X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni super ze na wizycie wszystko ok! :-)
    Magda no cos Ty? U nas tak sa lozka poustawiane ze przy kZdym na wyciagniecie reki jest przycisk alarmujacy, jakos dziwnie u was :/

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze nam karuzele kupi siostra, ale ja wole sama sobie wybrac :P u mnie kazdy mowi ze ja jestem max wybredna i kazdy sie boi sam cos kupic :P a chcialabym karuzele z pluszkami a nie plastikowymi zabawkami..

Madzia ja mam jednego misia od mamy i juz przyczepiony do lozeczka jest, i mam maskotki moje wczesniejsze juz wyprane w loveli :P ale nie beda lezec w lozeczku, bo im mniej rzeczy tam jest tym lepiej..

• Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zle sypiam, mam wrazenie ze w ogole nie spie o! :( znow mnie glowa boli, znow mi niedobrze :(
    Moj chrapie (ja zreszta tez) ale normalnie idzie mu leciutko zwrocic uwage zeby sie obrocil, ma lekki sen, a o dzidzie sie nie martwie bo sie idzie do wszystkiego przyzwyczaic :) mi normalnie jego chrapanie nie przeszkadza, dopiero jak dojdzie nie moc usniecia lub jakis irytujacy bol...

U nas sa sale minimum 4 osobowe, takze cieszcie sie jesli macie do 3 osob max.

Ninkapa to u was super z odwiedzinami... u nas w Preston od 14-17 i 19-20 :( masakra jakas...

Ja kupilam szczotke z tommee tippee, chyba sztuczne wlosie ale bardzo delikatne (nie wiem o co to cale halo z naturalnym)

My kupilismy taka karuzele http://www.mamasandpapas.com/product-jamboree-musical-cot-mobile/7560j0100/type-i/ ale nie moglam znalezc na polskiej stronie... pieknie i czysto gra melodyjka :)

Kamila, gratuluje 40 tyg. teraz to juz w kozdej chwili mozesz na szpital leciec :)

Camille87, Ruda27, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

powoli do Was uderzam z racji tego, że "Lipcówek" zostało jak na lekarstwo, a Was cała masa ;):D
    w miarę możliwości będę często zaglądać, ale gdyby był jakiś zastój, a wiadomość byłaby bardzo ważna to proszę, wpisujcie wszystko na wątek "lista obecnych ciężarówek", którego moja skromna osoba jest obecną moderatorką :)

Ściskam i pozdrawiam:)

Camille87, Ruda27, Kajoni, kada24, Magda2013, MILA, Kasieńka:), le'nutka, mala_mi lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz ubralam poszewke na podusie i ochraniacz i zlozylam w szafie razem z przescieradlem, jak cos to maz poscieli lozeczko jak bede po porodzie :-)

Moja tesciowa pytala jaka karuzele chcemy i tez powiedzialam ze z pluszakami a nje plastikowymi zabawkami :-)

A do lozeczka mam tylko kaczke z pozytywka - przywiazywana :-)

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Witajcie:)

powoli do Was uderzam z racji tego, że "Lipcówek" zostało jak na lekarstwo, a Was cała masa ;):D
    w miarę możliwości będę często zaglądać, ale gdyby był jakiś zastój, a wiadomość byłaby bardzo ważna to proszę, wpisujcie wszystko na wątek "lista obecnych ciężarówek", którego moja skromna osoba jest obecną moderatorką :)

Ściskam i pozdrawiam:)

Juz Kada zadba o to zeby nikt nie zostal pominiety ;-)

kada24, Ruda27, Kajoni, Aggie, RewolucjaSięDzieje, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do mojej wizyty, to mówiła, że szyjka się skróciła, ale jeszcze mały nigdzie się nie wybiera. A jak wróciłam do domu, to na wkładce i przy podcieraniu siku miałam ten śluz taki brunatny, jakby podbarwiony krwią. Dziś już chyba tego nie mam. Myślicie, że to przez badanie ginekologiczne? Generalnie się nie denerwuję, skoro tego już nie ma, ale można by było znać przyczynę.
    A wynik paciorkowca ujemny.
    Pozostaje tylko czekać.
    Kupiłam wczoraj resztę potrzebnych rzeczy do szpitala: duże podpaski, małe szampony, żel pod prysznic, chusteczki do higieny intymnej, i dla maluszka do kąpieli żel z szamponem, oliwkę, gryzaczek, kocyk. Dopakowałam torby i chyba wszystko mam :)
    Chciałam się pochwalić, jaką super moja babcia uszyła pościel "na później" dla Adasia :) wiem, że można kupić takie gotowe, ale ona sama mi taką uszyła bo znalazła materiał:

70670e51f5516740m.jpg
    08b4ca644e2f63eem.jpg

Magda2013, Aggie, Ruda27, Camille87, Kasieńka:), celia, amela lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie cudna jest ta karuzela! Wlasnie cos takiego delikatnego bym chciala :) szukam dalej...

Kamila i mysle ze tak najlepiej, naszykowane maz ma i tylko zalozy :) bo tez jak lipcowki wczesniej czytalam, to mialy poubierane lozeczka i przykryte przescieradlem, zeby sie nie kurzylo.. Ale w sumie po co tak wczesnie ubierac, przeciez to sekunde zajmuje, moim zdaniem nie trzeba pare tygodni wczesniej, no fakt umila to oko ale moim zdaniem troche za wczesnie :P

Camille87, celia lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ze urodze wcześniej to zdążę zaglądnąć h ehe

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ninkapa :) tez zazdroszcze basenu.. super ze dzieciaczki sie moga troche ochlodzic.

Sama bym gdzies pojechala sie wykapac i poplywac. Ale w tym roku chyba nic z tego :(

Ja posciel ubiore moze dopiero za 2 tyg. Zreszta to duzo czasu nie zajmuje,wszystko mam poprane i wyprasowane to chwila moment zalozyc przescieradlo a na kolderke chyba za goraco. No chyba ze sie ochlodzi.

Kajoni gratulacje 39 tc i ze wszystko ok :) a na kiedy masz termin cc ? bo widze ze idziemy rowno i ja mialam tez wczoraj wizyte ale bez usg. Nast.mam 4.08 jak nie urodze i wtedy bedzie robil usg. Teraz juz wiem ze mala wazy cos ponad 3kg wiec moze jeszcze przybrac przez te 2 tyg.

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://sklep.megadyskont.pl/pl/karuzela-rainforest-pilot-fisher-price-k3799.html

To nasza karuzela, na dniach powinna przyjść. Też właśnie chciałam z pluszakami, a nie z plastikowymi zabawkami. A taką samą miała moja podopieczna ostatnia, więc wiem jak gra i w ogóle :)

CO do odwiedzin w szpitalu, to ja mówiłam, że chcę tylko męża i przyjaciółkę, prosiłam męża, żeby w razie czego mówił, że nie chcę odwiedzin. Wolałabym, aby nikt mnie takie rozlazłej nie oglądał :D

Magda, ja mam cc zaplanowane na 1.08. Ale wczoraj na ktg powiedział, że przy następnym ktg, które mam 28.07 wyjdą mi skurcze, to już zostanę. A wczoraj wieczorem miałam 4 takie pod rząd, że zwijałam się. :/ Ale zaraz potem zasnęłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:31

Ruda27, Camille87, Aggie, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no tak jakos te kable byly daleko ustawione i ten przycisk, nie wiem czemu :/ ale sama dziewczyna by nie dala rady dosiegnac.
    A na wizyty chodze caly czs prywatnie. I co 2 tyg.jak na razie.Ja mialam akurat blisko ten przycisk przy lozku.

Wczoraj tez lekarz mowil ze jak nic sie nie wydarzy do tego 4.08. to potem moge jeszcze chodzic ok 9 dni..i jak w tym czasie znowu nic nie bedzie wtedy do szpitala juz pewnie na wywolanie porodu. I tego sie najbardziej boje :(

Ja czekam jeszcze za moja posciela w sowki :)

Tez bym chciala karuzele z pluszakami ale jaka kupia to nie mam pojecia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:36

celia lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni piekna posciel :) a karuzela byla naszym pierwszym wyborem :) a potem zobaczylam ta moja no i sie zakochalam :P

Kurcze tez bym chciala 1 sierpnia urodzic, bo juz mi naprawde ciezko, ten brzuch to gigant, wy macie takie drobne te brzuszki,, a ja sie czuje jakbym tam co najmniej dwojke miala

Kajoni lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ja tez plamilam po badaniu. Czytalam ze to normalne na tym etapie..
    Posciel sliczna, karuzela z reszta tez :)

Ja mam cicha nadzieje, ze jak pojde w nastepny czw do szpitala to zadecyduja o cc i moze do konca nastepnego tygodnia synek bedzie z nami :)

Camille87, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni fajna karuzela :)
    Mi na ktg nie wyszly zadne skurcze. Lekarz mowil ze nic narazie sie nie szykuje. Nawet szyjka sie nie skrocila ani o cm nawet :P

A plamienie moze byc po badaniu,tez kiedys mialam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 10:42

Kajoni lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni fajna masz babcie :-) pewnie mozna kupic taka ale taka wlasnorecznie uszyta wiecej warta ;-)

Kajoni bycmoze to plamienie po badaniu, ciezko stwierdzic ale Claudia tez to miala przeciez i jej w szpitalu powiedzieli ze to sie zdarza..
    Kurna o juz tak blisko :-) juz niedlugo bedziemy mamami :-)

Daria ja nie widze sensu tez teraz ubierac i przykrywac, tak jakby facet mial.dwie lewe ręce i nie moglby poscielic :P

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Kajoni fajna karuzela :)
    Mi na ktg nie wyszly zadne skurcze. Lekarz mowil ze nic narazie sie nie szykuje. Nawet szyjka sie nie skrocila ani o cm nawet :P

A plamienie moze byc po badaniu,tez kiedys mialam.

Jak Cie skurcze dopadna to i szyjka 4cm sie nie obroni :P

Magda2013, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila juz jesteś mama he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam zadnych zabawek,mam jedna grzechotke ale to na pozniej.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Jak Cie skurcze dopadna to i szyjka 4cm sie nie obroni :P

Camilla, daj Boze :D ja jestem juz gotowa. Nawet juz teraz moge rodzic :P

Camille87, Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ