X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przekonana, że na brzuchu w ogóle nadal nie mam. Ale tak ściągnęłam z ciekawości tą napiętą skórę i okazało się, że mam kilka nad pępkiem... Ale skóra jest po prostu tak naciągnięta, że nawet ich nie widać. Będzie widać pewnie po porodzie. Ehh. A tak się cieszyłam. :( A jeszcze do tego bio-oilu - pieroństwo chyba w ogóle się nie wchłaniało. Rano jak się posmarowałam to nie mogłam się ubrać przez kilka godzin bo bym utłuściła ubranie. Bez sensu. A na noc jak się smarowałam, to z całego tyłka (bo pupę też smarowałam) i tak mi się ścierało to o pościel i tłusta, wielka plama powstała na prześcieradle. :/

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    No to Kajoni pozazdroscic! Widze ze nie tylko moj facet to duze dziecko i gra w gry na komputerze :P
    Kurna kazda ciaza jest zupelnie inna :-)

No proszę Cię! Ogromne dziecko! Zwłaszcza jak teraz siedział z nogą w gipsie, to zużycie prądu poszło z pewnością w górę. A jak nie gry to fora o samochodach, moto allegro, filmy o samolotach i czołgach z II wojny światowej czy innej... a ja zapieprzałam z miską z praniem, myciem podłóg, gotowaniem, bo on nie mógł chodzić... i trafiał mnie szlag. Ale żeby płakać to nie. Zagryzłam zęby i się nie dałam.

Ja nie wiem co zrobić z rozstępami. Niby nie mam dużo, najwięcej na tych nieszczęsnych cyckach, to w sumie jakiś plus, bo cycków to mi tam oprócz męża i czasem lekarza nikt nie ogląda. No, ale jednak są i jakby któraś miała super środek aby się ich pozbyć, to ja czekam z niecierpliwością :D

Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa Daria sorry ale usmialam sie na Twoim poscie :P
    Zobaczysz ze po porodzie wypocisz ta wode - polozna mowila ze kobiety po porodzie strasznie sie poca wiec i cellulit sie zmniejszy :-) a jak zaczniesz rodzic to nie bedziesz myslala o cellulicie tylko aby szybciej synka zobaczyc ;)

Mi tez wstyd przed mezem a najgorsze ze w lazience mam takie chujowe swiatlo ze jeszcze potęguje te rozstepy sa tak fioletowe, zalamka :/

Sproquette dzieki za opinie, to wszystko pewnie o kant dupy obic :| wszystko tak zajebiscie dziala.. ale cos trzeba bedzie uzyc tylko co?

Ruda27, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    No proszę Cię! Ogromne dziecko! Zwłaszcza jak teraz siedział z nogą w gipsie, to zużycie prądu poszło z pewnością w górę.

Hahahahaha dziewczyny ale mnie rozbawiacie :D moj tez siedzi na zwolnieniu to laptop prawie ze 24h na dobe :P ale dobrze ze nie oglada tv bo mamy plazme to to dopiero zre pradu! :O

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się jeszcze na lewym cycku zrobiło coś, co znalazłam w googlach jako "rubinowy punkt", który jest objawem starzenia się. No kurde, przegięcie pały :D
    Ja o cellulicie nie wspominam, ja go absorbuję z powietrza, na swoje dupsko i uda nie chcę patrzeć w ogóle.
    Stopy moje dziś osiągnęły punkt krytyczny, zaginęły mi wewnętrzne kostki.

Camille87, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz używam czegoś takiego:
    http://www.boots.com/en/Palmers-Cocoa-Butter-Formula-Massage-Lotion-For-Stretch-Marks-1-x-250ml_24015/
    I jestem dużo bardziej zadowolona. Bo te okropieństwa na cycach faktycznie bledną, skórę mam nawilżoną przez cały dzień i lepiej się wchłania. Ale kupiłam to tutaj, nie wiem jak w Polsce. Może na allegro byś znalazła.
    Cholera. Nie wiem, czy przez te upały, czy mam już jakieś paranoje. Ale czuję się jakbym miała te bóle takie jak przed miesiączką. Może to macica po prostu jeszcze się rozciąga, albo mała napiera bo jej ciasno. Ale zaczynam się bać. :D

Camille87 lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, też to mam. Podobno po ciąży znikają. Mam na lewym sutku (idiotycznie miejsce) i na pępku (jeszcze bardziej idiotyczne miejsce!) i jeszcze pod lewym okiem mi wyszło. Te takie w kolorze skóry, wyglądające niby jak pieprzyk ale to nie pieprzyk. Wielu kobietom w ciąży wychodzą.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette, czytałam sporo pozytywnych opinii o tym Palmersie. Jest u nas do kupienia na pewno na allegro. 250ml ok 20 zł.
    ja wczoraj miałam takie bóle jak miesiączkowe, nie wiem czy to skurcze czy co. Generalnie nic mi się nie dzieje, a wszystko mi się dzieje :D

A moje to to nie jest w kolorze skóry, tylko czerwone!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:22

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuje po kilka razy dziennie takie bóle miesiaczkowe tez sie zastanawiam czy to skurcze? i to rozpychanie bardzo nisko jak chodze, czytalam ze dziecko wstawia sie w kanał rodny i bedzie jeszcze bardziej moze nie bokec ale takie dziwne uczucie. tez tak macie?

moj na szczescie nie przesiaduje przed komputerem i bie gra bo pracuje przy konputerze i ma dosc jak wroci. czasem mu sie zdarzy pograc w cos w weekend ale bardzo rzadko.
    ale mi gorąąąco masakra gdsie ten deszcz

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też go polecam. :) Miałam też jakiś rossmanowy balsam, bo niby polecany. Ale ciężko się smarował i wrzuciłam go gdzieś do szuflady. Potem już tutaj zainwestowaliśmy w tego palmer'sa, głównie ze względu na zapach :D I okazał się (jak dla mnie) strzałem w 10, chociaż mojego Pawła po paru użyciach podobno zaczął drażnić ten zapach. Mi się nadal przyjemnie wącha. :) I przyjemnie używa.
    U mnie pod okiem to wygląda tak:
    25h1npx.jpg
    (Zdjęcie trochę słabe, nie wiem czy w ogóle to zobaczycie, ale ciężko samej zrobić sobie ostre zdjęcie oka, w dodatku telefonem) :P
    Na sutku mam większe, ale tego zdjęcia Wam oszczędzę. :D
    O, przy okazji widzę, że żelazo mi się musiało poprawić jednak. Bo przez większość ciąży Julka mnie tak okradała z żelaza, że białka miałam calusieńkie białe, ani jednej żyłki. Musiałam zacząć łykać żelazo, bo anemia by mnie dopadła jak nic. I biorę cały czas od początku drugiego trymestru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 15:40

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam to cholerstwo na obydwu sutkach! Nie woedzialam ze to ma zwiazek z ciaza :O ale jaja ja mam to dosc duze w kolorze sutka i jest płaskie.

Sproquette ja uzywam palmersa juz druga butelke otworzylam! Mi sie zapach podoba ale nie wiem czy na rozstepy dziala.. :-?

Monia nie - bole na miesiaczke to bole a skurcze to jak macica twardnieje. Porodowe skurcze to podobno jak macica twardnieje i dodatkowo bol w podbrzuszu jakby noze bijali..

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja juz nie wiem, gdzies czytalam ze skurcze macicy odczuwa sie jak bóle miesiaczkowe:/;

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja wróciłam od ginka i babka mi zapisała Ketonal żel na rękę i syrop z magnezem trochę silniejszy niż zwykły magnez tyle że będzie na jutro bo w aptece nie mieli :( najgorsze że ten ketonal żel jest przeciwskazany w trzecim trymestrze ciąży i już sama nie wiem co mam zobić z tym wszystkim niby idziesz do lekarza i mówi że to powinno pomóc a potem jak to zwykle bywa czytam ulotkę i co? nerwica nie wiem czy mam zaufać innej pani ginekolog czy co ze sobą zrobić :(

A jeśli chodzi o rozstępy bo widzę że piszecie to Ja w tej ciązy ani jednego ale w poprzedniej miałam i troszkę na udach i na brzuszku kilka wyszło niestety zadne dobre kremy nie zapewnią wyleczenia bo to blizny są jedynie laserowe usuwania a to też nic nie gwarantuje ja dużo smarowałam na te rozstępy jedynie tak wybledły ze ich prawie nie widać a cellulit to też mam jak się schudnie to go nie będzie widać tylka ta woda to wszystko musi zejść

Camille87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak sama nazwa wskazuje - skurcz - czyli musi sie kurczyc :-)
    Tak pisza ze to bol podobny lecz silniejszy od bolu miesoaczkowego moja siostra mowila ze czuła to tak jakby ktos jej noze wbijal w podbrzusze i brzuch twardy
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa Mika ja bym chyba nie stosowala tego ketonalu! Tylko ze mnie nic nie boli wiec moge sobie pogadac.. kurna dziwne ze Ci to przepisala :-?

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Ja po prostu chyba siądę i tylko ryczeć bo boli jak cholera idziesz do lekarza specilisty i co? Ja zawsze czytam ulotki i jedyne co jeszcze mogę zrobić to pójś do innego ginka u nas w centrum w czwartek tyle że nie wiem czy mnie przyjmie bo to polega na tym że jak boli to się przychodzi i ona musi się zgodzić eh załamka :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Mika co Ci poradzic.. a na ulotce pisze ze po konsultacji ze w ogole nie wolno stosowac?

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1/6 ciuszków poprasowana :-) najlepsze jest to że mam mało małych :-) heh co tu do szpitala brać??

Camille87, Ruda27, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaatakowały na maksa rozstępy, nic mi nie pomogło-żadne specyfiki...na brzuchu, na biodrach...
    Dobrze że na nogach i czole nie wyskoczyły :-)

tb736iyeli5hckvm.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Nie wiem Mika co Ci poradzic.. a na ulotce pisze ze po konsultacji ze w ogole nie wolno stosowac?

pisze tylko tyle że w 1 i 2 trymestrze po konsultacji a w 3 jest przeciwskazana ale nie pisze co może powodować to jest ten ketonal słabszy chyba 25mg/g ale i tak się boję

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ