Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Celia hipotrofie miala ta dziewczyna co z nia lezalam w szpitalu-w 29 tc musieli zrobic jej cc bo jej corka nie przybierala. Wazyla tylko 1100g. Po za tym ta dziewczyna puchla i miala nadcisnienie. Dlatego podjeli decyzje o cc zeby dziecko uratowac.
celia lubi tę wiadomość
-
amela wrote:Ja nie słyszałam o tym ! ale raczej nie zamierzam praktykować
No wlasnie, ja pewnie tez nie, ale tak pytam z ciekawosci, bo duzo o tym slyszalam, ze pomaga i tak sie zastanawialam, bo od moich sasiadek slyszalam, ale one nigdy nie stronily od alkoholu i moze tak sie usprawiedliwialy, no ale wlasnie tez na lipcowkach czytalam.
Magda, ale takie objawy ma sie przy zatruciu ciazowym, co takze wiaze sie z nieprzybieraniem dziecka na wadze, a nawet spadaniem wagi dziecka w lonie. Szwagierka tak miala. 560g coreczka, urodzona przez cc w 27 tyg. Bo i mama i one sie dusily. Ale na szczescie mala ma rok, oprocz tego, ze jest chudziutka to nic jej nie dolega.celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoni& wrote:Daria czemu sie stresujezz, przeciez nic sie nie dzieje a ruchy sa ok? do poniedzialku zleci, a moze wczesniej urodzisz kto wie?
Tak ruchy sa ok, ale malemu w 2 tyg nie urosl praktycznie brzuszek.. I teraz chcialam to skontrolowac czy rosnie.. Niestety jest pare czynnikow ktore mnie stresuja i nic nie moge zrobic tylko czekac.. -
ja juz wrocilam od lekarza bo moj 3,5 latek ma plaskostopie i do tego nozki- kostki wygladaja jak haluksy ida mu do srodka i on duzo sie przewraca nawet jak chodzi byc moze to jest przyczyna tego stanu ponoc nic nie robia do 6 lat...ale ma napisac do lekarza pediatry do spzitala i da mi odp czy cos robimy z tym czy zostawiamy ja i tak tego tak nie zostawie po prostu bedzie non stop chodzil w tych usztywnianych kapciach i kupie mu jakies wkladki... starszak rok temu nosil i mu pomoglo....
celia lubi tę wiadomość
-
Ruda no ale i tak ma spory obwod brzuszka bo ile? to wydaje mi sie ze nie ma czym sie az tak sresowac bo chyba gdybyl malutki ten obwod i by nie urosl to chyba wtedy wiekszy stres moze juz nie bedzie rosl w obwod moze dziecko sie wyciagnelo i dlatego przysrostu nie bylo....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 11:27
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej wrocilam z miasta! Goraco ze masakra!
Ale kupilam pampersy premium care 1-ki dwie paczki wzielamtym samym uwazam ze zapas do konca roku jest
Najlepsze to ze na polce ich nie bylo lezaly inne za 70zl i dopiero jak spytalam o te promocyjne to z zaplecza przyniesli!
Celia gratuluje donoszonej ciazy
1100 w 29tc to hipotrofia? Moj tyle mial i rosnie normalnie
Karmi ma 0,5% alkoholu wic ja wole femaltiker ktory tez ma slod jeczmienny.Kajoni, mala_mi, amela, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
No to Kamilka masz zapas
my poki co nie kupujemy, mamy na ponad dwa tygodnie newborny, dwojek mam 3 paczki w tym jedne dady, to je przetestuje i w sumie mam juz 2 paczki 3. Zobaczymy jak maly bedzie rosl, to bedziemy dokupywac. Widze, ze co chwile w jakims sklepie jest promocja, to nie bede sie martwic na zapas.
A u mnie chyba zbliza sie porod haha bo psuje mi sie ceraAggie, Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Ninkapa to masz nie lada problem. Ale nie dziwota ze dzieciaki nie chca nic na stopy zakladac, sama latam na boso w takie upaly
Kamila, czyli w ch chcieli przygrac? robia promocje i nie wywalalaja towaru? no chamstwoCamille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo musze przyznac ze troche z 2-kami przesadzilismy ale jak zostana to moze sprzedam na allegro, ale Kubus ma byc maly ja czytalam na czerwcowka ch ze niektore mamy uzywaly 1-ek dosc dlugo, no chyba ze Kuba bedzie rósł jak na drozdzach
Aggie no dokladnie! A najlepsze ze pytam pracownicy czy sa te promocyjne pampersy a ona mi je pokazuje ze sa a na miejscu nad karteczka z cena promocyjna leżały 2-ki 90szt a ja mowie ze promocja dotyczy 1-ek 78sztona popatrzyla i mowi - faktycznie zle poukladane sa
ahh
celia lubi tę wiadomość