Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska super
zazdroszcze donoszonej ciązy
Co do wagi no to ja jestem sporo za tobą więc tu nie pomogę
Odebrałam dzisiaj wynik na paciorkowca - ujemnyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:33
Moni&, amela, Niebieska, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Bardzo wzruszający post Monalisy ... Cudnie, że jest już z rodziną
Marderkowa ja pamiętam chya jak rozmawiałyście o imieniu Mila. To Ty zdaje się dopytywałaś w US czy ono jest możliwe i jakąś odpowiedź chyba Ci przesłali? Wymyślam coś?
Kamilka też myślałam o którejś herbatce np femi-coś-tamAle sama nie wiem czy już kupować?
Niebieska super, że synuś już gotowy do wyjściaJa niestety ostatnie szczegółowe usg miałam 11 czerwca
Kolejne będę miała w przyszłym tygodniu
Niebieska, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Camille87 wrote:Dziewczyny a kupujecie cos na laktacje? Akurat na wrzesniowkach byl temat i loknelam na doz.pl jest promocja za 22 zl z 26zl i mysle czy by nie kupic chociaz jednego opakowania bo jak czytam czerwcowki/lipcowki to chyba malo ktora nie miala kryzysu laktacyjnego..
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dziewczyny co do liczenia ruchów to ja nie liczę . Mój gin też mi nie mówił o liczeniu, tylko pytał za każdym razem czy czuję ruchy i jest ok.
Uważam że gdybym zaczeła liczyć tak jak piszą w książkach to bym schizowała na maksa
a wy nie?
Ważne ze młody się rusza trochę o każdej porze dnia i tyle, tym bardziej że czytam w kolejnych tygodniach ciazy dziecko rusza się coraz mniej ze wzgl. na to że jest coraz większe więc .....
nie wiem , co wy o tym myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:34
amela, Camille87, Sproquette, Aggie, celia lubią tę wiadomość
-
Mila mi też gin się pyta czy czuje ruchy, to odpowiadam że tak, tez czuje ruchy o każdej porze dnia, a wieczorem rusza się bardzo dużo ! Więc myśle, ze chyba jest wszystko ok !?
Camille87 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyNiebieska super wiesci! Akurat moj synus wg usg jest mniejszy i w 38tc brzuszek mial na 35t5 dni, zreszta jak reszte pomiarow - i waga wychodzila ok 2800 ale gon mowil ze jest ok i ze bedzie mniejszy po prostu. Moze Twoj akurat sie opil wod dlatego taki brzuszek
a waga super, w sam raz do rodzenia sn choc pewnie jeszcze przybierze
Niebieska, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mila przeciez ja tez nie liczylam bo nic nie mowil o liczeniu a dzis wyskakuje z pytaniem czy licze ruchy.A ja mowie ze nie bo jakis czas temu jak pytalam to nie kazal liczyc
teraz bede musiala zaczac i zapisywac bo jak bedzie chcial zobaczyc to co.
Zreszta dziwne ze juz nie mam zadnej wizyty do terminu porodu. Ost.usg u niego mialam miesiac temu. A niedawno mialam to usg 4d w galerii i tam zmierzyl mala ale inny lekarz oczywiscie, ale nie wiem jak lozysko i wogole..dziwne. Teraz u niego mam miec za 2 tyg.usg ale juz bym chciala urodzic do tego czasu. ChociaZ sie nie zapowiada.
Niebieska,super ze wszystko okimoja corcia 12.07 obwod brzuszka miala 320mm (36t5d)
Niebieska lubi tę wiadomość
-
Mój synek ma chyba geny po mężu
Mam nadzieję, że już nie będzie rósł za dużo
Ostatnio miał tylko 2200 i wszystko w normie
Położna ze szkoły rodzenia mówi, że malutkie dzieci (około 3 kg) szybko się rodzą a większe gorzej....
Ja coś czuję, że przenoszę ciążę i tak szybko nie urodzę hehe
-
a co do ruchów, to nigdy ich nie liczę. Można popaść w paranoje. Czasem się tylko martwię, jak synuś przez cały dzień niewiele się rusza- bo generalnie wiecznie wali po brzuchu. Ale czasem mam tak, że przez pół godziny może jedno kopnięcie albo w ogóle. Po czym następuje seria 40 ruchów. Jak można to uśrednić do 10 ruchów na godzinę ;/ W ogóle, kiedy ma to człowiek robić ?
To można sfiksować , gdy się tak skupia człowiek tylko na swoim dziecku ... -
Wiecie co, według badań ten pomiar AC -obwód brzuszka według Hansmana to 31.6 cm. I monitor pokazuje 39 t. 1 dz. To ja już nic nie rozumiem ... Według Twojego lekarza Magda2013 to jest 36 tydzień...
Moje koleżanki, które urodziły to mówią, żeby nie sugerować się USG, bo przekłamuje -
nick nieaktualnyNiebieska wiesz jak jest - blad pomiaru moze byc zawsze, ja ostatnio pisalam ze na ostatniej wizycie obwod glowki wyszedl mniejszy niz tydzien wczesniej i co ze niby glowka sie kurczy? Brzuszek tez jest dosc specyficzny bo dzieci pija wody plodowe wiec obwod sie zmienia.. kosc udowa u mnie tez podczas jednego badania miala rozne dlugosci bo gin kilka razy mierzyl
tak wiec dla mnie na usg najwazniejsze jest aby lekarz obejrzal narzady, przeplywy, lozysko ogolnienstan dziecka bo te pomiary to o kant tylka..
Magda nondziwnie troche ze juz nie bedziesz miala wizyty bo im blizej porodu tym czestsze wizyty ja przeciez juz chodze co tydzien.. a Ty chodzisz prywatnie czy na nfz, sorry ale nie pamietammoja siostra na nfz pod koniec ciazy tez nie miala usg i nie wiedziala ze duze dziecko bedzie rodzic..
-
nick nieaktualnyKamila ja zamowilam juz femaltiker. W aptece gemini kosztuje ok 13 zl wiec duza roznica cenowa jak pisaly czerwcowki ze nawet 28 gdzoes koszyuje..
Niebieska cudne wiesci! Wszystko super!z brzuszkiem to lepiej, zeby za duzy nie byl. Moj gin powiedzial ze przy porodzie jest gorzej jak ma wiekszy brzuszek a nie glowke ( bo moj ma glowke)
Moje lozysko tez ma takie zwapienia juz widoczne na usg..
Ja nie wierze wadze z usg, ale na wymiary trzeba jednak zwracac uwage, czy rosna czy nie bo to jest istotne nie tylko przeplywy. Ale lekarze wiedza co robia, nie mozemy sie martwic.. Ja zwlaszcza bo u mnie to juz cuda niewidy
Niebieska Twoj ma 31 cm brzuszek? To normalnie przeciez
U mnie jest 31.73 i pokazuje 35t5d i ja sie martwie ze za malya u Ciebie ze za duzy? Hehe masakra z tymi pomiarami
Kamila ja juz tez nie mam wizyty. Gin powiedzial ze moge przyjsc, ale mam sie stawic w nast tygodniu do szpotalu to chyba nie ma sensu. No i na ktg mam chodzic
Maderkova daj jakeis zdjecie MiliWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:16
-
MARDERKOWA, z całego serducha gratuluję!!!
Super, że się odezwałaś, bo po Twoim zniknięciu (chyba w lutym!?) często o Tobie myślałam i szukałam Cię na innych forach. Razem planowałyśmy nazwać córeczkę Mila, pamiętasz?
Widzę, że Wy pozostaliście przy tym imieniu, a my zmieniliśmy na Klarkę, ponieważ w naszym urzędzie trzeba pisać specjalną prośbę do dyrektora USC o zarejestrowanie nietypowego imienia i czekać parę dni na odp., która niekoniecznie musi być pozytywna - za dużo zachodu. Ale imię wciąż mi się podoba i mam nadzieję, że Wam się uda zarejestrować maleńką Milę
Niesamowicie szybko Was wypuszczono ze szpitala, zwłaszcza, że byłaś po cc, a córcia jest wcześniakiem. Ważne jednak, że obie jesteście zdroweMnie też czeka cięcie, więc wszystko co pisałaś o porodzie i okresie tuż po nim czytałam z ogromnym zainteresowaniem
Szkoda, że z karmieniem niezbyt się udaje.
Rety, już dwie sierpniówki są rozpakowane, wkrótce się posypie hurtowoJuż nie umiem się doczekać!
celia, amela lubią tę wiadomość
-
Niebieska, fajnie ze u Ciebie wszystko dobrze
te pomiary to faktycznie takie o kant rozbic
Znajomy byl w pl teraz to poprosilam go o kupno herbatki bocianek na lakctacje, a niech sobie bedzie
Maderkowa, wspolczuje walki z karmieniem, ale przynajmniej cora zdrowasuper ze tak szybciutko zostala wypuszczona do domku, znaczy sie silna jest
A mi coraz trudniej chodzic... Do porodu to juz sobie nie pojde do mamy, tylko autobusem bo muslalam ze padne w powrotnej drodze, masakra...Niebieska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria tylko ze na gemini placisz za wysylke
jak robisz duze zakupy ze wysylke masz gratis to sie oplaca w przeciwnym wypadku - nie..
Co do wymiarow - im dziecko wieksze tym wymiary ciezko nawet zlapac bo sie nie mieszcza na usg a glowka czesto jest tak nisko ze moj gin mial ostatnio tez problemy zeby ja zmierzyc.. przeplywy sa najwazniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:27
-
nick nieaktualnyKamila ciezko zlapac wymiary, ale nie znaczy to ze sa nieistotne. Moga sie ciut roznic wiadomo, ale jednak lekarze powinni sprawdzac czy sie dzieci rozwijaja i rosna..
Na gemini wiem ze placi sie za przesylke, ale wlasnie jak sie kupuje wiecej rzeczy, albo drozsze to sie bardziej oplaca, trzeba sobie przeliczyc
Niebieska to normalny malutki ma brzuszekjejku co z tymi lekarzami hehe
-
Daria a co my w uk mamy powiedziec jak ostatnie usg jest w 20 tyg? Ja mialam jeszcze w 24 tyg bo mala sie slabo ruszala a tak to nic wiecej, tu twierdza ze nie ma potrzeby sprawdzac i mierzyc... Takze ciezko stwierdzic czy faktycznie jest to tak bardzo potrzebne i czy te pomiary sa odpowiednie...
Niebieska, Camille87 lubią tę wiadomość