X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce lewatywy a wogole mnie czyści od soboty juz nie mam czym robić kupy he

Sproquette lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mozna zrobic w szpitalu na zyczenie, tak samo jak golenie lona. Ale ja to sobie takie sprawy zalatwie w domu, chyba ze mnie wezmie przed terminem :-)
    Ninkapa, mnie nic nie rusza. Jedynie jakies bole, moze skurczowe? I rozchodzenie sie kosci cipciowych haha i tyle co w poniedzialek mi ginka mowila ze szyjka sie skrocila. I dzis widzialam troche brunatnego sluzu ale tylko przy jednym siku i teraz juz nic.

Dodi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko skurcze narazie i nic po zatym. Corcia jeszcze wysoko,cos czuje ze przenosze ciaze :)

Z lewatywa to nie wiem jak jest u nas w szpitalu a na stronie nic nie pisza :/ moze sobie czopki kupie,niewiem jak to ma byc.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie poza bólami miesiaczkowymi, twardnieniem brzucha i bólem spojenia nic, no i moze czesciej chodze do kibelka niz zwykle sie "wykupkac" ale biegunki nie mam.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    HahahA a moich synkow nic z johnsona. Nie uczulalo a drugi mial egzeme i nie dostal uczulenia na johnsona....wiec kada nie pisz ze johnson uczula na pewno a bambino nie bo mnie nosi jedno toleruje to inne tamto nie ma reguly trzeba metoda prob i bledow i wszystko sie okaze jedne beda mialy skaze bialkowa inne nie itp itd

Ja chcialam sie zdrzemnac ale jak juz zasypialam to starszak mnie obudzil i tule z mojego spania

Kamila i inne ktore maja ciaze donoszona źyjecie? Nic was nie rusza?

Chcialam to samo napisac o tym uczuleniu! :-)
    Ja zyje tlko film ogladamy :-)
    Jak leze to ciezko mi wstac, ale ogolnie nie czuje ze we wtorek mija termin :P

Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z psiulkiem na dłuższy spacer i masakra-przynajmniej pisiol zadowolony :-)

Ja też mam oilatum, zobaczymy.

Mój mąż w sobotę jedzie z moim tatą na działkę na noc:-) zostaje sama ech, może Mamcie wezmę na noc

Dzisiaj masakryczny dzień jakiś...

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi to odpoczywaj teraz :-) a w weekend bedziesz miala ''chate wolna'' :D

Quendi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imprezka :-) he he he

Ruda27 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Imprezka :-) he he he
    Moze jakas dżampreza ciężarnych? Hahaha

Dodi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, niby dziś chłodniej, ale jakiś taki ciężki dzień :/ Też spałam po południu ;)

Kajoni i dziewczyny z planową cesarką, czy idziecie do szpitala dzień wcześniej? Bo ja mam się stawić 11 sierpnia (cc 12 sierpnia). No i myślę, że właśnie wtedy zrobią mi ewentualnie tę lewatywę.

Quendi póki co też mam tylko jedną paczkę pieluszek :P

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) ha ha chyba by się szybko skończyła :-)

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzis bole miesiaczkowe i mialam kilka skurczy gdzie ten bol sie nasilal ale nie sadze zeby sie cos na dniach ruszylo..
    Co do lewatywy u nas nie robia w szpitalu, ale jesli przed porodem sie nie zalatwie to daja czopki glicerynowe albo samemu mozna kupic. Mnie to olej rycynowy przeczysci :P

celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Faktycznie, niby dziś chłodniej, ale jakiś taki ciężki dzień :/ Też spałam po południu ;)

Kajoni i dziewczyny z planową cesarką, czy idziecie do szpitala dzień wcześniej? Bo ja mam się stawić 11 sierpnia (cc 12 sierpnia). No i myślę, że właśnie wtedy zrobią mi ewentualnie tę lewatywę.

Quendi póki co też mam tylko jedną paczkę pieluszek :P

Mnie kazali przyjsc w dniu porodu na 8 rano, na czczo, po zrobionej w domu tej lewatywie, w ogole dostalam liste zalecen. Ale powiedzial, ze ciecie bedzie nie juz o 8 tylko kolo 12, bo zanim mnie zarejestuja, sprawdza badania lub dorobia to czego nie mam, to troche zejdzie. Ale ja mam przyjsc w tym samym dniu.

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tylko jedną paczkę pampersów. Co do oliwki to ja mam hippa i pozostałe kosmetyki też, kremik do buzi i do mycia ciałka.

My już po grilu, pojedliśmy i teraz leniuchujemy :D
    Ja nie wiem jak jest u mnie w szpitalu z lewatywą...zapomniałam się spytać gina ;/

Ruda27, Magda2013, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka u Ciebie już tylko 5 dni ..wow to już i co na KTG idziesz we wtorek ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem dlaczego przed cc zalecaja lewatywe? przeciez sie nie prze.

Aha zapomnialam tez dopisac ze mam takie bole miesiaczkowe,dzis dwa razy mialam.

Quendi jak moj maz sie wybiera na noc na ryby to tez zostaje sama. Mam cale lozko dla siebie :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no nie wiem dlaczego w sumie na cc zalecają lewatywę może dla tego że po cc oszczędzać ranę i brzuch w sensie parcia bo mogło by boleć gdybyś np poszła po cc do kibelka na małe co nieco :P ale może są jeszcze poważniejsze przyczyny może to jak robią cc to muszą trochę tam grzebać przy tych jelitach i pęcherz rozcinają to może wolą jak jest to opróżnione eh... mozemy zgadywac albo zapytajcie ginka

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Nie rozumiem dlaczego przed cc zalecaja lewatywe? przeciez sie nie prze.
    Moze dlatego, ze jak znieczulaja od pasa w dol, to te zwieracze tez nie trzymaja, nie kontroluje sie ich? Ja przed operacja kregoslupa mialam lewatywe, znieczulali mnie calkowicie, usypiali i wlasnie mowili, ze wtedy zwieracze pupki nie trzymaja.

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu przed każdą operacją robią lewatywę, a cc to operacja jakby nie patrzeć.
    a maż kupił mi dwa proszki loveli, zstanawiam się nad tymi pampersami co są w promocji w rossmanie, może jutro podjade i kupie !

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wyczytalam ze lewatywe robia z przyzwyczajenia o dobre szpitale sobie nie pozwalaja na cos takiego. Ze to jest przyzwyczajenie, ale nie ma naukowego i medycznego uzasadnienia czemu sie ja robi.
    http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/zabiegi-przed-porodem-lewatywa-i-depilacja-za-i-przeciw_34989.html

relgi09k4o218c6j.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ