X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny np strasznie przykro mi bylo jak pisalam o tym obracaniu dziecka bo u nas w uk jest to bardzo powszechne a w pl niestety albo stety nie....i wszystkie skrytykowaly ten pomysl a ja bylam zielona i zamiadt mnie wspierac itp to piczulam sie skrytykowana teraz juz nieco wiecej wiem i raczej wybiore cesarke ale kto wie czy maluszek sie nie obrocil

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dziewczyn tyle nowych opini doswiadczen wrazliwosci zdan charakterow itp itd

Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy obracanie dziecka? Obracaja glowa w dol do porodu?

relgi09k4o218c6j.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw dostajesz zastrzyk na zwiotczenie miesni macicy potem takim ala naciskuem cos podobnego do masazu probuja ukierunkowac dziecko do kanalu rodnego dla mamy dosc nieprzyjemne dla dziecko ponoc jest ok robia to pod ktg i usg ale wszystko moze sie wydarzyc i chyba tylko pilowa dzieci obraca sie a grozba cesarki nadal istnieje bo moze wysapic krwotok pekniecie macicy i dziecko moze owinac sie pepowina wiec chyba wole od rZu zaklepac cesarke

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale jutro chwila prawdy przed nami ale wydaje mi sie ze moj Lucasek to uparciuch po mamusi i tatusiu razem wziety

do lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa Kochana bądźmy dobrej myśli że będzie chłodniej. U nas leje i coś wieje nawet :-) super. Chwila wytchnienia

Celuś Słonko, przyjęłam taktykę zlewania wszystkiego bo bym musiała popełnić zbrodnię :-) dałam sobie spokój z rozmowami z moim mężem na błache tematy i jego pomysły-niech je kieruje do Czarodziejki z Księżyca

celia, Ruda27, Aggie, amela, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez przychylam się do wypowiedzi dziewczyn że teraz końcówka już i nie warto się żreć a szczerze powiem że każdy ma swoje mądrości i też jak rodziłam córkę to łykałam ile się dało od innych mama :) wujek google mi nie pomógł tyle co starsze mamuski które już urodziły :)

A teraz też chętnie słucham innych mam które mają już dzieci bo one wnoszą dużo nowego mają całkiem inną więdzę niż np Ja albo podobną a już w ogóle podziwiam jak ma któraś już 2 dzieci i czeka na trzecie więc na pewno można śmiało powiedzieć że ma jakies doświadczenie :) ale ostatnio też od pierworódek dużo się dowiedziałam to znaczy ze ta wiedza bardzo dobrze przepływa i całkiem te dziewczyny zielone nie są :)
    Trzymajcie się razem dziewczyny dużo nie pozostało do końca a za miesiąc będą maluszki albo prędzej i każda już nawet nie wspomni o tym co się działo

celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila daria dodi skonczycie sie wadzic zeby hanys z hanys o bylu ciulstwo sie powadzil!!!!!

moj tata jest aniolem ale dzis przeszedl swoje wziol i ogien w piecu zrobil bo stwierdzil ze jest zimno ehhh a ja okna na oścież zeby bylo chlodniej

celia, Camille87, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez 1 ciaze z moja bratowa obgadywalam radzilam sie mamie i tez teraz jestem ciemna bo ciaza ciozy nie rowna!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuje rady, od Mili tez przyjmowalam i chetnie czytalam, tak jak od kazdej ktora ma ju dziecko. Ale czasami jak ktos wysmiewa czy pisze tak jakby innej racji nie bylo tylko tej osoby, to sory ale sie odezwalam.. Nie chcialam tutaj zaczynac klotni, oraz nie chce zeby ktokolwiek z mojego powodu opuszczal to forum.
    Dlatego Mila olej moja osobe, a ja bede olewala Twoja i bedzie po krzyku. Nie ma co zachowywac sie jak dziecko i foszyc bo raczej to juz nie jest smieszne..

Chyba zaczne sie bac cokolwiek tutaj pisac i zaczne ograniczac to forum, aczkolwiek nie zrezygnuje z niego, dlatego ze komus sie nie podoba moje podejscie do czegos..

Quendi dobra decyzja, najlepiej nie wdawac aie w dyskusje z facetami, po co sie denerwowac :P

Ninkapa ja nie mialam pojecia jak dziala takie obracanie, nie wiem czym to grozi, ale mam nadzieje ze jutro bedziesz mile zaskoczona..

celia, Quendi, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda takze mam nadzieje mile sie zaskoczyc dobre to to ze zobacze swoje dziecie i poznam przyblizona wage i wielkosc i moze date jakby miala byc cc

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc rzadko bywaja powiklania ale nie przemawia do mnie ta polowa dzieci ktore sie obroca gdyby odsetek byl wiekszy to pewnie zStanawialabym sie nad tym a tak to chyba decyzja jakby co podjeta ale z mezem jeszcźe raz to przedyskutujemy juz o tym rozmawialismy i pozostajemy przy cc

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie - czy ktos wie cos na temat promocji pampersow w rossmannie?

Jak cos to od jutra w kauflandzie lovela 1,8kg znow za 13,99 :-)

Klotni ja juz nie komentuje bo mysle ze to jakies nieporozumienie. Ja sie nie obrazami mimo ze tez nieraz odbieram pewne komentarze jako krytyke ale chyba z czasem ucze sie nie brac wszystkiego do siebie - to tylko forum ;-)

Anitko a 3 sierpnia to ktory bedzie tydzien u Ciebie? Jesli nie urodzisz to kiedy na wywolanie? Masz jakis plan B?

celia, amela, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje sie czesto krytykowana, ale chyba na tym polega forum zeby tu dyskutowac..

Kamila bylam w rossmannie a nie widzialam promocji, ale przyznam ze tylko zerknelam na pampersy :P
    Dzieki za cynk o loveli, szkoda ze mam daleko ale moze ktos bedzie jechal i mi kupi bo ta promocja jest najlepsza

Camille87, Sproquette lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie wiem o tej promocji w rosmanie,nie pamietam ktora to pisala ale wiem ze pisala.

Proszek na razie mam 2,5 opakowania ponad, mysle ze na razie wystarczy.

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie i inne z UK a wy w jakim proszku pralyscie? ja uzywam Fairy no i plyn mam comfort i wlasnie ten Fairy...

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o promocjach w pl nic nie wiem:D

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chyba kupie jedno opakowanie - mam 2 opakowania i niepelne dzidziusiia plus smierdzacego jelpa ale "jesc nie wola" wiec moze polezec chyba :-)

Kurna bo tyle stron nadziergalyscie dzis jak mnie nie bylo ze tylko mi mignela informacja o promocji i nawet nie pamietam kto pisal :( patrzylam gazetke w internecie z rossmanie ale tam nic nie bylo o pampersach..

Celia, uparta Justynka, w ogole widze ze chyba tylko moj Kubus dal sie namowic na obrot ;-) l

celia lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila pampers premiumcare za 44zl 78szt rabat tylko z karta rossne

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wiem czy Kada nie pisala o jakiejs promocji pampersow, ale nie wiem gdzie cos ze jak sie 3 paczki kupuje to taniej jest

‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ