Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mają rację. Każde plamienie w ciąży oznacza problem. Mi wciskali nadżerkę, a po wizycie w szpitalu teraz i po tym co przeszłam, wiem jedno nie może być plamień!!!!
Każdy gin w szpitalu to powiedział. Piszę to dziewczyny abyście nie bagatelizowały tego. Ja mam trochę wyrzuty sumienia, że uwierzyłam, że była to niby nadżerka. Co okazało się nie prawdą.
Mam nadzieję, że Was nie przestraszę, bo tego nie chcę, absolutnie. Chodzi mi o to, żebyście nie popełniły mojego błędu. -
nick nieaktualnyJa sie umowilam na prenatalne. Teraz mi moj gin tylko sprawdzal, on ma bardzo dobry sprzet ale typowych genetycznych nie robi.. Mogl by mi wszystko sprawdzic, ale jednak zapisalam sie na specjalne prenatalne z pobraniem krwi..
Niby nie mam powodow, ale jednak chyba wolalabym byc spokojna i zrobiccelia lubi tę wiadomość
-
hej ja prenatalne mam 14 lutego ale bez krwi ni edecydujemy się nato to i tak nic nie zmieni, a mam w rodzinie przypadek jak badanie wykazało bardzo poważne wady dziecko miało być bardzo chore więc prawie cała ciąża zamarwień lez itd a wynik taki że mały (już nie taki mały|) to okaz zdrowia .... zresztą sama zaczęłam czytać o testach pappa i tak wychodzi że jest duży procent pomyłek, a więc stwierdziliśmy że po co się nakręcać i niepokoić i nie robimy testu z krwi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do objawow ustajacych Lanusia pieknie opanowala sytuacje
Mnie przez pare dni nic nie bolalo, nie mdlilo a od ok przedwczoraj wszystko wrocilo mdli mnie od rana do wieczora boli mnie glowa i sutki strasznie wrazliwemyslalam ze mam to juz za soba
-
Hej dziewczyny
Ja dostałam wysypki na udach, w miejscach gdzie mam niestety rozstępydwa dni temu mnie tylk swędziało a dziś już mam krosty i plamki
ja po urodzeniu córki po porodzie dostałam okropnej pokrzywki. Całe nogi i biodra i brzuch miałam wysypane, po nocach nie spAŁam i płakałam bo tak swedziało a nie moglam nic brać bo karmiłam. Wtedy byłam u lekarzy i nikt nie wiedział co to jest i nie mogli mi pomóc. Teraz jestem przerażona !!! znalazałam w koncu w necie to:
poczytajcie bo okazuje się że to się zdarza
Dermatozy swoiste dla okresu ciąży
mam dosyć, lekarza mam dopiero w środę
http://www.czytelniamedyczna.pl/1342,dermatozy-swoiste-dla-okresu-ciazy.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 19:37
-
nick nieaktualnyDaj spokoj Mila po co sie nakrecasz? Ja tez mialam jakies uczulenie wczesnej na udach skora byla sucha i bardzo swedziala smarowalam oliwka i w koncu przeszlo. Z tego co wiem kobiety w ciazy czesciej lapia uczulenia moze zmienilas proszek plyn do plukania tkanin zel pod prysznic albo krem..
-
MILA wrote:Hej dziewczyny
Ja dostałam wysypki na udach, w miejscach gdzie mam niestety rozstępydwa dni temu mnie tylk swędziało a dziś już mam krosty i plamki
ja po urodzeniu córki po porodzie dostałam okropnej pokrzywki. Całe nogi i biodra i brzuch miałam wysypane, po nocach nie spAŁam i płakałam bo tak swedziało a nie moglam nic brać bo karmiłam. Wtedy byłam u lekarzy i nikt nie wiedział co to jest i nie mogli mi pomóc. Teraz jestem przerażona !!! znalazałam w koncu w necie to:
poczytajcie bo okazuje się że to się zdarza
Dermatozy swoiste dla okresu ciąży
mam dosyć, lekarza mam dopiero w środę
http://www.czytelniamedyczna.pl/1342,dermatozy-swoiste-dla-okresu-ciazy.html
Mila, ja przechodzilam cos podobnego, kup sobie produkty dla niemowlat (proszek, plyn do plukania, zel pod prysznic dla mam itd) i znajdz w aptece najprostszy krem nawilzajacy. Mozesz sprobowac znalezc cos z parafina. Smaruj ile bedziesz czula ze potrzebujesz. Mi po parudniach zaczelo schodzic i pojawila sie skorka wezowa (jak po kijowym opalaniu-skora mi schodzila) i po dalszym smarowaniu nie mam nicmoze macie tam gdziesz krem E45 bo taki mi lekarka polecila, jest bezpieczny i swietny na bardzo sucha skore
-
Ja w zyciu nie mialam takiego uczulenia jak to co dostalam w ciazy, i napisalam tylko ze krem ktory dostalam od lekarza jest tez swietny na sucha skore. Do tej pory nie mam pojecia co mnie uczulilo, bo wszystko na szybko pozmienialam na delikatniejsze. W ciazy wszystko sie zmienia i trzeba brac to pod uwage. Tylko mowie ze warto sprobowac zanim zaczniesz panikowac
-
nick nieaktualny
-
Jak to jest, że gdy ma się wolne, to wstaje się o 7- mej rano
Dzień dobry dziewczyny !
Jaki humor macie dzisiaj ? Bo ja widzę, że często na tym forum są jakieś momenty przerażenia i paniki
Mam nadzieję, że w II trymestrze to przejdzieBo, co wchodzę, to każda opisuje swoje dolegliwości. I kojarzę to forum z zamartwianiem się
Ja zaczęłam właśnie 11 tydzień ! Już tylko tydzień dzieli mnie do okresu, gdy mija zagrożenie poronieniem:D
W poniedziałek mam wizytę u ginekologa, moją drugą. Jestem strasznie ciekawa, co zobaczę. Ponoć już będą nóżki i rączki. Taki malutki człowieczekMalutkaEve, celia, Aggie, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie to samo z tym wczesnym wstawaniem...
na mdlosci narzekac nie moge, no chyba ze jestem glodna to wtedy zaczyna mnie mdlic ale nie moge sluchajcie spac w nocy
macie jakies sprawdzone sposoby na lepszy sen?
cieple mleko nie pomagaa ja zaczynam chodzi jak zombie
Niebieska, H30 lubią tę wiadomość