X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    http://demotywatory.pl/4368583/Wszystko-czego-teraz-mi-trzeba
    haha dokładnie:P chociaz miec klime w pokoju to by było cos.... ale nie narzekam:P

Kajoni lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni super :) już niedługo zobaczysz synka <3 Powodzenia dziś :)

Kajoni lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny czy któras ma termin na lipiec ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, Kamila ma na 29 lipiec :)

Ja teraz zobaczylam kalendarz i jak nie zacznie sie nic to juz w nastepnym tygodniu mam sie zglosic do szpotala, ale jaja jakos nie myslalam ze to juz w nast tygodniu :P mam tylko nadzieje, ze mnie przyjma i cos postanowia..

Monia ale bym zjadla tez nalesnika. Od paru dni planuje zrobic :P

Moni&, celia, MILA lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Daria, już pytałam, ale chyba umknął Ci ten post. Że jak to się stało, że masz tyle wcześniej termin? Bo mnie tyle czasu nie było, to może i ja nie doczytałam :/

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamile ruszy cos moze i w tym tygodniu:P Daria a Ty za tydzien w czwartek juz o ile wczesniej cos sie nie zacznie dziac:)
    Ja juz chce zeby ten czas zleciał szybko i miec szynka przy sobie <3

Camille87, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy wy obcinacie w ciąży wlosy ? bo ja ostatnio mówie koleżance że musze podciąć końcówki bo już mam cienkie a ona że nie wolno w ciąży... ja nie wiem ale to chyba chore...!?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa Kamile ruszy :P u mnie jakos sie nie zapowiada hehe termin prawie na za tydzien a tu cisza jak makiem zasial :P
    Mila ja mam termin wlasnie na 29 lipiec ale jakos nie wierze ze urodze w lipcu :/

celia, MILA lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja mam przeczucie że urodzisz z poczatkiem sierpnia :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, a moze to cisza przed burzą? :D
    Amela jak podcinałam włosy, a to ze nie wolno obcinac to pewnie jakiś durny przesąd znowu wiec sie nie przejmuj.

Camille87, celia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    dziewczyny czy wy obcinacie w ciąży wlosy ? bo ja ostatnio mówie koleżance że musze podciąć końcówki bo już mam cienkie a ona że nie wolno w ciąży... ja nie wiem ale to chyba chore...!?

Hahaha a niby czemu nie wolno? Ja scinalam i zyje i z tego co obserwowalam duzo ciezarnych kobiet pod koniec ciazy scina bo tak wygodniej :)

• amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak podobno jest taki przesad, ale strasznie durny moim zdaniem !!!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kamilka ja mam przeczucie że urodzisz z poczatkiem sierpnia :)

No wlasnie belly mi wyliczylo termin na 3 sierpnia ze wzgledu na owu w 20dc ale wiadomo ze tylko 5% rodzi w terminie.. wolalabym lipiec :)

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    tak podobno jest taki przesad, ale strasznie durny moim zdaniem !!!

Tak jak nie mozna wozka przed 7 miesiacem kupowac itd.. Anitko madra rozsadna dziewczyna z Ciebie :-) chyb nie wierzysz w te durne przesady? ;-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni odpisywalam Ci :)
    Moj maluch ma troche wieksza glowke, ktora caly czas rosnie. J k akcja nie ruszy do konca miesiaca mam skierowanie zeby byc pod kontrola. Bo jakbym miala czekac do 41 tygodnia mogloby byc mega ciezko..
    Czytam teraz opinie o moim szpitalu, wiadomo ze sa rozne, ale teraz negatywne czyatalam i wlasnie tez raczej niechetnie na cc sie decyduja i zmuszana do sn. Nie chce takiej sytuacji.. Tym bardziej jakby mialo dosc do porodu kleszczowego! :/ az sie boje co to bedzie jak pojde tam za tydzien..

Ja mysle ze u Kamili sie zacznie samo, nie musi byc wczesniej objawow :D
    Anitka to durny przesad, jak wiele innych :P

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ale chyba juz sie nie uzywa kleszczy teraz tylko proznociagu, przynajmniej u mnie ale wydawalo mi sie ze odchodzi sie wszedzie od kleszczy..
    Nie martw sie na zapas bo po co? Pojdziesz do szpitala i zobaczysz co postanowia. A Twoj gin pracuje w tym szpitalu?

No wlasnie te gdybanie kto kiedy urodzi to bez sensu, bo moze byc calkiem bezobjawowo nagle sie zaczyna i tyle kwestia tego jak szyjka - ale to sie dowiem jutro.

A Magda2013 miala miec jakos rano wizyte na 8? Nie pisala nic..

celia lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Daria, to chyba mnie umknęło. Przepraszam. Ale to masz 31 zgłosić się do szpitala na obserwację czy już na cc?

Amela, ja obcinałam i farbowałam, nie wierzę w przesądy. Wczoraj też jak rozkładałam łóżeczko, to rozmawiałam z teściową, to ona mówiła, że "ojej, teraz to tak wszystko się wcześniej robi, kupuje, mebluje i w ogóle. Ja jak wróciłam do domu z dzieckiem to dopiero mąż skręcał łóżeczko". A brało się to z tego, że dawniej nie było tyle tych badań, nie wiadomo było co z dzieckiem, jakie się urodzi w ogóle, to nie przygotowywano nic wcześniej żeby nie zapeszać.

amela, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wiem, czytam opinie z czerwca i dziewczyna miala kleszczowy porod z komplikacjami! Az mnie to zmrozilo :(
    Moj gin wlasnie tam nie robi :( ale mam do niego dzwonic jakby co bo zna zastepce ordynatora.. Boje sie ze nie beda chcieli cc zrobic. Zadzwone do poloznej na dniach..

• amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Tak jak nie mozna wozka przed 7 miesiacem kupowac itd.. Anitko madra rozsadna dziewczyna z Ciebie :-) chyb nie wierzysz w te durne przesady? ;-)
    jasne że nie wierze po prostu zastanawiam się bo to niby wykształcona i inteligenta kobieta z tej mojej koleżanki a takie durnoty się jej trzymają głowy. Ja już grzywke kilka razy ścinałam ciązy więc luz, ja nie wierze w takie przesądy!! ;) a chciałam po prostu zapytać co Wy na to :D

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    o Daria, to chyba mnie umknęło. Przepraszam. Ale to masz 31 zgłosić się do szpitala na obserwację czy już na cc?

Amela, ja obcinałam i farbowałam, nie wierzę w przesądy. Wczoraj też jak rozkładałam łóżeczko, to rozmawiałam z teściową, to ona mówiła, że "ojej, teraz to tak wszystko się wcześniej robi, kupuje, mebluje i w ogóle. Ja jak wróciłam do domu z dzieckiem to dopiero mąż skręcał łóżeczko". A brało się to z tego, że dawniej nie było tyle tych badań, nie wiadomo było co z dzieckiem, jakie się urodzi w ogóle, to nie przygotowywano nic wcześniej żeby nie zapeszać.
    No moja teściowa to samo, jak jej powiedziałam że kupuje wózek już w czerwcu to ona o matko nie !!! nie można!! to się zaczęłam śmiać :D

Kajoni lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ