X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak otwieram moja szafe to mam tyle rzeczy ktore na mnie nie wejda, a tak malo tych szerszych pasujacych bluzek... ale nie oplaca sie kupowac tym bardziej ze coraz rzadziej wychodze. jutro moze podjedzieny do rodzicow to na ogrodku posiedzimy bo juz naeet na spacery nie mam ochoty i sily...
    Kamila moze dopadl Cie syndrom wicia gniazda i za kilka dni cos sie ruszy?:P

Ruda27, Camille87, MILA, Magda2013, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja nic nie chce gadac ale to objaw zbliżającego się porodu ha ha ha :-) yupiiii :-)

Moja mama ma shitzu, jest kochany i faktycznie jak spotyka się z moją Mileną to normalnie dom wariata o.O ten ją gryzie, ta ucieka, ten ją goni, ona go goni , on szczeka na nią ale i tak po niej skacze, a ta ryczy i sie cieszy Matkoo !!! ha ha ha :-) zawsze mówię ze są siebie warci - dwa gupieloki :-)

co do zakupów dla siebie to w ogóle nic nie kupuję, nie czuję takiej potrzeby. I tak chodzę jak zmora bo też mi się nawet ubrać nie chce, poza tym założyłam że po porodzie schundnę i znowu wszystko za duze będzie ha ha :-) i tej wersji się trzymam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 11:26

Aggie, amela, Camille87, Moni&, Magda2013, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu Kamila :D sie szykuje :D Pewnie cos sie ruszy :)

Mnie glowa napierdziela :(

amela, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Kamilka bądź gotowa :)

Ja lece do mamy na ciacho :)

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez slyszalam ze to objaw zblizajacego sie porodu :D takze dzialaj kochana, dzialaj :D

Ja tez nic nie kuouje, teraz to juz bez sensu :P ostatnio koszulke wzielam, nie mierzylam ale kupilam luzniejsza zeby pozniej brzuszek tuszowac.. Teraz juz wiekszosc bluzek jest za krotka, ale staram sie je naciagac

Ja nie przepadam za malymi pieskami, chyba ze ta miniaturka co sie w szklance zmiesci :P tak to wole jakies bydlaczki :P

Camille87, MILA, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha taaa na pewno zblizajacy sie porod :P
    Po tylu dniach lezenia i nicnierobienia wypadalo dupe ruszyc :P

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 00:37

Camille87, celia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko Diablo to moj synus prawie 1kg lzejszy!
    Ale nie martw sie, zrobia Ci cc a najwazniejsze zeby dzidzia sie prawidlowo rozwinela, wiadomo ze do konca dojrzewaja narzady..
    Glowa do gory :-)

Diablo lubi tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie!
    Ruda śniłaś mi się, ale jakoś inaczej wygladałaś niż na zdjęciach z fb, nawet się rano zastanawiałam czy nie rodzisz:)

Mila, Ty na bank schudniesz, patrząc na Twoje zdjecia chyba z wakacji to jesteś tam mama super laska.

U mnie wczoraj wywiesili kartkę, że do 24.07 nie będzie ciepłej wody, myślałam, że to żart, ale niestety nie...kurde będę jeździła po ludziach myć głowę, przecież w zimnej nie umyje.
    Diabolo, Twoje dziecko rzeczywiście duże, w porównaniu do mojego chuderlaka...
    Kamila, moja koleżanka wszystkie okna w domu umyła, a w nocy juz rodziła...więc...kto wie:)

Ruda27, Diablo, Magda2013, Camille87, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo, ale czesto takie usg sie myli co do wagi, co do wielkosci moze sie zgadza, ale z waga moze byc inaczej..
    Nie martw sie na zapas. Poza tym przeciez nawet jak dziecko schodzi nisko to moga zrobic cc, w koncu nawet po kilkugodzinnym porodzie robia cc i sie udaje.. Nue martw sie na zapas! Napewno bedzie dobrze i dzidzia zdrowa :) a to najwazniejsze

Diablo, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga oo fajnie ze Ci sie snilam :)
    A co do wody to masakra, tyle dni bez cieplej wody?! Bedziesz musiala w garnku sobie grzac.. Akurat teraz.. Wspolczucia

Kurde to ja sie za okna biore :P ale ja to taki len jestem ze masakra, dalej w lozku :P

Camille87, celia lubią tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 00:38

Camille87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a za mna znowu koszmarna noc :/ na siku wstawalam chyba ze 5 razy do godz.5 nad ranem a potem juz przestalam liczyc. Spalam dzis do 10 :D

Mila fajny ten Twoj kotek..ja tez uwielbiam koty,bardziej niz psy. Dla mnie psia siersc tak smierdzi a juz wogole jak jest taka pogoda wilgotna. I z pyska im jedzie :D a z kolei moj maz lubi psy a kotow nie. Kiedys chcielismy jakiego zwierzaka to sie nie moglismy dogadac i w koncu nie wzielismy nic :D

Kajoni o tych pampersach sleep & play slyszalam ze sa jedne z najgorszych,kuzyn mi je odradzil.

Daria nie boj sie..na pewno nie przegapimy porodu. Moze byc jeszcze tak ze przenosimy ciaze 2 tyg. Mi zostalo jeszcze 17 dni do terminu ale jak sobie pomysle i dodam te 14 to mi wychodzi caly miesiac :O a juz teraz mi jest ciezko jak nie wiem.. Mam nadzieje jednak ze urodze jakos w terminie..

Ja sie tez musze wziasc za porzadki ale nie moge sie zebrac :( ide zaraz do okulisty sie zapisac bo juz mialam to zrobic ponad miesiac temu :/ jak tam moje oczy czy nie ma przeciwskazan do porodu sn.

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Diablo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada,Dodi powodzenia u poloznych :)

Diablo,wlasnie..waga w rzeczywistosci moze byc inna niz usg podaje. Nie martw sie kochana ;)

Aga tak to jest w blokach,u nas w zeszlym roku tez nie bylo cieplej wody a ciekawe jak w tym bedzie ?

A co do parasolki to ja dostalam do wozka w tym samym bezowym kolorze.Takze zakup mam z glowy :) i zakup torby tak samo :)

Ruda27, Diablo lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItaj nutka :) to faktycznie moze byc zatrucie ciazowe. Zadzwon do lekarza. Ja nie mialam bialka w moczu.

Paula mam nadzieje ze Ty sie skontaktowalas z lekarzem odnosnie tych biegunek ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diablo a dlaczego niby nie moge zrobic cc przy rozwarciu?
    Tak jak Daria pisze - czesto podczas porodu sn wychodzi potrzeba ciecia i robia bez wzgledu na rozwarcie i fakt ze porod trwal nawet kilka godzin..

Mam nadzieje ze lekarz pojdzie po rozum do glowy i ustali termin cc na tydzien dwa prze terminem z om!

Ja juz poodkurzalam i podlogi zmylam, wracam do szafy :P
    Aga ja mam juz okna pomyte wiec nic z.tego hahaha ja dzis ide ja festyn nie ma rodzenia :P

Diablo, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    ja kocham bulteriery, ale to moge pomarzyc :P

Dariu busie to najwspanialsze piaki na świecie. Ja już się nie mogę doczekać kiedy Hubcio i Busio będą największymi przyjaciółmi :-) ciekawe który którego będzie na manowce wyciągał :-D

Ruda27 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi Twoj jest przecudny! :)
    Kamila no to jak masz tyle sil i energii do mnie tez mozesz przyjsc cos posprzatac. Bo jakbym miala teraz rodzic to nie powiem, ale uporzadkowanego pokoju nie mam :P
    Madzia powodzenia u okulisty!

A ostatnio pisalyscie o pampersach jakie do szpitala wziac i lepiej jakies zwykle. Ja nie wiem jak to jest, ale u mnie dziecko jest caly czas z matka, ja go przebieram i przewijam. No wiadomo chyba ze cos zlego sie dzieje, ale to nie biore takiej opcji pod uwage.. Tylko go badaja i jest ze mna, wiec chyba im pampersow dawac nie musze? Jak cos to wsadze do tego wozka gdzie lezy pare sztuk..

Jestem zadowlona prawie wszystko kupione :D zostala kolderka i monitor oddechu z niania :) takze to juz raz dwa i mam wszysciutko ufff :)

celia lubi tę wiadomość

• Diablo Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

f2w3rjjgx4qe9e4w.png

c55fsek2cpmnrsgq.png
‹‹ 1560 1561 1562 1563 1564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ