Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daria dzieki
ale na pewno mnie na drugi tydzien zapisze,mam nadzieje ze zdaze przed porodem
U mnie tez dziecko jest caly czas przy matce..ale ja chyba jednak porobie sobie takie paczuszki po 5 szt.ewentualnie. Wezme te pampersy ale pol opakowania. Drugie pol najwyzej maz dowiezie.
Dziewczyny a jak rozpoznac na tym materacu ktora strona jest gryka a ktora kokos ? wczoraj ogladalam tez materac i nie wiem jak to rozroznic a nic nie jest napisane na opakowaniu. -
Diablo, wspolczuje Ci, ale moze maluch zechce wyjsc wczesniej ze taki spory, albo termin masz podany zly
jest nadzieja
Daria, Ty sie nie przejmuj kochana, bo "wicie gniazda" uderzy w kazda z nasJa mamie zapowiedzialam ze po 30 lipca robie wielkie porzadki u siebie i wpadne tez do niej
co by akcje przyspieszyc
Darek sie zalamal, kumple co maja kapele dostali sie na koncert w Londynie (jakas dosc duza impreza zeby wypromowac muzykow) no i termin calej imprezy jest 7-10/08do londynu za daleko zeby jechal w takim czasie kiedy moge rodzic w kazdej chwili... szkoda mi go
ale sam powiedzial ze nie bedzie ryzykowal...
Ninkapa, a jak to jest u nas z dzidzia? wiem ze mozna wyjsc tego samego dnia, ale zostaje sie w tej porodowej sali do wypisu czy przenosza do ogolnej? u siostry to wygladalo inaczej bo Zuzia miala infekcje i dobe byla pod obserwacja a siostra na ogolnej sama, potem juz obie tydzien na ogolnej... -
Aggie u nas teraz wielkie zmiany bo otworZyli dodatkowo birth centre i tak rodzisz jesli nie bylo komplikacji podczas ciazy i tam nie daja znieczulen bodajze mozesz byc do 24 h a na delivery room jak urodzisz i po opatrzeniu i zbadaniu dziecka przynosza jedzonko i picie ida wypelniic papiery po jakims czasie idziesz sie myc i zawoza was na sale poporodowa w sumie nikt ciebie nie wyrzuci ze szpitala tylko powiedz ze np chcesz jutro wyjsc czy cos w tym stylu....
-
U nas maja otwierac, ale ja sie nie zalapie jeszcze
wlasnie sie zastanawialam jak dlugo mozna byc na porodowce, bo jakby nie patrzec tam cisza i spokoj
no i zastanawialam sie czy rozdzielaja mame z maluszkami, tak jak w pl, bo tego bym nie chciala
dzieki za info
-
Diablo wiem jak sie denerwujesz ale tak jak dziewczyny pisza nie martw sie na zapas. Może w ostatnich tygodniach dzidzia już tak nie bedzie rosła i nie bedzie miała az 4500 kg?!
U mnie jest taka duchota ze ja leze i zdycham...Kamilka podziwiam Cie że tak sprzątasz i masz tyle energii ! Ja się rusze nawet na chwile i jestem cała mokra!!!!! mm juz tych upałów serdecznie dosc !!!!!!Diablo, Camille87, celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
ja bylam w sklepie i sie troche przejsc po osiedlu bo ilez mozna w domu siedziec:P ale brzuszek ciagnal, klucia w dole czulam i wrocilam.
u mnie w szpitalu dzidzia jest caly czas przy matce, ale jest mozliwosc oddania dziecka na noc np pod opieke po ciezkim porodzie itp. mam nadzieje ze bede tak podekscytowana ze synus jeszcze doda mi sil:)
Agus szkoda ze z tym koncertem Twojego meza tak wyszlo no ale jak sie ma obowiazki i rodzine to trzeba przystopowac, czasy kawalerstwa sie skonczyly:)
Aggie, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyAnitko ja sama sie sobie dziwie ze taki przyplyw energii mam ale musze to wykorzystac bo inaczej to syf
a upal tez niemilosierny!
Magda Ty masz ten sam materac co ja chyba to u mnie strona z gryka ma przeszycia pod katem prostym i te kieszonki sa wieksze poza tym a gryka jest wyczuwalna pod palcami a strona kokosowa ma mniejsze kieszonki przeszycia skosne i jezt gladszaMagda2013 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja już po wizycie w szpitalu i mam już termin CC na 12 sierpnia czyli w 39t4d
Jakieś to niesamowite, ot tak, wybrać dzień narodzin swojego dziecka
Nie miałam żadnego badania, ordynator po prostu wpisał mnie w kajecik.
Mala_mi a jak u Ciebie???Ruda27, amela, agapast, Moni&, Camille87, Magda2013, mala_mi, Aggie, Kajoni lubią tę wiadomość
-
wszędzie piszą, ze najpierw dziecko ma spać na stronie kokosowej. mi własnie w sklepie pokazali, że strona kokosowa to ta "gładsza" strona, a ta z wypustkami, tj tak jakby poduszeczkami to strona gryczana. i na stronie kokosowej do 6 miesiąca życia. ale dla pewności ja sie chyba jeszcze zapytam w szpitalu jakiejś położnej:)
Celia super ze juz wiesz kiedy zobaczysz malutkąTo jest ten plus cc hehe:)
No i gratuluje rozpoczęcia nowego tygodnia!
W ogóle przypomniało mi sie, ostatnio na wizycie ginekologo pytała sie mnie w którym tyg jestem i mówie ze w 37 a dokładnie 36+4 to ona mówi, ze tego sie tak nie liczy, 36 to 36 a w 37 bede dopiero od jutra. Z kolei mój gin mi zawsze podawał własnie tak jak licze, jesli na usg wyszły wymiary 34+3 to mówił ze to wymiary na 35 tc, znowu ta pani ginekolog mowiła ze wymiary na 36 tc (czyli 36 + ...). i bądź tu człowieku mądry:PDiablo, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]