X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka gratuluje 40 tygodnia! :-) cos sie rusza u Ciebie?? ;-)
    Aggie kurna to duza roznica :/ trzeba ich opieprzyc! Jak to moze byc zeby ciezarna kobieta musiala sie stresowac z powodu czyjegos zaniedbania? :-( ehh

Kada, ostatni raz napisze i koncze temat bo to Twoja sprawa. Dla mnie smieszne jest stwierdzenie ze dziecko jest starsze o tydzien, to ze ma dluzsza noge czy wiekszy brzuszek moze swiadczyc jedynie o jego wzroscie budowie ciala a nie wieku i dojrzalosci. Lekarz rzekomo twierdzi ze narzady ma dobrze rozwiniete ciekawe tylko jak sprawdził płuca? Bo to z nimi sa najczestsze problemy. Czasem dzieci urodzone w terminie maja problemy z oddychaniem a co dopiero wczesniaki. Zgadzam sie z ninkapa ze waga 3kg jezt waga orientacyjna wyliczona przez usg na podstawie wymiarow i nie swiadczy o niczym! Ja tez mam skurcze od bardzo dawna, tez nie jest mi lekko, wszystko mnie boli w nocy wstawac nie moge ale to tak jak prawie wszystkie tu zebrane na forum! Nie badz samolubna i daj sie dziecku rozwijac. Wiem ze najwygodniej byloby urodzic w 20 tyg i nie miec dolegliwosci ale to nie tak dziala.
    Pekinka biedna z checia donosilaby ciaze ale odeszly jej wody i urodzila przedwczesnie wylewala morze lez patrzac na synka w inkubatorze a Ty celowo pchasz sie w taka sama historie bo ci ciezko.

Juz sie wiecj nie udzielam w tym temacie. Po prostu smieszy mnie twoje podejscie i jednoczesnie wkurza.

celia, mala_mi, Kasieńka:), ninkapa, Magda2013, mika1987, Kajoni, Moni&, Ruda27, amela, Dodi, MILA, Sylka lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie dzis 20 st.jestem ciekawa jak moze stopy zareaguja :D i nawet popadalo bo jest mokro a slonca jak na razie nie ma :)

Camilla to spory macie zapas pampersow. Ja oprocz tych co w lidlu kupilam wtedy to nie mam innych :) Mam 1 opak.1,2 opak.2 i 1 opak.3
    .

W smyku jest promocja na 1 po 21,49 wczoraj dalam linka.

Kasienka gratulacje 40 tc :)

Daria mi na ktg tez nie wyszly zadne skurcze,a szyjke zobacz jaka mam dluga i zamknieta. U mnie to wogole nic sie nie szykuje w najblizszych dniach.

Aggie co za oszusci :/ jak tak mozna postepowac ? a ile wiecej powinnas dostac ?

Kasieńka:), Camille87, celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAmila procz jednorazowych skurczy i bóli spojenia i okresowych to nic sie nie dzieje... uparcie wypatruje czopa bo to bylby jakis znak (wiem ze wcale nie musi go byc) Ehh niech cos sie ruszy... Ja chce juz przytulic moja córcie! :)

Camille87, celia, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila patrz na siebie i tytez ninkapa przynajmniej moj porod sie zaczal wiec na sile go nie bede trzymac to co mam jechac do gina i powiedziec mu panie szyj mi cipe zeby mlody nie wyszedlk wogoel no halo widzocznie mateusz jest gotowy na wyjscie juz

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• mika1987 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

widze ze zawrzalo troszke:)

Mamuski damy rade wszystkie!!!to naprawde juz finisz i teraz kady dzien jest na wage zlota, bo mowi sie ze niby dzidziusie sa gotowe do zycia ale wiem jakie problemy mialy kolezanki, ktoore rodzily 37 tydz itp..jednk te pare tygodni, nawet kikanascie dni robia cuda:)

Camille87, mala_mi, celia, Ruda27, amela, Dodi lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi o tej nieszczesnej lewatywie :D nie zabardzo sie znam na tym,nie mialam nigdy zadnej operacji i dlatego bylam ciekawa dlaczego przed cc ja zalecaja.Ale moze byc tak jak piszecie,ze podczas oprozniania sie prze i te wszystkie szwy faktycznie moga popekac z wysiilku.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie świadczy o gotowosci Mateusza tylko Twojej macicy inaczej ginekolog nie kazalby ci sie oszczedzac. Rob co uwazasz za sluszne tylko laskawi eoszczedz nam tej wiedzy bo niektorym cisnienie podnosisz przynajmniej mi.

Pozostalym zycze milego dnia, ide na miasto!

P.S. Kasienka czasem nic sie nie zapowiada nagle chlust i porod sie zaczyna ;-) trzeba byc cierpliwym :-)

Moni&, celia, Kajoni, Ruda27, Kasieńka:), amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to tak jak u mnie :)

Ja mam jeszcze taki bol jakby macica mi sie rozrywala,w okolicy pepka.Tzn wydaje mi sie ze Maja sie gdzies tak zapiera nozkami i tak mocno pupe wypina i czuje jak by mi macica i skora na brzuchu mialy peknac. Jak by mi ktos nozem skore nacinal. Ale nie codziennie to czuje. Raz na jakis czas.

Tez tak macie ?

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, znowu hormony szaleja. Ja tez mam dosc, mialam cholernie dosc przez ta rwe kulszowa i chcialam rodzic juz co najmniej dwa tygodnie temu jak bol byl nie do zniesienia, ale nie robilam nic e tym kierunku. Na usg 3d w 33 tygodniu mowila mi ze maly rozwija sie ksiazkowo i do porodu powinien wazyc 3400-3500, czyli ladnie, standard, a teraz sie okazuje, ze wcale taki duzy nie bedzie. Wiec ciesze sie, ze ma jeszcze tydzien to podrosnie. Dla mnie Kamila i Ninkapa swiete slowa, ale nie chce sie opowiadac bo zadnej ze stron, w koncu Kada ''wie co robi'' i to jej decyzja.

Ja wsuwam platki :-). Ciagle mam ochote jesc tylko to co zimne i mokre.

U nas dzis bez slonca, w nocy polalo, jest ok 20 stopni, ale jest tak jakos ciezko i duszno :/

Kasienka powodzenia na ktg!

Aggie, okropna sytuacja! Widze, ze tam u Was takie jaja z kasa jak i u nas. Mam nadzieje, ze wszystko zalatwisz.

Aggie, celia, Camille87, Dodi, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa ja juz tu pracuje 6 lat! wiec mniej wiecej wiem co i jak, nawalil Jason, po tym jak dalam mu P45 on go nie wyslal od razu, stad emergancy tax, HM Revenue zwrocilo mi w jednym czeku, tyle dobrze, ale stresu tez mialam co nie miara.

Nie chce za duzo komentowac tej sprawy, ale ja tez mam to samo zdanie co Ninkapa i Kamila... tez mi ciezko, dalej zmagam sie z mdlosciami, ale, wlasnie ale... wszystko trzeba przecierpiec dla dobra dzieciaczka, pogoda nam nie pomaga, ale bez przesady, jesli lekarz powiedzial Ci ze masz sie oszczedzac to sie oszczedzaj Kada! Nie powiedzial Ci ze masz robic wszystko zeby urodzic teraz, z tego co pamietam, napisal ze najwczesniej za tydzien moze, MOZE! sie urodzic bo tego nie zatrzymasz! od poczatku ciazy kombinujesz, jak nie rower to jakies inne rzeczy odpierdzielasz! Kamila dobrze przytoczyla Pekinke, jakby u niej byly jakies przeslanki ze urodzi przedwczesnie, to pewnie robilaby wszystko zeby do tego nie dopuscic, a ty jestes po prostu egoistka! O! I gdzie Ci sie zaczal ten porod? chyba w glowie!

Madziu o ponad 500 funtow mniej dostalam... Tez mam momentami takie ostre uczucie jakby wlasnie noz albo cos innego ostrego probowalo sie przebic ze srodka, ale to w roznych miejscach mam.

Kamila, udanego latania po miescie, sie nie denerwuj, bo nie powinnas :)

celia, Moni&, ninkapa, Magda2013, Kajoni, mala_mi, Camille87, Dodi, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada te kilka dni nie zrobi Ci roznicy, mam wrazenie ze na sile chcesz urodzic tego 28 zeby sie sprawdzilo to co Ci mama powiedziala ale nie na tym to polega. na Twoim miejscu posluchalabym lekarza i sie oszczedzala te kilka dni, lepiej urodzic tydzien pozniej i miec pewnosc ze wszystko bedzie ok!
    Kamilka ja bym tak chciala zeby mi wody odeszly i zebym nie miala zadnych watpliwosci czy jechac juz do szpitala. no ale zobaczymy jak to bedzie:) oby tylko w domu sie zaczelo :P

Aggie, Magda2013, celia, Ruda27, Camille87, Dodi, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niniejszym ogłaszam, że moja kochaną Justynkę uważam za donoszoną :D :D 1401811yho44c9apr.gif

Aggie rany, kupa kasy i jeszcze w takim momencie, współczuję. Walcz o swoje, bo chyba są niepoważni !!!

Mala_mi już tak niewiele Ci zostało, jej :)
    Daria, Seneka mnie też pomału zaczyna delikatna panika ogarniać ... o.O

Kasieńka gratuluję 40 tygodnia, trzymam kciuki za skurcze, oczywiście delikatne ;)

Kada spokojnie, gdybyś przeanalizowała swoje posty, chyba musiałabyś trochę dziewczynom przyznać rację :) Sama ostatnio pisałaś, że ginek kazał Ci się oszczędzać, po czym dziś piszesz, że będziesz sprzątać, a potem będziesz narzekać, że Cię boli ;) Tak jakbyś w ogóle nie łączyła jednego z drugim.
    A z tym
    kada24 wrote:
    lezalam cala ciaze ...
    to chyba delikatny eufemizm i jednak nie całkiem prawda, bo ciągle Cię nosiło ;D :P

Moni&, Magda2013, Ruda27, ninkapa, Aggie, Kajoni, mala_mi, amela, Camille87, Dodi, MILA, Kasieńka:), Sylka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus widze ze tez maciw burdel w papierkach.... mam nadzieje ze jakos to zalatwisz:*
    i powodzenia na ktg:) ja dzis wizyte mam na 15, mam nadzieje ze dzisiaj sie odbedzie...
    Kamila milego latania po miescie, nie odlec za daleko:P i nie denerwuj sie bo nerwy porodu nie przyspiesza a wprost przeciwnie wiec pelen luz!:-)
    Celia gratuluje ciazy donoszonej!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:03

celia, Ruda27, Kajoni, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia to super teraz juz tylko spokojnie wyczekiwac Justynke:)

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie nie dziwie Ci sie ze sie zdenerwowalas :/ to samo bym zrobila. Przeciez to kupa kasy ! mam nadzieje ze wywalczysz to co Ci sie nalezy.

Kurde ja tak samo sie wkurzylam jak okazalo sie ze nie dostaniemy zwrotu podatku z NL..ok 6 tys.zl:/ ale to wina zmiany ich przepisow :/ ehh..

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia gratulacje <3

celia lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zesz musze posprzatac bo nie przyjmnie gosci w syfie a zesz kurwa okien nie bede myc czy mebli przestawiac nozessz pojebalo mam poodkurzac kurzce i jedyn zasrany dywan i w kuchni krom pomyc i tyle mam ze sprzatania... na meza nie licze bo non stop chodzi na dyzury dzis go nie ma do wieczora jutrzo idzie na 24h w nd bedzie spal i na noc idzie wiec kurwa kto ma mi to zrobic corka 4 letnia czy moja mama ktora jest zajeta bo piecze na jutro mojej bratowej ciasta i tort na impreze JA PIERDOLE

Sproquette lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sproquette Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Celia, gratuluję! :) Aggie, nie denerwuj się, wyjaśnisz to jakoś na pewno. Nie stresuj się kochana, bo to nic dobrego. :* Ja wpadłam się tylko przywitać i lecę pod prysznic i jakieś śniadanko zjeść, dziś mam wizytę u położnej. Trzymajcie kciuki. ;) Postaram się odezwać po i zdać Wam jakieś relacje. :) Miłego dnia wszystkim! :* I bez spięć tutaj proszę, bo na samym wejściu na forum trysnęło hormonami z monitora... :D

celia, Magda2013, Ruda27, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada chyba przesadziłaś trochę .... A goście myślę, że by zrozumieli ... Kończę temat i nie wypowiadam się, jesteś dorosła i sama ustalasz sobie priorytety.

Aha Mala_mi, życzliwie donoszę ze stron 'fejsbukowych':

<3 nasza Paulia jest w szpitalu i czeka na cc, prawdopodobnie dziś. Choć biedna, trafiła na średnio decyzyjną kadrę i ciągle ją zwodzą :/

<3 nasza Madzikovy powita Zuzankę 29 lipca :)

<3 naszej Nezumi częściowo odeszły wody i jest w szpitalu, a sprawa jest rozwojowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:13

Aggie, Magda2013, Ruda27, Moni&, mala_mi, Kajoni, amela, Camille87, Dodi, MILA, le'nutka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewus staram sie nie denerwowac... ale co za niekompetentni ludzie tam pracuja, to glowa mala... poczekam na spokojnie do 11 na telefon od nich a potem sama zadzwonie... jesli do 12 nic sie nie ruszy w sprawie pieniedzy to pojade do szefowej, zaraz sie wezme za pisanie skargi.

Ja tez uwazam ze goscie by zrozumieli jaka jest sytuacja, przeciez nikt nie jest debilem, troche Cie kada ponioslo!

CElia, of course, gratuluje donoszonej ciazy :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 10:19

celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ