Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez miewam takie bole jak miesiaczkowe, a jak leze i chce sie przekrecic albo podniesc, to mam m na dole w lonie taki bol, jakby mi sie kosci rozchodzily, jakby jakis kolek tam byl i mnie poszerzal. Takie uroki ciazy chyba, ze ciagle cos dolega. Ale odkad nie mam tego bolu rwy kulszowej, to powiem Wam, ze moja pierwsza ciaza zaliczona poki co do mega udanych. Pierwszy trymestr bez zadnycj wymiotow, mdlosci, niczego. Gdybym nie wiedziala, ze jestem w ciazy to bym sie nawet nie kapnela po objawach. Drugi trymestr tak samo. W trzecim nieco gorzej, bo to juz nie moglam spac tak jak i sie podoba, brzuch coraz wiekszy, ciuchy ciasne, same wiecie. Ale tak to miodzio
A tak w ogole, to mam juz pomidorki w szklarnicelia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam również
U mnie powietrze nareszcie super teraz pada ale ten deszcz to zbawienie od razu lepiej się oddycha
Ja już zapas pampersów zrobiłam na 1,5 roku więc na razie przystopuje później może takie tańsze pokupuje zresztą zobaczymy
Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Zazdroszcze wam tego ochlodzenia, u mnie gorac
ale wykorzystam pogode i piore wlasnie pierdoly typu wklady od bujaczka, glidera, fotelika samochodowego, mate do zabawy... tak zeby odswierzyc
i na "pole" na slonce niech schnie
Darek ma dzis przymusowe wolne, to wyskoczymy go troche obkupic bo sie o nim "zapominalo", nie chce mi sie jak cholera, ale co zrobic
Kajoni fajnie ze masz swoje pomidorki, mmmjak juz bedziemy na swoim to tez bym chciala taka mini szklarnie w ogrodzie
celia, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
juz jestem w domku wiec moje dzieciatko zechcialo samo sie obrocic i jest glowka w dol przyblizona waga to 2986g obwod brzuszka 33,2cm a powiem wam ze bylam na czczo a kosc udowa to 6,85cm czyli dlugosc przecietna
celia, Aggie, Kasieńka:), Ruda27, mala_mi, Mika 28, Camille87, le'nutka, Magda2013, Dodi, Sproquette lubią tę wiadomość
-
Ninkapa, to super ze dzieciaczek sie obrocil
to teraz tylko niech rosnie i obrasta w tluszczyk i czekac do porodu
Mika 28 A skad Ty nabralas tyle pampersow?
Aggie, powiem Ci ze warto miec swoj ogrod. Ja sie u nas nim nie zajmuje tylko tesciowa, ale wszystko co ogrod urodzi to mozemy jesc bez problemu, to i owoce i warzywa wlasne sa super. Nareszcie pomidor pachnie pomidorem a nie plastikiem.
Ja wlasnie mam dziwne bole, takie klocie ponizej pepka, nie takie bardzo bolesne to jest, czy to skurcze? Bo ja to nie rozrozniam czy to bole skurczowe, czy jakies brzuchowe, gastryczne albo jakies jeszcze inneAggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ninkapa super wiesci! a waga super, nie bedziesz rodzic wielkiego dziecka ponad 4 kg to moze bedzie łatwiej:)
swoj ogrodek to super sprawa, ja czasem od rodzicow przyniose sobie cebulke, pomidorki, marchewke ogorki pycha:D
ja dzisiaj mialam taki jakis mocny skurcz w podbrzuszu jeszcze takiego niw czulam... a spojenie lonowe boli coraz bardziej
a moj maluszek sie dzisiaj rozbrykal bo nie jest gorąco, ale kopie mnie bardzo z lewej strony mam nadzieje ze sie nie odwrocil...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:39
Kajoni lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Ninkapa Słońce Mój Szkrab też ma krótszą kość udową, juz to olałam.
Ja wrociłam z pobrania krwi, na szczęście była inna Pani i nie będę miała siniaka
I na hiv i hcv i te wszystkie-do porodu.
Śpiąca jestem paskudnietaka pogoda-i tak źle i tak niedobrze
Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
Kajoni wrote:Ninkapa, to super ze dzieciaczek sie obrocil
to teraz tylko niech rosnie i obrasta w tluszczyk i czekac do porodu
Mika 28 A skad Ty nabralas tyle pampersow?
Aggie, powiem Ci ze warto miec swoj ogrod. Ja sie u nas nim nie zajmuje tylko tesciowa, ale wszystko co ogrod urodzi to mozemy jesc bez problemu, to i owoce i warzywa wlasne sa super. Nareszcie pomidor pachnie pomidorem a nie plastikiem.
Ja wlasnie mam dziwne bole, takie klocie ponizej pepka, nie takie bardzo bolesne to jest, czy to skurcze? Bo ja to nie rozrozniam czy to bole skurczowe, czy jakies brzuchowe, gastryczne albo jakies jeszcze inne
Hehe no przez 6 miesięcy sukcesywnie po 2 wielkie paki kupowałam czasem coś się obsuneło zrobiłabym zdjęcie ale na strychu taki burdel że szok ogólnie jak były promocje tesco czy lidl to kupowałam i powiem Wam że jak obliczyłam to wartośc pappersideł wyszła 1000 zł ile dzidzia będzie srać a to jeszcze nie wszystkoa teraz do dzidzi pozostały mi tylko drobnostki bieżące takie jak np gdybym nie miała mleczka to trzeba będzie kupować a to tez nie mały wydatek no i potem zaczną się jakies słoiczki z owockami za nim samemu się coś przyrządzi dla dzieciaczka Ja z mężem dawno planowałam drugie dziecie więc tak składałam troszkę pieniędzy i jak tylko wiedziałam że jestem w ciąży to kupowałam coś co miesiąc
Ninkape gratuluje dobrych wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 11:53
Kajoni, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny...
ja mam zgage od nocy jezu kiedy to przejdzie mleczko wzielam ale prawie zwymiotowalam
do konca tyg planuje spakowac torbe ja na razie kupilam 2 paki pampersow rozmiar 2 maz pozniej dokupi ojjj a mnie cos migrena bierze literki mi sie zlewaja musze uciekac na drzemke....
aaaa wlasne warzywa i owoce z dzileczki mniammmmm kiedys tez mielismy dzialeczke ogrodnicza ale po smierci taty nie mial kto sie tym zajmowac i sprzedalismy ale teraz cos swojskiego bym zjadla.... -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było:). U mnie wg usg 34 tydzien i generalnie wszystko w porzadeczku oprocz ulozenia posladkowego malej, chyba czeka nas cesarka. Brzunio mam naprawde malutki jak na 34 tydzien i mala nie ma chyba jak sie przekrecic. 1 sierpnia prawdopodobnie dostane skierowanie. Nie nadrobie calej nistorii forum, wybaczcie, mam nadzieje, ze u sierpniowek tez wszystko ok!
Ninkapa widze jednak ze jest szansa na ten obrot skoro u Ciebie sie dzieciatko przekrecilo w 36 tygodniu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2014, 12:45
Camille87 lubi tę wiadomość
-
seneka gratuluje ciazy donoszonej!
hej Mlenka, super ze u Was ok:) moze sie maluszek jeszcze odwroci;) ale najwazniejsze ze zdrowy a jak sie urodzi to juz zadecyduje natura.
a mnie spojenie łonowe napiepsza coraz bardziej, ledwie po domu chodze, mam nadzieje ze sie nie rozchodzi za bardzo:/Monis
[/link]
-
A mnie bolą żebra tak mi naciska że aż piecze mnie w tych miejscach próbuje sie położyć ale to nic nie daje siedzieć się nie da jedyne co mogę to stać na baczność
będzie długie dziecię bo z córką też tak miałam urodziła się to miała 59cm a chuda jak szkapa i dlatego dostawałam po tych żebrach