X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • agapast Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie się mamuśki rzuciły jak były wyprzedaże:) chociaż on nawet nie był taki drogi, bo ja go kupowałam jak jeszcze nie był przeceniony i płaciłam 49 zł, też się rzuciłam hehe. a jak tydzień później był już za 30 to się wnerwiłam, ale kto to wiedział...

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapewne sie rzucily

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada Twoj tez mi sie podoba ale w tesco wlasnie ze wzgledu na wyprzedaz chcialam kupic ;-)

Ja kolejne pranie robie ;-) nowe ubranka trzeba wyprac :-)
    A wieczorkiem na miasto na festyn ;)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie uwierzycie, ale ja nigdy nie ogladalam "leona zawodowca", a strasznie lubie jedna piosenke z tego filmu, wiec... skonczylam sprzatac, potrzebuje przerwy i cos do zjedzenia zanim zabiore sie za szafe z ciuchami, wiec pomkyslalam ze to dobra okazja do obejrzenia tego filmu :P

A Kamila, ale masz sile sprzatac? w sensie czy dostalas takiego powera czy masz tylko potrzebe sprzatania :P jestem ciakawa czy sil nabiore bo poki co, mam ochote sprzatac bo nie lubie syfu (ktory sie niezle nagromadzil) ale nie mam sily wszystkiego na raz robic :P

Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie przysneło i od razu sie lepiej czuje bo bylam taka oklapła. dziwne moj organizm nigdy snu nie potrzebowal w ciagu dnia:P ale korzystam póki moge:P
    Agu to ogladaj leona bo naprawde film piekny. ja wczoraj ogladalan Dlugi wrzesniowy weekend fajny film jak ktos lubi dramaty i Non-stop bardzo fajny thiller-sensacja.
    a teraz jem obiadek -ziemniaki dussone ale osobno sobie ugotowalam bez soli i mi lepiej smakuja i kefirek do tego:)

celia, Aggie lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj dziewczyny na obiad mam mcdonalda juz dawno nie bylismy a dizeci zaczely wakacje wiec pomyslelismy o macu

amela, celia lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja opadła juz z sił eh juz uwilam gniazdko

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga i jedno i drugie - potrzeba sprzatania jest zawsze ale takiego powera dostalam ze mieszkanie i szafa moja lsni :P

Powodzenia w porzadkach! A leon zawodowiec fajny film!
    Ninkapa nonmy dzis kfc na obiad :P mialam juz nie jesc ale to ostatnie momenty bo pozniej juz nie predko sie zje fast fooda ;-)

Monia spij jak masz taka potrzebe ja tez drzemie dosc czesto w srodku dnia :-)
    A teraz popijam herbatke z lisci malin.

amela, Moni&, celia, Aggie lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dawno nie jadłam mcdonalda :D My dziś grila wieczorem robimy, mam ochote na jakieś grilowane warzywka :0

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały się mało dzisiaj rusza...wypiął się pare razy i cisza.
    Poza tym mąż się wydarł na mnie-nienawidzę tego :,,,-(

Ciężko....

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* Ostatnio nie miałam odpowiedniej chwili żeby się wbić w dyskusję, co jakiś czas próbowałam nadrabiać ale zawsze coś mnie oderwało, a Wy znowu produkowałyście kolejne strony :D Kada, zazdroszczę uwicia gniazdka, ja ciągle w proszku. :P A co do pogody - wczoraj w nocy przywaliło taką burzą i sztormem, że myślałam, że w końcu Nas stąd zmiecie razem z mieszkaniem :P Ale od rana znowu upał i duchota, nawet się nie ruszam z domu ;)

celia lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi, mój też dzisiaj nabuzowany wstał. Na szczęście na mnie się to jakoś specjalnie nie odbiło (o dziwo), ale i tak zawsze przeżywam jak widzę, że chodzi jak osa.

Quendi lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi kochana te chłopy takie są...najpierw się wydrą a potem żałują! Nie przejmuj się <3

A dzidzia może ma taki dzień, jest gorąco, my też źle się czujemy i maluchy pewnie też to odczuwają. Ja zawsze jak żeby chce moja mała się poruszała to popukam w brzuch i się odrazu odzywa, spróbuj może mały się odezwie !

Quendi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ani widu ani słychu burzy... duchota na maksa :/

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi upały tez wplywaja na maluszki wazne ze go czujesz:)
    opierdziel tego swojego niech sie nie wyzywa na zonie w ciazy nerwy nerwami ale bez przesady.

Quendi lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas burza postraszylo deszcz popadal ale nadal ciepło i duszno ehhh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi nie martw sie - moj tez wyjatkowo spokojny z rana to go musialam poszturchac zeby szanownie tylek wypial ;-) to pewnie przez upal..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 16:45

amela, Moni&, Quendi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u okulisty i jak na razie w porzadku,siatkowka sie nie odkleja cisnienie ok, przeciwskazan do porodu sn nie ma :)

Camilla czyli najpierw ta strona materaca gdzie wszycia ida na ukos musi byc na wierzchu ? to jest ten kokos? ja ta gryke wyczuwam tez jakby taka trawe..jesli to ona.

Diablo nic nie szkodzi :) jestesmy tu zeby sobie doradzic :) a dzidzia moze troche przystopuje z waga jednak. Nie martw sie na zapas,glowa do gory ;)

Celia no to jestes kolejna ktora wie juz kiedy rodzi.. :)
    Mala mi powodzenia ;)

A ja sie wzielam za sprzatanie..i zamiast sie rozebrac albo cos starego zalozyc to zaczelam sprzatac w legginsach w ktorych chodze na codzien i popryskalam sobie domestosem :/ i zrobily sie biale kropki..wrrr.. do wywalenia sa..nic juz z nimi nie zrobie. Jestem wsciekla jak osa,jutro musze jechac sobie kupic nowe bo juz naprawde nie mam innych a w tych mi sie najlepiej chodzilo :(

Wogole nie mam juz w czym chodzic...baleriny za ciasne,japonki za male,spodenki za ciasne, wszystko za male. Mam dola :(

celia, Moni& lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, ja cię proszę, zanim kolejny raz skomentujesz "masakra" albo jakie to straszne, że tyle cc, to pomyśl. Żadna z nas nie robi cc ot tak dla swojego 'widzimisie'. Tak, wolałabym rodzić naturalnie, ale widać moje dziecko chce inaczej i po prostu nie mam wyjścia... Uszanuj to !!!

Quendi nie martw się, ja sama czuję się strasznie rozdrażniona i czasem z kompletnie błahego powodu kłótnia gotowa ;) A co do ruchów, widzę dużą różnicę w te upały - mała rzadziej się rusza.

Camille, tak cc przez to ułożenie pośladkowe. W środę moja ginka potwierdziła, że mała wciąż główką do góry. Do tego 12 sierpnia będę miała jeszcze usg 2 razy więc jeśli daj Boże się przekręci, to po prostu termin zwalniam :)

Mala_mi to czekam na informację , jak u Ciebie :)

Moniś też musiałam się zdrzemnąć dzisiaj, jakiś dziwny dzień.

Moni&, Camille87, amela, Quendi, Aggie, mala_mi, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi moja corcia tez sie dzis slabo rusza,chyba przez te upaly. Bo ostatnio co bylo tak goraco to bylo to samo.

Quendi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1563 1564 1565 1566 1567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ