X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja mam to samo ze spojeniem, tylko chyba na darmo sie rozchodzi w moim przypadku... :)

• amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlenka witaj, może malutka się jeszcze obróci ?! trzymam kciuki :)

Mika nie malutka też po żebrach kopie, lekarz powiedział, że ma długie nogi :)

Jeju jak mi się dziś nudzi....jakiś ten dzień dziwny, spać mi się chce i nie mam siły na nic :(

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie po zebrach nie dostaje, ale po pecherzu to owszem. :/ ale bedzie nam tego brakowalo, zobaczycie :-). Ja juz nie moge sobie wyobrazic jak Adasia nie bedzie w brzuszku i nie bedzie falowal i wypychal nozek czy pupy. Wczoraj jak lezalam w wannie to tak cudnie sie rozpychal :-). Oj bede za tym tesknic <3

Ruda27, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda bedzie tesknic za tymi slodkimi kopniaczkami. ale bedziemy juz widziec i dotykac nasze skarby jej nie moge sie doczekac:) z kazdym dniem coraz bardziej pragne przytulic Kacperka <3
    a ja dzisiaj na obiadek pierogi ruskie :D

Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no będzie brakowało na pewno ale też będzie szok że nic nie lata w brzuchu Ja jak urodziłam córcie to miałam taki odruch parę dni po porodzie że łapałam za brzuszek a tam puściutko :P
    a Ja dziś na obiad potrawę chińską z ryżem sobie zaserwowałam :)

Ruda27, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzis poszlam do prZychodni zalatwic w koncu z ta polozna. Okazalo sie ze jak urodze to w szpitalu sie pytaja gdzie naleze do POZ i wtedy w ciagu 48h od porodu musi do mnie przyjsc polozna do domu. A teraz na razie nikt nie bedzie przychodzil przed porodem.
    Sprawdzila mi tetno malej,ponaciskala brzuch i sprawdzila jak jest ulozona.

A tak mi sie nie chcialo isc ze masakra. Ale jakos sie zebralam. Po drodze jeszcze spotkalam kolezanke z handlowki to sobie chwile pogadalam :)

amela, Dodi, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa super ze maluch sie obrocil :)

Amela moj maz tez ma od 1 sierpnia miesiac urlopu :D dlatego ja bym chciala urodzic wczesniej zeby mi jak najwiecej pomogl bo jak urodze np.w polowie sierpnia i zanim wyjde ze szpitala to on juz prawie bedzie na koncowce :(

Hej Mlenka :) nie trac nadziei,jak widac moze sie jeszcze maluszek u Ciebie obrocic ;)

Ja mam dzis na obiad kotlety, nie chce mi sie stac nad garami :/ jeszcze tak goraco jest to tym bardziej.

amela lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Hej ja dzis poszlam do prZychodni zalatwic w koncu z ta polozna. Okazalo sie ze jak urodze to w szpitalu sie pytaja gdzie naleze do POZ i wtedy w ciagu 48h od porodu musi do mnie przyjsc polozna do domu. A teraz na razie nikt nie bedzie przychodzil przed porodem.
    Sprawdzila mi tetno malej,ponaciskala brzuch i sprawdzila jak jest ulozona.

A tak mi sie nie chcialo isc ze masakra. Ale jakos sie zebralam. Po drodze jeszcze spotkalam kolezanke z handlowki to sobie chwile pogadalam :)
    Magda ale chodzi ci o taką położną co przychodzi z przychodni tak?
    Bo jeśli tak to rzeczywiście musi przyjśc i do dziecka i do ciebie bo pewnie zobaczy jak się wszystko goi :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika tak z przychodni :) wczesniej chodzilam do innej ale ja zwolnili i myslalam ze zostane bez poloznej. Ale okazalo sie ze przyjdzie inna bo to szpital zawiadamia przychodnie do ktorej ja naleze.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu na pewno urodzimy wcześniej ;)
    A powiedz mi jak ja np. bede zameldowana gdzie indziej a przychodnie mam w innym rejonie to zawiadamiają tą przychodnie do której należe tak ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj coś cicho tu... :( ja się nudze okropnie, oglądam m jak miłość bo mam sporo odcinków do nadrobienia przed nowym sezonem we wrzesniu :) oby tylko mieć czas oglądać :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Zaczęłam Was nadrabiać od wczorajszego popołudnia, ale w końcu się poddałam w którymś momencie bo za dużo już naskrobałyście :D I doczytałam sobie 2 ostatnie strony żeby móc się jakoś wkręcić w temat. ;)
    Ninkapa - dobra wiadomość! Cieszę się razem z Tobą, serio :* Super, że maluch w końcu się zebrał i przekręcił jak trzeba :)
    Kajoni - ja też nie rozróżniam za bardzo czy to jakiś skurcz, czy to mała mnie gdzieś uciska w bolesnym miejscu, czy może coś mnie tam boli z jakiegoś nieciążowego powodu :P A jak wstaję to też często cierpię, właśnie podobnie, jakby mnie tam coś rozpychało w dole brzucha i przy wzgórku łonowym. Często mi też puchnie. Ale do przeżycia to wszystko, najgorsze bóle przed Nami. :D
    Eh, i u mnie kolejny dzień duchoty. Nic mi się nie chce. :(

Kajoni lubi tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela tak mi sie wydaje. Pytaja Ci sie do ktorej nalezysz i wtedy z tej przychodni musi jakas polozna do Ciebie przyjsc :)

amela lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilismy!
    Zrobilismy male zakupy, a obiad zjedlismy na miescie - otworzyli fajna rwstauracje 5 min piechota od nas z obiadami domowymi, za zestaw zupa+ drugie danie zaplacilismy 13zl! Zjadlam szczawiowa ktorej dawno nie jadlam i kartacze z surowka, pycha :D

Tylko znowu problem pocenia sie :/ gdyby nienfakt ze gin badal mnie we wtorek i mowil ze ilosx wod ok to myslalabym ze mi wody sie sacza :/ co chwila pytalam meza czy nie mam plamy na tylku bo czulam ze az mi cieknie :(

Anitko polozna przychodzi z przychodni do ktorej nalezysz :)
    Mlenka witaj! Moj Kubus tez obrocil sie w 36tc wczesniej byl posladkowo :)

celia, amela, Aggie lubią tę wiadomość

• agapast Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, najlepiej zadzwonić do przychodni, bo u mnie np. pani mi powiedziała, że owszem mam podać w szpitalu dane przychodni do której należę, ale jak sie dziecko urodzi to mąż ma przyjść i złożyć deklarację za mnie i za dziecko, wtedy przyjdzie położna i pediatra.
    Trochę to dla mnie dziwne, ale duchota tam była straszna i ta pani niezbyt chętna do pomocy, bo pytam czy ktoś przyjdzie do mnie jeśli mąż np. zapomni złożyć deklarację, a ona mówi, że nie...to ciekawe po co w szpitalu miałabym podawać do której przychodni należę.

amela lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • agapast Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ja ciągle się martwie czy nie mam plamy na tyłku, nie dość, że człowiek sie poci to jeszcze się zastanawiam czasami czy nic mi z wkładki nie wypłynęło:)

Camille87, amela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja sobie dzis kupilam takie wielkie wkladki z always bo te male nie ogarniaja :P nie wiem czy sie smiac czy plakac..

agapast, Kajoni lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło jojoj a ja dopiero otworzyłam oczy :O spałam ze 3 godziny....Ach nie lubię zbytnio spać w ciągu dnia ale potrzebowaliśmy, bo rano wstaliśmy na pobranie krewki :-)

Mój psiul też padnięty przy mnie śpi. Zawsze zwalam na niego, że takie fermony snu biją i koniec.

Ja mam swoją przychodnie daleko od miejsca gdzie mieszkam, takze pani sobie troszkę pojeździ :-)

celia, Kajoni lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, fajne są discreet plus i naturella plus, wieksze, grubsze i ładnie pachną.

Quendi, to ciekawa jestem czy będzie jechała pół miasta czy powiedzą ci, że masz się przepisać gdzieś bliżej miejsca zamieszkania.

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille a mozesz podac jakie wkladki?ostatnio szukalam w rossmanie i kupilam w koncu awlays zwykle..

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ