X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, w sumie nie mysle ze maz moze cos narobic, nie wiem skad sen :P powiedzial, ze nigdy mnie nie zdradzi i nie zostawi... :P

Madzia ale wazne ze czujesz jak sie wypycha, juz maja malo miejsca to im sie nie chce wiercic :P

Aggie to jak juz zamowicie posciel pokaz :)

A moj mi sie wypycha pod zebrami. Czasami szturchnir w zebro ze zaboli i sie wyprostowuje :P czyli jeszcze jest wysoko, nie czuje go na dole zbytnio :)

Madzia powodzenia na wizycie!!

Kamila tez czytalam o stopie.. Ja mam andzieje ze mi sie nie powiekszy bo tym sie najbardziej zalamie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:50

Magda2013, nick nieaktualny, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze mi sie snilo ze mialam orgazm :D albo mialam naprawde albo mi sie snilo :D ciezko wyczuc :P

Tez czytalam ze nogi moga sie o nawet numer powiekszyc,mam nadzieje ze to chwilowe powiekszenie u mnie :D

Ok uciekam, bede pozniej :) papa :*

MILA, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Daria, rozstania na dluzszy czas powoduja w podswiadomosci pewne obawystad ten sen ;-)

Stopy to nawet jak sie powieksza to potem wroca do swojego poprzedniego rozmiaru :)

A w polo markecie jest promocja na stojak pod wanienke i wiaderko na pieluchy zuzyte :-)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej z tymi nogami to chyba zartujecie, co? ja mam wystarczajaco duza stope a balerinki kupilam dwa rozmiary wieksze ale myslalam ze to przez puchniecie ;(

Daria, na pewno pokaze posciel :) sie nie moge doczekac jej, ale nie chce mamy naciskac bo juz miala sporo wydatkow w tym miesiacu.

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mi stopa po ciąży normalnie urosła z rozm. 38 na 39 :-P :o.O
    Boje sie co będzie teraz he he :-) :-D

Magda powodzenia na wizycie ;-)

Aggie dzięki kochana :-) a czemu musiałam zrobić sobie przerwę? :-/
    hmmm zostawię to dla siebie :-P ;-)

Daria świetne te ciuszki i wózek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:26

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila oj tu sie mylisz.. Stopa wcale nie musi wrocic do poprzedniego rozmiaru.. Zazwyczaj juz zostaje wieksza :/
    Mam jak Aggie, wystarczajaco duza stope wiec zalamie sie jak urosnie :/ wole miec rozstepy na calym brzuchu!! Aaaaa

Mila dziekuje :)

O wlasne mi Kamila przypomnialas, musze kupic jakies pudelko na brudne ubranka malego :P i pojemniki na proszek..
    A po ile ten stojak tam jest? Ja kupilam zestaw na allegro ale ciekawa jestem

MILA, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Miluś kochanie wróciłaś! Mam nadzieję, że teraz będziesz już z nami cały czas i nie będziesz potrzebowała od nas przerwy... Mam nadzieję, że ta przerwa nie była spowodowana tym, że któraś z nas Cię uraziła?! Jak tam Bartuś? :)

Amela, Magda powodzenia na wizytach! Ja też dziś idę do mojego doktorka na 13tą, prawdopodobnie już ostatni raz...

A ja wczoraj byłam pierwszy raz sprzątać te apartamenty o których wspominałam wcześniej. Oczywiście mąż był ze mną, ale razem spędziliśmy tam 3 godziny, żeby jeden apartament doprowadzić do porządku. Jednak trzeba przyznać, że ludzie w norwegii nie przykładają uwagi do porządku... Ale kuchnia i łazienka już lśni, zostały mi tylko okna o wyczyścić piekarnik i okap (masakra!!!) i będzie git! :)
    Wróciliśmy do domu, ugotowaliśmy obiad i padłam :P Nie miałam siły się podnieść z kanapy tak mnie plecy i nogi rozbolały. Ale i tak byłam dzielna i pracowałam równo z mężem :D

Dziś u mnie znów pogoda barowa, pada deszcz ale jest ciepło.. Czas ogarnąć swoje mieszkanie ;) Szwagierka obiecała pomoc jak przyjedzie, będziemy myć okna i prać firanki :)

W nocy nadal zbytnio nie mogę spać, jest mi strasznie ciężko wstawać do toalety i przewracać się z boku na bok.. Poza tym boli podbrzusze, kłuje w pochwie, męczą skurcze, ale na tym etapie każdą z nas ma prawo to męczyć, jesteśmy coraz bliżej porodu, więc staram się do tego podchodzić na luzie i nie marudzić ;) Cały czas powtarzam sobie, ze to dla mojego dobra, ze ciało się przygotowuje do porodu i tak jakoś łatwiej to znieść :)

A gdzie się podziewa Lanusia??? LANUSIA!!! Haloooooo....

MILA, Magda2013, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka dzięki ;-) nie, nie chodziło o urażenie mnie, bardziej mnie coś strasznie drażniło :-P

Ale czemu ty w ogóle sie teraz wziełaś za taką robotę?? o.O przecież na tym etapie to ciężka robota jak cholera :-P podziwiam cię, no chyba że jak mus to mus ale wiesz ...... uważaj na siebie. Aggie dopiero skończyła a ty zaczęłas ;-)

My wczoraj odprawialiśmy urodziny mojego męza ale tylko dla rodziny i dajcie spokój :-P miałam mega dość :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:42

Sylka, nick nieaktualny, Aggie, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ten stojak kosztuje 49,90 a wanienka 19 nie wiem czy sie oplaca??
    Wez z ta noga nie strasz ja mam 41!

Sylka witaj :-) mam nadzieje ze sie tam nie przeforsujesz tym sprzataniem! Dobrze ze maz pomaga :)

Sylka lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila chyba domyślam się jaki był powód Twojego wycofania ;)

A co do pracy - zdecydowałam się na to, bo jest to bardzo dobra oferta, na dość długi czas i dobre pieniądze, a szkoda mi było rezygnować z powodu ciąży.. Sama bym się nie podjęła, ale mąż powiedział, ze przez ten najgorszy czas (ciąża i połóg) będzie mi pomagał więc dlaczego by nie skorzystać? :)
    Poza tym właściciele to nasi dobrzy znajomi, są bardzo wyrozumiali, zależało im na tym żebym to ja tam sprzątała, więc akceptują to, ze jestem w stanie "odmiennym" i na razie będzie to tak wyglądało a nie inaczej :)

Kamilka staram się nie forsować, a cieszę się, ze mogę uszyć się z domu i porobić coś innego :) I do tego zarobić! :) A po 37 tygodniu niech się dzieje co chce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:52

MILA, Aggie, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam juz duza stope wiec nie usmiecha mi sie jakby mi jeszcze urosła:P
    Sylwia Ty to jestes hardkor, jeszcze Ci sie chce pracowac:P ja to ostatnio przez te upały jestem taka zmeczona samym chodzeniem, a spac to bym mogla caly czas czego nie doswiadczylam w 1 trymestrze. juz powoli męczy mnie ciaza- tzn kocham te kopniaczki maluszka i w ogole ale ta ociezalosc i upały dają popalic. no i fakt ze nie moge sie doczekac synka juz <3, chce juz rodzic!:P jeszcE niecale 2 tygodbie i ciaza donoszona, potem niech sie dzieje oby nie za dlugo:)
    ja sobie zajadam arbuza:)
    ja wlasnie zamowilam kilka rzeczy w aptece DOZ i jeszcze pare rzeczy zostanie:)

MILA, Sylka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Sylka rozumiem ale to jak ty chcesz sprzątać zaraz po porodzie? mam rozumieć że mąż będzie to robił za ciebie a ty potem dołączysz?

Monia mnie też męczy. Młody jest taki ruchliwy ze jak sie obudzi to wierzga jak młody pasikonik o.O i nie po żebrach tylko wali po pęcherzu i po wszystkich flakach :-P :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 10:54

Sylka, nick nieaktualny, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mi też ciężko, też chciałabym rodzić, ale jeszcze troszkę wytrzymamy :)
    Podejrzewam, ze jeszcze zatęsknimy za "tym stanem" :P

nick nieaktualny, Moni& lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Mila, po porodzie mąż będzie sprzątał :)
    Haha hardkorem to bym była, gdybym prosto z porodówki poleciała posprzątać :P
    Spoko, to jest sprzątanie raz w tygodniu, czasem może się zdarzyć dwa razy, ale na spokojnie poradzimy sobie :)

nick nieaktualny, MILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila zaintrygowalas mnie tym co Cie draznilo na forum.. Mam nadzieje, ze to nie ja :P bo ja w przeciwienstwie do Sylwi nie umiem sie domyslec o co chodzi :(

Sylwia ja tez podziwiam! Ale wazne ze maz Ci pomaga, to powolutku dacie rade :)
    Ja jeszcze troche tez chce sie zmotywowac do mycia okien i wiekszych porzadkow (przyspieszenia :P )

Kamila witaj w klubie wielkiej stopy! Mam tak samo :( zalamie sie i to powaznie jak urosnie.. Juz teraz nieznosze mojej "giry" :P

nick nieaktualny, Moni&, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja tez sie chyba domyslam, ale juz nas nie opuszczaj :*

Sylwia, ja tez Cie podziwiam :P mi sie nie chce naczyn w zlewie umyc (szkoda mi tego mojego, bo chodzi za mna i sprzata) a co dopiero pracowac... no ale jak dlugoterminowa i dobra praca, to tylko pogratulowac :)

Wczoraj poprosilam Darka zeby wytargal moj kosz z maszyna do szycia i materialami, on jest taki jakby z jakiejs trawy czy cus:P a ten moj chory kotecek caly ranek przy tym koszu szaleje, i proboje materialy wyciagac i gryzie ten kosz, a slychac na dole jakby na gorze bylo stado koz :P taki tupak maly :D

MILA, Sylka lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez przechodzi przez mysl co moglo Mile draznic (tez mam nadzieje ze nie ja :P) ale pewnosci nie mam :P

Mi maz nie pozwala okien myc, remontuje sypialnie i chcialam chociaz w kuchni unyc zeby moc firanke powiesic to mi kazal przyprawy w szufladzie ukladac :P

To ja wole ubrania w szafie :P
    Mam nadzieje ze te kosci sie zejda i stopa teoche zmaleje :P przeciez miednica po porodzie tez sie zchodzi czy nie?

nick nieaktualny, Sylka lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja Wam zapomniałam napisać ze w ten weekend na przystani obchodzimy 50lecie i mnie nie bedzie :( była mega impreza :)
    Najgorsze sa jednak te dni upalne, jak wstaje to mam nogi jak słoń, koszulkę mokrą miedzy cyckami, a i moja mała słabiej sie w te upały rusza :( no ale skoro mi sie nie chce to jej pewnie tez.
    Zaraz Was ponadrabiam :)

nick nieaktualny, Moni&, MILA, Sylka, pekinka82 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he :-D Aggie mój kotecek też ma szajbę z takimi rzeczami :-D

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem o co moglo Wiolce chodzic:P i tez jestem ciekawa hehe.
    Madzia to fajnie ze sie wybawilas w weekend. a upaly to kazda z nas męcza, a slyszalam ze dopiero sie ma zaczac faza upałów... takie błogie 25-28 stopni wystarczyloby:P
    Sylwia dobrze ze maz Ci pomaga i fajnie ze masz mimo wszystko mozliwosc dorobienia sobie:) i to u znajomych.
    mi dopiero teraz zaczynaja lekko puchnac stopy mam nadzieje ze na tym sie skonczy...

MILA, Sylka, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ