Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mozna zrobic w szpitalu na zyczenie, tak samo jak golenie lona. Ale ja to sobie takie sprawy zalatwie w domu, chyba ze mnie wezmie przed terminem
Ninkapa, mnie nic nie rusza. Jedynie jakies bole, moze skurczowe? I rozchodzenie sie kosci cipciowych haha i tyle co w poniedzialek mi ginka mowila ze szyjka sie skrocila. I dzis widzialam troche brunatnego sluzu ale tylko przy jednym siku i teraz juz nic.Dodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyninkapa wrote:HahahA a moich synkow nic z johnsona. Nie uczulalo a drugi mial egzeme i nie dostal uczulenia na johnsona....wiec kada nie pisz ze johnson uczula na pewno a bambino nie bo mnie nosi jedno toleruje to inne tamto nie ma reguly trzeba metoda prob i bledow i wszystko sie okaze jedne beda mialy skaze bialkowa inne nie itp itd
Ja chcialam sie zdrzemnac ale jak juz zasypialam to starszak mnie obudzil i tule z mojego spania
Kamila i inne ktore maja ciaze donoszona źyjecie? Nic was nie rusza?
Chcialam to samo napisac o tym uczuleniu!
Ja zyje tlko film ogladamy
Jak leze to ciezko mi wstac, ale ogolnie nie czuje ze we wtorek mija termin
Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Faktycznie, niby dziś chłodniej, ale jakiś taki ciężki dzień
Też spałam po południu
Kajoni i dziewczyny z planową cesarką, czy idziecie do szpitala dzień wcześniej? Bo ja mam się stawić 11 sierpnia (cc 12 sierpnia). No i myślę, że właśnie wtedy zrobią mi ewentualnie tę lewatywę.
Quendi póki co też mam tylko jedną paczkę pieluszek
-
nick nieaktualnyJa tez mam dzis bole miesiaczkowe i mialam kilka skurczy gdzie ten bol sie nasilal ale nie sadze zeby sie cos na dniach ruszylo..
Co do lewatywy u nas nie robia w szpitalu, ale jesli przed porodem sie nie zalatwie to daja czopki glicerynowe albo samemu mozna kupic. Mnie to olej rycynowy przeczyscicelia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
celia wrote:Faktycznie, niby dziś chłodniej, ale jakiś taki ciężki dzień
Też spałam po południu
Kajoni i dziewczyny z planową cesarką, czy idziecie do szpitala dzień wcześniej? Bo ja mam się stawić 11 sierpnia (cc 12 sierpnia). No i myślę, że właśnie wtedy zrobią mi ewentualnie tę lewatywę.
Quendi póki co też mam tylko jedną paczkę pieluszek
Mnie kazali przyjsc w dniu porodu na 8 rano, na czczo, po zrobionej w domu tej lewatywie, w ogole dostalam liste zalecen. Ale powiedzial, ze ciecie bedzie nie juz o 8 tylko kolo 12, bo zanim mnie zarejestuja, sprawdza badania lub dorobia to czego nie mam, to troche zejdzie. Ale ja mam przyjsc w tym samym dniu. -
Ja też mam tylko jedną paczkę pampersów. Co do oliwki to ja mam hippa i pozostałe kosmetyki też, kremik do buzi i do mycia ciałka.
My już po grilu, pojedliśmy i teraz leniuchujemy
Ja nie wiem jak jest u mnie w szpitalu z lewatywą...zapomniałam się spytać gina ;/
Ruda27, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
a no nie wiem dlaczego w sumie na cc zalecają lewatywę może dla tego że po cc oszczędzać ranę i brzuch w sensie parcia bo mogło by boleć gdybyś np poszła po cc do kibelka na małe co nieco
ale może są jeszcze poważniejsze przyczyny może to jak robią cc to muszą trochę tam grzebać przy tych jelitach i pęcherz rozcinają to może wolą jak jest to opróżnione eh... mozemy zgadywac albo zapytajcie ginka
-
Magda2013 wrote:Nie rozumiem dlaczego przed cc zalecaja lewatywe? przeciez sie nie prze.
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Madziu przed każdą operacją robią lewatywę, a cc to operacja jakby nie patrzeć.
a maż kupił mi dwa proszki loveli, zstanawiam się nad tymi pampersami co są w promocji w rossmanie, może jutro podjade i kupie !Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Teraz wyczytalam ze lewatywe robia z przyzwyczajenia o dobre szpitale sobie nie pozwalaja na cos takiego. Ze to jest przyzwyczajenie, ale nie ma naukowego i medycznego uzasadnienia czemu sie ja robi.
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/zabiegi-przed-porodem-lewatywa-i-depilacja-za-i-przeciw_34989.html