X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam takie bole jak miesiaczkowe, a jak leze i chce sie przekrecic albo podniesc, to mam m na dole w lonie taki bol, jakby mi sie kosci rozchodzily, jakby jakis kolek tam byl i mnie poszerzal. Takie uroki ciazy chyba, ze ciagle cos dolega. Ale odkad nie mam tego bolu rwy kulszowej, to powiem Wam, ze moja pierwsza ciaza zaliczona poki co do mega udanych. Pierwszy trymestr bez zadnycj wymiotow, mdlosci, niczego. Gdybym nie wiedziala, ze jestem w ciazy to bym sie nawet nie kapnela po objawach. Drugi trymestr tak samo. W trzecim nieco gorzej, bo to juz nie moglam spac tak jak i sie podoba, brzuch coraz wiekszy, ciuchy ciasne, same wiecie. Ale tak to miodzio :-)

A tak w ogole, to mam juz pomidorki w szklarni <3

celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również :)

U mnie powietrze nareszcie super teraz pada ale ten deszcz to zbawienie od razu lepiej się oddycha :)
    Ja już zapas pampersów zrobiłam na 1,5 roku więc na razie przystopuje później może takie tańsze pokupuje zresztą zobaczymy :P

Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tego ochlodzenia, u mnie gorac :( ale wykorzystam pogode i piore wlasnie pierdoly typu wklady od bujaczka, glidera, fotelika samochodowego, mate do zabawy... tak zeby odswierzyc :) i na "pole" na slonce niech schnie :)
    Darek ma dzis przymusowe wolne, to wyskoczymy go troche obkupic bo sie o nim "zapominalo", nie chce mi sie jak cholera, ale co zrobic :P
    Kajoni fajnie ze masz swoje pomidorki, mmm :) jak juz bedziemy na swoim to tez bym chciala taka mini szklarnie w ogrodzie :)

celia, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz jestem w domku wiec moje dzieciatko zechcialo samo sie obrocic i jest glowka w dol przyblizona waga to 2986g obwod brzuszka 33,2cm a powiem wam ze bylam na czczo a kosc udowa to 6,85cm czyli dlugosc przecietna

celia, Aggie, Kasieńka:), Ruda27, mala_mi, Mika 28, Camille87, le'nutka, Magda2013, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, to super wiesci :) bo chyba chcialas naturalnie rodzic? waga super sie wydaje :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, to super ze dzieciaczek sie obrocil :-) to teraz tylko niech rosnie i obrasta w tluszczyk i czekac do porodu :-)

Mika 28 A skad Ty nabralas tyle pampersow? :D

Aggie, powiem Ci ze warto miec swoj ogrod. Ja sie u nas nim nie zajmuje tylko tesciowa, ale wszystko co ogrod urodzi to mozemy jesc bez problemu, to i owoce i warzywa wlasne sa super. Nareszcie pomidor pachnie pomidorem a nie plastikiem.

Ja wlasnie mam dziwne bole, takie klocie ponizej pepka, nie takie bardzo bolesne to jest, czy to skurcze? Bo ja to nie rozrozniam czy to bole skurczowe, czy jakies brzuchowe, gastryczne albo jakies jeszcze inne :D

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ńinkapa super wiesci! :)

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jestem bardzo szczesliwa i mam nadzieje rodzic naturalnie a waga przecietna ale co tam okolo 3kg ma wiec spoko....

celia, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, moj maluszek trzy dni temu mial 2997g a jestem dwa tygodnie do przodu od Ciebie, wiec nie przejmuj sie, nie jest taki maluszek :-) za dwa, trzy tygodnie to na pewno bedzie sporo ponad trzy kilo:-)

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa super wiesci! a waga super, nie bedziesz rodzic wielkiego dziecka ponad 4 kg to moze bedzie łatwiej:)

swoj ogrodek to super sprawa, ja czasem od rodzicow przyniose sobie cebulke, pomidorki, marchewke ogorki pycha:D

ja dzisiaj mialam taki jakis mocny skurcz w podbrzuszu jeszcze takiego niw czulam... a spojenie lonowe boli coraz bardziej

a moj maluszek sie dzisiaj rozbrykal bo nie jest gorąco, ale kopie mnie bardzo z lewej strony mam nadzieje ze sie nie odwrocil...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:39

Kajoni lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa to super wiadomości :) 437540vjrt56ter3.gif

celia, ninkapa lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis, mnie tez kopie z lewej strony, glowa w dol, caly grzbiet wzdloz prawego boku, dupeczka nad pepkiem i nogi gdzies tam po lewej, to Twoj moze tez tak lezy :-)

Moni& lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa Słońce Mój Szkrab też ma krótszą kość udową, juz to olałam.

Ja wrociłam z pobrania krwi, na szczęście była inna Pani i nie będę miała siniaka :-)
    I na hiv i hcv i te wszystkie-do porodu.

Śpiąca jestem paskudnie :-) taka pogoda-i tak źle i tak niedobrze :-)

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Ninkapa, to super ze dzieciaczek sie obrocil :-) to teraz tylko niech rosnie i obrasta w tluszczyk i czekac do porodu :-)

Mika 28 A skad Ty nabralas tyle pampersow? :D

Aggie, powiem Ci ze warto miec swoj ogrod. Ja sie u nas nim nie zajmuje tylko tesciowa, ale wszystko co ogrod urodzi to mozemy jesc bez problemu, to i owoce i warzywa wlasne sa super. Nareszcie pomidor pachnie pomidorem a nie plastikiem.

Ja wlasnie mam dziwne bole, takie klocie ponizej pepka, nie takie bardzo bolesne to jest, czy to skurcze? Bo ja to nie rozrozniam czy to bole skurczowe, czy jakies brzuchowe, gastryczne albo jakies jeszcze inne :D

Hehe no przez 6 miesięcy sukcesywnie po 2 wielkie paki kupowałam czasem coś się obsuneło zrobiłabym zdjęcie ale na strychu taki burdel że szok ogólnie jak były promocje tesco czy lidl to kupowałam i powiem Wam że jak obliczyłam to wartośc pappersideł wyszła 1000 zł ile dzidzia będzie srać a to jeszcze nie wszystko :P a teraz do dzidzi pozostały mi tylko drobnostki bieżące takie jak np gdybym nie miała mleczka to trzeba będzie kupować a to tez nie mały wydatek no i potem zaczną się jakies słoiczki z owockami za nim samemu się coś przyrządzi dla dzieciaczka Ja z mężem dawno planowałam drugie dziecie więc tak składałam troszkę pieniędzy i jak tylko wiedziałam że jestem w ciąży to kupowałam coś co miesiąc :)

Ninkape gratuluje dobrych wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:53

Kajoni, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny...
    ja mam zgage od nocy jezu kiedy to przejdzie mleczko wzielam ale prawie zwymiotowalam
    do konca tyg planuje spakowac torbe ja na razie kupilam 2 paki pampersow rozmiar 2 maz pozniej dokupi ojjj a mnie cos migrena bierze literki mi sie zlewaja musze uciekac na drzemke....
    aaaa wlasne warzywa i owoce z dzileczki mniammmmm kiedys tez mielismy dzialeczke ogrodnicza ale po smierci taty nie mial kto sie tym zajmowac i sprzedalismy ale teraz cos swojskiego bym zjadla....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa super ze sie dzieciaczek obrocil! :D
    Waga tez super! <3

• Mlenka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było:). U mnie wg usg 34 tydzien i generalnie wszystko w porzadeczku oprocz ulozenia posladkowego malej, chyba czeka nas cesarka. Brzunio mam naprawde malutki jak na 34 tydzien i mala nie ma chyba jak sie przekrecic. 1 sierpnia prawdopodobnie dostane skierowanie. Nie nadrobie calej nistorii forum, wybaczcie, mam nadzieje, ze u sierpniowek tez wszystko ok!

Ninkapa widze jednak ze jest szansa na ten obrot skoro u Ciebie sie dzieciatko przekrecilo w 36 tygodniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:45

Camille87 lubi tę wiadomość

• seneka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    no jestem bardzo szczesliwa i mam nadzieje rodzic naturalnie a waga przecietna ale co tam okolo 3kg ma wiec spoko....

Mój 2700 waży i się nie martwie, strasznie się wierci, ledwo chodzę mam nadzieje ze w tyg akcja się rozwinie

qq873e5erivgw16d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    seneka gratuluje ciazy donoszonej!:)
    hej Mlenka, super ze u Was ok:) moze sie maluszek jeszcze odwroci;) ale najwazniejsze ze zdrowy a jak sie urodzi to juz zadecyduje natura.
    a mnie spojenie łonowe napiepsza coraz bardziej, ledwie po domu chodze, mam nadzieje ze sie nie rozchodzi za bardzo:/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolą żebra tak mi naciska że aż piecze mnie w tych miejscach próbuje sie położyć ale to nic nie daje siedzieć się nie da jedyne co mogę to stać na baczność :( będzie długie dziecię bo z córką też tak miałam urodziła się to miała 59cm a chuda jak szkapa i dlatego dostawałam po tych żebrach :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 1621 1622 1623 1624 1625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ