X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • celia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi, no to odliczamy ;) Ja wciąż z nadzieją na fikołka w międzyczasie ... a jak nie, to chcę dotrwać do tego 12 sierpnia i na spokojnie urodzić :D
    Ranyyyyy, ale jak to w kręgosłup o.O ???

Dzięki dziewczyny za wsparcie w kwestii cc. Mi tylko chodzi o to, by nie wartościować co lepsze co gorsze i w kółko nie powtarzać, jakie to straszne, masakryczne i jak bardzo by się tego nie chciało. Będzie jak będzie, byle maleństwo zdrowe się urodziło :)

Seneka jej, to może być tuż tuż, a właściwie idziemy równo :)

A ja właśnie w różnych akrobatycznych pozach wydepilowałam nogi, łatwo nie było :P

No i niestety drugi dzień pojawia mi się zgaga :( Cały I trymestr nie miałam to teraz się wstrętna przyczepiła, ehhh ...

Amela no ciężko z tymi chłopami. Mój jeszcze z pracy nie wrócił, ale potem to kto wie czy jakiś foszek się nie pojawi :P

amela, seneka, Aggie, Magda2013, Camille87, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, do końca ciazy to nie tak długo. Ale lekarz kazał Ci brać jak tylko ciśnienie bedzie wyższe czy codziennie??

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja poczułam co to zgaga właśnie w III trymestrze, a jak mnie dopada to koniec.

celia lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie miałam zgagi, ale może jeszcze przede mną ;)

Ja już umyta, ide się położyć, nie mam humoru przez to wszystko...

Dobranoc, do jutra :-* <3

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie codsiennie 2 razy po 1 tabl. bo te leki nie obnizaja cisnienia tylko je stabilizuja i takie branie ich jak sie chce nic nie da. z drugiej strony takie skoki cisnienia jak ostatnio 140/90 zdarzaja mi sie tylko u lekarza

Madzia Ty to juz masz tak bliziutko jej nic tykko sie cieszyc!:)

Madzikovy lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale wy pedzicie :P
    Dolaczam do grona pokloconych ze swoimi facetami :P
    Nie widzielismy sie 2 tyg, wszedl klotnia i pojechal.. To by bylo na tyle

Aga, nie zartuj ze te kombinezony przecenione byly?! Ja kupilam tez za 50 zl bo tak mi sie podobal :P
    A jak po 30 pozniej byly to nie dziwie sie Kamila ze juz nie bylo :(

Co do porodu i czy cc czy sn nie ma co mowic.. Ja nie bede przezywala jak bede miala cc.. Co bedzie to bedzie, byle wszystko skonczylo sie dobrze :) to najwazniejsze! :)

Duzo pisalyscie ja pozapominalam..
    Ide zeobic herbate z lisci malin i wypic znowu siemie lniane.. :P

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez zgaga dopadla dopiero w 3 trymestrze, mialam okres ze mialam codziennie, rano sie wody napilam i juz zgaga. teraz mam spokoj od jakiegos czasu. nic nie stosowalam na zgage wiec nie pomoge, zimne mleko pomagalo na jakis czas.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh jej, prawie caly dzien nie mialam internetu i wlasnid Was nadrobilam. Wiem wszystko, ale nie mam sily odpisywac :( ide polezec w wannie i bede pisac jutro. Trzymajcie sie, buzki

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Aggie a moj chyba jednak ze nie daje tego po sobie poznać to chyba bardziej sie obawia tez. I smuci mnie to ze nie widzę jakoś radości u niego.

Seneka a Ty widzisz ten odchodzacy czop czy tylko położna Ci mówiła?

Aggie to ze mamy zaplanowane cc to nie znaczy ze nic sie nie zdarzy wcześniej :) na pewno nie pózniej, ale wcześniej różnie bywa :)

Zapytałam jej czy to to może być, bo akurat widziałam przy podcieraniu się i ona mówiłą że to to. Jednym wylatuje taka kulka a innym się ciągnie inaczej, ale ogólnie wygląda to jak smarki{musiałam to napisać}.

MILA, Sproquette lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka, ale chyba nie zielone? :D A tak poważnie. Miałam ostatnio jakiś czas właśnie takie inne upławy, bardziej ciągnące. Tak przez kilka dni. Teraz znowu mam normalną konsystencję. Jeśli to to, to u mnie wychodzi partiami. ;)

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja wiem ze sie wszystko moze zdarzyc :) ale wiesz kiedy najpozniej bedzie maluch przy Tobie :D zazdraszczam Wam tego :P
    I nie mow ze Twoj sie nie cieszy, nie uwierze! Moze jest przerazony po prostu, faceci inaczej mysla :)

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Saneka. Lepiej sobie to zobrazowac :)
    Nie gadajcie....to jakaś masakra z tymi facetami. Aż zaczynam sie bać jak moj wróci z pracy :)

Monia ja tez zawsze miałam wysokie ciśnienie u lekarza. Potem jak mi uparcie przepisał druga dawkę, a wiedziałam ze w domu mam normalne to juz nie wykupiłam recepty. Wiedziałam po prostu ze tylko u niego juz ze strachu mi skacze.

Daria jak to....wszedł i wyszedł...poleciał??

Moni&, celia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie no na pewno sie cieszy, ale tak jak mówisz. Jest chyba bardziej przerażony, ale trochę mnie to dotyka bo mimo ze wiem o co chodzi, to jednak chciałabym widzieć u niego większa radość, a tak? Ja jestem przerażona jak cholera, do tego jeszcze on i idzie dola złapać.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tylko ze ja sie juz schizuje i jak mam to drugie ok 86 to dla mnie juz jest podwyzszone. Boze chce juz urodzic bo zwariuje :P
    moj M to sie juz doczekac nie moze kiedy sie Kacperek wreszcie urodzi:)
    Daria jak to pryjechal z Austrii i pojechal tak oo??

Monis
    8b9686f91d.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że dla nich to jest cięższe do pojęcia. To my nosimy w sobie maleństwa, nie oni. U nich prawdziwa radość zacznie się, kiedy zobaczą dzieciątko pierwszy raz i kiedy sami będą mogli wziąć je na ręce. :) Nigdy nie zapomnę łez szczęścia mojego Pawła, jak pierwszy raz poczuł kopniaka Julki pod swoją ręką. Potrzebują takich konkretnych impulsów żeby coś do nich dotarło. :)

celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ja tez przesadzam. Niech sie dzieje co chce.

Monia, ale ja np musiałam mierzyć codziennie ciśnienie 2 razy dziennie i zauważyłam, ze juz przed pomiarem sie stresowalam czy nie bedzie za wysokie. Wiec to było bez sensu :/ bo szło w górę, a jak wyluzowalam to było normalne :)

Moni& lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie stres przed pomiarem tez podnosi troche cisnienie.
    Madzia nie przesadzasz, kazda z nas przezywa te wielkie zmiany jakie niedlugo nastapia. teraz jest najgorzej-to oczekiwanie, jak to wszystko bedzie (Ty chociaz masz z glowy wyczekiwanie bo wiesz kiedy masz cc:)) ale wydaje mi sie ze jestesmy juz tak podekscytowane ze po prostu za duzo myslimy. jak urodzimy to przestaniemy myslec a zaczniemy wreszci dzialac:) tez sie boje ze nie bede wiedziec dlaczego moje dziecko placze, jak przebrac mu pieluszke, jak przystawic do piersi ale jak zrobimy pierwsze kroki to bedzie jak z jazda na rowerze-nie zapomnimy tego a bedziemy doskonalic:) i tego sie trzymajmy :)

celia, Sproquette lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewcyzny, przyszedl byl chwile i pojechal do mamy swojej :P pewnie on mysli ze to moja wina a ja ze jego.. Jutro na 8.50 wizyta i pewnie nawet nie pamieta ze na ta godzine, a ja sie nie odezwe :P

Matko jaka duchota! Masakra :/

Moj sie nie moze doczekac narodzin :) mowi o tym czesto.. Ale napewno faceci wszystko inaczej odbieraja niz my, w koncu to matki sa bardziej zwiazane z dziecmi, to my je nosimy i czujemy :P

celia lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia i Mala Mi macie racje niewazne czy cc czy sn wazne zeby bylo zdrowe i mamusia takze nie mozna komus mowic ze cc to masakra bo mozna urazic taka uwaga a ja to odebralam jak gdyby cc bylo czyms co nie uczyni nas prawdziwymi mamami bo nie poczuje sie bolu itp nade mna rez grozba cc ale duzo czyralam o tym obracaniu i sama nie wiem co mam wybrac to jeszcze zalezy od ulozenia i wielkosci dziecka ale jesli dziecko duzo to chce cesarke choc obawiam sie rego zastrzyku w kregoslup naprawde dziewczyny to mnie przeraza i wolalabym re bole porodowe ale boje sie rego jak z karmieniem po cesarce jak wroce do domku jak dam sobie rade z maluszkiem i 2 starszych niesfornych dzieci bo ponoc troszike sie dochodzi do siebie po cesarce dobrze ze maz bedzie mial 2 tyg wolnego.... Wiec prosze nie sugerowac ze przez rodzenie sn jest sie lepszym.....

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolezanka rodzila przez cc i mowila ze lepiej doszla do siebie niz niektore kobiety ktore rodzily sn takze nie ma reguly. kazda inaczej przechodzi ciaze i kazdej z nas poród bedzie inny nie mamy na to wpływu mozemy tylko czekac i musimy to przezyc:)

Ruda27, Sproquette, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1567 1568 1569 1570 1571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ