X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie dziewczyny jakąś liste sporządzoną co zabrać do szpitala ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.doz.pl/apteka/p54149-Floslek_For_Mum_preparat_do_pielegnacji_brodawek_sutkowych_15_ml ja ma to

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• anulek Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela co do Wołoskiej to byłam tam 2 razy na IP na ginekologii w maju br.i mam dobre wspomnienia. Lekarze kompetentnie podchodzili do problemu, bardzo uprzejmi i pomocni, położne też miłe :)
    Quendi na Madalińskiego mam najbliżej, ale jakoś nikt z otoczenia nie miał styczności z tym szpitalem. A że moja siostra rodziła na Inflanckiej- gdzie właśnie nie odsyłają i była zadowolona , to mój wybór padł również na ten szpital.
    Co do kremów na brodawki to ja kupiłam MALTAN, ponoć warto smarować brodawki przed porodem, co ponoć je " hartuje" czy jakoś tak.
    Aha i moja mała Weroniczka ma dziś dzień lenia, prawie wcale się nie rusza. Trochę się wypina ale jak ja nie lubię takich dni kiedy jest mało aktywna..Można oszaleć. Quendi Twój synek też ma często takie leniwe dni?

celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

c55fpc0zrgvwmkpn.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek czyli potwierdzasz, że na inflanckiej nie odsyłają?

A o Solcu coś słyszałaś? :)

Co do ruchów, to dziś jest lepiej, ale wczoraj mam wrażenie, że tylko kilka razy się przeciągnęła. No ale te upały ...

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka 3 sierpień to jest u mnie termin porodu i wtedy mam się zgłosić na ktg do szpitala, tak naprawdę lekarz powiedział żeby przyjść w poniedziałek 4 sierpnia, nie wiem to w niedziele nikt mi nie zrobi ktg ? o.O
    dzięki za info o loveli, musze chyba zalupić bo ten dzidziuś mi się już kończy :) Ja nic nie wiem na temat promocji pampersów w rossmanie !

Celia przepraszam gdzieś mi umknął Twój post, czyli Justynka uparcie się nie chce odwrócić ... najważniejsze że wszystko jest ok !

Ninkapa ja mam bephanten na sutki

Myśle, że te upały mają spory wpływ na nasze maluszki, u mnie jest podobnie :)

celia, Magda2013, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika ja juz mam wszytsko w torbie hehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, ale slodka minke zrobila corunia :D sliczna :) i co Ty sie tu waga stresujesz jak slicznie wygladasz? widocznie organizm sam wie co robi i widac trzeba Ci bylo extra kg :)

Ja raczej tez spakuje legginsy i jakas wieksza koszule i tyle :)
    Co do wywolywania, to ja tez sie szybko mecze, ale juz za bardzo sie mecze tym duzym brzuszkiem i upalami i innymi dolegliwosciami ze bede lapala sie wszelkiej mozliwej opcji :P lisci malin nie mam, i tego olejku czy cus tez nie bede probowac :P juz rano pisalam, jakie ma zdanie na ten temat moja mama, twierdzi ze raczej nie przyspieszy ale wysilek za to pomoze przy samym porodzie, warto sprobowac, no i <3 :P

I wedlug mnie Mila nigdy nie dala odczuc ze sie wymadrza czy cos... juz dajcie spokoj z tymi klotniami, hormony buzuja niepotrzebnie... nie chcialybyscie posluchac mojej siostry ta to centralnie "encyklopedia" - niby. :P I ja mimo, ze pamietam jak najmlodszym bratem sie zajmowalam, i siostrzeniaca, to tez sie boje :P zwlaszcza kapieli aaa :P

Ahh Ewus faktycznie idziemy rowniutko :D gratuluje kolejnego tygodnia :D No i Milus Tobie tez, juz sie nie denerwuj kochana :*

Zazdroszcze wam ze sie mozecie zebrac i spotkac :( a my z Ninkapa, Ewa i Sykla na krancu swiata... :P

Lanusi decyzji nawet nie skomentuje (--) Nie rozumiem dlaczego tak mloda, ladna i inteligentna dziewczyna ma tak niska ocene wlasnej wartosci??
    Kamila, niestety z doswiadczenia wiem ze tacy ludzie jak P sie nie zmieniaja, a naiwne dziewczyny traca zycie z takimi frajerami, potem juz nie czuja sensu walczyc o lepsze zycie dla siebie i dzieci... :( sa stlamszone i pozbawione checi do zycia... szkoda mi jej, bo to bardzo fajna dziewczyna.

Mika, mi babcia dzis poradzila kapuste na dlonie, delikatnie rozpukac liscie kapusty i jako oklad, jutro poprosze mojego o kupno kapusty bo dzis nie dalabym rady i dam Ci znac czy pomaga :)

Daria, super wyglada kacik Natanielka :) torba duza a to najwazniejsze :)

Monia, ja nic nie mowie ale moja mama jak dostala przy bracie sliwek od tesciowej to tak sie objadla ze dostala "sraczki" i na porodowke pojechala :P

Kada a Ty odpoczywaj :)

Ona na pewno bedzie dobrze, a z tymi krowami to nie wiem jak to jest :/

Kiedys faktycznie rozmowy w toku byly ciekawe, teraz nie ogladam bo zwyczajnie nie ogladam polskiej tv :P ale mama czasem opowiada jakie tematy sa poruszane to plakac sie chce :P

Celia, szkoda, ze uparciuszek nie chce sie odwrocic, ale przynajmniej wiesz kiedy bedziesz miala Justynke przy sobie :)

Ninkapa, o jej, masakra :P siostra tez wezwala polozna do pomocy po pierwszej kupce :) a Ty rodzisz w pl czy w uk teraz? Mi kolezanka poradzila Fairy proszek i plyn do plukania, jej syn chorobe skorna (oczywiscie zabij mnie a nie pamietam kuzwa co to, mam na koncu jezyka i nie moge znalezc :/)i nie podraznia go, a comfort odpadl u mnie bo zapach mnie odrzuca. Ja zamowilam medeli purelan 100, czekam az mi z pl przyjdzie, ale podobno jeszcze jedno dobre jest, tez nie trzeba zmywac do karmienia, pozniej wysle Ci nazwe bo mam od nich probki wkladek laktacyjnych.

Quendi hahahaha rozwalilas moj system czarodziejka z ksiezyca :P :D

Celia, ja w pl mialam takie ginka co zagadywal :) ale dla mnie akurat dobrze, bo nawet nie zauwazylam kiedy zbadal i prosil o ubranie sie :) strasznie go lubilam :)

Tak a propos to nadrabiam Was od 17 mojego czasu... paranoja oO oczywiscie w miedzyczasie mialam drzemke bo bym umarla chyba. No a po fizjo plecy napierdalaja tak ze plakac sie chce, jutro bedzie lepiej!

celia, Magda2013, amela, Ruda27, Kajoni, Dodi, pekinka82, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada a ten krem sie zmywa przed karmieniem ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    434518xlbzh5vtds.gif WITAMY NA ŚWIECIE 434518xlbzh5vtds.gif

Pekinka82 13.08 - EMIL 638145bltz6zqhdo.gif / 12.07 - sn
    marderkowa - Mila 638145bltz6zqhdo.gif / 14.07 - CC

619380a8c7yo5al4.gif

Paulia87 - - 25.07 SYN <3 MARCELEK - CC
    Madzikovy - - 29.07 CÓRKA <3 ZUZANKA - CC
    Camille87 - - 29.07 SYN <3 KUBUŚ
    Ruda27 - - 31.07 SYN <3 NATANIEL
    Domi IRL - - 1.08 <3 -- CC
    Kajoni - - 01.08 SYN <3 ADAŚ - CC
    Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA <3
    Lanusia93 - - 01.08 CÓRKA <3 LILIENKA
    Amela - - 03.08 CÓRKA <3 NELKA
    Magda2013 - - 3.08 CÓRKA <3 MAJECZKA
    Moni& - - 4.08 SYN <3 KACPEREK
    mala_mi - 06.08 CÓRKA <3 KLARA - CC
    Niebieska - - 10.08 SYN <3 KACPEREK
    Celia – - 12.08 CÓRKA <3 JUSTYSIA - CC
    Kada24 - - 12.08 SYN <3 MATEUSZEK
    Nezumi - - 13.08 CÓRKA <3 ALICJA
    agapast - - 13.08 SYN <3 MICHAŁEK
    Positive - - 14.08 <3 CÓRKA ALICJA
    Jus1985 - - 18.08 <3 CÓRECZKA
    Quendi - - 18.08 <3 SYN HUBERT
    Ninkapa - - 19.08 SYN <3 LUCAS
    Mila - - 19.08 SYN <3 BARTUŚ - CC
    Sproquette - - 20.08 <3 CÓRKA JULKA
    _Cleo_ - 21.08 CÓRKA <3
    Mika 28 - - 22.08 CÓRKA <3 JULCIA
    Mika1987 - - 23.08 CÓRKA <3 MAJUSIA
    Aggie - - 24.08 CÓRKA <3 MAJECZKA
    ona20 - - 24.08 CÓRKA <3 OLIWIA
    Sylka - - 25.08. SYN <3 OLAV
    aicha - - 29.08 CÓRKA <3 MADZIA
    Nadia - - 30.08 CÓRKA <3 ALICJA
    Dodi- - 30.08 CÓRKA <3 AMELKA

Dodi, Magda2013, Mika 28, pekinka82, Ruda27, celia, Moni&, Sproquette lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie dzięki kochana :* widocznie musiałam tyle przytyć, ale i nie ograniczałam się zbytnio tylko jadłam na co miałam ochote ;) Ja dziś też musiałam nadrabiać tyle stron...! skrobią te nasze mamusie :D

Dodi, Aggie, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek tak. Mój Hubert ma tak śrdnio raz na jakiś czas 2 dni mniej aktywne. Nie martwię się już tym bo zwariuje :-)
    U mnie dużo koleżanek rodziło na madalińskiego i są zadowolone.
    Najgorsze jest to że jest zatrzesienie ciężarnych-jestem w szoku. Leżą na korytarzach.

Zazdroszczę -pozytywnie i to wcale nie zazdrość-Kochane tych bliskich terminów spotkania z Naszymi Cudami....ja poczekam jeszcze ech...

Dodi, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia to Ci uparciuszek z tej Twojej Justysi :) a łudziłam się, że jednak będzie usłuchliwa i się obróci a tu nici :P jedyny plus, że wiesz kiedy zobaczysz pierwszy raz swoją córcię na lajfie :D a gina to masz niezłego, mój tak nie dyskutuje tylko sprawdza co ma sprawdzić i schodzę :P

Aggie po tej fizjo zawsze Cię tak na poczatku plecy naparzają?

Mika28 list rzeczy do szpitala kiedyś tu krążyła i na grupie fb bodajże jest ale można na necie dużo różnych znaleźć też ;)

Kamila dzięki za cynk o proszku. Ja co prawda mam 3 proszki i 2 płyny do prania z loveli i zastanawiam się czy ma sens jeszcze kupować teraz hmm....

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie rodze w UK no ja fairy uzywam a choroba skory to moze ma egzeme?

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela ja tez specjalnie sie nie ograniczalam, oczywiscie w miare mozliwosci zamienialam pewne rzeczy na zdrowsze :P ale ciaza jest po to zeby sobie pofolgowac troszke :)

Dodi, niestety za kazdym razem mnie tak plecy bola po fizjo, na nastepny dzien jest dobrze, do tego czasu musze troszke pocierpiec :P

amela, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joo Ninkapa :D chodzilo mi o egzeme :) ja swoje rzeczy piore w fairy od jakiegos czasu, jedynie to Darka robocze czasem musze namoczyc w persilu na plamy :) a myslalam ze w pl bo pisalas o cc a slyszalam ze tu niechetnie robia, dlatego nie bylam pewna :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • anulek Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie tak :) nie odsyłają na Inflanckiej. poza tym tam się za nic nie płaci, za znieczulenie, czy poród rodzinny, sale do porodu są jednoosobowe. Warunki są naprawdę dobre. No ale podobno opieka poporodowa w stylu radź sobie sam-więc wszystko ma swoje plusy i minusy..
    Celia co do solca to słyszałam jedynie, że jest tam kameralnie, niestety żadnych innych informacji nie posiadam..
    No tak te upały mają wpływ na aktywność naszych maluchów, ale jak dłuższy czas mała się nie odzywa to do głowy przychodzą mi różne rzeczy...

celia lubi tę wiadomość

c55fpc0zrgvwmkpn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi wrote:
    Celia to Ci uparciuszek z tej Twojej Justysi :) a łudziłam się, że jednak będzie usłuchliwa i się obróci a tu nici :P jedyny plus, że wiesz kiedy zobaczysz pierwszy raz swoją córcię na lajfie :D a gina to masz niezłego, mój tak nie dyskutuje tylko sprawdza co ma sprawdzić i schodzę :P

Aggie po tej fizjo zawsze Cię tak na poczatku plecy naparzają?

Mika28 list rzeczy do szpitala kiedyś tu krążyła i na grupie fb bodajże jest ale można na necie dużo różnych znaleźć też ;)

Kamila dzięki za cynk o proszku. Ja co prawda mam 3 proszki i 2 płyny do prania z loveli i zastanawiam się czy ma sens jeszcze kupować teraz hmm....

No poszukam czegoś na google bo w sumie to mało tu przebywałam i nie mam waszej strony fb tak więc znajde gdzieś indziej dzięki

Dodi lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dla siebie czy dla dziecka ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje KOCHANE <3

Odezwę się tutaj JAK URODZICIE DZIECI< bo moje tematy już się zmieniły...No chyba, że chcecie o coś zapytać ..........To i tak będę podczytywać...Alee nie wiem jak często :)

Już WAS nie nadrobię :) Ale trzymam kciuki...Wszystkie macie cudowne brzuszki na fotkach na FB. <3

Aaaaaa.............Zabierzcie do szpitala laktator i kapturki na sutki :)

Całusy ... No i pierwszy raz w jakiejś dziedzinie jestem PIERWSZA :)

No to jeszcze raz życzę udanych i lekkich porodów :)

amela, ninkapa, Ruda27, Aggie, celia, Dodi, Camille87, Moni&, Kajoni, mala_mi, le'nutka lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a ja slyszalam ze w UK bardzo duzo cesarek i wlasnie przoduje w tym jesli dziecko zle ulozone to musza zrobic bo to nie moje widzimisie....po terminie tez maja obowiazek zrobic cesarke jesli matka sobie tego zyczy jesli chce przed terminem cesarke to musi placic u nas 800 f

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
‹‹ 1617 1618 1619 1620 1621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ