X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille wczesniej twez mieszkalismy w bloku i takze uzywalam niani pokoje na jednym poziomie ale to kazdego indywidualna sprawa...

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi gratuluje 37 tygodnia!! :) Mika a Tobie wejscia w 9 miesiac;)
    Celia nie czytaj głupot w necie, bo przez to robi sie nam woda z mózgu, a w głowie sa wszystkie nasze obawyi dolegliwości. Małej jest pewnie wygodniej i nic z tym nie zrobisz, najważniejsze, żeby była zdrowa a ze przyjdzie na swiat przez cc? Juz była dyskusja na ten temat. Bedzie ok:*
    Kamilko, niestety nie poradze, bo nie mam takiego problemu, nie mam psa, a nawet jakbym miała to jeszcze mieszkam z teściami wiec zawsze ktos z dzieckiem mógłby zostac... ale chciałabym miec pieska, mimo wszystko jakas motywacja do wyjscia , bo jak sie dzidzia urodzi to przez jakis czas z domu nie wyjdziemy :)
    Ja tez nie kupuje niani, mieszkam w bloku, łózeczko bedzie przy naszym łózku a i tak nie mam daleko zeby dochodzic do synka i sprawdzac jak bedzie spał. Dla mnie zbędny wydatek.
    Ja do torby musze jeszcze spakowac klapki i szlafrok-wlasnie sie pierze:P no i torbe moge zamykac.
    Dziewczyny miewacie bóle lędźwiowe ? Mnie w dole pleców ostatnio co chwile pobolewa, nie jakos strasznie ale czuje. Synus tak sie wierci, ze co chwile ucisk w dole brzucha czuje

Camille87, celia, Quendi, Kajoni, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ninkapa ale po co? Przeciez w bloku wszystko slychac no chyba ze masz mieszkanie 100m2 ;)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 5 tabsów magnezu dziennie i nic to nie daje na początku miałam lekkie mrowienia i chyba już pisałam dlatego wiem że własśnie któraś z was miała podobny problem tyle ze nie wiedziałam która dokładnie :)
    a do gina już bym poleciała gdyby nie to że jest na urlopie :( i wizytę mam na 11-08
    a reka mi chyba odpadnie do tego czasu nie wiem czy rodzinny coś może mi pomóc? przeraziłam się bo co innego jak czułam mrowienie a co innego jak nie czuję ręki i zajmuje mi mnóstwo czasu dojście do siebie :(
    A i jeszcze jedno od kilku może trzech dni mam rozwolnienie a jem jak wróbelek to przez te upały jeść się nie chce :( zastanawiam się czy to jakieś zatrucie czy co?

Ja jak miałam pierwsze dziecie to też miałam już psa i normalnie wychodziłam mieszkając w bloku miałam po prostu ustalone pory spacerów :)nie było problemów jak tylko dojdziesz do wprawy i będziesz miała wszystko rozplanowane to i piesek będzie zadowolony i dzidzia :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupic ten Motorola MBP26 Digital Video Baby Monitor.
    Mysle ze niania jest dosc waznym gadgetem, bo nawet jesli lozeczko jest blisko to nie jest sie przy nim non stop...
    A co do dretwienia rak, to mi tutaj nic nie dali :/ po prostu to jest norma w ciazy i taki moj urok :]

amela lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale za kazdym razem wychodzilas z psem i dzieckiem? Bo mi chodzi o typowe "wyjscie na kupe i siku" z rana na przyklad..

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a chocby po to ze jak ktos przyjdzie do domu w odwiedziny to nie slychac idziesz do lazienki czy kuchni i tez nie slychac no ja powiem tylko tyle ze mimo ze mieszkalismy w boku to i tak niania nam sie przydala....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa to zalezy od ulozenia pokoi w mieszkaniu, ja mam otwarty salon i od niego wychodza drzwi i do sypialni i do pokoju Kubusia wiec nie sadze zebym nie slyszala tym bardziej ze ewentualni goscie raczej nie beda krzyczec wiedzac ze za sciana spi dziecko. No ale jesli po jakims czasie uznam ze bedzie mi potrzebna to kupie ;-)

celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) DZIĘKUJE WSZYSTKIM Z OSOBNA ZA ŻYCZENIA!!! cmok!! <3 <3
    Teraz moim największym marzeniem jest to aby Maleństwo bezpiecznie i zdrowo przyszło na świat :)

Ja nie kupuje monitora choć mnie troche korci. Ale łóżeczko mam dosłownie koło łóżka.
    Czy Wasze Maluszki tez sie mniej ruszają w upał??

celia, Moni&, amela, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planowałam niani. Też mieszkam w bloku i nie ma takiej mocy bym nie usłyszała głosów w sypialni siedząc w salonie. Owszem, jeśli ma się piętro lub taras, o rozumiem. Nawet jeśli wyjdę na balkon choćby powiesić rzeczy, to przecież zwiększam czujność i co chwila nasłuchuję ;)

amela, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy u mnie zdecydowanie rzadziej się rusza :/ Aż się wczoraj zaczęłam martwić. Ale generalnie czuję, więc chyba nic złego się nie dzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 10:05

Madzikovy lubi tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wychodziłam rano koło 9-10 z psem potem koło 14 a potem różnie bo maż z pracy wrócił albo teściowa a mieliśmy 2 pieski bo jeden mój a jeden teściowej jedyne co mnie cieszyło to to że mieszkaliśmy na parterze czyli do pokonania tylko jedne schody z wózkiem

Camille87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia moj maly tez sie mniej rusza w te upaly, szczegolbie popoludniami gdy jestnaprawde gorąco. wczoraj tez sie troche przestraszylam bo pukalam Mu i nic ale w koncu poczulam leniwe przeciaganie sie.
    ale jestem spiaca dzisiaj nie wyspalam sie

Madzikovy lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli o ruchach mowa to moja Julcia też w upał mało ruchliwa nawet raz mnie tak nastraszyła że już mieliśmy jechać do szpitala przez cały dzień sie nie odzywała a to wynika z tego że słoneczko mogło jej trochę świecić chociaż chowaliśmy się w cień a w domu w upały się odzywa jako tako nawet ostatnio udało mi sie ją nagrać jak mi brzuch lata we wszystkie strony

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu u mnie podobnie, w upał jest mniej ruchliwa, ale wczoraj znowu cały dzień szalała bo było chłodno :D

Madzikovy, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Madzikovy sto lat, sto lat... ! :) Aby wszystkie Twoje marzenia się spełniły :*

W miarę możliwości podczytuję Was, tak mi Was żal, ze cierpicie... Buziaczki żebyście wytrzymały jeszcze tą chwilkę :* :* :*

U mnie też upały, ostatnie dwa dni spędziliśmy na wycieczkach i plażowaniu :) Powiem Wam, że nawet się opaliłam :P
    Wieczorami oczywiście mam kryzysy ze zmęczenia, ale to raczej objawia się humorkami, bo fizycznie nawet czuję się dobrze (o ile się nie nachodzę za dużo, bo wtedy jest tragedia!) :)

Monia wspominałaś, że też wyszedł Ci hemoroid. Polecam Ci czopki Procto Glivenol, wzięłam 3 i na razie spokój, choć nie zniknął całkowicie..

Madzikovy, Moni&, amela, Ruda27, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez jest mniej ruchliwy, choc wieczorami daje czadu ;-)
    Mika no wlasnie, u mnie pierwsze pietro i kazde wyjscie samej z wozkiem bedzie nielada wyzwaniem do tego pies dzikus ... ja z rana wychodze z jim tylko za blok zalatwia sie i wracamy tym bardziej ze zbieram jego kupki to gdzie tam wozek nie wiem kurna bede musiala to jakos przemyslec jesli bedzie taka potrzeba..

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylka!! <3

No wlasnie moja tez sie pare razy przeciągnie i koniec na dłuższy czas. Tez sie zaczęłam martwic ale jak pukne lub przyłoże reke to reaguje. Było to dla mnie niepokojące ale to od tych cholernych upałów sie tak zrobiło. Wczoraj wieczorem juz sie troche rozkręciła jak było chłodno. Matko to moj 39 tydzień :) szok jeszcze 8 dni i Zuzanka bedzie z Nami :) ekscytujące....ciekawe jak bedzie wyglądać :)

ona20, Moni&, Camille87, Ruda27, Sylka, celia lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez niani nie kupuje bo jak bedechciala wyjsc na dwor to dziecko do wozka i na placu moze lezec hehe a druga sprawa jak w domu bedziemy to w lozeczku bedzie lezal i jak cos moja mala nianka corka przypilnuje jak sie obudzi czy cos jak bede cos robic hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka nie myślałam nad tym. Heh ja też mam psa wariatuńcia :-) będę musiała to jakoś rozwiązać. Póki co mogę liczyć na pomoc Mami i teściowej. Rano zawsze mąż wychodzi, wieczorkiem ja. Pogodzimy wszystko. U mnie raczej ciężko będzie wyjść z Synkiem i psem razem :-) muszą być 2 osoby

Camille87 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ