Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jest znieczulenie...Ale jest to mimo wszystko mało miłe uczucie ..... Taka skrobanka macicy.... widać i czuć jak sprzętem czyszczony jest brzuch...
nic miłego... Potem szycie krocza... trochę czuć mimo znieczulenia miejscowego. Dziwniejsze uczucie niż u dentysty
I przez tydzień wylatują resztki , które były wyskrobane
Proponuje siusiać pod prysznicem, by oczyszczać ranę...celia, amela, Moni& lubią tę wiadomość
-
Widocznie mialam szczescie i nie musialam byc czyszczona u mnie w pierwszej ciazy byl inny problem bo ja nie robilam siusiu od ilus tak h od porodu i rakimczyms sorawdzili przylozyli do brzucha ze krew sie zatrzymuje i nastraszyly mnie albo napije sie i zrobie siusiu albo pod kroplowke mnie podlacza w koncu poszlam ale daly mi taka miske ktore polozylam na toalecie i tam siusialam a one sprawdzily co i jak
-
dzięki dziewczyny za odpowiedzi ! domyślam się ze to dosyć nieprzyjemne. Moja mama miała podobnie w ciąży z moją siostrą że łożysko nie wyszło w całości i potem musieli je wyrywać, moja mama dostała krwotoku i potem już nic nie pamięta bo zabrali ją na sale operacyjną... znieczulenia nie miała niestety...kiedyś to już w ogóle się nie przejmowali !!
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Mika 28 wrote:No poszukam czegoś na google bo w sumie to mało tu przebywałam i nie mam waszej strony fb tak więc znajde gdzieś indziej dzięki
ja swego czasu tą listą nieco się posługiwałam:
http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumenty/wyprawka_do_szpitala.pdfMika 28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinko ciesze sie ze wszystoo zaczyna sie ukladac
faktycznie jestes pierwsza sierpniowa (wlasciwie lipcowa) mamusia
jestem ciekawa jak wyglada Emilek ale na zdjecia pewnie jeszcze przyjdzie pora
Co do czyszczenia to nie zawsze sie to robi - po urodzeniu lozyska jest ono ogladane pod kątem kompletnosci, jesli nie urodzi sie cale to wtedy robia abrazje ale nie zawsze!
Aggie ale posta zasunelas!dalas po produkcji!
Ja dzis dzwonilam do mojego gina i zadalam kilka pytan na rozwianie watpliwosci odnosnie oleju rycynowego - potwierdzil brak wplywu na dziecko jednak ze wzgledu na fakt ze zaleca sie jednokrotne uzycie (nie jak niektore inteligentne forumowiczki na innych portalach - przez kilka dni pod rzad) ustalilismy ze wypije go w termin porodu jesli nie urodze. Jesli moj organizm nie bedzie gotowy na porod bede cierpliwie czekac nawet do 6 sierpnia..
Aggie, celia, Dodi, pekinka82, Moni&, Kajoni, Ruda27, amela lubią tę wiadomość
-
Magda2013 wrote:Mika dla siebie czy dla dziecka ?
w sumie dla siebie i dla dzidzi no ale spoko coś znajdę i skorzystam z linku które podały dziewczyny
Też uciekam spać no i wiecznie na kibelek siusiu Ja się chajtnę po raz koleny ale z kibelkiem bo to co w tej ciąży nalatam siku to przechodzi ludzkie pojeciauciążliwe to !
celia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie straszcie
wylatywanie czegos wielkosci pomaranczy? fuuj
ja sie zaczynam strachac
Pekinko ciesze sie ze jestes z nami :* martwilysmy sie wszystkie o Was, oczywiscie wiedzialysmy ze bedzie dobrze, ale wiesz...
Kamilka bo inaczej by sie nie dalo dzisiajkilka godzin mnie nie bylo i o! tyle sie wydarzylo
Ninkapa, szczerze to nie mam pojecia jak jest u nas w szpitalu, wiem ze jest duzy odsetek dzieci "kleszczowych" czego sie boje... ale jesli chodzi o cc nie mam pojecia.
a powiedzcie mi, czy czujecie jak dzieciaczki wkrecaja sie nizej? nie jest to mocno bolesne, takie smieszne uczucie w sumiepekinka82, Moni&, Ruda27, celia lubią tę wiadomość