X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w dwupaku.
    Juz nie pamietam kiedy byl taki zaduch w nocy w uk :( masakra...
    "szczesliwa" jestem superasnie :/ odpalam konto bankowe a tam ze szpitala wplynelo mi 34,51 funtow! Za caly kurwa miesiac urlopu??!! i oczywiscie co? typ ktory jest od tego jest na urlopie :/ mam tylko te jebane 34 funty, Darek jutro ma jechac do brata i nie bedzie za co :/ to raz, a dwa po nowym tyg zaczynaja mi schodzic oplaty, jak mi dzis nie wyplaca, to mam przejebane ;( a nie wyplaca bo pierdolona papierologia :( sorry za przeklenstwa ale az wyje z bezsilnosci ;(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja kupilam 2-ki 94szt za 46,99 (z karta rossne -1,41zl), na jedynki tez byla ladna promocja ale na te biale tylko (44zl za chyba wlasnie 78szt) ale wykupione byly :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a ile powinnas dostac? Kurna wspolczuje ja tez nie lubie takich sytuacji na szczescie zawsze dostaje tyle ile powinnam..

• seneka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    witam! to co, rodzi ktoras dzis w koncu? :P
    cos mnie zaczal ząb pobolewac ale boje sie isc teraz do dentysty..

MONI ja myślałam że to już pół nocy nie spałam takie mnie bóle wzieły z krzyża a miednica boli jak cholera rozstępuje się,,, :/

qq873e5erivgw16d.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 40 tygodniu oczywiscie w dwupaku :) Został tydzień do terminu :) U mnie fajny chlodek :) i super bo na 10.40 ide na ktg... Miłego dnia <3

Ruda27, amela, Dodi, Camille87, Magda2013, Kajoni, Mika 28 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja tez nie spie ale odprawilam meza do pracy mlody na dole a starszak jeszcze spi.... Dzis troszke mam do roboty a raczej bede zalatana bo najpierw ide do lekarza z mlodym pozniej po poludniu polozna a na samym koncu zakupy jutro tez musze jechac autobusem na pilke bo maz bedzie w pracy....aaaa przydaloby sie cos posprzatac....

Kamilka podzielam Twoje zdanie...no comment
    Dzis moze dopakuje torbe ale mam takiego lenia ze lepiej sie do tego nieprzyznawac....
    Mamy jeszcze rowny tydz z lokatorem i dzialamy z pokojem chlopcow....

Noc juz troszke lepsza byla szybciej zasypialam po przebudzeniu...

Dodi, Camille87, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to niefajnie swoja droga pracowalas chyba w duzej firmie to nie powinno byc takich bledow....ja nigdy nie malam akej sytuacji a wrecz przeciwnie za duzo nieraz dostalam.....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie kupuje tyle pampersow na zapas jednego rozmiaru a to dlatego ze dzidziusie szybko rosna i szybko pewnie przejde z 2 na 3 chociaz to rez zalezy pierwszy synek szybko wyrosl z 2 a drugi moze zev2 miesiace w nich byl....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    włśnie pewnie u mnie tez bedą wykupione ;-/ no ale sprawdze !

Kasieńka powodzenia na ktg :)

Aggie to niefajna sprawa...:( moze jednak wypłacą całość?

Kamilka to dziwne że u Ciebie po terminie nie robią ktg o.O

Kasieńka:), Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa i kamila jak macie do mnie cos to wprost mi to powiedzcie !! chce juz rodzic bo mi ciezko jest naprawde a ze juz cos sie dzieje u mnie to chce pomoc bo raczej porodu nie da sie zatrzymac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluje 40 tyg :D to juz na dniach moze byc akcja :)

Kamila, powinnam dostac przynajmniej 550 w tym miesiacu... masakra...

Ninkapa ja pracuje dla NHS (dla niewtajemniczonych to to samo co NFZ) w szpitalu u mnie w miescie, i takie cyrki! Ale to wina jednego nieodpowiedzialnego pracownika, z szefowa ustalalam urlop itd. on mial wpisac w baze, no i co? i okazuje sie ze nie dostalam kasy, lol... nie to nawet smieszne nie jest bo od poniedzialku zaczynaja mi schodzic rachunki... ja pierdole, co ja zrobie? :(

Kasieńka:), Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Tez w dwupaku..
    Aggie wspolczuje sytuacji z praca.. Juz chyba nie pierwszy raz masz takie akcje co? :/
    Kasienka czekamy na wiesci po ktg, moze cos ruszy :)

Seneka kurde ja to bym juz chyba panikowala heheh.. Boje sie ze wlasnie bede chciala szybko jechac do szpitala a to falszywy alarm bedzie :P

Dzisiaj bede dzwonila do gina, chcialabym na szybkie usg skoczyc i zobaczyc czy rosnie ten brzuszek..

amela, Kasieńka:), Aggie, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada bo ja juz nie moge wytrzymac co chwilke piszesz jak to zle itp itd lekarz kazal lezec oszczedzac sie a Ty co robisz nawet nie masz jeszcze ciazy donoszonej a Ty hccesz juz rodzic zawsze robilas na odwrot a potem narzekasz ze masz skurcze itp itd chyba zdawalas sobie sprawde ze ciaza to nie jest bajka ze bedziemy lekkie i powabne ze nic nas nie bedzie bolec ja tez narzekam ale na pewno przez te narzekania nie hcce jeszcze rodzic bo tyle wytrzymalam to i jeszcze te koncowke wytrzymam nie jest latwo ale na pewno nie chce jeszcze rodzic i tyle

Aggie, Camille87, celia, Kajoni, amela, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa jak juz to mam ciaze donoszona... lezalam cala ciaze bralam tabletki na zatrzymanie akcji porodowej maly wazy ponad 3kg .. nie kazal mi brac lekow zadnych kazal lezec jak bedzie mocniej bolec.. skurcze mam od 15tyg ciazy wiec juz mam ich dosc a w pierwszej ciazy to nawet nie wiedzialam ze jestem w ciazy jak by nie brzuch i co miesieczne usg ja do 8 msc ciazy na rowerze jezdzilam przy corci a teraz nic nie moge zrobic wiec na ostatku co robie bo wiem ze porod sie zaczal

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie dam znac po KTG :)

Agus wspolczuje sytuacji. Oni sa niepowazni... Rachunki trzeba zaplacic a oni maja to gdzies... ;/ mam nadzieje ze wszystko sie szybko rozwiaze :)

amela, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada wg suwaczka nie masz ciayz donoszonej a ze dziecko ma ponad 3 kg to nic nie znaczy rownie dobrze usg moglo zle wyliczyc bo czesto takie pomylki sie zdarzaja na ja na pewno nie chcialabym rodzic w 37 tc ale to moje zdanie i koniec tematu bo niepotrzebna dyskusja sie narodzi towje cialo twoje dziecko twoja ciaza robisz i myslisz tak jak uwazasz za sluszne i tyle i koniec tematu

amela, Aggie, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co Aggie a nie mozesz napisac jakiejs skargi? ja zawsze pisze i to pomaga i zawsze dostaje jakas rekompesate bo w UK inaczej do tego podchodza niz w Pl

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie zaglądam na nasz wątek z nadzieją, że któraś z nas została mamą. Ale jakoś póki co nic nas nie rusza - może potem poleci hurtowo? ;)
    Gratuluję rozpoczętych finalnych 40 tygodni :)

CELIA, odnośnie Twojego pytania o termin przyjęcia do szpitala, to dzień przed mam zadzwonić na porodówkę i zapytać czy są wolne miejsca - jeśli tak, to jadę wieczorem; a jeśli będzie wysyp rodzących, to dopiero w dniu wyznaczonej cc po godz.6 rano mam stawić się z torbą na czczo. Wolałabym tę pierwszą wersję, bo będą mieli więcej czasu, by mnie przygotować.
    Lewatywę przed cc proponują dla naszego komfortu. Po operacji odruchowo boimy się przeć i mogą wystąpić wielodniowe zaparcia, co niekorzystnie wpływa na gojenie się brzucha od środka i ogólnie jest niezdrowe. Tak mi powiedziała położna.

Ruda27, celia, Magda2013, Kajoni, amela, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ninkapa, chyba tak zrobie, nawet jesli wyplaca mi dzis to ja tego nie powinnam tego tak zostawic, kurcze jestem w koncowce ciazy a oni narazaja mnie na stresy... przeciez jakbym ja nie wykonala swojej pracy to wyciagneli by konsekwencje, wiec od innych pracownikow tez niech wyciagaja, nie wiem tylko jak sie za to zabrac...

Daria, masz racje ze nie pierwszy raz, ten sam pracownik co nawalil teraz nawalil z wyslaniem do biura specjalnego papieru mowiacego ze mam tylko jedna prace, i przez kilka miesiecy placilam podwojmny podatek, niby zostalo to zwrocone (wozek za to byl kupiony) ale nie dostawalam tyle wyplaty ile mi sie nalezalo co tez mnie stresowalo...

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie bylas na tak zwanym emergency tax...a to twoja pierwsza praca w UK?

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ