Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGdzies czytalam ze 800 zl ma sie za wystep. Tak samo te ukryte prawdy itd, ostatanio u mnie kasting byl do tych programow haha
Aga moze wez wiecej z kortkim rekawem? Moze byc max cieplo, a wiaodmo w szpitalach i to na dziale maluszkow jest jeszcze wieksza parowka.. A to duzo miejsca nie zajmuje, chociaz wiadomo jak brakuje ktos moze doniesc wiec juz jak uwazaszja wzielam wiecej rzeczy, bo dziecku sie moze ulac, moze z kupki pobrudzic itd, wiec mam wszystkiego po pare sztuk
Ale u nas sie rozlalo! Mialam wyjsc z mama na spacer do sklepu a tu nagle lejemam nadzieje, ze przestanie, no konczy mi sie oliwka i nie bede miala czym sie smarowac
Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria jutro mam wyniki .
Ja tez wzięłam kilka par bodów z długim i krótkim rękawkiemPajace , śpioszki , półśpiochy , kaftaniki, bluze , bluzke , jedna sukieneczke i rajtuzki na wyjscie , czapeczki skarpetki i niedrapki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:27
Ruda27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69616.png -
z naszej mniejszej miejscowości też w rozmowach w toku była rodzina która ma 9 dzieci i opowiadali dlaczego mają tyle dzieci i na co im są potrzebne więc kopara spada a to wykształceni ludzie
Ja jeszcze się nie spakowałam w sumie to ostatnio na poród wziełam kilka lumpków ale nie przydały się bo wszystko dawali nawet pampersya dzidzia cały czas w pieluszce była zawinięta i ściśnięta w rożku
-
nick nieaktualnyAga hahaha 3 tysie zmieniaja postac rzeczy co?
Ja pamietam ten odcinek o myciu to gosc jeden powiedzial ze nie myje zebow bo nie ma motywacjija pierdziele ludzie to maja nasrane we lbach!
A u nas popadalo byla burza ale znow gorac jedziemy do apteki i do tesciowej z baldachimemRuda27, Dodi, amela, Sproquette lubią tę wiadomość
-
ja tez ciuszkow nie musze brac bo beda szpitalne ubierac. naszykuje tylko mężowi kilka ubranek na wyjscie ze szpitala bo nie wiadono jaka bedzie pogoda.
czy Wam tez sie tak czas teraz ciagnie? niedawno to mi tydzien przelatywal w sekundsie a teraz to jest masakra jakas a dopiero sroda dzis:P
a u mnie leje i burza ale za to fajnoe chłodno. tylko nici ze spaceruDodi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
akurat z krótkim mam dużo, ale nie wiedziałam czy brać, dopakuję jeszcze jeden komplet z krótkim. a jak tego będzie za mało to mąż przywiezie. bardziej mnie martwi ta moja torba, nie pamiętam czego tam jeszcze nie wpakowałam a jakoś nie mam weny żeby się za to wziąć. ciuchy na wyjście koniecznie musze w domu mężowi naszykować, bo on jakby mnie wystroił, to już sie boję haha
Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga ja mialam liste i tak sie pakowalam, co wlozylam to odhaczylam bo to tak stopniowo mi szlo pakowanie
Na wyjscie tez musze naszykowac, ale nie mam pojecia co.. Jak bedzie cieplo to dluga spodnica (chyba mozna nie?) a jak zimno to spodnie ciazowe -
Ja już po wizycie. Mały uparciuch wciąż miednicowo i szanse na fikołka małe.
U mnie kiedyś zdiagnozowano macicę dwurożną i ginek potwierdził, że może być przyczyną takiego ułożenia dziecka. A poza tym wszystko w porządku i na szybki poród się nie zapowiada
Jak mu powiedziałam, że boję się o laktację po cc, to na mnie nakrzyczałStwierdził, że problemy takie głównie biorą się z głowy, więc mam wyluzować i myśleć pozytywnie
Anulek ja zdecydowałam się na Solec, choć chodzę prywatnie do ginka z Żelaznej. Sam jednak stwierdził, że teraz w Zofii to linia produkcyjna, a Solec jest bardziej kameralny. Co do Inflanckiej nie pomogę, ale słyszałam, że zmienił się ordynator i jest znacznie lepiej. Aha i że stamtąd nie odsyłająWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 17:41
Ruda27, agapast, Magda2013, Dodi, Kajoni, Camille87, Aggie, anulek, amela, mala_mi lubią tę wiadomość
-
na poczatku nie wiedzialam dlaczego placze wiec go bujalam ale po kilkunastu minutach sprawdzilam pampersa a tam zaskoczka nie az po plecki mu to wyplynelo:D nie wiedzialam co zrobic bo ja taka swiezynka bylam ale polozna mi pomogla i wiecej juz jej wzywac nie muusialam zeby pomogla pampersa przebrac:D dzis sie z tego smieje ale wtedy mi do smiechu zupelnie nie bylo tym bardziej to bylo w nocy....
Ruda27, celia, Dodi, Aggie lubią tę wiadomość
-
ja chyba wezmę getry i dłuższą koszulkę, jakby było chłodno to bluzę założę.
spodni ciążowych nawet nie mam, nie kupiłam ani jednego ciążowego ciucha, dobrze nam sie trafiło, bo zimą to nie ma wyboru, kurtka, spodnie, wszystko do wymiany.celia, Dodi, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyAga jakbym miala taka boska figure jak Ty, to tez bym w getrach smigala
Celia kurde szkoda, ze sie nie obrocila... I co teraz? Plan cc? A termin kiedy?
Ninkapa, no wyobrazam sobie.. Ja sie ciesze ze siostrzencow przeboeralam wiec jakies pojecie mam, ale to bylo pare lat temu. Bardziej boje sie kapania czy zakaldania tych ubranek na tak malenkie i wiotkie cialkocelia lubi tę wiadomość
-
Co do ciuszków miałam ten sam problem - 'rany co wybrać???' I oczywiście wzięłam więcej niż we wskazaniach na stronie szpitala
Głównie pajacyk + body x3 i śpiochy + body z długim rękawkiem + kaftanik x3
Wy bierzecie więcej, więc pewnie też dołożę
Agapast pajacyk jest z nogawkami i rękawkami, a śpiochy są z nogawkami zapinane na ramionachTeż miałam problem
Ruda27, Dodi, Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość
-
Daria plan to cc 12 sierpnia
Już się pomału oswajam z tą myślą i zaczynam cieszyć, że na spokojnie powitam moją małą Justynkę
A na wyjście też legginsy i koszulka. Najwygodniej i bez względu na pogodę optymalneRuda27, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość
-
celia, jak się porządnie skupię to też wiem, ale tak z zaskoczenia gorzej
Daria, nie przesadzaj, mogę Ci dla pocieszenia powiedziec, że tylko ciemne getry mogę nosić, bo w jasnych widać mi cellulit na udkach:)
dlatego też długie spódnice są wybawieniem, chłodno, przewiewnie i dużo zakrywają.Dodi, celia lubią tę wiadomość
moj maz byl tym odwaznieszym i trzymal malego w wanience a ja go mylam a raczej obmywalam:d a ubierac to raczej ja ubieralam nie wiem jakos ten strach przeszedl wiadomo trzeba delikatnie bo to takie kruchutkie itp ale damy rade gorzej bylo przy drugim synku bo on byl malutki w porownaniu z pierwszym taki malutki okruszek:D
celia lubi tę wiadomość