X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż moj tez jakoś dziwnie dziś po tych badaniach sie zachował... Poleciał do pracy, jakiś taki wycofany...nie wiem, czy dotarło do niego ze to zaraz czy cholera wie...

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, w końcu się kapnął, że tatą zostanie haha, może i mojego to spotka, póki co luz, że aż mnie wkurza.np dzis dzwoni do mnie, że późno wróci, bo mają grilla w pracy i kolega go przywiezie, pytam co z autem, a on że jutro odbierze...czuli jak zacznę rodzić w nocy muszę jechać taxi!

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy coś mi się zdaje że mój już czuje ciśnienie i stąd to wszystko. Do tego jest mega zmęczony...ale nie dam się tak traktować-strzeliłam focha i zaraz przytulał :-)

Moni& lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast no moj ma przepowiedziane ze musi byc teraz na straży. Nie ma piwek. Ja przez 9 miesięcy nie pilam i żyje.
    Quendi, moze to i ciśnienie ....a moze jak agapast mówi, skapnal sie, ze to nie przelewki. Grom wie.

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma podobny charakter. Łatwo się wkurza, impulsywny jak nie wiem. Najpierw coś zrobi/powie, potem myśli. Na szczęście moja ciąża trochę przygasiła jego temperament, odmieniony jest. Też jeszcze czasami się zapomina, ale i tak bez porównania do tego, jaki był jeszcze 8 miesięcy temu. ;) A ja z kolei nauczyłam się też nie zwracać na to za bardzo uwagi. Nie przejmuję się nim. Wiem, że zaraz ochłonie i puknie się w czoło. :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast, ale może za to przywiezie Ci na porodówkę kiełbaskę z grilla. :D

Madzikovy lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi teraz ja się ze swoim pokłóciłam... tak mnie wnerwił że aż się popłakałam... :(

Quendi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelcia przytulam mocniutko :-*
    Coś jest w powietrzu chyba że chłopom odwala palma!!!
    Nie denerwuj się Kochana, ja też się popłakałam i zrobiło mi się lepiej.

amela lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem po konsultacji i cc zaklepana na 6 sierpnia. Do tego czasu mam ćwiczyć "koci grzbiet", by przygotować kręgosłup na wkłucie :O

Celia, w pełni Cię popieram, że nie całkiem przyjemnie czyta się, że AŻ tyle cięć jest już zaplanowanych na naszym wątku. Jakby to było coś złego. Przecież póki co żadna z nas nie zaspokaja w ten sposób swojego widzimisię, lecz zgadza się na cc dla dobra dziecka i swojego. Osobiście wolałabym rodzić siłami natury, ale nie zaryzykuję i nie sprzeciwię się lekarzowi. A że w porodzie niczego nie da się przewidzieć, to zapewne wśród nas zdarzy się przypadek, że poród rozpoczęty naturalnie zakończy się nagłą cesarką. Los bywa przewrotny i może to spotkać najwierniejszą zwolenniczkę rodzenia "dołem". A w takiej sytuacji wolę cięcie na zimno niż cięcie po bezowocnych długich wyczerpujących godzinach skurczów.

amela, Madzikovy, Moni&, Moni&, celia, Kajoni, MILA, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka :* durne chłopy....odwala im przed porodem. Chociaż wiem ze moj tez to przeżywa. Chyba dotąd myślał ze mamy jeszcze czas ale w gruncie rzeczy chyba na prawdę dziś do niego dotarło ze to juz tuż tuż. I tez zaczyna byc nerwowy, wiecej śpi...takie dziwadlo.

O matko....2 tygodnie niecałe i sie zacznie....sierpniowki bedą sie sypać.

Camille87, amela, celia, Sproquette lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy z festynu, nie ma nic ciekawego moze jutro na koncert sie wybierzemy.
    Dziewczyny moj maz tez jest taki jak wasi - ma ciezki charakter i najpierw mowi otem mysli i przeprasza.. no ale ja juz chyba przywyklam i zdrugiej strony wiem ze moglam gorzej trafic jak tak sie po znajomych rozgladam :P

Ja nje uwazam ze cc to cos zlego tym bardziej ze to nie wqsz wybor. Ja jak rozmawialam z polozna to tez stwierdzila ze jest bardzo duzo ciec ostatniki czasy i doslownie 1% to wskazania "naciagane"..

Zaraz zjadamy lasagne i bede z mezem w szachy grac :P

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie uwazam zeby cc to bylo cos zlego, czy wbrew naturze. kazda z nas to moze spotkac. szczerze to ja sie nie przejmuje juz tym czy urodze sn czy cc wazne zeby maluszek byl bezpieczny i zdrowo sie urodzil reszta sie nie liczy. jakby mi teraz lekqrz powiedzial nagle ze musze miec cc to ani bym sie.nie ucieszyla ani nie zmartwila mowi sie trudno. przeciez to bedzie MOJE dziecko i nie wazne czy urodzone cc czy sn wazne ze MOJE.
    Seneka super ze masz juz rozwqrcie, tez chce a tymczasem szyjka jeszcze trzyma buu:(
    a moj sie dzisiaj mnie zapytal czy bede rodzic bo chcialby sie piwa napic heeh :P

seneka, mala_mi, celia, Madzikovy, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze... smutny film :( nikt nie powiedzial ze zle sie konczy :(

Po drugie, popierac Celie i Mala_mi... szczerze to Wam dziewczyny ciut zazdroszcze, nie ciecia oczywiscie, tylko tego ze juz wiecie kiedy bedziecie trzymac swoje malenstwa w ramionach :) i cc i pn maja swoje plusy i minusy, i zadna opcja nie jest zla... Wiec dziewczyny jestescie gora nad tymi co nie maja planowanego cc :D i nie przejmujcie sie :*

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • seneka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Seneka super wiadomości :) Macius pomału chce wychodzić :)
    Ja też się boję tego jak gin mi oznajmi że jest rozwarcie :-0 ale to będzie stres !

To już na pewno mamy bliżej jak dalej, mi pomału czop odchodzi i brzuch się obniżył położna to zauważyła, więc jakieś przesłanki są :)

amela, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Przy 2 cm rozwarcia mozna przechodzić jeszcze 2 tygodnie? Wow. To moze dotrzymam do 29 :)

Podobno można i przenosić, ale dla mnie to dobra wiadomość.
    Moja znajoma po wywołaniu skurczów miała zaledwie 3cm i nic dalej nie postępowało i myślała że nie wytrzyma zakończyło się cesarką.
    Jak widać każdy inaczej, nie wyobrażam sobie wywołania porodu

qq873e5erivgw16d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy moj tez wiecej spi :P smieje sie ze sympatyzuje ze mna :P moze on tez sie stresuje ale (jako alfa male lol) nie bedzie dyskutowal o uczuciach... hmm o tym nie pomyslalam :P wiem ze sie nie moze doczekac bo jak tylko wspominam ze to juz tuz tuz to ryj mu sie tak cieszy ze ojeju :P oczywiscie probuje powstrzymac ten usmiech :P

celia, Madzikovy, Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie uważam, że cc to masakra...myślę, ze jest to normalny poród tylko przez cięcie ! Nie ma co się przejmować, chociaż wiecie kiedy zobaczycie swoje skarby <3

Seneka kochana u Ciebie to już tuż tuż !!! to może być nawet kwestia tygodnia :D jej ale mnie stres złapał jakbym to ja miała to 2 cm rozwarcie :D

Szkoda nerwów na tych chłopów, a to ponoć nam hormony buzują i mamy zmiany nastrojów...!

mala_mi, seneka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • seneka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Ja też nie uważam, że cc to masakra...myślę, ze jest to normalny poród tylko przez cięcie ! Nie ma co się przejmować, chociaż wiecie kiedy zobaczycie swoje skarby <3

Seneka kochana u Ciebie to już tuż tuż !!! to może być nawet kwestia tygodnia :D jej ale mnie stres złapał jakbym to ja miała to 2 cm rozwarcie :D

Szkoda nerwów na tych chłopów, a to ponoć nam hormony buzują i mamy zmiany nastrojów...!

no to mnie zestresowałas=uświadomiłas :) nie przejmuj sie, a tez czesto muchy w nosie

celia, amela lubią tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde nie wiem co mam robic bo mam brac dopegyt na cisnienie zapobiegawczo, dzisiaj mialam 128/86 i wzielam jedna tabletke, ale tak mam cisnienie ok przewaznie 120/80 +/- tylko boje sie brac regularnie te tabletki bo bede musiala juz brac do konca ciazy, a jak odstawie organizm bedzie przyzwyczajony i cisnienie pewnie pojdzie w gore...:/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a moj chyba jednak ze nie daje tego po sobie poznać to chyba bardziej sie obawia tez. I smuci mnie to ze nie widzę jakoś radości u niego.

Seneka a Ty widzisz ten odchodzacy czop czy tylko położna Ci mówiła?

Aggie to ze mamy zaplanowane cc to nie znaczy ze nic sie nie zdarzy wcześniej :) na pewno nie pózniej, ale wcześniej różnie bywa :)

Moni& lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ