X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dzieki :) super ten spiworek :) sama mam dwa, jeden na 0-6 i drugi 6-18 miesiecy, wygladaja na bardzo duze ale mysle ze to nie szkodzi :) ale nie moge sie oprzec jak widze kolejne :P na szczescie Darek nade mna panuje :P

Kamila, wspolczuje :( masz tak jak ja z osami i pajakami, panicznie sie ich boje :(

Ruda27 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia gratuluje 35 tygodnia:*
    Dzieki dziewczyny:* wyplukalam gardlo woda z sola (blee) i zazylam tantum verde juz jest troche lwpiej bo rano gadac nie umialam:P o mleku z miodem myslalam alemiod podraznia dodatkowo sluzuwke gardla wiec...
    Monia jak czujesz maluszka to napewbo nic sie zlego nie dzieje, gorzej gdyby tych niteczek krwi bylo wiecej.
    Ja to ostatnio mam bardzo duzo bialego sluzu az sie czasem przestrasze ze to czop.
    jestem jakas taka podekscytowana bo tak jakos czuje podswiadomie ze to juz niedlugo mam nadzieje ze jeszcze jakies 2 tygodnie:P tez czuje bardzo nisko glowke Kacperka, czasem to az takie skurcze w podbrzuszu mocniejsze.
    Daria sliczny spiworek! mam podobny i do tegp rekawki przypinane na rzep:) zastanawiam sie wlasnie czy taki maly szkrab moze spac w takim wiekszym spiworku? czy lepiej kupic taki malutki bo wolalabym zeby na poczatku spal w takim spiworku a nie pod kolderka. boje sie ze moglby sobie przykryc glowke. a z kolei do takiego spiworka wiekszego moze siw wsunac :/

Ruda27, Sylka, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sie wysmiewal ze sie motyli boje bo cmy to motyle nocne przeciez ale one takie wielkie owlosione i trzepoczace skrzydlami fuu
    Ale moj maz bohater wylapal wszystkie trzy i moglam zasnac :P

Rano po przebudzeniu jak zwykle mialam bol zoladka - przychylam sie do teorii Sylki ze chyba za plasko spie bo jak usiadlam bol minal wiec pewnie to ucisk macicy..

Pekinka nitka krwi to moze jakies naczynko, bo czop to czop a krew moze towarzyszyc odpadaniu czopa ale nie na odwrot :-)

Ruda27, Sylka, Aggie, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale dziecko ske nie wsunie do spiworka abo one zazwyczaj u gory sa dosc dopasowane i przeciez ten spiworek trzyma sie na ramionkach :)

Czop ma podobno galaretowata konsystencje, biala wydzielina jest chyba normalna w ciazy ja tez mam ;-)

Moni& lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja już nie pamiętam ale raczej krwi nie było. Jedna niteczka też o niczym nie świadczy.

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja tez mysle, ze dzidzia sie nie wysunie z takiego spiworka.. Moj bedzie spal napewno troche w rozku na pocxatku, pozniej pewnie spiworek no i czasami pod pieluszka jak beda mega upaly.. Pod kolederke narazie go nie daje
    Monia tez tak czuje czasami, ze tak popuka na dole jakbym skurcz miala jakis haha.. Mam andzieje, ze zszedl juz nizej, chociaz nie czesto tak czuje. Tez jestem podekscytowana, juz niedlugo.. Chociaz jak pomysle ze moze byc jeszcze nawet 5 tygodni to mnie to az doluje :P chce go szybciej :P

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez mysle ze na poczatku jak bedzie malenki to bedzie w rozku spal. kurde tez sie obawiam ze nastawiam sie na poczatek sierpnia na porod a bedzie grubo po terminie, za tydzien zaczynam czynnosci przyspieszajace porod :P

Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie ma sie co nastawiac na porod :-)
    Mi siostra wrozy ze urodze w terminie lub kilka dni po - taka mila, a jako jedyna wrozyla mi synka bo reszta obstawiala coreczke wiec moze miec racje hehe :-) jak czytam czerwcowki czy lipcowki to na prawde nie ma reguly...

Ja planuje przykrywac pieluszka na poczatku lub spiworek od razu, w rozku chyba nie bo bioderka no chyba ze da sie luzniej spiac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 12:04

Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny 17 dni do terminu mi zostalo... 8)

Ruda27, Moni&, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak ja Ci zazdroszczę tego chłodu.... U nas jest chyba kumulacja, upał, parno, duszno, ledwo żyję...

Poza tym czuję się tak jakby wszystko miało mi wypaść z brzucha.. Czuję straszny nacisk tam na dole..

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wspolczuje Sylka ale cos czuje ze ten front od was moze przywedrowac do nas i wtedy ja sie bede prazyc ;)
    Co do uczucia nacisku na dole to mi dzis nie dokucza bo od rana leze tylko z sypialni sie przenioslam do salonu :P wiec tylko na boki sie rozpycha :D

Sylka lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila bez obaw, to dopiero do nas dotarł ten front, przez który były u Was upały ;) Od jutra ma się już ochłodzić, oby bo wykituję...

Ja już byłam po zakupy, ugotowałam obiad, posprzątałam kuchnię, a nawet wypiłam zimne piwko 0% :) Musiałabym poodkurzać ale to później.. a! pranie muszę powiesić :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Sylka jaka energia! :D
    Ja leze i nic mi sie nie chce, ogladam na bbc lifestyle "moja ciaza i ja" :)
    Mam plan ogarnac moja szafe als czarno to widze :P

Sylka lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Rzadko wchodzę na forum...przepraszam ale nie dam rady nadrobić tematów-mam nadzieję że u Was wszystko dobrze, już coraz bliżej...:-)

Dariu dziękuje za pamięć :-*

Więc tak:

-dzisiaj odebraliśmy wózek, mąż poleciał do pracy-jak przyjdzie rozpakujemy. Oj jestem mega podniecona :-) wczoraj kupiliśmy fotelik maxi cosi citi nawet ok ;-)
    - z działką pomału do przodu-czekam na decyzję zarządu. Mąż robił siatkę i ogrodzenie-jestem :-)
    - w domu mam pobojowisko-mamy 1 pokój i wszystko trzeba rozplanowac, gdzie postawić. Wysprzątać wszystko-a mi trudno się wyginać. Rodzice mi pomagają, mąż. Zmieniliśmy lodówkę-stara była masakryczna.
    - Hubis się wypina-śmiesznie to wygląda. We wtorek 15 lipca mamy usg i wizytę :-) ciekawa jestem tej kości udowej...
    - kończymy szkołę rodzenia-nawet jestem z niej zadowolona
    - nogi mi puchną i bolą ech

Także po krótce wszystko oki.
    Postaram się częściej gościć u nas na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 14:21

Moni&, Sylka, MILA, Camille87, celia, Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie leeeze a niedlugo rodzice przyjada na impreeeze heh.
    a ja na temperature nie moge narzekac oatatnio, sloneczko swieci, 20 stopni wiec idealnie:P
    Quendi ciesze sie ze u Was wszystkko ok:)

Quendi, Sylka, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesto Wasze maluszki mają czkawke? bo mój teraz 1-2 razy w ciągu dnia, wczesniej zdarzalo sie 4-5 razy

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja :-)

co tam porabacie? ja siedze na ogródku, jakoś spac mi się zachciało :-P
    Kamilka 17 dni ? o.O ja myślę ze ty pierwsza urodzisz ;-)

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to za chwile przeciez:P mi zostalo 23 dni ale leci hehe. Kamilka tez mi sie wydaje ze pójdziesz na "pierwszy ogien":D

Camille87, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moj Kuba miewa czkawke raz na dzien czasem dwa a ostatnio byl chyba dzien ze w ogole nie zaobserwowalam czkawki lub nie zwrocilam uwagi ;-)

Quendi dobrze ze u was wszystko ok! Ja tez mam wizyte we wtorek :-)
    Ciekawe czy cos ruszy szyjka :P

My obejrzeliśmy film "wszystko stracone" nie polecam normalnie smierc w wenecji malo nie usnelismy :P

Mila nie wiadomo jak z tym porodem ja tam sie nie nastawiam ale odliczam :D

Moni&, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila woow :D Ja nie liczę bo jeszcze daleko :P
    A w sumie to bardzo blisko...... :D

Monia u mnie z tą czkawką różnie bywa, czasem 5 razy dziennie, czasem 2 razy... A czasem nawet w nocy czuję czkawkę ;)

A ja czekam na burzę, bo trochę grzmi, trochę straszy, ale nie chce porządnie pierdyknąć ;) A na dworze taaaaka duchota...

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: