Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo wy takie spiochy dzis
?
Ja jem chockapiki z mlekiem i zaraz film bedziemy ogladac..
Kolezanka dala mi krem nawilzajacy z laroche-posay hipoalergiczny dla niemowlat dzieci i doroslych - bezzapachowy, bez parabenow itd (bo ona ma atopowa skore i kupila sobie a ze byla promocja dostala drugi gratis)mam nadzieje ze sie nada dla Kubusia bo nie widzi mi sie oliwka go smarowac
-
nie wiem czy wiecie ale oliwka nie tylko służy do nawilżania na ogół położne mówią mamusią że oliwka jest też dobra do masażu bo dzidziusiowi powinno się robić masażyk. Masaż to "dawka" miłości, akceptacji i szacunku rodziców dla uczuć dziecka. Dzięki niemu maluch rozluźnia się, uspokaja, a jego spokój udziela się dorosłym.
Nie jest to wielce przyjemne dla nas ale dla dzidziusia sama przyjemność oczywiście nic nie narzucam tylko akurat Ja smarowałam swoją córcie oliwką i myłam w szarym mydełku bo tylko to nie uczulało :)A nie powiem bo była mega spokojna i nawet na przewijaku zasypiałaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 19:41
Dodi, Aggie, Sproquette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie chciałam napisać to co kada pierwsze kupiłam kosmetyki z Johnsona i miałam małą w Chrostkach po 2 dniach a potem kupiłam jeszcze jakies i niestety uczulały na koniec kupiłam oliwkę i szampon bambino i git nie uczulają wiele osób mi to polecało i to chyba stare ale sprawdzone kosmetyki
-
ja mam oliwke z rossmana:)
a pieluch mam 3 paczki na razie, potem siebedzie na biezaco kupowac, tez mam nadzieje ze dady go nie uczula.
co chwile mnie dzis brzuch boli jak na okres i brzuch twardnieje masakra juz sobie wyobrazam ból porodowyMonis
[/link]
-
Magda2013 wrote:A ja mam az 2 butelki oliwki johnsona.. ale moze nie beda uczulac. Ciezko wyczuc. Najwyzej babci odsprzedam,ona ja uzywa
tak to jest niestety jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziec ale oczywiście to nie jest tak ze wszystkie dzieci sa uczulone na johnsonatrzeba próbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 20:04
-
ja słyszałam od kilku osób, że kosmetyki nivea dla dzieci to porażka...osobiście lubie krem nivea czy balsam do Ciała, ale może te dla dzieci są kiepskie a może po prostu akurat nie pasowały tym mamusiom, które mi to mówiły.
jestem zdziwiona jak tu jest cicho dziś, pewnie po wczorajszej wymianie zdań, może atmosfera się oczyści, jak po deszczuMichałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
HahahA a moich synkow nic z johnsona. Nie uczulalo a drugi mial egzeme i nie dostal uczulenia na johnsona....wiec kada nie pisz ze johnson uczula na pewno a bambino nie bo mnie nosi jedno toleruje to inne tamto nie ma reguly trzeba metoda prob i bledow i wszystko sie okaze jedne beda mialy skaze bialkowa inne nie itp itd
Ja chcialam sie zdrzemnac ale jak juz zasypialam to starszak mnie obudzil i tule z mojego spania
Kamila i inne ktore maja ciaze donoszona źyjecie? Nic was nie rusza?Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
Agapast, nie strasz z nivea
bo ja mam zestaw kupiony z nivea: oliwke, zel z szamponem i cos do kapieli. Mam nadzieje, ze Twoje doswiadczenie i wiedza w tum temacie sie nie sprawdzi
Mika 28, temat lewatywy poruszalysmy calkiem niedawno. Ja bede miec cc, mam wyznaczona date wiec lekarze kazali mi zrobic sobie w domu i dali nazwy co sobie kupic, wiec chyba tak zrobie, ,niej stresu i komfort wiekszy. Choc zastanawiam sie nad czopkami glicerynowymi.