Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Amelka, chciałabym się mylić. Ale na topicu 'czego nikt mi nie powiedział przed porodem' mnóstwo było wpisów dotyczących pocenia poporodowego i to niestety dość 'zapachowego'
Oby to zależało od organizmu, choć na logikę, będziemy wypacać zgromadzoną w ciąży wodę
Właśnie dotarła paczka z apteki - Femaltiker i woreczki na pokarm, myjka i witaminy prenatalne, bo chyba po porodzie się kontynuuje?
Ja chcę chłód !!!Ruda27, MILA, amela, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej
gratuluję kolejnych tygodni
ja mam też dosyć stanu ciazowego ale teraz nie mam czasu rodzić
czekam aż dostanę wiadomość z banku ze przyznali kredytjeszcze trzeba pojechać i umowę podpisać
ja jeszcze na działce odpoczywamale chyba jutro pojadę do domu bo trzeba coś w.chałupie zrobić, tylko jak znam życie przyjadę a tam będzie upał w mieszkaniu i znowu G zrobię
Paula jak u ciebie? jak z.karmieniem
celia, Camille87 lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
Ja gotuje obiadek pozniej musze do apteki wyskoczyc i moze powycieram kurze u gory bo wstyd sie przyznac ale nie pamietam kiedy ostatnio wycieralam....
co do hemoroidow to ja mam od dziecka od 9 roku zycia i jakos specjalnie podczas porodu nie wyszyly bardziej to teraz sa bardziej uciazliwe krwawia itp itd no to prawda ze czasami podczas porodu wychodza moja mama taka miala ze po porodzie to z bolu na czworka chodzila ja zamierzam cos z nimi po porodzie zrobic bo juz za dlugo sie z nimi mecze
mnie brzuch tez pobolewa szczegolnie jak siedze co czuje dosc silny bol poza tym jak u was w nocy to jakas masakra z przekrecaniem sie z boku na bok duszno i parno spac nie mozna do tego budze sie na siusiu dobrze ze gora 2 razy przewaznie tylko raz wstaje...
no nic uciekam bo cos trzeba porobic i chyba dopakuje torbe do szpitalaMILA, celia, Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja przed chwila prysznic brala i co? Czary mary hemoroida nie ma
Mila Ty to dora jestes - nie mam czasu rodzic
Celia ale to pocenie to chyba tylko przez jakis czas po porodzie nie? Mi sie zdaje ze jak wypocimh cale zapasy wody to sie skonczy
Anitka wlasnie - kiedy to bylo? W listopadzie... jak ten czas leci!
Kada moze faktycznie rodzicelia, amela, MILA, Ruda27, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamilka na pewno tylko przez pewien czas po porodzie. Zobaczymy, choć niestety warunki atmosferyczne raczej będą sprzyjać poceniu
Grunt, żeby dziecku nie przeszkadzał zapach, a komfort innych mniej już mnie interesuje
Daria mam Twojego wczorajszego lenia ... siedzę i nie chce mi się nawet po książkę sięgnąćA tyle miałam planów na okres ciążowy ... ehhh...
Camille87, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Ja trochę odespałam nocne wędrówki.
Kamila dzięki za radę, już to praktykowałam, praktycznie na półsiedząco próbowałam spać ale nie pomaga
Mój hemoroid też się schował, a był na wierzchu i pierwszego dnia ogromny!!! No mi pomogły te czopki, więc osobiście polecamJuż zamówiłam zapas z PL bo napewno wrócą po porodzie. Wiem, że moja siostra nie miała hemoroidów całą ciążę, a potem wyszły jej po porodzie (mimo, że nie doszło do etapu parcia,bo miała cesarkę) i strasznie się męczyła z nimi..
Wspólczuję Wam upałów, u mnie troszkę się ochłodziło, ale jeszcze 2 dni temu ledwo dychałam...
Tak jakoś mam dużo energii hehe jednak jak jest chłodno to chce się coś robićDziś ubieram łóżeczko i muszę dopakować torbę do szpitala..
Quendi, Mika gratuluję donoszonej ciąży
Reszcie życzę udanych wizyt i aby dziewczynom na końcówce w koncu cos się ruszyło
A! Muszę się pochwalić - w ciągu ostatnich dwóch tygodni nic nie przytyłam, a wręcz schudłam 0,5 kgCamille87, MILA, celia, Quendi, Ruda27, Magda2013, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo poki same ze swoim zapachem wytrzymamy to bedzie ok
Oby szybko jesien przyszla i ochlodzenie
Ja moze troszke posprzatam, ninkapa mnie do poscierania kurzy nastroila
A wieczorkiem ide na rozaniec za dziadka meza- w kaplicy jest klima to chyba wytrzymam..
A co do witamin to tak po porodzie tez sie bierze i lipcowki pisaly zeby koniecznie z DHA braccelia, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamela wrote:Kamilka moze to jednak nie był hemoroid ??
Nie wiem a co innego to moglo byc? Hmm
Najwazniejsze ze nie ma ale te czopki juz sobie w zakladke wrzucilam kupie jak tylko sie pojawia..
Sylka przy tak intensywnych 10 dniach nic dziwnego ze schudlas
Ale super, ja tyje
Dziewczyny gratuluje nowych tygodni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:50
Sylka, Quendi, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kamilka najwazniejsze ze juz go nie ma
a ja sie zastanawiam czy Nelka prrzyjdzie na swiat jeszcze przed moimi urodzinami ?1to juz niedługo bo 8 sierpnia, tez bedzie lew jak mamusia
celia, Camille87, Ruda27, Magda2013, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja mam ten pure lan większą... polecam bo była dobra... to czysta lanolina...
zawsze możesz ją później do czegoś innego wykorzystać... na suchą skórę...
a patrzyłaś na allegro? nie wychodzi taniej?
Camille87, celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
Witam!
a jednak w weekend pojawił się dzidziuś, gratulacje Jus!!!!
W ogóle doszłam do wniosku, że rozmowy na temat porodu powinny być zakazane, w tym sensie, że urodziłaś i to powinna być tajemnica, bo każdy jest inny, więc po co straszyć...chociaż wpis Just bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
Miałam dziś ktg i jakimś cudem moje dziecko waliło nóżkami, że aż nie mogłam wyleżeć, ale znalazłam sposób, wzięłam go na głodnego a zawsze z rana kopie jak się śniadania domaga, więc pierwszy raz miałam prawidłowy zapis, od razu lżej na sercu.
znowu tropiki, pewnie każdego innego lata cieszyłabym się i kombinowała wyjazd nad morze w weekend...a jak patrzę na te opalone zgrabne dziewczyny w krótkich spodenkach bez cellulitu to jestem zazdrosna...Camille87, Magda2013, MILA, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualny
-
Ja juz tez wrocilam,kupilam po drodze sliwki i bulki-wlasnie 2 zjadlam
no i przyszla mi w koncu posciel w sowki i powiem wam ze jestem bardzo zadowolona. Jakosc super i wyglad jak na zdjeciu
ale teraz nie bede jej prac. Wypiore jakos na jesien jak sie ochlodzi,mam na razie 3 inne komplety wyprane.
Tez musze sobie zamowic te witaminy,bo mi sie wszystko skonczylo.
Camilla dobrze ze to dziadostwo zniknelo
A po ciazy jakie bedziecie braly witaminy ? te same co w ciazy ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:48
amela, MILA, Camille87, celia, Kajoni, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość