SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi, no to odliczamy ;) Ja wciąż z nadzieją na fikołka w międzyczasie ... a jak nie, to chcę dotrwać do tego 12 sierpnia i na spokojnie urodzić :D
    Ranyyyyy, ale jak to w kręgosłup o.O ???

Dzięki dziewczyny za wsparcie w kwestii cc. Mi tylko chodzi o to, by nie wartościować co lepsze co gorsze i w kółko nie powtarzać, jakie to straszne, masakryczne i jak bardzo by się tego nie chciało. Będzie jak będzie, byle maleństwo zdrowe się urodziło :)

Seneka jej, to może być tuż tuż, a właściwie idziemy równo :)

A ja właśnie w różnych akrobatycznych pozach wydepilowałam nogi, łatwo nie było :P

No i niestety drugi dzień pojawia mi się zgaga :( Cały I trymestr nie miałam to teraz się wstrętna przyczepiła, ehhh ...

Amela no ciężko z tymi chłopami. Mój jeszcze z pracy nie wrócił, ale potem to kto wie czy jakiś foszek się nie pojawi :P

amela, seneka, Aggie, Magda2013, Camille87, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, do końca ciazy to nie tak długo. Ale lekarz kazał Ci brać jak tylko ciśnienie bedzie wyższe czy codziennie??

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja poczułam co to zgaga właśnie w III trymestrze, a jak mnie dopada to koniec.

celia lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam zgagi, ale może jeszcze przede mną ;)

Ja już umyta, ide się położyć, nie mam humoru przez to wszystko...

Dobranoc, do jutra :-* <3

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie codsiennie 2 razy po 1 tabl. bo te leki nie obnizaja cisnienia tylko je stabilizuja i takie branie ich jak sie chce nic nie da. z drugiej strony takie skoki cisnienia jak ostatnio 140/90 zdarzaja mi sie tylko u lekarza

Madzia Ty to juz masz tak bliziutko jej nic tykko sie cieszyc!:)

Madzikovy lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale wy pedzicie :P
    Dolaczam do grona pokloconych ze swoimi facetami :P
    Nie widzielismy sie 2 tyg, wszedl klotnia i pojechal.. To by bylo na tyle

Aga, nie zartuj ze te kombinezony przecenione byly?! Ja kupilam tez za 50 zl bo tak mi sie podobal :P
    A jak po 30 pozniej byly to nie dziwie sie Kamila ze juz nie bylo :(

Co do porodu i czy cc czy sn nie ma co mowic.. Ja nie bede przezywala jak bede miala cc.. Co bedzie to bedzie, byle wszystko skonczylo sie dobrze :) to najwazniejsze! :)

Duzo pisalyscie ja pozapominalam..
    Ide zeobic herbate z lisci malin i wypic znowu siemie lniane.. :P

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez zgaga dopadla dopiero w 3 trymestrze, mialam okres ze mialam codziennie, rano sie wody napilam i juz zgaga. teraz mam spokoj od jakiegos czasu. nic nie stosowalam na zgage wiec nie pomoge, zimne mleko pomagalo na jakis czas.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jej, prawie caly dzien nie mialam internetu i wlasnid Was nadrobilam. Wiem wszystko, ale nie mam sily odpisywac :( ide polezec w wannie i bede pisac jutro. Trzymajcie sie, buzki

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Aggie a moj chyba jednak ze nie daje tego po sobie poznać to chyba bardziej sie obawia tez. I smuci mnie to ze nie widzę jakoś radości u niego.

Seneka a Ty widzisz ten odchodzacy czop czy tylko położna Ci mówiła?

Aggie to ze mamy zaplanowane cc to nie znaczy ze nic sie nie zdarzy wcześniej :) na pewno nie pózniej, ale wcześniej różnie bywa :)

Zapytałam jej czy to to może być, bo akurat widziałam przy podcieraniu się i ona mówiłą że to to. Jednym wylatuje taka kulka a innym się ciągnie inaczej, ale ogólnie wygląda to jak smarki{musiałam to napisać}.

MILA, Sproquette lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka, ale chyba nie zielone? :D A tak poważnie. Miałam ostatnio jakiś czas właśnie takie inne upławy, bardziej ciągnące. Tak przez kilka dni. Teraz znowu mam normalną konsystencję. Jeśli to to, to u mnie wychodzi partiami. ;)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja wiem ze sie wszystko moze zdarzyc :) ale wiesz kiedy najpozniej bedzie maluch przy Tobie :D zazdraszczam Wam tego :P
    I nie mow ze Twoj sie nie cieszy, nie uwierze! Moze jest przerazony po prostu, faceci inaczej mysla :)

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Saneka. Lepiej sobie to zobrazowac :)
    Nie gadajcie....to jakaś masakra z tymi facetami. Aż zaczynam sie bać jak moj wróci z pracy :)

Monia ja tez zawsze miałam wysokie ciśnienie u lekarza. Potem jak mi uparcie przepisał druga dawkę, a wiedziałam ze w domu mam normalne to juz nie wykupiłam recepty. Wiedziałam po prostu ze tylko u niego juz ze strachu mi skacze.

Daria jak to....wszedł i wyszedł...poleciał??

Moni&, celia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie no na pewno sie cieszy, ale tak jak mówisz. Jest chyba bardziej przerażony, ale trochę mnie to dotyka bo mimo ze wiem o co chodzi, to jednak chciałabym widzieć u niego większa radość, a tak? Ja jestem przerażona jak cholera, do tego jeszcze on i idzie dola złapać.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko ze ja sie juz schizuje i jak mam to drugie ok 86 to dla mnie juz jest podwyzszone. Boze chce juz urodzic bo zwariuje :P
    moj M to sie juz doczekac nie moze kiedy sie Kacperek wreszcie urodzi:)
    Daria jak to pryjechal z Austrii i pojechal tak oo??

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że dla nich to jest cięższe do pojęcia. To my nosimy w sobie maleństwa, nie oni. U nich prawdziwa radość zacznie się, kiedy zobaczą dzieciątko pierwszy raz i kiedy sami będą mogli wziąć je na ręce. :) Nigdy nie zapomnę łez szczęścia mojego Pawła, jak pierwszy raz poczuł kopniaka Julki pod swoją ręką. Potrzebują takich konkretnych impulsów żeby coś do nich dotarło. :)

celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja tez przesadzam. Niech sie dzieje co chce.

Monia, ale ja np musiałam mierzyć codziennie ciśnienie 2 razy dziennie i zauważyłam, ze juz przed pomiarem sie stresowalam czy nie bedzie za wysokie. Wiec to było bez sensu :/ bo szło w górę, a jak wyluzowalam to było normalne :)

Moni& lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie stres przed pomiarem tez podnosi troche cisnienie.
    Madzia nie przesadzasz, kazda z nas przezywa te wielkie zmiany jakie niedlugo nastapia. teraz jest najgorzej-to oczekiwanie, jak to wszystko bedzie (Ty chociaz masz z glowy wyczekiwanie bo wiesz kiedy masz cc:)) ale wydaje mi sie ze jestesmy juz tak podekscytowane ze po prostu za duzo myslimy. jak urodzimy to przestaniemy myslec a zaczniemy wreszci dzialac:) tez sie boje ze nie bede wiedziec dlaczego moje dziecko placze, jak przebrac mu pieluszke, jak przystawic do piersi ale jak zrobimy pierwsze kroki to bedzie jak z jazda na rowerze-nie zapomnimy tego a bedziemy doskonalic:) i tego sie trzymajmy :)

celia, Sproquette lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewcyzny, przyszedl byl chwile i pojechal do mamy swojej :P pewnie on mysli ze to moja wina a ja ze jego.. Jutro na 8.50 wizyta i pewnie nawet nie pamieta ze na ta godzine, a ja sie nie odezwe :P

Matko jaka duchota! Masakra :/

Moj sie nie moze doczekac narodzin :) mowi o tym czesto.. Ale napewno faceci wszystko inaczej odbieraja niz my, w koncu to matki sa bardziej zwiazane z dziecmi, to my je nosimy i czujemy :P

celia lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia i Mala Mi macie racje niewazne czy cc czy sn wazne zeby bylo zdrowe i mamusia takze nie mozna komus mowic ze cc to masakra bo mozna urazic taka uwaga a ja to odebralam jak gdyby cc bylo czyms co nie uczyni nas prawdziwymi mamami bo nie poczuje sie bolu itp nade mna rez grozba cc ale duzo czyralam o tym obracaniu i sama nie wiem co mam wybrac to jeszcze zalezy od ulozenia i wielkosci dziecka ale jesli dziecko duzo to chce cesarke choc obawiam sie rego zastrzyku w kregoslup naprawde dziewczyny to mnie przeraza i wolalabym re bole porodowe ale boje sie rego jak z karmieniem po cesarce jak wroce do domku jak dam sobie rade z maluszkiem i 2 starszych niesfornych dzieci bo ponoc troszike sie dochodzi do siebie po cesarce dobrze ze maz bedzie mial 2 tyg wolnego.... Wiec prosze nie sugerowac ze przez rodzenie sn jest sie lepszym.....

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka rodzila przez cc i mowila ze lepiej doszla do siebie niz niektore kobiety ktore rodzily sn takze nie ma reguly. kazda inaczej przechodzi ciaze i kazdej z nas poród bedzie inny nie mamy na to wpływu mozemy tylko czekac i musimy to przezyc:)

Ruda27, Sproquette, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ