X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa wlasnie tego purelanu nie trzeba zmywac przed karmieniem :-)
    Aggie ja podgrzewacz mam od siostry, firmy noname :P juz go przetestowalam bo byl zakamieniony od srodka troche to wlalam wody i octu i ladnie wszystko odeszlo temperature nawet do 100 stopni moge ustawic :P
    Sterylizatora nie kupuje bo zawsze mozna wrzatkiem przelac..

Ninkapa nawet nic nie mow o cenach w pl przeciez niedawno podniesli podatek na artkuly dzieciece :/ zadnej pomocy ze strony panstwa.. ja chcialabym wychowywac dziecko kilka lat ale oczywiscie po macierzynskim bede musiala wrocic do pracy :/

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak czytalam opinie to sa nawet w miare pozytywne,ale osobiscie nie uzywalam jeszcze tego woreczka.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za 5 f tylko te male sloiczki ale hippa za co pamietam ze kilka lat temu jeszcze ak moj brat byl w UK to samochodem bral chyba ze 100 roznych tych sloiczkow bo w Pl szczegolnie hippa bardzo drogie a tutaj prawie za bezcen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 13:09

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi polozna przyniosla aventa sterylizator bo nie mialam a nie karmilam piersia tylko sztucznpym i na drugi dzien mialam za darmo sterylizator....

celia lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • seneka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maść maltan na brodawki jest równie skuteczna jak ten purelan i o połowe tansza, używam ją już mi się w sumie kończy nawet ze szpitala dostałam jej próbki

celia lubi tę wiadomość

qq873e5erivgw16d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, caly ten zestaw co napisalam wczesniej jest za 22 funty oO to mi sie wydaje ze to bezcen normalnie :) Darek jeczy ze podgrzac mozna w mikrofali albo w rondelku.... (-_-)

celia lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten bepanthen trzeba zmywac przed karmieniem ??

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wrocilam a sie naczekalam u lekarza. robil mi usg ale nie badal szyjki, maly tak jak w piatek wazy 3300 +/-500g, mam przyjsc za tydzien na wizyte jak nic nie ruszy to bedzie mi pobudzal szyjke, czyli masaz krocza sie szykuje masakra, zalecil duzo seksu, masaz brodawek i duzo ruchu wiec biore sie za siebie bo chce juz urodzic:P termin wg usg taki sam ale i tak liczy trrmin wg om czyli 9 sierpbia, dostalam juz skierowanie do szpitala gdyby do tego terminu sie nic nie ruszylo ale wszystko mi dokladnie wytlumaczy za tydzien.
    kada chyba faktycznie wyladowala na porodowce bo sie dzis jeszcze nie odezwala albo ja przeoczylam :P

Magda2013, seneka, Camille87, Kajoni, amela, celia, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super :) no to bierz sie teraz do roboty :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, mam te same zalecenia, a jakby nic sie ie ruszyło to ten masaż...aż sie boję. Najlepsze jest to żeby dużo chodzić, ale weź tu dużo chodź w te upały...
    no rzeczywiście cisza, może kada urodziła

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitko ja nie wiem moze ulotke trzeba looknac..
    Monia super, ale to masaz szyjki Ci przed terminem zrobi? :O
    Co sie tak u was spiesza? ;-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no przed terminem na wizycie 4.08 czyli w termin z usg. i dobrze mnie to pasuje:P moj gin sugeruje sie tym ze maly juz jest duzy wiec trzeba zaczac dzialac i najlepiej do terminu urodzin

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze najważniejsze chyba: GRATULACJE JUS MAŁEJ KRUSZYNKI!!! Cudownie jest wiedzieć, że mamy kolejnego Dzidziolka na świecie :)

Madzikovy, ja za Ciebie trzymam jutro kciuki :D

Quendi, Mika, gratuluję 38 tygodnia!

Kamilka, Ty masz rocznicę 8 sierpnia, ja mam 6, to fajnie, bo na trzecią rocznicę będziemy we trójkę :)

Ja zakupiłam te same witaminy, wzięłam dwie dopiero z nowego opakowania, to prawie na miesiąc po porodzie mi stykną, a czytałam, że głównie dha trzeba uzupełniać.

Haha Moniś, dużo seksu? :P znikniesz z forum? :D

Ja po ktg. Śmieję się, że mój wykres skurczy płaski jak biust pięciolatki :D Lekarz powiedział, że macica mi twardnieje, jakbym odczuwała skurcze, to zebrać się i przyjechać, a jak nie to powodzenia w piątek. Ja mu mówię, że ja nie czuję skurczy albo po prostu nie odróżniam od bólów żołądkowo-jelitowych czy jakiś tam, a on się uśmiechnął i powiedział, że jak będą skurcze, to nie ma bata żebym nie odróżniła. Tak że czekam do piątku najprawdopodobniej.

Co do butelek, to ja nie kupowałam, ale dostałam od szwagierki 3 butelki z aventu i 3 dr browns, taki z rurką w środku, to jakiś specjalny system antykolkowy. Podobno "najlepsze". Bo to ona ze stanów przysłała, a jak ze stanów, to przecież inaczej być nie może jak najlepsze : ] bez komentarza :D

U nas gorąc. Asfalty się topią, ja się topię. Ale mam wentylator. Panie, błogosław tego, kto wynalazł wentylator :D

Madzikovy, celia, Magda2013, Quendi, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to teraz musisz przez ten tydzień działać :) ja sie okropnie boję tego masażu .. ponoć to okropnie bolesne !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA tez wrocilam z wizyty :) Upal taki ze szok... wszystkie przeplywy idealne, głowka juz bardzo, bardzo nisko i 1,5 cm rozwarcia :)

amela, Madzikovy, Moni&, celia, Magda2013, Kajoni, Camille87, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, czyli wszystko super i coś się dzieje:)

Co do tego masażu, to jak mi pani doktor zapodala, że teraz mam działać domowymi sposobami a jak nic się nie ruszy to ona coś zadziała na kolejnej wizycie, to od razu zapytałm czy to ten masaż szyjki, ale powiedziała, że masaż szyjki robi się tuż przed porodem, kiedy jest już rozwarcie, teraz to coś innego, ale "nieprzyjemne" jak to swierdziła....

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka to moze niedługo u Ciebie cos ruszy?? :)

Monia to zabieraj sie do <3 heh a nie forum okupujesz. Ja tez bym sie bała tego masażu szyjki...ujjj

Ja sie staram nie myśleć o jutrzejszym choć wszystkim Wam dziękuje za trzymanie kciukow. Torbę do szpitala sprawdzam bezmyślowo. Choć Mała mi dziś buszuje w brzuchu, chyba jej sie tez udziela.

No ciekawe co z Kadą..

Moni&, Kasieńka:), celia, Kajoni, Camille87, Ruda27, Macca, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy mam nadzieje ze cos ruszy nie dlugo :) A za Ciebie oczywiscie trzymam kciuki... juz jutro przytulisz swoja córcie :)

Madzikovy lubi tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka super moze u Ciebie w tym tygodniu juz cos sie stanie :D
    Madzia wlasnie musze czekac na męza bo w pracy jest:P ale juz mu zapowiedzialam ze wieczorami nie dam mu zyc, bedzie musial sumiennie spelniac swojw obowiazki malzenskie hah:D
    ja tam sie nie boje masazu chociaz slyszalam ze to boli. przy porodzie tez bedzie bolec tylko ze bardziej:P teraz jestem gotowa na wszystko, na kazdy ból byleby juz urodzic :)

Kasieńka:), celia, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka super moze u Ciebie w tym tygodniu juz cos sie stanie :D
    Madzia wlasnie musze czekac na męza bo w pracy jest:P ale juz mu zapowiedzialam ze wieczorami nie dam mu zyc, bedzie musial sumiennie spelniac swojw obowiazki malzenskie hah:D
    ja tam sie nie boje masazu chociaz slyszalam ze to boli. przy porodzie tez bedzie bolec tylko ze bardziej:P teraz jestem gotowa na wszystko, na kazdy ból byleby juz urodzic :)

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 1657 1658 1659 1660 1661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ