Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAggie wrote:Ja dzis caly dzien na kanapie przelezalam
teraz energii troche we mnie wstapilo, ale sadze ze to raczej podekscytowanie jutrzejrzym USG
Watpie zebym byla w stanie usnac dzis, a chce byc wypoczeta, zeby nic nie przegapic
Kurcze czuje sie jak dzieciak, czekajacy na otwarcie prezentow. Tyle lat marzen o tej chwili i jutro bede widziec naszego babelka
Co do badan prenatalnych, po wstepnej rozmowie z moim, podzielalismy zdanie, zeby nie robic. Chwilowo, jestesmy zdecydowanie na nie. I tak bym nie usunela. Zobaczymy co zdecydujemy przed terminem badan
To tak jak ja! Jedynym wyczynem bylo wstawienie naczyn do zmywarki
Dzien wyjety z zyciorysu jak nic -
Camille87 wrote:To tak jak ja! Jedynym wyczynem bylo wstawienie naczyn do zmywarki
Dzien wyjety z zyciorysu jak nic
ehh no chyba my wszystkie tak dzisiaj miałyśmy
no a ja byłam na tym Xfactorze i było bardzo fajnie. Ale to wszystko to taka reżyserkauczą najpierw przez pół godziny jak klaskać, kiedy klaskać, kiedy wstawać, siedzieć, krzyczeć he he ale podobało mi się. Wojwódzki się naprawdę dobrze trzyma, dobrze wygląda
Czesiu Mozil tez fajny gostek, Okupnik fajna laska, ale nie wiem po jaki czort wzięli Farną do jury. Ona jest tępa laska
jak dla mnie to nie potrafiła nic mądrego powiedzieć
Ale fajnie było i cieszę sie że mogłam towszystko zobaczyć z bliska
Lanusia93, H30, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam glupie pytanie..
Nie umiem badac szyjki. Dzisiaj wkladalam tabl luteine i wyczulam dosc mocne i twarde zgrubienie, ze ciezko bylo mi dalej tabl wepchnac.. To ta szyjka? Jest nisko? Dzisiaj sie dziwnie czulam, jak szlam chwile czulam sie jakbym miala tampona i mial wylecieci klucia w pochwie mam.. Teraz leze i jest w miare ok, czasami bol brzucha.. Ehh nie wiem czy martwic sie.. To zgrubienie (chyba szyjka) mam czasami bardziej lub nie czuje, ale dzisiaj dosc nisko..
-
Ruda27, ja badałam szyjkę tylko do wystąpienie pozytywnego testu, ostatnio nie zwracam na to uwagi. Ale mnie zaciekawiłaś i sprawdziłam, jest wysoko, bardzo wysoko, średniotwarda, raczej miękka. Nisko i twardą miałam na kilka godzin przed @, ale w ciąży może tak czasem jest, może ona wędruje
Jeśli stosowałaś NPR to wiesz, że badanie szyjki powinno następować zawsze o tej samej porze dnia. Tylko nie szukaj odpowiedzi na swoje pytanie w internecie, bo tam dopiero Ci głupot naopowiadają. Szukałam kiedyś jaka szyjka powinna być w pierwszych tygodniach ciąży to dowiedziałam się:
a) twarda i nisko
b) miękka i wysoko.
I bądź tu mądraAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Hej u mnie tez niedziela zleciala leniwie. Pospalismy sobie z mezem do 11!
potem pojechalismy na zakupy,obiad juz mialam a po obiedzie tak mnie zmulilo ze musialam sie polozyc i przespalam chyba 2h
Camille ciekawa jestem czy czujesz juz jakies ruchy delikatne?czy moze jeszcze za wczesnie?ja nie moge sie doczekac kiedy bede juz je czulaAle ostatnio zauwazylam ze mi sie brzuch powiekszyl,bo jak go wciagam to nie robi sie wklesly jak kiedys tylko cos juz tam wystaje
i wogole jak siedze przy biurku to musze spodnie rozpinac
Co do badan szyjki to niestety nie pomoge bo sama sobie nigdy nie badalam i nie mam w tym doswiadczenia.
Mila fajnie ze sie troche rozerwalas a dlugo trwal taki casting?
Lanusia-odpoczywaj kochana -
Magda2013, na ruchy kochana jeszcze poczekamy, bo podczytywałam dzisiaj czerwcówki i niektóre z nich w 18 tygodniu jeszcze nic kompletnie nie czują. Szkoda... A miałam nadzieję, że z początkiem 2 trymestru poczuję jakieś muśnięcia
Ale każda kobieta jest inna, mamy inną budowę ciała, więc mogą pojawić się wcześniej
Ja jestem chudzinka, ledwie co mi brzuszek wystaje, więc liczę na to, że niedługo mnie motylek połaskocze
Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyDokladnia Magda nic nie czuje jeszcze
brzuszek mam spory ale to tez tluszczyk bo siedze w domu zero ruchu wiec obrastam
z tymi ruchami to podobno roznie jest tak samo jak z tempem wzrostu brzuszka - niektore kobiety w 20 tygodniu sa plaskie a niektore w 12-13 juz spory brzuszek maja wydaje mi sie ze kobiety ktore juz w ciazy byly wiedza jak odczuwa sie te ruchy i moze wxzesniej sa w stanie sie ich dopatrzec ja jestem wlasciwie w pierwszej ciazy wiec moge kiec problem z odroznieniem ewentualnych ruchow maluszka z praca jelit mowiac najogolniej
Mi czas dosc szybko leci wierze ze sie doczekam
Ruda co do szyjki - ja ostatnio jak wkladalam luteine to szyjka byla tez nisko i byla bardzo twarda tek ze musialam tabletke wyjac i wlozyc raz jeszcze bo utknela tuz przy ujsciu szyjki i balam sie ze wypadniea zazwyczaj u mnie szyjka jest xosc wysoko tzn nie wyczuwam jej przy wkladaniu luteiny.
Jesli sie martwisz zbadaj ja kilka dni pod rzad, tak jak radzi Lanusia -o tej samej porze i zauwazysz czy polozenie i twardosc sie zmienia czy nie. W razie watpliwosci skontaktuj sie z ginekologiem bedziesz pewniejsza! Pamietaj nie ma glupich pytanWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 23:01
-
To ja znow spac nie moge (noc tez do najlepszych nie nalezala) i musialam podniesc tylek zeby cos zjesc... i do pracy pozniej ide, i czuje sie jak zombie
i dzien pewnie bedzie sie niesamowicie wlekl bo bede czekac na usg
ale za to jak juz zobacze moje malenstwo, to pewnie usne i przespie do kolejnego dnia
-
ja też się dzisiaj okropnie nie wyspałam
córka przyszła do naszego łóżka w nocy i obudziła nas bo spać nie umiała. Kręciła się , ja już nie umiałam zasnąć a wstać musiałam o 5,15
mam doła z tego niewyspania.
dzisiaj chce jechać do gina, bo ta wysypka mnie martwi. W sumie to nie wiem czy jechać dzisiaj prywatnie czy w środę bo jestem z nim umówiona w szpitalu. ?? -
nick nieaktualnyLanusia i Camille dziekuje dziewczyny
Wlasnie mam roznie, przewaznie wsadzam luteine o podobnych godzinach ok 21-21.40 i szyjka jest roznie, pierwszy raz mialam tak twarda i nisko i sie wystraszylam.. Chyba czasami od chodzenia tez to msm, mimo zew czoraj duzo nie chodzilam, ale moze przez to ze po schodach?... Zaraz znowu luteina i obadam jaka dzisiaj jest..
Dobrze, ze jest forum i mozna sie doradzic i popytac jak cos meczy
Aggie powodzenia na usg!
Mila wysypki w ciazy podobno sa mormalne, czesto sie zdarzaja, ja bym poczekala do srody -
Ruda sięgnęłam porady naszej Anitki (Plumb80) szyjka macicy w ciąży jest miękka splaszczona ( rozpulchniona) zamknięta i średnio położona nie wysoko bardzo Ani nisko... Choć ja mam ją nisko miękką zamkniętą i lekarz mi mówił że jest idealna...
Mam nadzieję ze Ci pomoglam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 09:38
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyDzieki Paulia, dla mnie to badanie szyjki to masakra jest :p
Moj lekarz tez mowil ze mam wszystko dobrze, wczoraj ja czulam tak jakby taka gule tam miala, ale dzisiaj juz przy wkladaniu luteiny to normalnie.. Mysle ze to po calym dniu czasami mi sie robi, moze od chodzenia po schodach..
Jak sie czujesz kochana?MILA lubi tę wiadomość
-
Wiesz panika mnie wczoraj obeszła bo piersi bolały mało mdłości dopuściły a dla mnie to najtrudniejszy okres bo ten tydzień był poprzednio najgorszym bo poronilam więc denerwuje się... I płakałam wczoraj bardzo przez to...
Dziś wstałam z okropna zgaga a piersi bolą mnie tylko przy dotyku mocniejszym od spodu nie wiem czy to dobrze jutro zaczynam 8 tc... I jakoś mam doła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 09:53
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyPaulia87 wrote:Ruda sięgnęłam porady naszej Anitki (Plumb80) szyjka macicy w ciąży jest miękka splaszczona ( rozpulchniona) zamknięta i średnio położona nie wysoko bardzo Ani nisko... Choć ja mam ją nisko miękką zamkniętą i lekarz mi mówił że jest idealna...
Mam nadzieję ze Ci pomoglam...
Paulia, ale Plumb jest tez jakos na poczatku II trymestru to chyba duzo bardziej od nas doswiadczona nie jestz tego co ja wiem szyjka powinna byc twarda i zamknieta, rozpulchnia sie mieknie i otwiera przed porodem.. przy naublizszej okazji spytam gina.