SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia właśnie ciekawa jestem odnośnie tego czyszczenia i szycia, przecież powinni znieczulać do tego ? !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka czekamy na zdjecie synka mamusko nasza pierwsza :)

pekinka82 lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Ninkapa, nie wiedzialam, matko i corko 800 funtow? masakra :P jak dobrze miec blisko kogos doswiadczonego :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze u was inaczej w szpitalu jest moja znajoma tak miala ale byla chyba 10 dni po terminie i uparla sie na cesarke i musieli jej zrobic bo byla po terminie bezplatnie....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyszczenie czyli urodzenie lozyska u nas w UK daja zastrzyk i lozyko prawie zatychmiast sie rodzi a szycie z tego co pamietam to dostalam znieczulenie ale bylam tak wymeczona i ledwo jazaca ze reki sobie nie dam uciac

amela lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest znieczulenie...Ale jest to mimo wszystko mało miłe uczucie ..... Taka skrobanka macicy.... widać i czuć jak sprzętem czyszczony jest brzuch... :/ nic miłego... Potem szycie krocza... trochę czuć mimo znieczulenia miejscowego. Dziwniejsze uczucie niż u dentysty :/ I przez tydzień wylatują resztki , które były wyskrobane :/

Proponuje siusiać pod prysznicem, by oczyszczać ranę...

celia, amela, Moni& lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko pekinko tego to ja nie mialam robionego tylko lozyszko rodzilam i tyle

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No urodzenie łożyska to tylko takie plummmm i po ... :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te resztki to u mnie dlugo wylatywaly a w drugiej ciazy wylecialo mi cos wielkosci pomaranczy nogawka od pizamy:d

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostalam przy corci oxy na urodzenie lozyska i znieczulenie w miejsce szycia rany takie ukucie komara to bylo

amela lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widocznie mialam szczescie i nie musialam byc czyszczona u mnie w pierwszej ciazy byl inny problem bo ja nie robilam siusiu od ilus tak h od porodu i rakimczyms sorawdzili przylozyli do brzucha ze krew sie zatrzymuje i nastraszyly mnie albo napije sie i zrobie siusiu albo pod kroplowke mnie podlacza w koncu poszlam ale daly mi taka miske ktore polozylam na toalecie i tam siusialam a one sprawdzily co i jak

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odpowiedzi ! domyślam się ze to dosyć nieprzyjemne. Moja mama miała podobnie w ciąży z moją siostrą że łożysko nie wyszło w całości i potem musieli je wyrywać, moja mama dostała krwotoku i potem już nic nie pamięta bo zabrali ją na sale operacyjną... znieczulenia nie miała niestety...kiedyś to już w ogóle się nie przejmowali !!

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No poszukam czegoś na google bo w sumie to mało tu przebywałam i nie mam waszej strony fb tak więc znajde gdzieś indziej dzięki

ja swego czasu tą listą nieco się posługiwałam:
    http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdf

Mika 28 lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys to w ogole bylo inaczej mama opowiadala jak w takim ogromnym koćiole gotowLa te pieluchy tetrowe albo ja z nimiec zamawiala wigantol dla mnie dzueki za pampersy.....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodi pani dorotka juz poinformowana jest jak cos mam do niej dzwonic jak sie porod rozkreci na dobree

Dodi lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja też początkowo korzystałam z tej samej listy co Dodi dała link :)

A patrzyłaś na stronie swojego szpitala? Z reguły umieszczają takie informacje, bo co placówka to inny zestaw :)

Mika 28, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już uciekam spać

Dobranoc Wszystkim :* <3

550470opln9i59wi.gif

Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinko ciesze sie ze wszystoo zaczyna sie ukladac <3 faktycznie jestes pierwsza sierpniowa (wlasciwie lipcowa) mamusia :-) jestem ciekawa jak wyglada Emilek ale na zdjecia pewnie jeszcze przyjdzie pora :-)
    Co do czyszczenia to nie zawsze sie to robi - po urodzeniu lozyska jest ono ogladane pod kątem kompletnosci, jesli nie urodzi sie cale to wtedy robia abrazje ale nie zawsze! :)

Aggie ale posta zasunelas! :P dalas po produkcji!

Ja dzis dzwonilam do mojego gina i zadalam kilka pytan na rozwianie watpliwosci odnosnie oleju rycynowego - potwierdzil brak wplywu na dziecko jednak ze wzgledu na fakt ze zaleca sie jednokrotne uzycie (nie jak niektore inteligentne forumowiczki na innych portalach - przez kilka dni pod rzad :/) ustalilismy ze wypije go w termin porodu jesli nie urodze. Jesli moj organizm nie bedzie gotowy na porod bede cierpliwie czekac nawet do 6 sierpnia..

Aggie, celia, Dodi, pekinka82, Moni&, Kajoni, Ruda27, amela lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Mika dla siebie czy dla dziecka ?

w sumie dla siebie i dla dzidzi no ale spoko coś znajdę i skorzystam z linku które podały dziewczyny

Też uciekam spać no i wiecznie na kibelek siusiu Ja się chajtnę po raz koleny ale z kibelkiem bo to co w tej ciąży nalatam siku to przechodzi ludzkie pojecia :( uciążliwe to !

celia lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie straszcie :P wylatywanie czegos wielkosci pomaranczy? fuuj :P ja sie zaczynam strachac :P

Pekinko ciesze sie ze jestes z nami :* martwilysmy sie wszystkie o Was, oczywiscie wiedzialysmy ze bedzie dobrze, ale wiesz... <3

Kamilka bo inaczej by sie nie dalo dzisiaj :P kilka godzin mnie nie bylo i o! tyle sie wydarzylo :P

Ninkapa, szczerze to nie mam pojecia jak jest u nas w szpitalu, wiem ze jest duzy odsetek dzieci "kleszczowych" czego sie boje... ale jesli chodzi o cc nie mam pojecia.

a powiedzcie mi, czy czujecie jak dzieciaczki wkrecaja sie nizej? nie jest to mocno bolesne, takie smieszne uczucie w sumie :P

pekinka82, Moni&, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ