia??? LANUSIA!!! Haloooooo....

MILA, Magda2013, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka dzięki ;-) nie, nie chodziło o urażenie mnie, bardziej mnie coś strasznie drażniło :-P

Ale czemu ty w ogóle sie teraz wziełaś za taką robotę?? o.O przecież na tym etapie to ciężka robota jak cholera :-P podziwiam cię, no chyba że jak mus to mus ale wiesz ...... uważaj na siebie. Aggie dopiero skończyła a ty zaczęłas ;-)

My wczoraj odprawialiśmy urodziny mojego męza ale tylko dla rodziny i dajcie spokój :-P miałam mega dość :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:42

Sylka, Camille87, Aggie, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ten stojak kosztuje 49,90 a wanienka 19 nie wiem czy sie oplaca??
    Wez z ta noga nie strasz ja mam 41!

Sylka witaj :-) mam nadzieje ze sie tam nie przeforsujesz tym sprzataniem! Dobrze ze maz pomaga :)

Sylka lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila chyba domyślam się jaki był powód Twojego wycofania ;)

A co do pracy - zdecydowałam się na to, bo jest to bardzo dobra oferta, na dość długi czas i dobre pieniądze, a szkoda mi było rezygnować z powodu ciąży.. Sama bym się nie podjęła, ale mąż powiedział, ze przez ten najgorszy czas (ciąża i połóg) będzie mi pomagał więc dlaczego by nie skorzystać? :)
    Poza tym właściciele to nasi dobrzy znajomi, są bardzo wyrozumiali, zależało im na tym żebym to ja tam sprzątała, więc akceptują to, ze jestem w stanie "odmiennym" i na razie będzie to tak wyglądało a nie inaczej :)

Kamilka staram się nie forsować, a cieszę się, ze mogę uszyć się z domu i porobić coś innego :) I do tego zarobić! :) A po 37 tygodniu niech się dzieje co chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:52

MILA, Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam juz duza stope wiec nie usmiecha mi sie jakby mi jeszcze urosła:P
    Sylwia Ty to jestes hardkor, jeszcze Ci sie chce pracowac:P ja to ostatnio przez te upały jestem taka zmeczona samym chodzeniem, a spac to bym mogla caly czas czego nie doswiadczylam w 1 trymestrze. juz powoli męczy mnie ciaza- tzn kocham te kopniaczki maluszka i w ogole ale ta ociezalosc i upały dają popalic. no i fakt ze nie moge sie doczekac synka juz <3, chce juz rodzic!:P jeszcE niecale 2 tygodbie i ciaza donoszona, potem niech sie dzieje oby nie za dlugo:)
    ja sobie zajadam arbuza:)
    ja wlasnie zamowilam kilka rzeczy w aptece DOZ i jeszcze pare rzeczy zostanie:)

MILA, Sylka, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Sylka rozumiem ale to jak ty chcesz sprzątać zaraz po porodzie? mam rozumieć że mąż będzie to robił za ciebie a ty potem dołączysz?

Monia mnie też męczy. Młody jest taki ruchliwy ze jak sie obudzi to wierzga jak młody pasikonik o.O i nie po żebrach tylko wali po pęcherzu i po wszystkich flakach :-P :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:54

Sylka, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi też ciężko, też chciałabym rodzić, ale jeszcze troszkę wytrzymamy :)
    Podejrzewam, ze jeszcze zatęsknimy za "tym stanem" :P

Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mila, po porodzie mąż będzie sprzątał :)
    Haha hardkorem to bym była, gdybym prosto z porodówki poleciała posprzątać :P
    Spoko, to jest sprzątanie raz w tygodniu, czasem może się zdarzyć dwa razy, ale na spokojnie poradzimy sobie :)

Camille87, MILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila zaintrygowalas mnie tym co Cie draznilo na forum.. Mam nadzieje, ze to nie ja :P bo ja w przeciwienstwie do Sylwi nie umiem sie domyslec o co chodzi :(

Sylwia ja tez podziwiam! Ale wazne ze maz Ci pomaga, to powolutku dacie rade :)
    Ja jeszcze troche tez chce sie zmotywowac do mycia okien i wiekszych porzadkow (przyspieszenia :P )

Kamila witaj w klubie wielkiej stopy! Mam tak samo :( zalamie sie i to powaznie jak urosnie.. Juz teraz nieznosze mojej "giry" :P

Camille87, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja tez sie chyba domyslam, ale juz nas nie opuszczaj :*

Sylwia, ja tez Cie podziwiam :P mi sie nie chce naczyn w zlewie umyc (szkoda mi tego mojego, bo chodzi za mna i sprzata) a co dopiero pracowac... no ale jak dlugoterminowa i dobra praca, to tylko pogratulowac :)

Wczoraj poprosilam Darka zeby wytargal moj kosz z maszyna do szycia i materialami, on jest taki jakby z jakiejs trawy czy cus:P a ten moj chory kotecek caly ranek przy tym koszu szaleje, i proboje materialy wyciagac i gryzie ten kosz, a slychac na dole jakby na gorze bylo stado koz :P taki tupak maly :D

MILA, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez przechodzi przez mysl co moglo Mile draznic (tez mam nadzieje ze nie ja :P) ale pewnosci nie mam :P

Mi maz nie pozwala okien myc, remontuje sypialnie i chcialam chociaz w kuchni unyc zeby moc firanke powiesic to mi kazal przyprawy w szufladzie ukladac :P

To ja wole ubrania w szafie :P
    Mam nadzieje ze te kosci sie zejda i stopa teoche zmaleje :P przeciez miednica po porodzie tez sie zchodzi czy nie?

Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja Wam zapomniałam napisać ze w ten weekend na przystani obchodzimy 50lecie i mnie nie bedzie :( była mega impreza :)
    Najgorsze sa jednak te dni upalne, jak wstaje to mam nogi jak słoń, koszulkę mokrą miedzy cyckami, a i moja mała słabiej sie w te upały rusza :( no ale skoro mi sie nie chce to jej pewnie tez.
    Zaraz Was ponadrabiam :)

Camille87, Moni&, MILA, Sylka, pekinka82 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he :-D Aggie mój kotecek też ma szajbę z takimi rzeczami :-D

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem o co moglo Wiolce chodzic:P i tez jestem ciekawa hehe.
    Madzia to fajnie ze sie wybawilas w weekend. a upaly to kazda z nas męcza, a slyszalam ze dopiero sie ma zaczac faza upałów... takie błogie 25-28 stopni wystarczyloby:P
    Sylwia dobrze ze maz Ci pomaga i fajnie ze masz mimo wszystko mozliwosc dorobienia sobie:) i to u znajomych.
    mi dopiero teraz zaczynaja lekko puchnac stopy mam nadzieje ze na tym sie skonczy...

MILA, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ