X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super :-) zazdroszcze donoszonej ciązy :-)

Co do wagi no to ja jestem sporo za tobą więc tu nie pomogę :-)

Odebrałam dzisiaj wynik na paciorkowca - ujemny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:33

Moni&, amela, Niebieska, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo wzruszający post Monalisy ... Cudnie, że jest już z rodziną :)

Marderkowa ja pamiętam chya jak rozmawiałyście o imieniu Mila. To Ty zdaje się dopytywałaś w US czy ono jest możliwe i jakąś odpowiedź chyba Ci przesłali? Wymyślam coś? ;)

Kamilka też myślałam o którejś herbatce np femi-coś-tam ;) Ale sama nie wiem czy już kupować?

Niebieska super, że synuś już gotowy do wyjścia :) Ja niestety ostatnie szczegółowe usg miałam 11 czerwca :/ Kolejne będę miała w przyszłym tygodniu :)

Niebieska, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie cos na laktacje? Akurat na wrzesniowkach byl temat i loknelam na doz.pl jest promocja za 22 zl z 26zl i mysle czy by nie kupic chociaz jednego opakowania bo jak czytam czerwcowki/lipcowki to chyba malo ktora nie miala kryzysu laktacyjnego..
    sama nie wiem... może warto kupić chociaż jedno opakowanie ?!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do liczenia ruchów to ja nie liczę . Mój gin też mi nie mówił o liczeniu, tylko pytał za każdym razem czy czuję ruchy i jest ok.
    Uważam że gdybym zaczeła liczyć tak jak piszą w książkach to bym schizowała na maksa :-P
    a wy nie?

Ważne ze młody się rusza trochę o każdej porze dnia i tyle, tym bardziej że czytam w kolejnych tygodniach ciazy dziecko rusza się coraz mniej ze wzgl. na to że jest coraz większe więc .....

nie wiem , co wy o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:34

amela, Camille87, Sproquette, Aggie, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi też gin się pyta czy czuje ruchy, to odpowiadam że tak, tez czuje ruchy o każdej porze dnia, a wieczorem rusza się bardzo dużo ! Więc myśle, ze chyba jest wszystko ok !?

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super wiesci! Akurat moj synus wg usg jest mniejszy i w 38tc brzuszek mial na 35t5 dni, zreszta jak reszte pomiarow - i waga wychodzila ok 2800 ale gon mowil ze jest ok i ze bedzie mniejszy po prostu. Moze Twoj akurat sie opil wod dlatego taki brzuszek ;-) a waga super, w sam raz do rodzenia sn choc pewnie jeszcze przybierze ;)

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko ja chyba wole miec spokojna glowe i kupic choc jedno opakowanie nawet na czas pobytu w szpitalu :-)

A mnie gin tez zawsze pyta czy czuje ruchy mowie ze tak i koniec tematu ;-)

amela lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila przeciez ja tez nie liczylam bo nic nie mowil o liczeniu a dzis wyskakuje z pytaniem czy licze ruchy.A ja mowie ze nie bo jakis czas temu jak pytalam to nie kazal liczyc :/ teraz bede musiala zaczac i zapisywac bo jak bedzie chcial zobaczyc to co.
    Zreszta dziwne ze juz nie mam zadnej wizyty do terminu porodu. Ost.usg u niego mialam miesiac temu. A niedawno mialam to usg 4d w galerii i tam zmierzyl mala ale inny lekarz oczywiscie, ale nie wiem jak lozysko i wogole..dziwne. Teraz u niego mam miec za 2 tyg.usg ale juz bym chciala urodzic do tego czasu. ChociaZ sie nie zapowiada.

Niebieska,super ze wszystko oki :) moja corcia 12.07 obwod brzuszka miala 320mm (36t5d)

Niebieska lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek ma chyba geny po mężu :P Mam nadzieję, że już nie będzie rósł za dużo :P Ostatnio miał tylko 2200 i wszystko w normie :P
    Położna ze szkoły rodzenia mówi, że malutkie dzieci (około 3 kg) szybko się rodzą a większe gorzej....
    Ja coś czuję, że przenoszę ciążę i tak szybko nie urodzę hehe

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ruchów, to nigdy ich nie liczę. Można popaść w paranoje. Czasem się tylko martwię, jak synuś przez cały dzień niewiele się rusza- bo generalnie wiecznie wali po brzuchu. Ale czasem mam tak, że przez pół godziny może jedno kopnięcie albo w ogóle. Po czym następuje seria 40 ruchów. Jak można to uśrednić do 10 ruchów na godzinę ;/ W ogóle, kiedy ma to człowiek robić ?
    To można sfiksować , gdy się tak skupia człowiek tylko na swoim dziecku ...

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, według badań ten pomiar AC -obwód brzuszka według Hansmana to 31.6 cm. I monitor pokazuje 39 t. 1 dz. To ja już nic nie rozumiem ... Według Twojego lekarza Magda2013 to jest 36 tydzień...
    Moje koleżanki, które urodziły to mówią, żeby nie sugerować się USG, bo przekłamuje :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wiesz jak jest - blad pomiaru moze byc zawsze, ja ostatnio pisalam ze na ostatniej wizycie obwod glowki wyszedl mniejszy niz tydzien wczesniej i co ze niby glowka sie kurczy? Brzuszek tez jest dosc specyficzny bo dzieci pija wody plodowe wiec obwod sie zmienia.. kosc udowa u mnie tez podczas jednego badania miala rozne dlugosci bo gin kilka razy mierzyl :P tak wiec dla mnie na usg najwazniejsze jest aby lekarz obejrzal narzady, przeplywy, lozysko ogolnienstan dziecka bo te pomiary to o kant tylka..

Magda nondziwnie troche ze juz nie bedziesz miala wizyty bo im blizej porodu tym czestsze wizyty ja przeciez juz chodze co tydzien.. a Ty chodzisz prywatnie czy na nfz, sorry ale nie pamietam :( moja siostra na nfz pod koniec ciazy tez nie miala usg i nie wiedziala ze duze dziecko bedzie rodzic..

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie Camilie, nie będę się tym sugerować :) ani zamartwiać :)

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja zamowilam juz femaltiker. W aptece gemini kosztuje ok 13 zl wiec duza roznica cenowa jak pisaly czerwcowki ze nawet 28 gdzoes koszyuje..

Niebieska cudne wiesci! Wszystko super! :) z brzuszkiem to lepiej, zeby za duzy nie byl. Moj gin powiedzial ze przy porodzie jest gorzej jak ma wiekszy brzuszek a nie glowke ( bo moj ma glowke)
    Moje lozysko tez ma takie zwapienia juz widoczne na usg..
    Ja nie wierze wadze z usg, ale na wymiary trzeba jednak zwracac uwage, czy rosna czy nie bo to jest istotne nie tylko przeplywy. Ale lekarze wiedza co robia, nie mozemy sie martwic.. Ja zwlaszcza bo u mnie to juz cuda niewidy :P
    Niebieska Twoj ma 31 cm brzuszek? To normalnie przeciez :)
    U mnie jest 31.73 i pokazuje 35t5d i ja sie martwie ze za maly :P a u Ciebie ze za duzy? Hehe masakra z tymi pomiarami

Kamila ja juz tez nie mam wizyty. Gin powiedzial ze moge przyjsc, ale mam sie stawic w nast tygodniu do szpotalu to chyba nie ma sensu. No i na ktg mam chodzic

Maderkova daj jakeis zdjecie Mili :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:16

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARDERKOWA, z całego serducha gratuluję!!! :D Super, że się odezwałaś, bo po Twoim zniknięciu (chyba w lutym!?) często o Tobie myślałam i szukałam Cię na innych forach. Razem planowałyśmy nazwać córeczkę Mila, pamiętasz? :) Widzę, że Wy pozostaliście przy tym imieniu, a my zmieniliśmy na Klarkę, ponieważ w naszym urzędzie trzeba pisać specjalną prośbę do dyrektora USC o zarejestrowanie nietypowego imienia i czekać parę dni na odp., która niekoniecznie musi być pozytywna - za dużo zachodu. Ale imię wciąż mi się podoba i mam nadzieję, że Wam się uda zarejestrować maleńką Milę :)
    Niesamowicie szybko Was wypuszczono ze szpitala, zwłaszcza, że byłaś po cc, a córcia jest wcześniakiem. Ważne jednak, że obie jesteście zdrowe :) Mnie też czeka cięcie, więc wszystko co pisałaś o porodzie i okresie tuż po nim czytałam z ogromnym zainteresowaniem :) Szkoda, że z karmieniem niezbyt się udaje.

Rety, już dwie sierpniówki są rozpakowane, wkrótce się posypie hurtowo :D Już nie umiem się doczekać! :) :) :)

celia, amela lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda główka 34, brzuszek 32 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:14

ckaiflw1up047qr9.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, fajnie ze u Ciebie wszystko dobrze :-) te pomiary to faktycznie takie o kant rozbic :-P

Znajomy byl w pl teraz to poprosilam go o kupno herbatki bocianek na lakctacje, a niech sobie bedzie :-)

Maderkowa, wspolczuje walki z karmieniem, ale przynajmniej cora zdrowa :-) super ze tak szybciutko zostala wypuszczona do domku, znaczy sie silna jest :-)

A mi coraz trudniej chodzic... Do porodu to juz sobie nie pojde do mamy, tylko autobusem bo muslalam ze padne w powrotnej drodze, masakra...

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria tylko ze na gemini placisz za wysylke :/ jak robisz duze zakupy ze wysylke masz gratis to sie oplaca w przeciwnym wypadku - nie..

Co do wymiarow - im dziecko wieksze tym wymiary ciezko nawet zlapac bo sie nie mieszcza na usg a glowka czesto jest tak nisko ze moj gin mial ostatnio tez problemy zeby ja zmierzyc.. przeplywy sa najwazniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 21:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ciezko zlapac wymiary, ale nie znaczy to ze sa nieistotne. Moga sie ciut roznic wiadomo, ale jednak lekarze powinni sprawdzac czy sie dzieci rozwijaja i rosna..
    Na gemini wiem ze placi sie za przesylke, ale wlasnie jak sie kupuje wiecej rzeczy, albo drozsze to sie bardziej oplaca, trzeba sobie przeliczyc :)

Niebieska to normalny malutki ma brzuszek :) jejku co z tymi lekarzami hehe

• Aggie Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria a co my w uk mamy powiedziec jak ostatnie usg jest w 20 tyg? Ja mialam jeszcze w 24 tyg bo mala sie slabo ruszala a tak to nic wiecej, tu twierdza ze nie ma potrzeby sprawdzac i mierzyc... Takze ciezko stwierdzic czy faktycznie jest to tak bardzo potrzebne i czy te pomiary sa odpowiednie...

Niebieska, Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1590 1591 1592 1593 1594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ