X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tak kasa w bloto.. Henna brwi ok, ale rzes nie polecam.. A teraz to tuszowanie jak dla mnie tez bez sensu. 100 zl, pomalowane sa ale dla mnie bez rewelacji.. Tym bardziej ze jedno okno mam bardziej, a szkoda slow...

• kada24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie lubie zbytnio tus\zowac bez lato rzes jak ide na impreze spoko ale to moja kosmetyczka robi bo mi zajebiscie wyciagnie moje i wygladam jak bym miala przedluzone bo takie dlugie sa heheh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lipa ja jakbym byla niezadowolona to bym zwrocila uwage ze oczy nie sa rownomiernie pomalowane :/ no ale juz przynanmniej wiesz ze nie warto :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No to lipa ja jakbym byla niezadowolona to bym zwrocila uwage ze oczy nie sa rownomiernie pomalowane :/ no ale juz przynanmniej wiesz ze nie warto :)

Zwrocilam. Powiedziala ze takie mam rżesy ;/

• kada24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daria ja bym sie nie zgodzila

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Zwrocilam. Powiedziala ze takie mam rżesy ;/

Jak to mowia "klient nasz pan" i klient ma zawsze racje skoro tak to mozesz jej antyreklame robic :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamila nie chce tez bo wiem ze sie starala, to jest dobry salon.. Trudno

Powiem wam ze teraz sie martwie.. Jak patrzylam to malemu brzuszek w 2 tyg nie urosl. To nie jest normalne

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie martw sie, u mnie niby glowka po tygodniu mniejsza nawet! Przeciez to niemozliwe.. wez pod uwage blad pomiaru, wszystko zalezy od ujecia jakie gin zlapie.. ja przestalam sie przejmowac jak porownalam te wymiary..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 14:32

Moni&, Sproquette lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to sa tylko pomiary usg, a teraz maluszki juz wolniej rosną, Twoj juz moze tak nadgonił ze przystopowal. nie zamartwiaj sie na zapas slonce, skoro lekarz nic nie mowil to przeciez musi byc ok!
    dlatego ja nie chodze do kosmetyczki-szkoda mi kasy wole sie sama pomalowac a w szpitalu jakos wytrzymam bez make up te kilka dni:P jak w dniu slubu kosmetyczka do mnie przyszla i zrobila mi makijaz to szwagierka mi jeszcze krechy poprawiala bo tak slabo mnie pomalowala a ja sie zle czuje w zbyt slabym makijazu a co dopiero w taki dzien jak slub

Camille87, Sproquette, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, a co lekarz o tym mówił? że tak może być czy raczej trzeba obserwować? rozumiem Twoje obawy, ja się ciągle martwię, bo mój słabo rośnie i boję się. nie zależy mi na tym żeby dziecko było wielkie, po prostu chce żeby był zdrowy. nie zaznam spokoju dopóki się nie urodzi. jak już się stawisz w szpitalu, to będziesz monitorowana, wtedy człowiek jest spokojniejszy.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i kosc udowa krotsza niz tydzien temu.. bez sensu sa te pomiary i tak jak sie dziecko urodzi to pewnie i waga bdzie inna i wymiary :/

• Quendi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariuś na pewno jest dobrze wszystko! !!

Ja na ostatnim usg na szczęście nie dostałam pomiarów i jestem spokojniejsza bo nic nie analizuje :-)

celia lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ma niby glowke mniejsza id reszty hehe z kazda wizyta mniejsza wiec sie nie sugeruje tym bo zauwazylam ze zle mierzy

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Aga - ja sie na poczatku martwilam waga Kubusia ktora chyba na calym belly byla najnizsza, ale ostatnio przycisnelam gina i zapytalam czy jakiejs choroby nie obserwuje ze taki maly to odpowiedzial ze nie, choc wiadomo ze usg pewnosci nie daje. Od tamtej pory mam gdzies jego wage, nawet te malutkie dzieciaczki nadrabiaja po urodzeniu i pozniej nawet nikt nie bylby w stanie powiedziec ze byl maly.

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem dziewczyny macie racje, ale to jednak martwi :/
    Lekarz nic nie mowil, tylko ze przeplywy sa dobre i wszystko ok..
    Aga ja tez czekam az sie urodzi, to mnie uspokoi..

Monia co do kosmetyczki masz racje, mnie na wesele tez tragedia pomalowano.. Chyba juz wiecej nie bede nic kombińowala, jedynie brwi bede robic.

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez nie mowie o wadze, ale jak brzuszek stoi w miejscu to moze byc problem z jedzeniem i to moze byc niebezpieczne.. Tym sie martwie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja trche zboczylam z tematu :P ale chodzilo mi glownie o to ze mimo ze przestal rosnac gin powiedzial ze jest zdrowy i przeplywy ma dobre - jesli przeplywy sa rowniez dobre u Ciebie to znaczy ze maluszkowi nic nie brakuje (slowa mojego gina). Moj lekarz czasem mierzy po dwa trzy razy i raz np kosc udowa wyszla 67 a za drugim razem 71 podczas jednego badania! - na prawde niczym sie nie martw :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 14:47

• Moni& Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na przedostatniej wizycie zauwazylam jak moj lekarz mierzyl brzuszek to jak obrysowywal to nie obrysowal dokladnie brzuszka dlatego wyszedl tydzien mniejszy i tez mi nic na to nie powiedzial ale nie przejmuje sie bo widzialam jak mierzyl, ekran mial w moja strone przekrzywiony. nie mozemy sie tak przejmowac bo oszalejemy. Daria Ty juz przynajmniej wiesz ze najpozniej znajdziesz sie w szpitalu 31 lipca wiec sie ciesz:* zobaczycie ze wszystkie nasze dzieciaczki beda mialy 10 punktow i tego sie trzymac!:-)

celia lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria, dziekuje w imieniu mamy :-) ten kocyk to jej pomysl, konczy powoli moj projekt i robi jeszcze jeden (wariatka) taki lzejszy na cieplejsze dni :-)
    A Ty sie tak tymi wymiarami nie zamartwiaj, odpukac w niemalowane, ale jesli jest cos nje tak jak podejrzewasz to co zrobisz? Ja sadze ze te wymiary nie sa dokladne, i nie zamartwiaj sie na zapas, bo ani Tobie ani Natanielowi stres niepotrzebny. Ja nie mialam usg od 24 tyg nie wiem nic poza faktem ze malenka jest glowka w dol i serduszko bije ok. Ja to dopiero powinnam sie zamartwiac, wymyslac choroby itd. Po co? Uspokoj sie i ciesz sie ostatnimi dniami ciazy i bycia niezaleznej :-*

A mnie glowa dalej peka mimo drzemki kawy i proszka, zoladek tez mi dokucza, boli i jakos mi tak zle... Plecy tez mnie dobijaja dzis :-( masakra mialam isc do mamy ale mi sie nie chce :-(

celia, Kajoni lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:)

Troche dziś naskrobałyście, nadrobiłam ale w większości już zapomniałam...wybaczcie <3

Moni gratuluej 38 tc i ciąży donoszonej <3

Daria Gratuluje udanej wizyty, dziewczyny już napisały wszystko, nie przejmuj się tymi wymiarami u mnie też na jednej wizycie gin mierzy dwa razy brzuszek bo jakoś się źle ustawiała i też były różnice, na pewno jest wszystko ok :)

Aggie piękny kącik ma Twoja córcia :) Ja może za tydzień zaczne urządzać Nelki :)

Kamilka ja też różnie śpie, staram się spać na lewym ale bo jakimś czasie - ból biodra i trzeba zmieniać na prawy a Nelka też ma nóżki na lewej stronie !

Ja dziś w nocy kiepsko spałam, boli mnie kość łonowa i krocza, ciężko mi było wstać w nocy na siuku nawet ...:( ale i w ciągu dnia ciężko mi się chodzi i podbrzusze pobolewa jak chodze :(
    Rano wstałam bo musieliśmy jechać kupić płytki do kuchni i parapety, zeszło się jak zwykle, a ja człapie po tych marketach jak słoń :D do tego te afrykańskie upały...masakra, teraz leze i w końcu odpoczywam!

Aggie, Magda2013, celia, Camille87, Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ