X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Kamila juz jesteś mama he

No niby tak, ale nie do konca ;-) jak maluszek bedzie na swiecie to bede 100% mama :)

Ruda27, Aggie lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamietacie Malutka Eve? ost.raz w lutym pisala. I slad po niej tez zaginal :/

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zaginął ślad ciekawe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Eve zaginęła po badaniu genetycznym, napisała, że czekają ich ciężkie chwile i od tego czasu nikt nic nie wie, niestety.

Z tym plamieniem to pewnie macie rację. Nie przejmuję się, bo już nic nie ma. Dziękuję za odpowiedzi.

Ja zjadłam miskę płatków, bo mnie na zimne mleko wzięło, dostałam od mamy kalarepkę :D aaa zjem później jak jabłko :D
    Na obiad planuję kotlety z jajek i może mizerię do tego? albo fasolkę szparagową? nie wiem na co się zdecydować :D tyle pyszności w ogrodzie :D

Magda, Ty możesz rodzić? Gotowa? haha super :P ja też :D

Co do ubrania łóżeczka, to ja ubrałam, bo domyślam się jakby u mnie to wyglądało, że przyjechalibyśmy do domu i musiałabym sama ubrać :P wolę więc wcześniej. Przez niecałe 2 tygodnie nic mu się nie stanie.

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Lenutka, Rewolucjasiedzieje witajcie kochane - zapraszamy do nas :-)

Kamilka, Kajoni gratuluję kolejnych tygodni :-)

Wizytującym powodzenia na wizytach dzisiaj :-)

Kajoni lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki moczu - znowu liczne bakterie w moczu, leukocyty 10-20 przy normie 0-5, białko nieobecne i reszta w normie, ehh cały czas bakterie nie wiem przez co przed pobraniem próbki sie myję i pierwszego strumienia moczu nie oddaje do kubeczka, dopiero chwilke po. ciekawe co mi jutro gin na to powie, mam nadzieje ze nie dostane znowu monural bo to g... pomaga :/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Kajoni - gratuluje 39 tygodnia :)
    Malutka eve tez pamietam duzo dziewczyn zamilklo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no dziwna sprawa z tymi bakteriami.. moze popros o inny lek skoro ten nie pomaga?

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni mialas z nia kontakt ?? ciekawe co sie stalo z jej dzieciatkiem :(

Monia masz to samo co ja. Ja mam leukocyty 10-15 a bakterie nieliczne. Lekarz dal mi Prenatal Uro-care z zurawina 4 kapsulki. Mam to brac i w poniedz. znowu zrobic badanie moczu. Zapisal mi jeszcze Macmiror.
    Monia kup sobie owoce zurawiny.
    Masz powtorzyc badanie ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie miałam badanie powtórzyć przed jutrzejszą wizytą... ciekawe co mi jutro zapisze. żurawine napewno kupie dzieki Magda:*
    no własnie tez myslalałam o Malutka_Eve, nagle przestała sie odzywać. ciekawe co sie z nia stało

Monis
    8b9686f91d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez się witam i dziś ide na wizytę (pierwszą lepszą) do gina niestety nie mojego ale bo mój na urlopie :( a ta moja ręka nadal boli piszę nawet jedną ręką bo drugiej nie czuję i jest odrętwiała wolałabym już teraz urodzić i miec spokój :(

gratuluję wam ostatnich tygodni i trzymam kciuki żeby szybko poszło :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Moniś, u mnie były bakterie w moczu, pomimo tego, że ich nie było, w sensie zrobiłam posiew na mocz. A wzięło się to z tego, że np. niedokładnie się podmyłam przed pobraniem próbki, a w tym czasie miałam infekcję pochwową jakąś. I te bakterie nie były "moczowe" a "pochwowe" i wyszły w badaniu moczu. Bo ja też się dziwiłam skąd mam, więc w końcu zrobiłam posiew na mocz i tam nie wykazało ani jednej bakterii.

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez bym chciala urodzic bo mam dosyc tego pocenia sie! Posprzatalm troche w mieszkaniu wstawilam pranie, nastawilam zmywanie naczyn i nawet wlosy na glowie mam mokre o.O no przeciez to jakas porazka :/ czuje sie jak prosiak, musialam wziac prysznic a dopiero co sie kremem na rozstepy smarowalam :(

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni gratuluje 39 tygodnia! No nic poczekam do jutra, moze dostane skierowanie na posiew moczu i zrobie badanie to sie okaże.

Kamila każda z nas ma juz chyba dość:/ Ja czuje przez ostatnie dni straszne jakby rozpychanie w dole brzucha i dole pleców. Byłam dzis w lidlu samochodem troche pochodziłam i brzuch znowu zaczał bolec jak na okres. chce juz rodzicccccc:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2014, 12:08

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 mnie tez bola rece,teraz jak by troche mniej w nocy. Ale nad ranem nie moge palcow zgiac. To chyba przez zatrzymanie wody w organizmie bo palce mam strasznie spuchniete.

Powodzenia na wizycie :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rano tez bolal brzuch jak na okres i to dosc mocno. Tez juz chce rodzic juz mam dosc tego puchniecia,stopy bola,plecy, nie moge sie schylic i w dodatku kuleje. Czuje sie jak stara babcia. Jedyne co to sie az tak mocno nie poce. W sumie moze to i zle bo bym ta wode wypocila ? :/ sama juz nie wiem.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie miałam z Malutką kontaktu. Pamietam jedynie tyle, że ona którejś z dziewczyn tak napisała w prywatnej wiadomości i ona nam przekazała. Nic więcej niestety nie wiem.

Moje stopy też puchną i palce u rąk. No jest ciężko, ale co możemy zrobić. Czekać, przyjąć z wdzięcznością, że to my zostałyśmy pobłogosławione, że możemy mieć dzieciaczki, bo nie wszystkim się udaje niestety :/

celia lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tez sie poce jak mops.. Masakra z tym goracem do tego..
    Jeszcze troszke musimy wytrzymac..

Monia ja mialam jak Kajoni, tak to byly bakterie i bralam jakies ziolowe tabl z zurawina, pozniej jak posiew zrobilam to jest ok..

Ja tez chce juz rodzic :( co ide do wc to z nadzieja ze wody sie sacza hahaha wiem durna jestem :P

• Aggie Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja tez sie wlasnie nie poce tyle, bodajze przed ciaza mialam wiekszy problem, ale znowu malo co sie ruszam bo mi ciagle slabo...

A wlasnie a propos tych ktore niestety nie moga zajsc, kolezance niestety clomid nie pomogl tak jak mi :( a mialysmy takie nadzieje (razem z nia przezywam bo jakby nie patrzec przechodzilam przez ten sam bol) ale zaczynac bedzie podwojna dawke i jakies zastrzyki na uwolnienie jajeczka, wiec mysle ze sa duze szanse. Kurcze to tak fajna dziewczyna, taka pogodna, taka dusza towarzystwa... kocha dzieci, i bylaby swietna matka... a tu taka niesprawiedliwosc...

Daria, szczerze, mimo ze wiem ze za wczesnie jeszcze, tez chodze do toalety z nadzieja ze cos sie zacznie :) nie jestes sama :*

Ruda27 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja doszukuje sie czopa haha ale wiem ze go nie musi byc :P

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

‹‹ 1595 1596 1597 1598 1599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ