X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to chyba juz podswiadomosc tak dziala :P
    Kamila czopa tez sie doszukuje haha

Pamietam jak na poczatku sie doszukiwalam plamieńia, tak sie balam ze cos sie zlego stanie.. A teraz czekam na jakis taki znak hahah :P ale to zlecialo, niedawno byl listopad/grudzien i poczatki..

Sproquette, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda nie durna tylko zmeczona tym wszystkim Ja w pierwszej ciąży miałam mega zgagę i biodro mnie bolało ale szło się przyzwyczaić a w tej to już nie wspomnę ale najbardziej niepokoi mnie ta ręka robi się jak drzewo i dziś rano wstałam o 6 i mężowi chciałam zrobić niespodziankę i uszykowałam mu kanapeczki i sniadanko do pracy i jednej kanapki chleba nie mogłam utrzymać bo palcy nie mogłam zgiąć i ręka mi posłuszeństwa odmówiła i już od 5 dni to samo zwiększyłam magnez z b6 i gówno dało a młoda po żebrach jeżdzi jak na koniku można wytrzymać ale ręka jeszcze by mi się troszkę przydała i teraz się cieszę że już ostatnio wszystko poprałam i poprasowałam bo teraz nie byłoby szans nawet te upały jestem w stanie znieść ale macie racje coś w tym jest że ta woda się zatrzymuje bo mam opuchnięte palce u rąk i łydki a pocić się poce tyle co kot napłakał :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wspolczuje Ci z ta reka.. Nawet sobie wyobrazic tego nie umiem.. Juz niedlugo kochana, juz niedlugo :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 to juz teraz wiadomo skad ta woda. Po prostu nie umiemy jej wypocic i dlatego sie odklada w organizmie bo ja tez sie malo co poce.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam że niektóre dziewczyny kupują w internetowej aptece to polecam aptekę wystrzałową fajne mają też ceny i za przesyłkę biorą parę złoty a i jak dostałam przesyłke to dostałam gratis smoczek z sówką o wartości 12-13 zł (sprawdzając allegro)

Magda2013, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie zycze Twojej kolezance zeby sie udalo :)

Tak jak wszyscy mi mowili ze koncowka jest najgorsza a ja nie chcialam wierzyc,jednak to prawda ale final wszystko wynagrodzi <3

Kajoni, Aggie lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak finał Magda jest cudowny zaden ból nie jest wstanie z nim wygrać:) ale co trzeba sie nacierpieć to trzeba nie ma nic za darmo

Magda2013 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najcudownieszy pierwszy krzyk dziecka i cały ból poszedł w niepamięć

amela lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mi się przypomniało. Jak byłam na wizycie u gina i chciałam zwiedzić blok porodowy to na oddziale kobitki leżały z maluchami na korytarzu tak było dużo Mam

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika tez wspolczuje tego problemu z reka :( mi nic nie dretwieje i nic nie puchnie chyba jedynie z tym mi sie udalo..

Daria no strasznie szybko zlecialo, pamietam jak dzis jak robilam test ciazowy jak pierwszy raz widzialam bijace serduszko, potem mdlosci, wymioty i okropny bol glowy a teraz zostalo juz kilka, kilkanascie dni i dzidzie beda z nami <3 i tez ze strachem chodzilam do wc czy aby na bieliznie nic nie ma.. a teraz sie chce zeby cos bylo :P

Quendi to jakas masakra! W moim szpitalu na oddziale wewnetrznym zdarza sie ze pacjenci leza na korytarzach ale na polozniczym to pustki ;-)

nick nieaktualny, Mika 28, Kajoni, celia, amela lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja własnie żadnych wymiotów nie miałam przez parę dni trochę mdłości nie mogłam gotować bo mnie odrzucało :( ale za to końcówki są solidne a gdyby nie ta dłoń to wszystko byłoby do zniesienia Ja jeszcze niedawno naginałam rowerkiem :) co prawda jak robiłam dystans po 20-26 km to teraz zaledwie 5 góra bo nogi już takiej siły nie mają ale zawsze coś i jeszcze w piątek byłam na basenie znaczy na Termach maltańskich i było super a teraz jak babcia się czuję :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja ci wpółczuję tego bólu ręki bo wiem co to jest,miałam to w poprzedniej ciąży, ale już ci o tym pisałam.

U nas w sumie dzisiaj trochę lepiej z temp. ale i tak wolałabym zeby było 20 stopni nie więcej, żeby się po prostu lepiej poczuć, w domu porzadki porobić, bo to właśnie głównie przez tą pogodę jest nam tak że się nic nie chce, bo po prostu siły nie mamy :-(
    Mam chęci ze chciałabym porobić w domu ale siły nie mam :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, ja wlasnie sie tak czuje, chce cos zrobic ale nie mam sily :( totalnie nie mam sily, ciezko mi stanac przy blacie i robic sobie kanapki, bo zaraz czuje ze sie osune na podloge, tak zle jest, a lekarka stwierdzila ze taki moj urok i mam wypoczywac...

MILA lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja też tak mam z tymi chęciami ale nie mam siły na nic ta pogoda przejeła cały mój mózg i teraz już nie tylko myślę o ciąży kiedy urodzę wreszcie tylko też o tym jaka jutro będzie pogoda i czy będzie można normalnie oddychać a nie sapać jak lokomotywa :)

celia lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze 5 letnią córkę i tez chciałabym żeby trochę czasu jej poświęcić ale nie mam siły przez co mam wyrzuty sumienia dobrze ze mam jeszcze znajomych takich co mają dziewuszkę co ma 5 latek i chodzi z moją córką do przedszkola to Oni sami dzwonią i mi ją zabierają żeby sie pobawiły jak ja wtedy się cieszę bo córka się nie nudzi a niechce zeby tylko czas spędzała nad bajami bo to totalnie wodę z mózgu robi :( nie mam na nic siły okropność dobrze że nie musimy chodzić 2 lata w ciąży jak słonice heheh :)

MILA lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tą słabość czuję jakby w nogach. Tzn jak staję przy blacie kuchennym to mam wrażenie że moje nogi nie wytrzymują ciężaru całego ciała :-P to jest taki nieprzyjmny ból :-P

Kurcze a tak bym chciała zrobić takie porządne porządki w domu :-P tzn w sypialni łóżko całe odsunąć, odkurzyć, umyć podłogi i każdy kąt, a potem przyszykowac miejsce dla małego tzn poskładać kołyskę. U córki w pokoju też kurzu masa. Wycieram, a za chwilę to samo :-P

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Mila, w nogach ten brak sily najgorszy ! zawsze mialam silne nogi (to rece mam slabe) ze wzgledu na duza aktywnosc (taniec, rolki, rower itd) a teraz zalamuja sie pode mna, musze przysiadac czesto itd :P masakra :P

Mika wspolczuje takiego samopoczucia majac corke, na szczescie nie jest taka malusia wiec pewnie potrafi sama soba tez sie zajac :) i to bardzo milo ze strony znajomych ze pomagaja :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się ciesze że ją wezmą nie lubię jak znika na pół dnia ale wiem że jej to przynosi przyjemność bo to najlepsza jej koleżanka więc i Ja się cieszę :)

A teraz uciekam na tą wizytę zobaczymy co mi powie i czy coś w ogóle można zrobić :(

Aggie, nick nieaktualny, MILA lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wam tez kochane dzieciaczki wbijaja stopki w zoladek? nie wiem juz jak mam siedac albo lezec tak boli :(

Mika powodzenia na wizycie w takim razie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 13:40

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi hormony buzuja, przed chwila beczalam jak bobr bo sie wkurzylam na meza, nie moglam opanowac lez! Niby nic nie zrobil a ja juz sobie wkrecam ze mnie nie wspiera ze nie rozumie itd ...

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 1596 1597 1598 1599 1600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ