Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas sa sale 2 osobowe ale jak jest za duzo kobiet to sa tez sale 4 osobowe..
Sama w pokoju bym nie chciala byc, jednak lepiej z druga osoba. Bo chocby idac do wc czy gdzies to ktos zerknie na dziecko i lepiej niz zostawiac dziecko same..
Moja polozna mowila ze w lato jest u nas duzo wiecej rodzacych. Az sie boje
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCelia no wlasnie ja mialam pecha bo nawet w tym sklepie w Gdyni gdzie wozek kupowalam to byly szczotki ale wlasnie wykupione
u mnie w miescie obeszlam kilka sklepow i tez nic. Zamowie na doz.pl znalazlam za 10zl
Seneka a z jakiego miasta jestes? Jesli to nie tajemnica?
Ja nke moge szybko chodzic bo mnie tez brzuch ciagnie w dol i kluje..celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTylko ze do tej drugiej osoby tez przychodza odwiedzajacy i masz tym sposobem dwa razy wiecej bakterii, a czasem do niektorych to wycieczki przychodza, potem dzieciaczkom oczka ropieja itd. U nas w kazdej sali sa telewizory, a odwiedziny praktycznke caly dzien
a to tylko dwie doby wiec dam rade
Monia ja kupie ta
www.doz.pl/apteka/p17524-Canpol_szczotka_z_wlosia_miekka_1_szt
Tez niedostepna trzeba poczekaccelia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez masz racje Kamila. Ja mysle, ze jakby zbyt duzo gosci bylo to bym powiedziala czy mozna na korytarzu przyjmowac..
Jednak wole z kims byc na sali, bede czula sie spokojnij zostawiajac 1-2 dniowe dziecko idac do wc itd.. Zobaczymy jak bedzieobym tylko nie byla w sali 4 osobowej bo zwariuje
-
nick nieaktualnyU nas maksymalnie moga byc dwie osoby na raz odwiedzajace, niby mozesz zwrocic uwage ale jesli kobieta jest tuz po porodzie to ona wstac za bardzo i wyjsc na korytarz nie moze
podobno przez utrate krwi i wysilek kobieta moze nawet zemdlec dlatego u nas do lazienki mozna wstac dopiero po kilku godzinach.
-
Dzień dobry!
Aaaaale pospałam! Mój mąż w końcu poszedł do pracy dziś i jak tylko wyszedł, to caaałe łóżko dla mnie! Haha mogłam spać
Kamilka, gratuluję 40 tygodnia!! Wow, super, ale zleciało!
Daria, Ty jesteś mistrzU nas moskitiery mąż rozstawia po oknach i na prawdę to jest mega wybawienie, można na oścież okno otworzyć i ani jednej gadziny nie ma!
Mój mąż na szczęście mało chrapie, czasem mu się zdarzy jak leży na plecach, ale wtedy go gdzieś szturcham i dźgam to się obraca
Seneka, ja łóżeczko ubrałam w niedziele, czyli niecałe 2 tygodnie przed porodem bo mam planowane cc. Ale dziewczyny miały już dużo wcześniej ubrane.
U nas w szpitalu sale poporodowe są 2 osobowe, takie dosyć małe.
Daria, my właśnie w niedziele zamówiliśmy karuzelę, mąż wybierał z Fisher Price Rainforest.
Powodzenia na wizytach dziewczyny!!
A my byliśmy wczoraj na ostatniej wizycie. W końcu ją poprosiłam żeby mi zmierzyła dzidziolka. Więc te dziewczyny, które martwiły się, że będą maluszki, to chciałam uspokoić, że mój też maluszek. Bo jak na 37+3 to mój ma 2997g jedynie i powiedziała, że wcale duży nie będzie i żeby się nie śpieszyć tak z porodem, niech sobie jeszcze urośnie troszeczkę.
Niebieska pytała o wymiary wczoraj, to u mnie wszystkie są na młodszą ciążę:
bpd: 85mm
hc: 316mm
ac:338mm
fl:70,3mm
Tak że u mnie wymiary oscylują ok 36 tygodnia.
Sprawdzała przepływy, to mówiła, że wszystko w jak najlepszym porządku, miarowe i rytmiczne. U nas najprawdopodobniej +14kg za całą ciążę. DOliczam z 1,5 kg za pierwsze 11 tygodni, bo dopiero od wtedy mnie ważyli w gabinecie.
U nas dziś troszkę chłopdniej, wiaterekMagda2013, Ruda27, Camille87, amela, MILA, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Hej ja juz tez wstalam
Liczylam ruchy i od 8.30 do 8.45 bylo juz 10 wiec przestalam dalej liczyc.
Ja raczej tez wolalabym lezec z kims niz sama,po pierwsze tak jak Daria pisze mozna z kims pogadac,a po drugie jak sie cos stanie to nie ma nawet jak zadzwonic po polozna. Jak lezalam w szpitalu jedna dziewczyna miala podlaczone KTG i sie co chwile wylaczalo-ona sama sie nie mogla ruszyc z lozka nawet to przycisku nie miala jak dosiegnac. Wiec uwazam ze obecnosc innej osoby na sali jest potrzebna w razie jakiejkolwiek pomocy. Ale kazdy ma swoje zdanie
Camilla gratulacje 40 tc
Ja mam taka szczotke
http://www.doz.pl/apteka/p17524-Canpol_szczotka_z_wlosia_miekka_1_sztCamille87, Ruda27, amela, MILA lubią tę wiadomość
-
Seneka ja też zawsze bardzo szybko chodziłam i teraz też jak się zapomne to lece jak głupia a później musze usiąść na ławce bo brzuch ciągnie !
Właśnie Daria miałam Was o to samo zapytaćja jeszcze nie mam, a też się zastanawiam jaką kupić
U mnie w szpitalu są dwie sale porodowe, jedno i dwu łóżkowa i 6 sal położniczych dwu i trzy łóżkowychWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:10
Ruda27, Magda2013, seneka lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
witam sie i ja
U mnie ciag dalszy zlych nocy...
U nas odwiedziny sa bodajze od rana do 12 od 12-14 przerwa dla mam i od 14-21 caly czas w zaleznosci kiedy urodzi sie dziecko mojemu mezowi pozwolili i po 21 zostac ale ta 2h przerwa musi byc zeby mamusie spokojnie zjadly obiadek i mogly troszke odpoczac od tych wizyt....
wcozraj nadmuchalismy basenik i napelnilismy woda a dzis mam nadzieje ze ta woda sie nagrzeje to dzieci beda mialy troszke frajdy
mialam torbe spakowac ale mi sie nie chce moze po tym usg spakuje bo bede wiedziec na czym stoje
zaraz przychodza znajomi do nas to dzieci troszke powariuje na dworzu a ja bede miala wiecej sprzatania:D
zycze Wam milego dzionka i tym ktore maja dzisiaj wizyty udanych spotkan z lekarzami:)Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCamille87 wrote:U nas maksymalnie moga byc dwie osoby na raz odwiedzajace, niby mozesz zwrocic uwage ale jesli kobieta jest tuz po porodzie to ona wstac za bardzo i wyjsc na korytarz nie moze
podobno przez utrate krwi i wysilek kobieta moze nawet zemdlec dlatego u nas do lazienki mozna wstac dopiero po kilku godzinach.
Nie no jak ktos bedzie odwiedzal normalnie to mi to nie przeszkadza, chodzi mi jak napisalas ze non stop by ktos mial gosci, to bym w koncu zwrocila uwage. -
Camilla,Amela powodzenia na wizytach !!
Camilla o widziszta szczoteczka ma bardzo mieciutkie wlosie, jak ja sparzylam to byl taki zapach nieprzyjemny ale teraz juz nic nie czuc
Daria ja tez zalozylam ta siatke..tzn mazkupilismy najtansza i tez spimy przy otwartym oknie. Nic nie wlatuje,swiatlo moze byc caly czas zapalone
A u nas znowu goraco,nogi juz mi puchna
Daria ja karuzeli tez nie mam,nam kupuje kuzynka podobno wiec nie wiem jaka bede miec.
A macie jakies maskotki albo zabawki do lozeczka ??Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajoni super ze na wizycie wszystko ok!
Adas sobie spokojnie rosnie
Ninkapa zazdroszcze basenuchociaz ja to bym nie weszla taki tobol
Co do chodzenia, tez ostatnio chodze szybciej.. Moja mama az sie smiala
Ja nie rozkladam poscieli, bo w sumie tylko przescieradelko musze zalozyc, to zrobi mi mama jak bede w szpitaluKajoni lubi tę wiadomość