X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa sale 2 osobowe ale jak jest za duzo kobiet to sa tez sale 4 osobowe..
    Sama w pokoju bym nie chciala byc, jednak lepiej z druga osoba. Bo chocby idac do wc czy gdzies to ktos zerknie na dziecko i lepiej niz zostawiac dziecko same..
    Moja polozna mowila ze w lato jest u nas duzo wiecej rodzacych. Az sie boje :P

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę we 2 leżeć bo jakby coś na chwile skorzystać z WC to koleżanka przypilnuje na sekundę

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia no wlasnie ja mialam pecha bo nawet w tym sklepie w Gdyni gdzie wozek kupowalam to byly szczotki ale wlasnie wykupione :/ u mnie w miescie obeszlam kilka sklepow i tez nic. Zamowie na doz.pl znalazlam za 10zl :-)

Seneka a z jakiego miasta jestes? Jesli to nie tajemnica? ;-)
    Ja nke moge szybko chodzic bo mnie tez brzuch ciagnie w dol i kluje..

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tym to macie racje:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna bedzie maz caly czas wiec bedzie patrzyl na malego :-) a na chwile do wc poznym wieczorem jak meza nie bedzie tez mozna wyjsc no bez przesady.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila kazdy ma swoje zdanie :)
    Ja wole z kims lezec, zawsze to bezpieczniej. Z reszta tez mozna z kims pogadac itd.. A nie wiem jak dlugo maz bedzie mogl byc, napewni nie cale 24 h :P a roznie bywa..

celia lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim szpitalu odwiedziny sa od 15 do 18 tylko... wiec chyba tak zwariuje przez te 3 dni :P
    Kamila tez chciałam zamówic tą szczotke na doz.pl ale produkt niedostępny...:/

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny jakie ma ie karuzele nad lozeczko??

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie mam karuzeli, rodzice mają kupić :P

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze do tej drugiej osoby tez przychodza odwiedzajacy i masz tym sposobem dwa razy wiecej bakterii, a czasem do niektorych to wycieczki przychodza, potem dzieciaczkom oczka ropieja itd. U nas w kazdej sali sa telewizory, a odwiedziny praktycznke caly dzien :-) a to tylko dwie doby wiec dam rade :-)

Monia ja kupie ta
    www.doz.pl/apteka/p17524-Canpol_szczotka_z_wlosia_miekka_1_szt

Tez niedostepna trzeba poczekac :-)

celia, Magda2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziewcyzny jakie ma ie karuzele nad lozeczko??

Nam kupuje tesciowa wiec nie wiem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez masz racje Kamila. Ja mysle, ze jakby zbyt duzo gosci bylo to bym powiedziala czy mozna na korytarzu przyjmowac..
    Jednak wole z kims byc na sali, bede czula sie spokojnij zostawiajac 1-2 dniowe dziecko idac do wc itd.. Zobaczymy jak bedzie :) obym tylko nie byla w sali 4 osobowej bo zwariuje :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maksymalnie moga byc dwie osoby na raz odwiedzajace, niby mozesz zwrocic uwage ale jesli kobieta jest tuz po porodzie to ona wstac za bardzo i wyjsc na korytarz nie moze :/ podobno przez utrate krwi i wysilek kobieta moze nawet zemdlec dlatego u nas do lazienki mozna wstac dopiero po kilku godzinach.

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Aaaaale pospałam! Mój mąż w końcu poszedł do pracy dziś i jak tylko wyszedł, to caaałe łóżko dla mnie! Haha mogłam spać :)

Kamilka, gratuluję 40 tygodnia!! Wow, super, ale zleciało!

Daria, Ty jesteś mistrz :P U nas moskitiery mąż rozstawia po oknach i na prawdę to jest mega wybawienie, można na oścież okno otworzyć i ani jednej gadziny nie ma!

Mój mąż na szczęście mało chrapie, czasem mu się zdarzy jak leży na plecach, ale wtedy go gdzieś szturcham i dźgam to się obraca :D

Seneka, ja łóżeczko ubrałam w niedziele, czyli niecałe 2 tygodnie przed porodem bo mam planowane cc. Ale dziewczyny miały już dużo wcześniej ubrane.

U nas w szpitalu sale poporodowe są 2 osobowe, takie dosyć małe.

Daria, my właśnie w niedziele zamówiliśmy karuzelę, mąż wybierał z Fisher Price Rainforest.

Powodzenia na wizytach dziewczyny!!

A my byliśmy wczoraj na ostatniej wizycie. W końcu ją poprosiłam żeby mi zmierzyła dzidziolka. Więc te dziewczyny, które martwiły się, że będą maluszki, to chciałam uspokoić, że mój też maluszek. Bo jak na 37+3 to mój ma 2997g jedynie i powiedziała, że wcale duży nie będzie i żeby się nie śpieszyć tak z porodem, niech sobie jeszcze urośnie troszeczkę.
    Niebieska pytała o wymiary wczoraj, to u mnie wszystkie są na młodszą ciążę:
    bpd: 85mm
    hc: 316mm
    ac:338mm
    fl:70,3mm
    Tak że u mnie wymiary oscylują ok 36 tygodnia.
    Sprawdzała przepływy, to mówiła, że wszystko w jak najlepszym porządku, miarowe i rytmiczne. U nas najprawdopodobniej +14kg za całą ciążę. DOliczam z 1,5 kg za pierwsze 11 tygodni, bo dopiero od wtedy mnie ważyli w gabinecie.

U nas dziś troszkę chłopdniej, wiaterek :)

Magda2013, Ruda27, Camille87, amela, MILA, Niebieska lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz tez wstalam :P

Liczylam ruchy i od 8.30 do 8.45 bylo juz 10 wiec przestalam dalej liczyc.

Ja raczej tez wolalabym lezec z kims niz sama,po pierwsze tak jak Daria pisze mozna z kims pogadac,a po drugie jak sie cos stanie to nie ma nawet jak zadzwonic po polozna. Jak lezalam w szpitalu jedna dziewczyna miala podlaczone KTG i sie co chwile wylaczalo-ona sama sie nie mogla ruszyc z lozka nawet to przycisku nie miala jak dosiegnac. Wiec uwazam ze obecnosc innej osoby na sali jest potrzebna w razie jakiejkolwiek pomocy. Ale kazdy ma swoje zdanie :)

Camilla gratulacje 40 tc :)
    Ja mam taka szczotke
    http://www.doz.pl/apteka/p17524-Canpol_szczotka_z_wlosia_miekka_1_szt

Camille87, Ruda27, amela, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seneka ja też zawsze bardzo szybko chodziłam i teraz też jak się zapomne to lece jak głupia a później musze usiąść na ławce bo brzuch ciągnie !

Właśnie Daria miałam Was o to samo zapytać :) ja jeszcze nie mam, a też się zastanawiam jaką kupić :)

U mnie w szpitalu są dwie sale porodowe, jedno i dwu łóżkowa i 6 sal położniczych dwu i trzy łóżkowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:10

Ruda27, Magda2013, seneka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja

U mnie ciag dalszy zlych nocy...
    U nas odwiedziny sa bodajze od rana do 12 od 12-14 przerwa dla mam i od 14-21 caly czas w zaleznosci kiedy urodzi sie dziecko mojemu mezowi pozwolili i po 21 zostac ale ta 2h przerwa musi byc zeby mamusie spokojnie zjadly obiadek i mogly troszke odpoczac od tych wizyt....
    wcozraj nadmuchalismy basenik i napelnilismy woda a dzis mam nadzieje ze ta woda sie nagrzeje to dzieci beda mialy troszke frajdy

mialam torbe spakowac ale mi sie nie chce moze po tym usg spakuje bo bede wiedziec na czym stoje
    zaraz przychodza znajomi do nas to dzieci troszke powariuje na dworzu a ja bede miala wiecej sprzatania:D

zycze Wam milego dzionka i tym ktore maja dzisiaj wizyty udanych spotkan z lekarzami:)

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    U nas maksymalnie moga byc dwie osoby na raz odwiedzajace, niby mozesz zwrocic uwage ale jesli kobieta jest tuz po porodzie to ona wstac za bardzo i wyjsc na korytarz nie moze :/ podobno przez utrate krwi i wysilek kobieta moze nawet zemdlec dlatego u nas do lazienki mozna wstac dopiero po kilku godzinach.

Nie no jak ktos bedzie odwiedzal normalnie to mi to nie przeszkadza, chodzi mi jak napisalas ze non stop by ktos mial gosci, to bym w koncu zwrocila uwage.

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,Amela powodzenia na wizytach !!

Camilla o widzisz :) ta szczoteczka ma bardzo mieciutkie wlosie, jak ja sparzylam to byl taki zapach nieprzyjemny ale teraz juz nic nie czuc :)

Daria ja tez zalozylam ta siatke..tzn maz :P kupilismy najtansza i tez spimy przy otwartym oknie. Nic nie wlatuje,swiatlo moze byc caly czas zapalone :)

A u nas znowu goraco,nogi juz mi puchna :(

Daria ja karuzeli tez nie mam,nam kupuje kuzynka podobno wiec nie wiem jaka bede miec.

A macie jakies maskotki albo zabawki do lozeczka ??

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni super ze na wizycie wszystko ok! :) Adas sobie spokojnie rosnie :)

Ninkapa zazdroszcze basenu :) chociaz ja to bym nie weszla taki tobol :P
    Co do chodzenia, tez ostatnio chodze szybciej.. Moja mama az sie smiala :P

Ja nie rozkladam poscieli, bo w sumie tylko przescieradelko musze zalozyc, to zrobi mi mama jak bede w szpitalu :)

Kajoni lubi tę wiadomość

‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ