Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzekuje madzikovy :)
    Prenatalne masz 20 tak?
    Ja 24 :)

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dzekuje madzikovy :)
    Prenatalne masz 20 tak?
    Ja 24 :)
    Tak, a Ty 24? Mówiłas ze kość nosowa i karkowa jest okey, to co będziesz miała jeszcze robione??

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mają rację. Każde plamienie w ciąży oznacza problem. Mi wciskali nadżerkę, a po wizycie w szpitalu teraz i po tym co przeszłam, wiem jedno nie może być plamień!!!!
    Każdy gin w szpitalu to powiedział. Piszę to dziewczyny abyście nie bagatelizowały tego. Ja mam trochę wyrzuty sumienia, że uwierzyłam, że była to niby nadżerka. Co okazało się nie prawdą.
    Mam nadzieję, że Was nie przestraszę, bo tego nie chcę, absolutnie. Chodzi mi o to, żebyście nie popełniły mojego błędu.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie umowilam na prenatalne. Teraz mi moj gin tylko sprawdzal, on ma bardzo dobry sprzet ale typowych genetycznych nie robi.. Mogl by mi wszystko sprawdzic, ale jednak zapisalam sie na specjalne prenatalne z pobraniem krwi..
    Niby nie mam powodow, ale jednak chyba wolalabym byc spokojna i zrobic

celia lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie. Najważniejszy jest Twój spokój ;)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Jeśli przedstawiłaś w pracy papierek od gina że jesteś w ciąży to jest 100% płatne, internista zaznacza coś na zwolnieniu że jesteś w ciąży

Dziękuję za odpowiedź:)

ckai9n735g5k509x.png
  • H30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja prenatalne mam 14 lutego ale bez krwi ni edecydujemy się nato to i tak nic nie zmieni, a mam w rodzinie przypadek jak badanie wykazało bardzo poważne wady dziecko miało być bardzo chore więc prawie cała ciąża zamarwień lez itd a wynik taki że mały (już nie taki mały|) to okaz zdrowia .... zresztą sama zaczęłam czytać o testach pappa i tak wychodzi że jest duży procent pomyłek, a więc stwierdziliśmy że po co się nakręcać i niepokoić i nie robimy testu z krwi

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • Miniak Znajoma

Wysłany: 11 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje USG, to z badaniem przezierności mam 30.01, myślałam też o testach pappa, ale też raczej się nie zdecydujemy...

ckai9n735g5k509x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniak aby miec zwolnienie 100% platne na zwolnieniu musi by zaznaczona kategoria "B" ktora oznacza wlasnie ciaze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawow ustajacych Lanusia pieknie opanowala sytuacje ;)
    Mnie przez pare dni nic nie bolalo, nie mdlilo a od ok przedwczoraj wszystko wrocilo mdli mnie od rana do wieczora boli mnie glowa i sutki strasznie wrazliwe :/ myslalam ze mam to juz za soba :(

• MILA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja dostałam wysypki na udach, w miejscach gdzie mam niestety rozstępy :-( dwa dni temu mnie tylk swędziało a dziś już mam krosty i plamki :-(
    ja po urodzeniu córki po porodzie dostałam okropnej pokrzywki. Całe nogi i biodra i brzuch miałam wysypane, po nocach nie spAŁam i płakałam bo tak swedziało a nie moglam nic brać bo karmiłam. Wtedy byłam u lekarzy i nikt nie wiedział co to jest i nie mogli mi pomóc. Teraz jestem przerażona !!! znalazałam w koncu w necie to:
    poczytajcie bo okazuje się że to się zdarza :-(

Dermatozy swoiste dla okresu ciąży

mam dosyć, lekarza mam dopiero w środę :-(

http://www.czytelniamedyczna.pl/1342,dermatozy-swoiste-dla-okresu-ciazy.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 19:37

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj Mila po co sie nakrecasz? Ja tez mialam jakies uczulenie wczesnej na udach skora byla sucha i bardzo swedziala smarowalam oliwka i w koncu przeszlo. Z tego co wiem kobiety w ciazy czesciej lapia uczulenia moze zmienilas proszek plyn do plukania tkanin zel pod prysznic albo krem.. :)

• Aggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Hej dziewczyny

Ja dostałam wysypki na udach, w miejscach gdzie mam niestety rozstępy :-( dwa dni temu mnie tylk swędziało a dziś już mam krosty i plamki :-(
    ja po urodzeniu córki po porodzie dostałam okropnej pokrzywki. Całe nogi i biodra i brzuch miałam wysypane, po nocach nie spAŁam i płakałam bo tak swedziało a nie moglam nic brać bo karmiłam. Wtedy byłam u lekarzy i nikt nie wiedział co to jest i nie mogli mi pomóc. Teraz jestem przerażona !!! znalazałam w koncu w necie to:
    poczytajcie bo okazuje się że to się zdarza :-(

Dermatozy swoiste dla okresu ciąży

mam dosyć, lekarza mam dopiero w środę :-(

http://www.czytelniamedyczna.pl/1342,dermatozy-swoiste-dla-okresu-ciazy.html

Mila, ja przechodzilam cos podobnego, kup sobie produkty dla niemowlat (proszek, plyn do plukania, zel pod prysznic dla mam itd) i znajdz w aptece najprostszy krem nawilzajacy. Mozesz sprobowac znalezc cos z parafina. Smaruj ile bedziesz czula ze potrzebujesz. Mi po parudniach zaczelo schodzic i pojawila sie skorka wezowa (jak po kijowym opalaniu-skora mi schodzila) i po dalszym smarowaniu nie mam nic :) moze macie tam gdziesz krem E45 bo taki mi lekarka polecila, jest bezpieczny i swietny na bardzo sucha skore :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja nie mam problemu ze suchą skórą.

A to jest na pewno pokrzywka bo już ją przechodziłam . To nie jest uczulenie spowodowane proszkiem, płynem czy innym kosmetykiem :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zyciu nie mialam takiego uczulenia jak to co dostalam w ciazy, i napisalam tylko ze krem ktory dostalam od lekarza jest tez swietny na sucha skore. Do tej pory nie mam pojecia co mnie uczulilo, bo wszystko na szybko pozmienialam na delikatniejsze. W ciazy wszystko sie zmienia i trzeba brac to pod uwage. Tylko mowie ze warto sprobowac zanim zaczniesz panikowac :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    ale ja nie mam problemu ze suchą skórą.

A to jest na pewno pokrzywka bo już ją przechodziłam . To nie jest uczulenie spowodowane proszkiem, płynem czy innym kosmetykiem :-(

Kochana skoro lekarz nie mogl pomoc to my chyba tyk bardziej :(

• kada24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila też nie kiedy mam taka wysypke na udach i nic tym nie robię bo samo po kilkunastu godzinach przechodzi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest, że gdy ma się wolne, to wstaje się o 7- mej rano :P

Dzień dobry dziewczyny !

Jaki humor macie dzisiaj ? Bo ja widzę, że często na tym forum są jakieś momenty przerażenia i paniki :P

Mam nadzieję, że w II trymestrze to przejdzie :P Bo, co wchodzę, to każda opisuje swoje dolegliwości. I kojarzę to forum z zamartwianiem się :)

Ja zaczęłam właśnie 11 tydzień ! Już tylko tydzień dzieli mnie do okresu, gdy mija zagrożenie poronieniem :D:D

W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, moją drugą. Jestem strasznie ciekawa, co zobaczę. Ponoć już będą nóżki i rączki. Taki malutki człowieczek :D

MalutkaEve, celia, Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja 10tydz zaczęłam dziś :-)

celia, Niebieska lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to samo z tym wczesnym wstawaniem...
    na mdlosci narzekac nie moge, no chyba ze jestem glodna to wtedy zaczyna mnie mdlic ale nie moge sluchajcie spac w nocy :/

macie jakies sprawdzone sposoby na lepszy sen?

cieple mleko nie pomaga :) a ja zaczynam chodzi jak zombie :)

Niebieska, H30 lubią tę wiadomość

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ