X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co tam u was? kiedy do.domu?:-D

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus najważniejsze że wszystko dobrze u Was :) Wspaniała informacja na sam wieczór <3

Monia dzięki :*
    Ja też czuje się już okropnie ociężale, wszystko boli, a w nocy to z boku na bok to jest wyzwanie się przewrócić !!

MILA, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Jus najważniejsze że wszystko dobrze u Was :) Wspaniała informacja na sam wieczór <3

Monia dzięki :*
    Ja też czuje się już okropnie ociężale, wszystko boli, a w nocy to z boku na bok to jest wyzwanie się przewrócić !!

Ehhh amelka skąd ja.to znam :-P :$ :-S

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie wiem czy dziś z wrażenia usnę :D

Dobranoc kochane, jutro nowy tydzień :)

964014cb61eaovbn.gif

Camille87, Dodi, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus faktycznie bardzo szybko Ci poszlo!! :-)
    I tak jak Daria zauwazyla wszystkie porody przedterminowe, a my bedziemy sie kisić do 42tc haha tfu tfu ! Oby nie :-)

Amela ja pamietam ze my chyba tego samego dnia test robilysmy albo dzien po dniu jakos tak :-)

Dobranoc Anitka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:54

Dodi, Ruda27, Jus1985, amela, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Kamila czopki nie są na receptę :) Procto Glivenol.

Dziekuje Kochana :*
    Ale te czopki mi pomoga ja to gowno na zewnatrz jest?

Sylka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dobrze ze wyplulas :P nie mozemy sie kulac do 42 tygodnia :P

Anitka dobranoc <3

Ja juz tez wykapana i leze w lozku.. Ojj Anita masz racje, obracanie sie w nocy to jest horror.. Ja ze soba lapie poduszke mala pod brzuch ktora wkladam i koldre.. Do tego duchota i chodzenie siku.. Noce sa po prostu boskie :P

Dobra czas sie zbierac. Dobranoc laseczki, moze u kogos w nocy ruszy :D

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! Wróciłam późno z przystani bo wiedziałam ze za szybko tam nie wrócę. A tu takie info!!!
    JUS!! serdeczne gratulacje!! Mam nadzieje ze córcia bedzie sie dobrze chować :) a poród na prawdę miałaś ekspresowy :) ale to dobrze :) jak ma na imię Twoja córeczka??

Tak coś czułam ze któraś jeszcze urodzi przede mną ;) ale mi przypominacie ze to juz ... Jutro muszę wstać z samego rana, zrobic badania i pewnie tak mi czas zleci szybko ze nim sie obejrzę a bedzie juz wtorek. Masakra...

Sylka cieszę sie ze juz wróciłas. Ale patrząc na Twoje zdjęcia na fb to Ty masz sile!! Tyle włazic...zazdroszczę dobrego samopoczucia :) dobrze Amela napisała, przekręcić sie na drugi bok w nocy to bolący koszmar. Choć dzis jak duuuuzo leżałam na leżaku i odpoczywalam to miałam na prawdę mało twardnien brzucha. Ostatnie dni po prostu były dla mnie za intensywne.

Aggie dobrze ze juz Twoj Darek wrocil :) kochany jest ze tak Cię wyrecza

Kamila, Daria...tak może byc ze Wy będziecie czekac na poród... Póki co musicie ustąpić tym co miały sie rozpakować pózniej :)

Ruda27, Camille87, MILA, Sylka, Jus1985, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy nie badz taka, nie skazuj nas na taka dluga ciaze :P
    Co do obracania sie to jest masakra ale najgorsze jest chyba wztawanie po dłuższym lezeniu - wszystko ciagnie w dol i boli :(

Ja jeszcze pije radlerka i ogladam program o zbieraczach jedzenia :P
    Taki maja syf w domu ze ja bym 5 minut nie wytrzymala haha

Madzia ani sie obejrzysz a juz bedziesz lezala do cc! :-)

Spochom mowie dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 23:18

Madzikovy, amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, na bank Ci zleci :) zazdroszcze Ci tego ze juz bedziesz z Zuzia pojutrze :) ale moja niech jeszcze siedzi, dla niej lepiej :P

u mnie przewracanie sie z boku na bok to tez masakra :( Darek zeby mi ulzyc ciut kapke zgodzil sie na nocne zmiany w poniedzialek i wtorek... stwierdzil ze chociaz dwie noce bedzie mi sie lepiej i luzniej spalo :P na prawde jest kochany :) lepszego nigdzie nie znajde :P

Madzikovy, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie cieszycie bardziej niż ja ze to juz za 2 dni... Może jestem jakaś mało dojrzała jeszcze..?? Zastanawiam sie o co chodzi... Chociaż ja zawsze tak miałam ze jak sie czegoś bardzo bałam to wolałabym aby sie wydarzyło dużo pózniej. A czas robił psikusa i szybko leciał. A po fakcie wiedziałam ze nie było sensu sie bać i przeżywać tak wszystkiego bo moje mysli maja duże oczy a rzeczywistość nie jest taka zła.
    Kamcia, ja nie specjalnie :) jak dla mnie to możecie juz rodzic :) tylko to z reguły tak jest ze te które miały byc pierwsze - czekają. Ja bym nie powiedziała za żadne skarby ze pierwsza urodzi Pekinka i co?! ;) wszystkie obstawiały Ciebie :) a Kubuś ani rusz ;)

Aggie to na prawdę jest Kochany :) bo nocki teraz są przekichane. Rzeczywiście, przewracanie, wstawanie, sikanie...i jeszcze ten cholerny upał....

Aggie, MILA, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to bylo do przewidzenia ze ja nie bede pierwsza :P
    Bylam swiadoma ze predzej czy pozniej ktos bedzie mial cc ale w sumie Pwkinki nikt nie obstawial ;-)
    A niech siedzi sobie jak mu tam tak dobrze, jak nie bedzie mial litosci to mu gdzies mama padnie i tyle bedzie :P

Ja Cie rozumiem ze chcialoby sie pewne sprawy odwlec w czasie ale co sie odwlecze to nie uciecze jak to mowia ;-) te z nas ktore nie maja cc nie sa chyba swiadome tego ze w kazdym momencie moze ske zdarzyc porod a Ty juz wiesz stad ten stres, przyjscie na swiat dziecka to wielkie wydarzenie! Gdybys sie nie bala to wtedy byloby cos nie tak ;-)

Dobranoc :*

Aggie, Madzikovy, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja też tak mam że dużo się stresuję na zapas, a później stwierdzam, że wogóle było to niepotrzebne. Mam nadzieję, że po cesarce też to stwierdzisz i będziesz cieszyła się, że to "JUŻ" :D
    Hehe będziesz już tuliła malutką w ramionach a my nadal będziemy się kulać i narzekać :)

Co do narzekania - znów obudziły mnie mega duszności. Ostatnio strasznie mi dokuczają i kompletnie nic mi nie pomaga :( Muszę przeczekać na siedząco bo inaczej się duszę... Ehhh...

MILA, Camille87, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki córcia nie ma imienia mój M wybiera w ostatniej chwili zmiany ma dzisiaj przyjsc z wybranym.
    Dziękuje za gratulacje i życzę Wam takiego porodu (oczywiście o tempo mi chodzi).
    Dzisiaj mam nadzieje że przywiozą Maleńką a jak nie to sama zaraz pójdę bo już powoli wstaje :-)

Macca, Camille87, amela, Madzikovy, Ruda27, celia, Dodi, positive, Magda2013, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus, moje najserdecznie gratulacje!!! Tak dawno mnie tu nie było (opuściłam forum na rzecz wakacji, naszych ostatnich już tylko we dwoje, z mężem ;))... I proszę, wchodzę sobie dziś z rańca i co czytam??? Kolejna Mamusia Sierpniowa!.
    Teraz tylko czekać na kolejne szczęśliwe rozwiązania :).
    Miłego poniedziałku, Ladies ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 05:00

MILA, Camille87, Madzikovy, Ruda27, celia, Dodi, Magda2013, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Co do narzekania - znów obudziły mnie mega duszności. Ostatnio strasznie mi dokuczają i kompletnie nic mi nie pomaga :( Muszę przeczekać na siedząco bo inaczej się duszę... Ehhh...

Kochana rozmawialam z ginem na ten temat bo tez mialam dusznosci takie ze plakalam w nocy z bezsilnosci, kazal spac na wyzszej poduszce, bo spalam za plasko i macica uciskala przepone przez co nie moglam odpowiednio oddychac i sie dusilam. Zmienilam poduszke na grubsza i jest ok! :-)

celia, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus GRATULUJĘ!!!!
    Kurcze, 37 tydzien, szybciutko :), ale najwazniejsze ze z małą wszystko ok!

Niesamowite że sierpniówki się rozpakowują...a jeszcze niedawno narzekałam ze tyyyle czasu zostało :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja wstałam na siusiu o 7 i nie moge już usnąć, jem danio :)
    Póki co na dworze jeszcze fajny chłodek ale słońce już zaraz zacznie grzac ;/

Kamilka tak pamietam ze testowałysmy jakos razem :) jej kiedy to było :)

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:) Któraś urodziła?:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja bym bardzo chciała, ale niestety nic sie nie dzieje :(

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ