X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://demotywatory.pl/4368583/Wszystko-czego-teraz-mi-trzeba
    haha dokładnie:P chociaz miec klime w pokoju to by było cos.... ale nie narzekam:P

Kajoni lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni super :) już niedługo zobaczysz synka <3 Powodzenia dziś :)

Kajoni lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czy któras ma termin na lipiec ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, Kamila ma na 29 lipiec :)

Ja teraz zobaczylam kalendarz i jak nie zacznie sie nic to juz w nastepnym tygodniu mam sie zglosic do szpotala, ale jaja jakos nie myslalam ze to juz w nast tygodniu :P mam tylko nadzieje, ze mnie przyjma i cos postanowia..

Monia ale bym zjadla tez nalesnika. Od paru dni planuje zrobic :P

Moni&, celia, MILA lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Daria, już pytałam, ale chyba umknął Ci ten post. Że jak to się stało, że masz tyle wcześniej termin? Bo mnie tyle czasu nie było, to może i ja nie doczytałam :/

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamile ruszy cos moze i w tym tygodniu:P Daria a Ty za tydzien w czwartek juz o ile wczesniej cos sie nie zacznie dziac:)
    Ja juz chce zeby ten czas zleciał szybko i miec szynka przy sobie <3

nick nieaktualny, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy obcinacie w ciąży wlosy ? bo ja ostatnio mówie koleżance że musze podciąć końcówki bo już mam cienkie a ona że nie wolno w ciąży... ja nie wiem ale to chyba chore...!?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa Kamile ruszy :P u mnie jakos sie nie zapowiada hehe termin prawie na za tydzien a tu cisza jak makiem zasial :P
    Mila ja mam termin wlasnie na 29 lipiec ale jakos nie wierze ze urodze w lipcu :/

celia, MILA lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja mam przeczucie że urodzisz z poczatkiem sierpnia :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, a moze to cisza przed burzą? :D
    Amela jak podcinałam włosy, a to ze nie wolno obcinac to pewnie jakiś durny przesąd znowu wiec sie nie przejmuj.

nick nieaktualny, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    dziewczyny czy wy obcinacie w ciąży wlosy ? bo ja ostatnio mówie koleżance że musze podciąć końcówki bo już mam cienkie a ona że nie wolno w ciąży... ja nie wiem ale to chyba chore...!?

Hahaha a niby czemu nie wolno? Ja scinalam i zyje i z tego co obserwowalam duzo ciezarnych kobiet pod koniec ciazy scina bo tak wygodniej :)

• amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podobno jest taki przesad, ale strasznie durny moim zdaniem !!!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kamilka ja mam przeczucie że urodzisz z poczatkiem sierpnia :)

No wlasnie belly mi wyliczylo termin na 3 sierpnia ze wzgledu na owu w 20dc ale wiadomo ze tylko 5% rodzi w terminie.. wolalabym lipiec :)

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    tak podobno jest taki przesad, ale strasznie durny moim zdaniem !!!

Tak jak nie mozna wozka przed 7 miesiacem kupowac itd.. Anitko madra rozsadna dziewczyna z Ciebie :-) chyb nie wierzysz w te durne przesady? ;-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni odpisywalam Ci :)
    Moj maluch ma troche wieksza glowke, ktora caly czas rosnie. J k akcja nie ruszy do konca miesiaca mam skierowanie zeby byc pod kontrola. Bo jakbym miala czekac do 41 tygodnia mogloby byc mega ciezko..
    Czytam teraz opinie o moim szpitalu, wiadomo ze sa rozne, ale teraz negatywne czyatalam i wlasnie tez raczej niechetnie na cc sie decyduja i zmuszana do sn. Nie chce takiej sytuacji.. Tym bardziej jakby mialo dosc do porodu kleszczowego! :/ az sie boje co to bedzie jak pojde tam za tydzien..

Ja mysle ze u Kamili sie zacznie samo, nie musi byc wczesniej objawow :D
    Anitka to durny przesad, jak wiele innych :P

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale chyba juz sie nie uzywa kleszczy teraz tylko proznociagu, przynajmniej u mnie ale wydawalo mi sie ze odchodzi sie wszedzie od kleszczy..
    Nie martw sie na zapas bo po co? Pojdziesz do szpitala i zobaczysz co postanowia. A Twoj gin pracuje w tym szpitalu?

No wlasnie te gdybanie kto kiedy urodzi to bez sensu, bo moze byc calkiem bezobjawowo nagle sie zaczyna i tyle kwestia tego jak szyjka - ale to sie dowiem jutro.

A Magda2013 miala miec jakos rano wizyte na 8? Nie pisala nic..

celia lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Daria, to chyba mnie umknęło. Przepraszam. Ale to masz 31 zgłosić się do szpitala na obserwację czy już na cc?

Amela, ja obcinałam i farbowałam, nie wierzę w przesądy. Wczoraj też jak rozkładałam łóżeczko, to rozmawiałam z teściową, to ona mówiła, że "ojej, teraz to tak wszystko się wcześniej robi, kupuje, mebluje i w ogóle. Ja jak wróciłam do domu z dzieckiem to dopiero mąż skręcał łóżeczko". A brało się to z tego, że dawniej nie było tyle tych badań, nie wiadomo było co z dzieckiem, jakie się urodzi w ogóle, to nie przygotowywano nic wcześniej żeby nie zapeszać.

amela, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wiem, czytam opinie z czerwca i dziewczyna miala kleszczowy porod z komplikacjami! Az mnie to zmrozilo :(
    Moj gin wlasnie tam nie robi :( ale mam do niego dzwonic jakby co bo zna zastepce ordynatora.. Boje sie ze nie beda chcieli cc zrobic. Zadzwone do poloznej na dniach..

• amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Tak jak nie mozna wozka przed 7 miesiacem kupowac itd.. Anitko madra rozsadna dziewczyna z Ciebie :-) chyb nie wierzysz w te durne przesady? ;-)
    jasne że nie wierze po prostu zastanawiam się bo to niby wykształcona i inteligenta kobieta z tej mojej koleżanki a takie durnoty się jej trzymają głowy. Ja już grzywke kilka razy ścinałam ciązy więc luz, ja nie wierze w takie przesądy!! ;) a chciałam po prostu zapytać co Wy na to :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    o Daria, to chyba mnie umknęło. Przepraszam. Ale to masz 31 zgłosić się do szpitala na obserwację czy już na cc?

Amela, ja obcinałam i farbowałam, nie wierzę w przesądy. Wczoraj też jak rozkładałam łóżeczko, to rozmawiałam z teściową, to ona mówiła, że "ojej, teraz to tak wszystko się wcześniej robi, kupuje, mebluje i w ogóle. Ja jak wróciłam do domu z dzieckiem to dopiero mąż skręcał łóżeczko". A brało się to z tego, że dawniej nie było tyle tych badań, nie wiadomo było co z dzieckiem, jakie się urodzi w ogóle, to nie przygotowywano nic wcześniej żeby nie zapeszać.
    No moja teściowa to samo, jak jej powiedziałam że kupuje wózek już w czerwcu to ona o matko nie !!! nie można!! to się zaczęłam śmiać :D

Kajoni lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ