Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNinkapa wlasnie tego purelanu nie trzeba zmywac przed karmieniem
Aggie ja podgrzewacz mam od siostry, firmy nonamejuz go przetestowalam bo byl zakamieniony od srodka troche to wlalam wody i octu i ladnie wszystko odeszlo temperature nawet do 100 stopni moge ustawic
Sterylizatora nie kupuje bo zawsze mozna wrzatkiem przelac..
Ninkapa nawet nic nie mow o cenach w pl przeciez niedawno podniesli podatek na artkuly dzieciecezadnej pomocy ze strony panstwa.. ja chcialabym wychowywac dziecko kilka lat ale oczywiscie po macierzynskim bede musiala wrocic do pracy
celia, Dodi lubią tę wiadomość
-
No za 5 f tylko te male sloiczki ale hippa za co pamietam ze kilka lat temu jeszcze ak moj brat byl w UK to samochodem bral chyba ze 100 roznych tych sloiczkow bo w Pl szczegolnie hippa bardzo drogie a tutaj prawie za bezcen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:09
celia lubi tę wiadomość
-
hejka wrocilam a sie naczekalam u lekarza. robil mi usg ale nie badal szyjki, maly tak jak w piatek wazy 3300 +/-500g, mam przyjsc za tydzien na wizyte jak nic nie ruszy to bedzie mi pobudzal szyjke, czyli masaz krocza sie szykuje masakra, zalecil duzo seksu, masaz brodawek i duzo ruchu wiec biore sie za siebie bo chce juz urodzic:P termin wg usg taki sam ale i tak liczy trrmin wg om czyli 9 sierpbia, dostalam juz skierowanie do szpitala gdyby do tego terminu sie nic nie ruszylo ale wszystko mi dokladnie wytlumaczy za tydzien.
kada chyba faktycznie wyladowala na porodowce bo sie dzis jeszcze nie odezwala albo ja przeoczylamMagda2013, seneka, Camille87, Kajoni, amela, celia, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Po pierwsze najważniejsze chyba: GRATULACJE JUS MAŁEJ KRUSZYNKI!!! Cudownie jest wiedzieć, że mamy kolejnego Dzidziolka na świecie
Madzikovy, ja za Ciebie trzymam jutro kciuki
Quendi, Mika, gratuluję 38 tygodnia!
Kamilka, Ty masz rocznicę 8 sierpnia, ja mam 6, to fajnie, bo na trzecią rocznicę będziemy we trójkę
Ja zakupiłam te same witaminy, wzięłam dwie dopiero z nowego opakowania, to prawie na miesiąc po porodzie mi stykną, a czytałam, że głównie dha trzeba uzupełniać.
Haha Moniś, dużo seksu?znikniesz z forum?
Ja po ktg. Śmieję się, że mój wykres skurczy płaski jak biust pięciolatkiLekarz powiedział, że macica mi twardnieje, jakbym odczuwała skurcze, to zebrać się i przyjechać, a jak nie to powodzenia w piątek. Ja mu mówię, że ja nie czuję skurczy albo po prostu nie odróżniam od bólów żołądkowo-jelitowych czy jakiś tam, a on się uśmiechnął i powiedział, że jak będą skurcze, to nie ma bata żebym nie odróżniła. Tak że czekam do piątku najprawdopodobniej.
Co do butelek, to ja nie kupowałam, ale dostałam od szwagierki 3 butelki z aventu i 3 dr browns, taki z rurką w środku, to jakiś specjalny system antykolkowy. Podobno "najlepsze". Bo to ona ze stanów przysłała, a jak ze stanów, to przecież inaczej być nie może jak najlepsze : ] bez komentarza
U nas gorąc. Asfalty się topią, ja się topię. Ale mam wentylator. Panie, błogosław tego, kto wynalazł wentylator
Madzikovy, celia, Magda2013, Quendi, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kasieńka, czyli wszystko super i coś się dzieje:)
Co do tego masażu, to jak mi pani doktor zapodala, że teraz mam działać domowymi sposobami a jak nic się nie ruszy to ona coś zadziała na kolejnej wizycie, to od razu zapytałm czy to ten masaż szyjki, ale powiedziała, że masaż szyjki robi się tuż przed porodem, kiedy jest już rozwarcie, teraz to coś innego, ale "nieprzyjemne" jak to swierdziła....Kasieńka:) lubi tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
Kasienka to moze niedługo u Ciebie cos ruszy??
Monia to zabieraj sie doheh a nie forum okupujesz. Ja tez bym sie bała tego masażu szyjki...ujjj
Ja sie staram nie myśleć o jutrzejszym choć wszystkim Wam dziękuje za trzymanie kciukow. Torbę do szpitala sprawdzam bezmyślowo. Choć Mała mi dziś buszuje w brzuchu, chyba jej sie tez udziela.
No ciekawe co z Kadą..Moni&, Kasieńka:), celia, Kajoni, Camille87, Ruda27, Macca, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
Kasienka super moze u Ciebie w tym tygodniu juz cos sie stanie
Madzia wlasnie musze czekac na męza bo w pracy jest:P ale juz mu zapowiedzialam ze wieczorami nie dam mu zyc, bedzie musial sumiennie spelniac swojw obowiazki malzenskie hah:D
ja tam sie nie boje masazu chociaz slyszalam ze to boli. przy porodzie tez bedzie bolec tylko ze bardziej:P teraz jestem gotowa na wszystko, na kazdy ból byleby juz urodzic
Kasieńka:), celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Kasienka super moze u Ciebie w tym tygodniu juz cos sie stanie
Madzia wlasnie musze czekac na męza bo w pracy jest:P ale juz mu zapowiedzialam ze wieczorami nie dam mu zyc, bedzie musial sumiennie spelniac swojw obowiazki malzenskie hah:D
ja tam sie nie boje masazu chociaz slyszalam ze to boli. przy porodzie tez bedzie bolec tylko ze bardziej:P teraz jestem gotowa na wszystko, na kazdy ból byleby juz urodzic
Monis
[/link]