Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Amela co do Wołoskiej to byłam tam 2 razy na IP na ginekologii w maju br.i mam dobre wspomnienia. Lekarze kompetentnie podchodzili do problemu, bardzo uprzejmi i pomocni, położne też miłe
Quendi na Madalińskiego mam najbliżej, ale jakoś nikt z otoczenia nie miał styczności z tym szpitalem. A że moja siostra rodziła na Inflanckiej- gdzie właśnie nie odsyłają i była zadowolona , to mój wybór padł również na ten szpital.
Co do kremów na brodawki to ja kupiłam MALTAN, ponoć warto smarować brodawki przed porodem, co ponoć je " hartuje" czy jakoś tak.
Aha i moja mała Weroniczka ma dziś dzień lenia, prawie wcale się nie rusza. Trochę się wypina ale jak ja nie lubię takich dni kiedy jest mało aktywna..Można oszaleć. Quendi Twój synek też ma często takie leniwe dni?celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamilka 3 sierpień to jest u mnie termin porodu i wtedy mam się zgłosić na ktg do szpitala, tak naprawdę lekarz powiedział żeby przyjść w poniedziałek 4 sierpnia, nie wiem to w niedziele nikt mi nie zrobi ktg ?
dzięki za info o loveli, musze chyba zalupić bo ten dzidziuś mi się już kończyJa nic nie wiem na temat promocji pampersów w rossmanie !
Celia przepraszam gdzieś mi umknął Twój post, czyli Justynka uparcie się nie chce odwrócić ... najważniejsze że wszystko jest ok !
Ninkapa ja mam bephanten na sutki
Myśle, że te upały mają spory wpływ na nasze maluszki, u mnie jest podobniecelia, Magda2013, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Amela, ale slodka minke zrobila corunia
sliczna
i co Ty sie tu waga stresujesz jak slicznie wygladasz? widocznie organizm sam wie co robi i widac trzeba Ci bylo extra kg
Ja raczej tez spakuje legginsy i jakas wieksza koszule i tyle
Co do wywolywania, to ja tez sie szybko mecze, ale juz za bardzo sie mecze tym duzym brzuszkiem i upalami i innymi dolegliwosciami ze bede lapala sie wszelkiej mozliwej opcjilisci malin nie mam, i tego olejku czy cus tez nie bede probowac
juz rano pisalam, jakie ma zdanie na ten temat moja mama, twierdzi ze raczej nie przyspieszy ale wysilek za to pomoze przy samym porodzie, warto sprobowac, no i
I wedlug mnie Mila nigdy nie dala odczuc ze sie wymadrza czy cos... juz dajcie spokoj z tymi klotniami, hormony buzuja niepotrzebnie... nie chcialybyscie posluchac mojej siostry ta to centralnie "encyklopedia" - niby.I ja mimo, ze pamietam jak najmlodszym bratem sie zajmowalam, i siostrzeniaca, to tez sie boje
zwlaszcza kapieli aaa
Ahh Ewus faktycznie idziemy rowniutkogratuluje kolejnego tygodnia
No i Milus Tobie tez, juz sie nie denerwuj kochana :*
Zazdroszcze wam ze sie mozecie zebrac i spotkaca my z Ninkapa, Ewa i Sykla na krancu swiata...
Lanusi decyzji nawet nie skomentuje (--) Nie rozumiem dlaczego tak mloda, ladna i inteligentna dziewczyna ma tak niska ocene wlasnej wartosci??
Kamila, niestety z doswiadczenia wiem ze tacy ludzie jak P sie nie zmieniaja, a naiwne dziewczyny traca zycie z takimi frajerami, potem juz nie czuja sensu walczyc o lepsze zycie dla siebie i dzieci...sa stlamszone i pozbawione checi do zycia... szkoda mi jej, bo to bardzo fajna dziewczyna.
Mika, mi babcia dzis poradzila kapuste na dlonie, delikatnie rozpukac liscie kapusty i jako oklad, jutro poprosze mojego o kupno kapusty bo dzis nie dalabym rady i dam Ci znac czy pomaga
Daria, super wyglada kacik Natanielkatorba duza a to najwazniejsze
Monia, ja nic nie mowie ale moja mama jak dostala przy bracie sliwek od tesciowej to tak sie objadla ze dostala "sraczki" i na porodowke pojechala
Kada a Ty odpoczywaj
Ona na pewno bedzie dobrze, a z tymi krowami to nie wiem jak to jest
Kiedys faktycznie rozmowy w toku byly ciekawe, teraz nie ogladam bo zwyczajnie nie ogladam polskiej tvale mama czasem opowiada jakie tematy sa poruszane to plakac sie chce
Celia, szkoda, ze uparciuszek nie chce sie odwrocic, ale przynajmniej wiesz kiedy bedziesz miala Justynke przy sobie
Ninkapa, o jej, masakrasiostra tez wezwala polozna do pomocy po pierwszej kupce
a Ty rodzisz w pl czy w uk teraz? Mi kolezanka poradzila Fairy proszek i plyn do plukania, jej syn chorobe skorna (oczywiscie zabij mnie a nie pamietam kuzwa co to, mam na koncu jezyka i nie moge znalezc
)i nie podraznia go, a comfort odpadl u mnie bo zapach mnie odrzuca. Ja zamowilam medeli purelan 100, czekam az mi z pl przyjdzie, ale podobno jeszcze jedno dobre jest, tez nie trzeba zmywac do karmienia, pozniej wysle Ci nazwe bo mam od nich probki wkladek laktacyjnych.
Quendi hahahaha rozwalilas moj system czarodziejka z ksiezyca
Celia, ja w pl mialam takie ginka co zagadywalale dla mnie akurat dobrze, bo nawet nie zauwazylam kiedy zbadal i prosil o ubranie sie
strasznie go lubilam
Tak a propos to nadrabiam Was od 17 mojego czasu... paranoja oO oczywiscie w miedzyczasie mialam drzemke bo bym umarla chyba. No a po fizjo plecy napierdalaja tak ze plakac sie chce, jutro bedzie lepiej!
celia, Magda2013, amela, Ruda27, Kajoni, Dodi, pekinka82, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość
-
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 - EMIL/ 12.07 - sn
marderkowa - Mila/ 14.07 - CC
Paulia87 - - 25.07 SYNMARCELEK - CC
Madzikovy - - 29.07 CÓRKAZUZANKA - CC
Camille87 - - 29.07 SYNKUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYNNATANIEL
Domi IRL - - 1.08-- CC
Kajoni - - 01.08 SYNADAŚ - CC
Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKALILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKANELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYNKACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKAKLARA - CC
Niebieska - - 10.08 SYNKACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKAJUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYNMATEUSZEK
Nezumi - - 13.08 CÓRKAALICJA
agapast - - 13.08 SYNMICHAŁEK
Positive - - 14.08CÓRKA ALICJA
Jus1985 - - 18.08CÓRECZKA
Quendi - - 18.08SYN HUBERT
Ninkapa - - 19.08 SYNLUCAS
Mila - - 19.08 SYNBARTUŚ - CC
Sproquette - - 20.08CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKAJULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKAMAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKAMAJECZKA
ona20 - - 24.08 CÓRKAOLIWIA
Sylka - - 25.08. SYNOLAV
aicha - - 29.08 CÓRKAMADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKAALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKAAMELKA
Dodi, Magda2013, Mika 28, pekinka82, Ruda27, celia, Moni&, Sproquette lubią tę wiadomość
Aggie dzięki kochana :* widocznie musiałam tyle przytyć, ale i nie ograniczałam się zbytnio tylko jadłam na co miałam ochote
Ja dziś też musiałam nadrabiać tyle stron...! skrobią te nasze mamusie
Dodi, Aggie, celia lubią tę wiadomość
Anulek tak. Mój Hubert ma tak śrdnio raz na jakiś czas 2 dni mniej aktywne. Nie martwię się już tym bo zwariuje
U mnie dużo koleżanek rodziło na madalińskiego i są zadowolone.
Najgorsze jest to że jest zatrzesienie ciężarnych-jestem w szoku. Leżą na korytarzach.
Zazdroszczę -pozytywnie i to wcale nie zazdrość-Kochane tych bliskich terminów spotkania z Naszymi Cudami....ja poczekam jeszcze ech...Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Celia to Ci uparciuszek z tej Twojej Justysi
a łudziłam się, że jednak będzie usłuchliwa i się obróci a tu nici
jedyny plus, że wiesz kiedy zobaczysz pierwszy raz swoją córcię na lajfie
a gina to masz niezłego, mój tak nie dyskutuje tylko sprawdza co ma sprawdzić i schodzę
Aggie po tej fizjo zawsze Cię tak na poczatku plecy naparzają?
Mika28 list rzeczy do szpitala kiedyś tu krążyła i na grupie fb bodajże jest ale można na necie dużo różnych znaleźć też
Kamila dzięki za cynk o proszku. Ja co prawda mam 3 proszki i 2 płyny do prania z loveli i zastanawiam się czy ma sens jeszcze kupować teraz hmm....celia, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Amela ja tez specjalnie sie nie ograniczalam, oczywiscie w miare mozliwosci zamienialam pewne rzeczy na zdrowsze
ale ciaza jest po to zeby sobie pofolgowac troszke
Dodi, niestety za kazdym razem mnie tak plecy bola po fizjo, na nastepny dzien jest dobrze, do tego czasu musze troszke pocierpiecamela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Zdecydowanie tak
nie odsyłają na Inflanckiej. poza tym tam się za nic nie płaci, za znieczulenie, czy poród rodzinny, sale do porodu są jednoosobowe. Warunki są naprawdę dobre. No ale podobno opieka poporodowa w stylu radź sobie sam-więc wszystko ma swoje plusy i minusy..
Celia co do solca to słyszałam jedynie, że jest tam kameralnie, niestety żadnych innych informacji nie posiadam..
No tak te upały mają wpływ na aktywność naszych maluchów, ale jak dłuższy czas mała się nie odzywa to do głowy przychodzą mi różne rzeczy...celia lubi tę wiadomość
-
Dodi wrote:Celia to Ci uparciuszek z tej Twojej Justysi
a łudziłam się, że jednak będzie usłuchliwa i się obróci a tu nici
jedyny plus, że wiesz kiedy zobaczysz pierwszy raz swoją córcię na lajfie
a gina to masz niezłego, mój tak nie dyskutuje tylko sprawdza co ma sprawdzić i schodzę
Aggie po tej fizjo zawsze Cię tak na poczatku plecy naparzają?
Mika28 list rzeczy do szpitala kiedyś tu krążyła i na grupie fb bodajże jest ale można na necie dużo różnych znaleźć też
Kamila dzięki za cynk o proszku. Ja co prawda mam 3 proszki i 2 płyny do prania z loveli i zastanawiam się czy ma sens jeszcze kupować teraz hmm....
No poszukam czegoś na google bo w sumie to mało tu przebywałam i nie mam waszej strony fb tak więc znajde gdzieś indziej dziękiDodi lubi tę wiadomość
-
Moje KOCHANE
Odezwę się tutaj JAK URODZICIE DZIECI< bo moje tematy już się zmieniły...No chyba, że chcecie o coś zapytać ..........To i tak będę podczytywać...Alee nie wiem jak często
Już WAS nie nadrobięAle trzymam kciuki...Wszystkie macie cudowne brzuszki na fotkach na FB.
Aaaaaa.............Zabierzcie do szpitala laktator i kapturki na sutki
Całusy ... No i pierwszy raz w jakiejś dziedzinie jestem PIERWSZA
No to jeszcze raz życzę udanych i lekkich porodów
amela, ninkapa, Ruda27, Aggie, celia, Dodi, Camille87, Moni&, Kajoni, mala_mi, le'nutka lubią tę wiadomość
-
Aggie a ja slyszalam ze w UK bardzo duzo cesarek i wlasnie przoduje w tym jesli dziecko zle ulozone to musza zrobic bo to nie moje widzimisie....po terminie tez maja obowiazek zrobic cesarke jesli matka sobie tego zyczy jesli chce przed terminem cesarke to musi placic u nas 800 f