X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia gratuluje 12 tc :)
    Ja we wt zaczynam 13 !! :)

Co do badan to zgadzam sie dzis wchodzilam na inny watek gdzie dziewczynie wyszlo ryzyko wad 1:1800 wydaje sie niewiels a dziewczyna sie zadrecza :( bez sensu to..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Ja dzis caly dzien na kanapie przelezalam :( teraz energii troche we mnie wstapilo, ale sadze ze to raczej podekscytowanie jutrzejrzym USG :D Watpie zebym byla w stanie usnac dzis, a chce byc wypoczeta, zeby nic nie przegapic :P Kurcze czuje sie jak dzieciak, czekajacy na otwarcie prezentow. Tyle lat marzen o tej chwili i jutro bede widziec naszego babelka :)

Co do badan prenatalnych, po wstepnej rozmowie z moim, podzielalismy zdanie, zeby nie robic. Chwilowo, jestesmy zdecydowanie na nie. I tak bym nie usunela. Zobaczymy co zdecydujemy przed terminem badan :)

To tak jak ja! Jedynym wyczynem bylo wstawienie naczyn do zmywarki :P
    Dzien wyjety z zyciorysu jak nic :/

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do badań prenatalnych to wydaje mi się ze nie ma po co robić wiecej niz USG przezierności itd dopiero jak gin coś sam powie ze trzeba to wtedy inna bajka.
    boże ale ja sie martwię tym badaniem :-P

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    To tak jak ja! Jedynym wyczynem bylo wstawienie naczyn do zmywarki :P
    Dzien wyjety z zyciorysu jak nic :/

ehh no chyba my wszystkie tak dzisiaj miałyśmy :-P

no a ja byłam na tym Xfactorze i było bardzo fajnie. Ale to wszystko to taka reżyserka :-P uczą najpierw przez pół godziny jak klaskać, kiedy klaskać, kiedy wstawać, siedzieć, krzyczeć he he ale podobało mi się. Wojwódzki się naprawdę dobrze trzyma, dobrze wygląda :-) Czesiu Mozil tez fajny gostek, Okupnik fajna laska, ale nie wiem po jaki czort wzięli Farną do jury. Ona jest tępa laska :-/ jak dla mnie to nie potrafiła nic mądrego powiedzieć :-P Ale fajnie było i cieszę sie że mogłam towszystko zobaczyć z bliska :-D

Lanusia93, H30, Magda2013 lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do x factora to to nawet w tv sprawia wrazenie wyrezyserowania.. ludzie tancza skacza klaszcza na betonowych wystepach itp :P ale przynajmniej fajnie sie pobawilas mam nadzieje ze nam pomachalas ;)

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do x factora to to nawet w tv sprawia wrazenie wyrezyserowania.. ludzie tancza skacza klaszcza na betonowych wystepach itp :P ale przynajmniej fajnie sie pobawilas mam nadzieje ze nam pomachalas ;)

• MILA Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:

he he jasne ;-)

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam glupie pytanie..
    Nie umiem badac szyjki. Dzisiaj wkladalam tabl luteine i wyczulam dosc mocne i twarde zgrubienie, ze ciezko bylo mi dalej tabl wepchnac.. To ta szyjka? Jest nisko? Dzisiaj sie dziwnie czulam, jak szlam chwile czulam sie jakbym miala tampona i mial wyleciec :/ i klucia w pochwie mam.. Teraz leze i jest w miare ok, czasami bol brzucha.. Ehh nie wiem czy martwic sie.. To zgrubienie (chyba szyjka) mam czasami bardziej lub nie czuje, ale dzisiaj dosc nisko..

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, ja badałam szyjkę tylko do wystąpienie pozytywnego testu, ostatnio nie zwracam na to uwagi. Ale mnie zaciekawiłaś i sprawdziłam, jest wysoko, bardzo wysoko, średniotwarda, raczej miękka. Nisko i twardą miałam na kilka godzin przed @, ale w ciąży może tak czasem jest, może ona wędruje :D Jeśli stosowałaś NPR to wiesz, że badanie szyjki powinno następować zawsze o tej samej porze dnia. Tylko nie szukaj odpowiedzi na swoje pytanie w internecie, bo tam dopiero Ci głupot naopowiadają. Szukałam kiedyś jaka szyjka powinna być w pierwszych tygodniach ciąży to dowiedziałam się:
    a) twarda i nisko
    b) miękka i wysoko.

I bądź tu mądra :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie tez niedziela zleciala leniwie. Pospalismy sobie z mezem do 11! :D potem pojechalismy na zakupy,obiad juz mialam a po obiedzie tak mnie zmulilo ze musialam sie polozyc i przespalam chyba 2h :)
    Camille ciekawa jestem czy czujesz juz jakies ruchy delikatne?czy moze jeszcze za wczesnie?ja nie moge sie doczekac kiedy bede juz je czula :) Ale ostatnio zauwazylam ze mi sie brzuch powiekszyl,bo jak go wciagam to nie robi sie wklesly jak kiedys tylko cos juz tam wystaje :D i wogole jak siedze przy biurku to musze spodnie rozpinac :D
    Co do badan szyjki to niestety nie pomoge bo sama sobie nigdy nie badalam i nie mam w tym doswiadczenia.
    Mila fajnie ze sie troche rozerwalas a dlugo trwal taki casting?
    Lanusia-odpoczywaj kochana :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013, na ruchy kochana jeszcze poczekamy, bo podczytywałam dzisiaj czerwcówki i niektóre z nich w 18 tygodniu jeszcze nic kompletnie nie czują. Szkoda... A miałam nadzieję, że z początkiem 2 trymestru poczuję jakieś muśnięcia :D Ale każda kobieta jest inna, mamy inną budowę ciała, więc mogą pojawić się wcześniej :) Ja jestem chudzinka, ledwie co mi brzuszek wystaje, więc liczę na to, że niedługo mnie motylek połaskocze <3

Magda2013, Camille87 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnia Magda nic nie czuje jeszcze :( brzuszek mam spory ale to tez tluszczyk bo siedze w domu zero ruchu wiec obrastam :P z tymi ruchami to podobno roznie jest tak samo jak z tempem wzrostu brzuszka - niektore kobiety w 20 tygodniu sa plaskie a niektore w 12-13 juz spory brzuszek maja wydaje mi sie ze kobiety ktore juz w ciazy byly wiedza jak odczuwa sie te ruchy i moze wxzesniej sa w stanie sie ich dopatrzec ja jestem wlasciwie w pierwszej ciazy wiec moge kiec problem z odroznieniem ewentualnych ruchow maluszka z praca jelit mowiac najogolniej ;)
    Mi czas dosc szybko leci wierze ze sie doczekam :)

Ruda co do szyjki - ja ostatnio jak wkladalam luteine to szyjka byla tez nisko i byla bardzo twarda tek ze musialam tabletke wyjac i wlozyc raz jeszcze bo utknela tuz przy ujsciu szyjki i balam sie ze wypadnie ;) a zazwyczaj u mnie szyjka jest xosc wysoko tzn nie wyczuwam jej przy wkladaniu luteiny.
    Jesli sie martwisz zbadaj ja kilka dni pod rzad, tak jak radzi Lanusia -o tej samej porze i zauwazysz czy polozenie i twardosc sie zmienia czy nie. W razie watpliwosci skontaktuj sie z ginekologiem bedziesz pewniejsza! Pamietaj nie ma glupich pytan :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2014, 23:01

• Aggie Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja znow spac nie moge (noc tez do najlepszych nie nalezala) i musialam podniesc tylek zeby cos zjesc... i do pracy pozniej ide, i czuje sie jak zombie :( i dzien pewnie bedzie sie niesamowicie wlekl bo bede czekac na usg :( ale za to jak juz zobacze moje malenstwo, to pewnie usne i przespie do kolejnego dnia :D

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się dzisiaj okropnie nie wyspałam :-P córka przyszła do naszego łóżka w nocy i obudziła nas bo spać nie umiała. Kręciła się , ja już nie umiałam zasnąć a wstać musiałam o 5,15 :-P mam doła z tego niewyspania.

dzisiaj chce jechać do gina, bo ta wysypka mnie martwi. W sumie to nie wiem czy jechać dzisiaj prywatnie czy w środę bo jestem z nim umówiona w szpitalu. ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia i Camille dziekuje dziewczyny :)

Wlasnie mam roznie, przewaznie wsadzam luteine o podobnych godzinach ok 21-21.40 i szyjka jest roznie, pierwszy raz mialam tak twarda i nisko i sie wystraszylam.. Chyba czasami od chodzenia tez to msm, mimo zew czoraj duzo nie chodzilam, ale moze przez to ze po schodach?... Zaraz znowu luteina i obadam jaka dzisiaj jest..

Dobrze, ze jest forum i mozna sie doradzic i popytac jak cos meczy :)

Aggie powodzenia na usg! :)
    Mila wysypki w ciazy podobno sa mormalne, czesto sie zdarzaja, ja bym poczekala do srody

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda sięgnęłam porady naszej Anitki (Plumb80) szyjka macicy w ciąży jest miękka splaszczona ( rozpulchniona) zamknięta i średnio położona nie wysoko bardzo Ani nisko... Choć ja mam ją nisko miękką zamkniętą i lekarz mi mówił że jest idealna...
    Mam nadzieję ze Ci pomoglam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 09:38

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paulia, dla mnie to badanie szyjki to masakra jest :p
    Moj lekarz tez mowil ze mam wszystko dobrze, wczoraj ja czulam tak jakby taka gule tam miala, ale dzisiaj juz przy wkladaniu luteiny to normalnie.. Mysle ze to po calym dniu czasami mi sie robi, moze od chodzenia po schodach..
    Jak sie czujesz kochana?

MILA lubi tę wiadomość

• H30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane dziś mam dużo energii super się czuję, czasami zastanawiam się czy aby napewno jestem w ciąży :-)

MILA lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz panika mnie wczoraj obeszła bo piersi bolały mało mdłości dopuściły a dla mnie to najtrudniejszy okres bo ten tydzień był poprzednio najgorszym bo poronilam więc denerwuje się... I płakałam wczoraj bardzo przez to...
    Dziś wstałam z okropna zgaga a piersi bolą mnie tylko przy dotyku mocniejszym od spodu nie wiem czy to dobrze jutro zaczynam 8 tc... I jakoś mam doła... :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 09:53

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Ruda sięgnęłam porady naszej Anitki (Plumb80) szyjka macicy w ciąży jest miękka splaszczona ( rozpulchniona) zamknięta i średnio położona nie wysoko bardzo Ani nisko... Choć ja mam ją nisko miękką zamkniętą i lekarz mi mówił że jest idealna...
    Mam nadzieję ze Ci pomoglam...

Paulia, ale Plumb jest tez jakos na poczatku II trymestru to chyba duzo bardziej od nas doswiadczona nie jest ;) z tego co ja wiem szyjka powinna byc twarda i zamknieta, rozpulchnia sie mieknie i otwiera przed porodem.. przy naublizszej okazji spytam gina.

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ