Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Tez liczylam na jakies wiesci z rana :P
    Co ide do wc to z nadzieja :( ale maly postep jest, bo boki mnie od wczoraj brzuch :P

Za 2 h wpada do mnie kolezanka, musze sie niedlugo zebrac ale narazie nie mam sil..

Moni&, celia, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ja tez sie tylko witam i zaraz zmykam na ktg. Oj jak mi sie nie chce. Jakby choc jakas szansa, nadzieja byla, a tak to nic nie przewiduje. Te plamienia jakby przeszly, skurczy specjalnie nie odczuwam. Jedynie bola mnie plecy i czesto chodze siku bo mi brzuch opadl. I to by bylo na tyle. Dziekuje :D

U nas juz 23 stopnie, dobrze, ze do szpitala mnie tesc zawiezie, bo mezul w pracy.

Pozniej Was nadrobie, mam nadzieje, ze wszystko u Was w porzadku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 08:13

nick nieaktualny, Moni&, celia, nick nieaktualny, Dodi, Magda2013, MILA, Aggie lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ide na wizyte do mojego gina bo z urlopu wrocił i l4 mi musi wypisac... no i to by było na tyle, usg miałam 2 dni temu wiec raczej nie zrobi a zbadać mu sie pewnie nie bedzie chciało...
    a mój M zwalnia sie z pracy na pół godzinki zeby po mnie przyjechac i mnie zawieść bo boi sie ze sama autobusem musiałabym jechac:P
    Boze, te ostatnie dni/tygodnie są chyba najgorsze, wyczekujemy z niecierpliwością jakichś sygnałów, oznak porodu a tu nic. ja zaczne rodzić jak juz przestane myslec o tym wszystkim :P
    U mnie objawy to płaczliwość, bo codziennie bym tylko beczała nie wiem czemu...
    No o bólach miesiączkowych nie wspomnę ale one moga trwac i trwaaac

amela, nick nieaktualny, celia, nick nieaktualny, Dodi, MILA, Aggie, Kajoni lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, Monia powodzenia, dajcie znać pow wizytach.

no u mnie też częste siusiu, ból w podbrzuszu, kości miednicy i krocza i tyle..

Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-) u mnie dzis parowa w polaczeniu z wilgotnym powietrzem..leze i ledwo oddycham..byle ten tydz przejsc. I moge rodzic:-)

celia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus gratuluję :D :D :D To się maleństwo pospieszyło, ale najważniejsze, że wszystko w porządku. No i czekam na wieści imienne ;)

Marderkowa, Pekinka, Jus czekamy na fotki skarbów :)

U mnie to już zupełnie nic się nie dzieje. No i dobrze, bo jak bym miała mieć cc na szybko, to wolę to zaplanowane.

Męczy mnie strasznie zgaga :/ No i puchnięcie oczywiście.
    Co do pocenia, dziewczyny u mnie jest masakra, a z tego co czytałam, po porodzie jest jeszcze większy dramat :/

Powodzenia na wizytach :)

nick nieaktualny, Magda2013, Moni&, amela, MILA, Kajoni lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. Ja byłam na pobraniu krwi, tak wiec jutro do szpitala pójdę z teraźniejszym kompletem badań. Jest taka parówa, ze zdechnac idzie. Od rana znowu twardnienia wiec póki co leze... Potem wezmę torbę do szpitala i zobaczę czy wszystko spakowane.
    Szkoda ze żadna sie nie rozpakowala w nocy :) kto chętny jutro za mnie?? ;)

celia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Dodi, Moni&, amela, Kajoni lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja chetna :P bo juz mnie tak nosi ze masakra :/

Monis
    8b9686f91d.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Jus gratulacje :) i mamy kolejna mamusie:) duzo zdrowka dla Was :)

Ja nad ranem mialam kilka skurczy i to by bylo na tyle w kwestii porodu... :) Dzis ide do mojego gina na wizyte i zobaczymy czy cos sie dzieje czy nie...

Miłego dnia <3

nick nieaktualny, celia, Dodi, Moni&, amela, Aggie, Kajoni lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosi Cię Monia na poród?? To ja chyba jakaś nienormalna jestem....:)

Moni& lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obudzilam po 5 i mialam chyba 3 silne skurcze ale przeszlo, wstalam zjadlam nalesniki umylam zeby i poszlam dalej spac :-)
    Gorac totalny dzis!

amela lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, ja Cię rozumiem. Niby chcę już tulić maleństwo, ale wraz ze zbliżającym się 12 sierpnia, ogarnia mnie większa panika :/ Czuję się nie przygotowana i jakaś taka przytłoczona odpowiedzialnością i nieodwracalnością wszystkiego ;)

Ale masz rację, że to te myśli mają wielkie oczy, a w rzeczywistości świetnie sobie poradzimy :)

Dodi, Madzikovy lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz chce rodzic mmo ze boje sie jak cholera ale chce to miec za soba i miec Kacperka przy sobie, a najbardziej to wkurza mnie ze nie wiem kiedy too nastapi, taka pierwsza sytuacja w zyciu, zawsze wszystko pieknie zaplanowane, data, godzina a tu nic nie wiadomo a ja nerwus straszny jestem :P ja Wam zazdroszcze ze date znacie :P

celia lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wchodzę a tu taka wiadomość JUS GRATULUJĘ !!!

właśnie o tobie myślałam co u was?? a tu masz babo placek... trzymam kciuki by szybko połączyli was z córeczką...

my nadal w dwupaku... i o dziwo jakoś zupełnie mi się nie spieszy...

madzikowy trzymam za was kciuki jutro od rana będę stale o was myślała...

miłego dnia kochane...

nick nieaktualny, celia, Dodi, Magda2013, Aggie, Madzikovy, Kajoni lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :) Ja zaraz lece z moczem do badania,ciekawe jakie bede miec wyniki :)

Wczoraj was czytalam caly dzien ale nawet nic mi sie nie chcialo skrobnac :P mam nadzieje ze mi wybaczycie ;)

U mnie tez cisza jak na razie,oprocz skurczy(wczoraj mialam jeden mega bolesny :/ ),puchniecia i bolu brzucha to tez sie nic nie dzieje... Jedyny plus to sie nie poce :) Upaly znow przyszly to Maja jakas leniwa sie zrobila.

Jus ogromne gratulacje :) tak wogole to dzis wstalam z mysla co u Ciebie..czy juz pokoik skonczyliscie i polozyliscie tapete :) a tu taka nowina :D Czekamy na fotke i jakie imie wybraliscie dla coreczki :)

Madzia,AMela gratulacje nowych tc :)
    U mnie juz tez 40..ciekawe czy ostatni :D

Camilla ja nie mialam hemoroidow nigdy. Zadzwon do lekarza co by Ci polecil..moze faktycznie te czopki o ktorych pisz Sylka ? :)

Daria milej pogawedki z kolezanka ;)

Madzia jejku to juz jutro :) nie stresuj sie..wiem ze nam latwo powiedziec ale juz jutro przytulisz swoja kruszynke.Wszystko bedzie dobrze <3

Paula a karmisz piersia Marcelka ? :)

Pekinka to dobrze ze masz pokarm, a pijesz te "wspomagacze" laktacyjne ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:41

celia, Moni&, nick nieaktualny, amela, Sylka, Madzikovy, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos sie kada nie odzywa czyzby juz urodzila? w koncu dzis 28 :P

MILA, nick nieaktualny, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia im bardziej sie czegos chce tym bardziej sie to odwleka w czasie :P

Tez bym juz chciala miec to za soba, ale nic sie nie zapowiada u mnie. U ciebie to chociaz szyjka sie skrocila i Kacperek jest juz niziutko a u mnie ani to ani to..

Moni& lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane!
    Ja od rana na działce-bosko...siedzę w cieniu a mój mąż pracuje :-)

Gratuluje Jus :-* <3 ja się nie mogę już tak bardzo doczekać. ..muszę być jednak cierpliwa.
    Miłego dnia :-*

celia, Magda2013, Aggie, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się jeszcze położyłam i snęłam :)

Celia nie strasz z tym poceniem po porodzie bo ja już mam tego tak dosyć a jak ma być jeszcze gorzej to oszaleje o.O

Kasieńka powodzenia na wizycie ! :)

Madzikovy jutro Twój wielki dzień :) zobaczysz już jutro Zuzanke <3

U mnie już skwar na całego... zdycham..

celia, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi fajnie macie z ta dzialeczka :)

Quendi lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ