X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to chyba juz podswiadomosc tak dziala :P
    Kamila czopa tez sie doszukuje haha

Pamietam jak na poczatku sie doszukiwalam plamieńia, tak sie balam ze cos sie zlego stanie.. A teraz czekam na jakis taki znak hahah :P ale to zlecialo, niedawno byl listopad/grudzien i poczatki..

Sproquette, Camille87 lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie durna tylko zmeczona tym wszystkim Ja w pierwszej ciąży miałam mega zgagę i biodro mnie bolało ale szło się przyzwyczaić a w tej to już nie wspomnę ale najbardziej niepokoi mnie ta ręka robi się jak drzewo i dziś rano wstałam o 6 i mężowi chciałam zrobić niespodziankę i uszykowałam mu kanapeczki i sniadanko do pracy i jednej kanapki chleba nie mogłam utrzymać bo palcy nie mogłam zgiąć i ręka mi posłuszeństwa odmówiła i już od 5 dni to samo zwiększyłam magnez z b6 i gówno dało a młoda po żebrach jeżdzi jak na koniku można wytrzymać ale ręka jeszcze by mi się troszkę przydała i teraz się cieszę że już ostatnio wszystko poprałam i poprasowałam bo teraz nie byłoby szans nawet te upały jestem w stanie znieść ale macie racje coś w tym jest że ta woda się zatrzymuje bo mam opuchnięte palce u rąk i łydki a pocić się poce tyle co kot napłakał :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wspolczuje Ci z ta reka.. Nawet sobie wyobrazic tego nie umiem.. Juz niedlugo kochana, juz niedlugo :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 to juz teraz wiadomo skad ta woda. Po prostu nie umiemy jej wypocic i dlatego sie odklada w organizmie bo ja tez sie malo co poce.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam że niektóre dziewczyny kupują w internetowej aptece to polecam aptekę wystrzałową fajne mają też ceny i za przesyłkę biorą parę złoty a i jak dostałam przesyłke to dostałam gratis smoczek z sówką o wartości 12-13 zł (sprawdzając allegro)

Magda2013, Ruda27 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie zycze Twojej kolezance zeby sie udalo :)

Tak jak wszyscy mi mowili ze koncowka jest najgorsza a ja nie chcialam wierzyc,jednak to prawda ale final wszystko wynagrodzi <3

Kajoni, Aggie lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak finał Magda jest cudowny zaden ból nie jest wstanie z nim wygrać:) ale co trzeba sie nacierpieć to trzeba nie ma nic za darmo

Magda2013 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najcudownieszy pierwszy krzyk dziecka i cały ból poszedł w niepamięć

amela lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało. Jak byłam na wizycie u gina i chciałam zwiedzić blok porodowy to na oddziale kobitki leżały z maluchami na korytarzu tak było dużo Mam

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika tez wspolczuje tego problemu z reka :( mi nic nie dretwieje i nic nie puchnie chyba jedynie z tym mi sie udalo..

Daria no strasznie szybko zlecialo, pamietam jak dzis jak robilam test ciazowy jak pierwszy raz widzialam bijace serduszko, potem mdlosci, wymioty i okropny bol glowy a teraz zostalo juz kilka, kilkanascie dni i dzidzie beda z nami <3 i tez ze strachem chodzilam do wc czy aby na bieliznie nic nie ma.. a teraz sie chce zeby cos bylo :P

Quendi to jakas masakra! W moim szpitalu na oddziale wewnetrznym zdarza sie ze pacjenci leza na korytarzach ale na polozniczym to pustki ;-)

Ruda27, Mika 28, Kajoni, celia, amela lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja własnie żadnych wymiotów nie miałam przez parę dni trochę mdłości nie mogłam gotować bo mnie odrzucało :( ale za to końcówki są solidne a gdyby nie ta dłoń to wszystko byłoby do zniesienia Ja jeszcze niedawno naginałam rowerkiem :) co prawda jak robiłam dystans po 20-26 km to teraz zaledwie 5 góra bo nogi już takiej siły nie mają ale zawsze coś i jeszcze w piątek byłam na basenie znaczy na Termach maltańskich i było super a teraz jak babcia się czuję :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja ci wpółczuję tego bólu ręki bo wiem co to jest,miałam to w poprzedniej ciąży, ale już ci o tym pisałam.

U nas w sumie dzisiaj trochę lepiej z temp. ale i tak wolałabym zeby było 20 stopni nie więcej, żeby się po prostu lepiej poczuć, w domu porzadki porobić, bo to właśnie głównie przez tą pogodę jest nam tak że się nic nie chce, bo po prostu siły nie mamy :-(
    Mam chęci ze chciałabym porobić w domu ale siły nie mam :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja wlasnie sie tak czuje, chce cos zrobic ale nie mam sily :( totalnie nie mam sily, ciezko mi stanac przy blacie i robic sobie kanapki, bo zaraz czuje ze sie osune na podloge, tak zle jest, a lekarka stwierdzila ze taki moj urok i mam wypoczywac...

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja też tak mam z tymi chęciami ale nie mam siły na nic ta pogoda przejeła cały mój mózg i teraz już nie tylko myślę o ciąży kiedy urodzę wreszcie tylko też o tym jaka jutro będzie pogoda i czy będzie można normalnie oddychać a nie sapać jak lokomotywa :)

celia lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze 5 letnią córkę i tez chciałabym żeby trochę czasu jej poświęcić ale nie mam siły przez co mam wyrzuty sumienia dobrze ze mam jeszcze znajomych takich co mają dziewuszkę co ma 5 latek i chodzi z moją córką do przedszkola to Oni sami dzwonią i mi ją zabierają żeby sie pobawiły jak ja wtedy się cieszę bo córka się nie nudzi a niechce zeby tylko czas spędzała nad bajami bo to totalnie wodę z mózgu robi :( nie mam na nic siły okropność dobrze że nie musimy chodzić 2 lata w ciąży jak słonice heheh :)

MILA lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tą słabość czuję jakby w nogach. Tzn jak staję przy blacie kuchennym to mam wrażenie że moje nogi nie wytrzymują ciężaru całego ciała :-P to jest taki nieprzyjmny ból :-P

Kurcze a tak bym chciała zrobić takie porządne porządki w domu :-P tzn w sypialni łóżko całe odsunąć, odkurzyć, umyć podłogi i każdy kąt, a potem przyszykowac miejsce dla małego tzn poskładać kołyskę. U córki w pokoju też kurzu masa. Wycieram, a za chwilę to samo :-P

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Mila, w nogach ten brak sily najgorszy ! zawsze mialam silne nogi (to rece mam slabe) ze wzgledu na duza aktywnosc (taniec, rolki, rower itd) a teraz zalamuja sie pode mna, musze przysiadac czesto itd :P masakra :P

Mika wspolczuje takiego samopoczucia majac corke, na szczescie nie jest taka malusia wiec pewnie potrafi sama soba tez sie zajac :) i to bardzo milo ze strony znajomych ze pomagaja :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się ciesze że ją wezmą nie lubię jak znika na pół dnia ale wiem że jej to przynosi przyjemność bo to najlepsza jej koleżanka więc i Ja się cieszę :)

A teraz uciekam na tą wizytę zobaczymy co mi powie i czy coś w ogóle można zrobić :(

Aggie, Camille87, MILA lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam tez kochane dzieciaczki wbijaja stopki w zoladek? nie wiem juz jak mam siedac albo lezec tak boli :(

Mika powodzenia na wizycie w takim razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:40

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hormony buzuja, przed chwila beczalam jak bobr bo sie wkurzylam na meza, nie moglam opanowac lez! Niby nic nie zrobil a ja juz sobie wkrecam ze mnie nie wspiera ze nie rozumie itd ...

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ