X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Kajoni mi tez wyszedl pryszcz kilka dni temu, a nie mialam tego problemu od poczatrku drugiego trymestru :P mialam nadzieje ze tak zostanie, nie wiedzialam ze przepowiada porod :P

haha nie wiem czy to jest objaw porodu, ale cala ciaze mialam ladna cere a teraz sie pieprzy, sama wiec wymyslam, heh moze cos jest na rzeczy :D
    Mnie jak cos nie wezmie wczesniej, to za tydzien o tej porze Adas powinien byc na swiecie :-)

Teraz na szczescie mamy takie czasy, ze wszystko jest do kupienia od reki, tylko kase trzeba i ruszyc dupeczke do sklepu. Wiec ja nie robie zadnych takich zapasow wielkich, moze cos dostane? A jak nie to mam trzy hipermarkety pod reka :-)

Aggie, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane
    Ja znowu mam lenia. Byliśmy rano w E.Leclerku, zrobilismy zakupy i już się położyłam :-)
    Już chyba mam więcej energii w upał.
    Pieluszki zawsze można dokupić.

Spokojnie będę czekać na Hubcia, jeszcze dużo nam zostało w porównaniu do niektórych z nas, terminy wręcz Lipcowe :-*
    Jestem ciekawa co dalej robić z tym terminem porodu, wg om 18.08, wg usg z I trymestru 28.08 heh 42 tydz ciąży i nie wiem jak mam to kontrolować-martwię się tym. Żeby nie przenosić itd. Wrrr

tb736iyeli5hckvm.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa i wyszlo ze ten caly Jason nie wpisal mojego urlopu :/ az sie poryczalam przez ten telefon, powiedzialam ze stresuja mnie, ze jestem na koncowce ciazy i nawet nie bede miala na taxi w razie porodu, ze mam rachunki do oplacenia... w koncu jedna zdecydowala sie ze zadzwoni znow do tamtego biura wyjasnic to... dam jej pol godziny na oddzwonienie do mnie... jezuu az mi sie rece trzesa :( Darek nie mial za duzo pracy w tym miesiacu wiec jego wyplata bedzie kiepska, ja mi nie wyplaca za ten urlop to ja nie wiem co bedziemy jesc i jak oplacimy rachunki :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiono nam na szkole rodzenia, że to karmi czy herbata z mlekiem to lipa, oczywiście można spróbować, ale wątpliwe działanie...
    Kupujecie(a może już kupiłyście) laktatory? ja wzięłam od bratowej i dokupiłam tylko końcówkę, bo podobno nie można po kimś(nawet po siostrze czy kimś najbliższym).
    Ciekawa jestem bardzo co z dzieckiem Pauli i ile będzie ważył. mnie też straszyli hipotrofią, nawet byłam w szpitalu, ale wykluczyli, dzisiaj mam wizytę, ciekawe ile mój wielkolud waży, mam nadzieję, że chociaż 2500.
    szalejecie z tymi pampersami, ja to mam tylko 2 paczki newbornów i jedną paczkę 2.

Ruda27 lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to ja też najwyżej zapytam jak nie bedzie napółce wystawionych !!

U mnie niby pochmurno ale jest tak okropnie parno i duszno że nia ma czym oddychać, jestem cała mokra, nie da się wysiedzieć na dworzu..

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • agapast Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja pracuję w kadrach i jakbym komuś kasy nie puściła w terminie to bym miała przerąbane, poza tym widzę ile ludzie zarabiają, to wiem, że niektórym ten 1 czy 2 dni może zrobić wielką różnicę.
    Czasami coś może nie wyjśc przez zwykłą ludzką pomyłkę, może sie pospieszą i dostaniesz kasę jeszcze dziś.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja sie musze zdrzemnac bo pobudka o 7 to za wczesnie jednak :(

• amela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam laktator i zabieram go do szpitala.
    No ja to wcale nie mam pampesów, jedną paczke pampersa i to otwarta bo do szpiitala spakowałam 20 więc musze coś dokupic :)

agapast, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i się zastanawiam czy nie pójść prywatnie do gina jakiegoś na usg i konsultacje. ..dziewczynki z Wawy -Amelka Celia macie dobrego gina do polecenia?

amela, celia lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agapast nam polozna mowila ze tylko lakfatorow elektrycznych nie powinno sie uzywac po kimś bo mleko przechodzi przez to urzadzenie czego nie mozna umyc a laktatory reczne mozna po kims bo da sie je rozebrac i wyparzyc :) ja mam laktator juz wyparzony i spakowany w torbie :-)

Co do bawarki to moja polozna tez mowila ze to lipa i nie dziala - pytalam bo chcialam pic przed porodem. Powiedziala "a co ma mleko krowie do mleka ludzkiego?".

Anitko moze u Ciebie faktycznie byly wykupione moze tylko u mnie takie sieroty ze zle pampersy ukladaja na polkach :/

Aggie kochana nie denerwuj sie!! Mysl o dzidzi! Na pewno da sie ta sytuacje wyprostowac i moze na dniach przeleja kaske! Tylko sie nie stresuj :*

Aggie, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, idiota po prostu nie wpisal do systemu mojego urlopu... stad ten caly syf, oddzwonila do mnie babka, maja postarac sie dzis wyplacic mi pieniadze (watpie, ale ok, poczekam), no jak mozna byc tak niekompetentnym? ja bym wyleciala z roboty gdybym pare razy zawalila...w srode pojde osobiscie do szefowej porozmawiac o tym incydencie, i ze chce oficjalna skarge wniesc na tego Jasona, z tego stresu to az skurcze mi sie uaktywnily... musze odetchnac, ide poogarniac sobie w kuchni.. o !

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie oby dzis zrobili przelew bo wiem jak to jest jesli masz direct debit.....a poza tym za cos tezeba jesc itp itd....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dobrze ze wyjasnili to oby kasa wplynela lada moment ale wiem ile takie cos kosztuje nerwow.....

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ja Ci moge polecić mojego gina z całą pewnością, jest to bardzo dokładny lekarz i bardzo dokładnie robi usg, ostatnio płaciłam za usg razem z wizytą 26o zł przyjmuje w boramedzie na ul bora komorowskiego, dr wojciech grzybowski, polecam :)

Kamilka jeszsze nie byłam po te pieluchy dopiero po południu jedziemy z męzem, ale tak myśle, zeby się zapytać jakby ich nie było, bo może jeszcze mają na magazynie a nie mają kiedy wystawić, bede jeszcze dziś w carefourze tam tez jest promocja od wczoraj , ale jak ostatnio tez była promocja to nie było 1 :(

Camille87, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Paulinka chyba juz ma cesarke....ja za godzine mykam do poloznej...

Camille87 lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina teraz lezy i pewnie juz uslyszala placz swojego synka :) ale jej fajnie :D

Aggie dobrze, ze wyprostowali to i obys miala juz dzisiaj kase na koncie!

Kamila niezle z tymi pampersami.. Dobrze ze byly jednak..

Ja mam 1 paczke newborn i 3 paczki 2 po 80 szt. Narazie mysle styknie i dalej bedziemy na promocje czatowac juz na biezaco :P

Jednak zadzwonila do mnie polozna z gabinetu mojego gina. Szybko jechalam z mama na wizyte bo jakiejs babce sie auto zepsulo :P takze zrobil mi kontrolne usg. Brzuszek rosnie, nozka tak niezbyt, ale za to zmierzyl mi kosc ramienia i jest ladnie dluga wiec sie uspokoilam :) glowka hmmm teraz wyszlo mniej niz tydzien temu wiec juz to olewam.. Powiedzial ze mam sie nie martwic i myslec pozytywnie :)
    Zobaczymy jak bedzie w srode jak pojde do szpitala, powiem wam ze jestem tym troche podekscytowana. Nigdy nie lezalam w szpitalu, podobno masakra, ale jakos mnie to cieszy ze to bedzie blisko porodu i w ogole :P pewnie uwazacie ze jestem niepowazna :P jedynie szkoda ze bedz neta bede :(

Dodi, amela, Camille87, Kajoni, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no skoro lekarze tak mowili i podjeli dezycje o cc to chyba cos bylo nie tak. Poza tym ona miala zatrucie ciazowe wiec zycie jej dziecka bylo zagrozone.

Aggie no widzisz..kurde wszystkiego trzeba pilnowac :/ u nas jest tak samo. Mojego meza kolege w pracy tez oszukali na kase i dobrze ze tego przypilnowal bo sie okazalo ze sie pomylili.

Camille87, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada nie uwazasz, ze Cie dzisiaj nieco ponioslo? chociazby jesli chodzi o samo mieso jakim tu rzucalas?

Kajoni ja slyszalam ze ogólnie slód jeczmienny jest dobry na laktacje, ale jakos w te wynalazki nie wierze bo i tak wszystko siedzi nam w glowie ;)

Celia gratuluje donoszonej Justysi :)

Aggie wspólczuje sytuacji i doskonale Cie rozumiem. Mozna sie wsciec w takiej sytuacji i kazdy z nas ma swoj zakres obowiazków i jesli zawalimy to odpowiadamy za swoje bledy, stad tez powinnas jak najszybciej zglosic ten fakt, tym bardziej ze to nie byl pierwszy raz :/ oby kasa splynela jak najszybciej <3

Paula juz pewnie na stole... Trzymam kciuki &&&&

Ja mam tak jak Daria jedna paczke 1 i trzy paczki 2, zobaczymy w praniu jak to wyjdzie i ktore beda dalej potrzebne.

Daria ja bym sie naprawde przestala stresowac na Twoim miejscu tymi wymiarami, bo widzisz jak to jest? co wizyta to inaczej te wymiary wychodza i naprawde to sprawa orientacyjna a dopiero na zywo wszystko sie okaze :D zostan lepiej przy tej ekscytacji :P

u nas znowu duchota nieziemska :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 13:24

Ruda27, Camille87, amela, Kajoni, Magda2013, celia, Aggie lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria to super wiadomości, fajnie ze zwolniła się jakaś wizyta, teraz bedziesz troszeczke pokojniejsza że wszystko jest ok :)

Ja też nigdy nie leżałam w szpitalu, tylko raz przy poronieniu i też już sie nie moge doczekac bo wiem że już wtedy tylko o krok i zobacze malutką !! U Ciebie to już w środe, tylko kilka dni :) super. Ja jeszcze musze czekać 9 dni.

Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz Daria ta sama sytuacja co u mnie z tym pomiarem - glowka mniejsza niz tydzien temu! Nie przejmuj sie bo jak sama widzisz to zalezy jak gin zmierzy.. no ciekawe jak to bedzie z tym szpitalem u Ciebie czy polezysz i wyjdziesz czy zrobia cc..? No ale jakby nie patrzec to szpital daje wrazenie ze do porodu blizej ;-)

Magda byc moze to zatrucie ciazowe bylo powodem cc a nie wielkosc dziecka bo mowie moj Kubus w skonczonym 29tc wazyl 1108g i lekarz powiedzial ze jest ok zreszta do tej pory ma wage ok, moze troche nizsza ale w normie.

Anitka no w marketach czesto wystawia kilka paczek i juz chwila moment nie ma :( ale zauwazylam ze czesto promocje omijaja 1-ki i sa dopiero od 2 albo 3.. :(
    Oby Ci sie udalo cos zlowic :)

A ja juz prawie spalam to mnie tata tel zbudzil :(

Ruda27, amela, Dodi, Magda2013, celia lubią tę wiadomość

‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ