X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co tam u was? kiedy do.domu?:-D

celia lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus najważniejsze że wszystko dobrze u Was :) Wspaniała informacja na sam wieczór <3

Monia dzięki :*
    Ja też czuje się już okropnie ociężale, wszystko boli, a w nocy to z boku na bok to jest wyzwanie się przewrócić !!

MILA, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Jus najważniejsze że wszystko dobrze u Was :) Wspaniała informacja na sam wieczór <3

Monia dzięki :*
    Ja też czuje się już okropnie ociężale, wszystko boli, a w nocy to z boku na bok to jest wyzwanie się przewrócić !!

Ehhh amelka skąd ja.to znam :-P :$ :-S

amela lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej nie wiem czy dziś z wrażenia usnę :D

Dobranoc kochane, jutro nowy tydzień :)

964014cb61eaovbn.gif

Camille87, Dodi, Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus faktycznie bardzo szybko Ci poszlo!! :-)
    I tak jak Daria zauwazyla wszystkie porody przedterminowe, a my bedziemy sie kisić do 42tc haha tfu tfu ! Oby nie :-)

Amela ja pamietam ze my chyba tego samego dnia test robilysmy albo dzien po dniu jakos tak :-)

Dobranoc Anitka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 22:54

Dodi, Ruda27, Jus1985, amela, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Kamila czopki nie są na receptę :) Procto Glivenol.

Dziekuje Kochana :*
    Ale te czopki mi pomoga ja to gowno na zewnatrz jest?

Sylka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dobrze ze wyplulas :P nie mozemy sie kulac do 42 tygodnia :P

Anitka dobranoc <3

Ja juz tez wykapana i leze w lozku.. Ojj Anita masz racje, obracanie sie w nocy to jest horror.. Ja ze soba lapie poduszke mala pod brzuch ktora wkladam i koldre.. Do tego duchota i chodzenie siku.. Noce sa po prostu boskie :P

Dobra czas sie zbierac. Dobranoc laseczki, moze u kogos w nocy ruszy :D

Camille87, amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!! Wróciłam późno z przystani bo wiedziałam ze za szybko tam nie wrócę. A tu takie info!!!
    JUS!! serdeczne gratulacje!! Mam nadzieje ze córcia bedzie sie dobrze chować :) a poród na prawdę miałaś ekspresowy :) ale to dobrze :) jak ma na imię Twoja córeczka??

Tak coś czułam ze któraś jeszcze urodzi przede mną ;) ale mi przypominacie ze to juz ... Jutro muszę wstać z samego rana, zrobic badania i pewnie tak mi czas zleci szybko ze nim sie obejrzę a bedzie juz wtorek. Masakra...

Sylka cieszę sie ze juz wróciłas. Ale patrząc na Twoje zdjęcia na fb to Ty masz sile!! Tyle włazic...zazdroszczę dobrego samopoczucia :) dobrze Amela napisała, przekręcić sie na drugi bok w nocy to bolący koszmar. Choć dzis jak duuuuzo leżałam na leżaku i odpoczywalam to miałam na prawdę mało twardnien brzucha. Ostatnie dni po prostu były dla mnie za intensywne.

Aggie dobrze ze juz Twoj Darek wrocil :) kochany jest ze tak Cię wyrecza

Kamila, Daria...tak może byc ze Wy będziecie czekac na poród... Póki co musicie ustąpić tym co miały sie rozpakować pózniej :)

Ruda27, Camille87, MILA, Sylka, Jus1985, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy nie badz taka, nie skazuj nas na taka dluga ciaze :P
    Co do obracania sie to jest masakra ale najgorsze jest chyba wztawanie po dłuższym lezeniu - wszystko ciagnie w dol i boli :(

Ja jeszcze pije radlerka i ogladam program o zbieraczach jedzenia :P
    Taki maja syf w domu ze ja bym 5 minut nie wytrzymala haha

Madzia ani sie obejrzysz a juz bedziesz lezala do cc! :-)

Spochom mowie dobranoc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 23:18

Madzikovy, amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, na bank Ci zleci :) zazdroszcze Ci tego ze juz bedziesz z Zuzia pojutrze :) ale moja niech jeszcze siedzi, dla niej lepiej :P

u mnie przewracanie sie z boku na bok to tez masakra :( Darek zeby mi ulzyc ciut kapke zgodzil sie na nocne zmiany w poniedzialek i wtorek... stwierdzil ze chociaz dwie noce bedzie mi sie lepiej i luzniej spalo :P na prawde jest kochany :) lepszego nigdzie nie znajde :P

Madzikovy, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie cieszycie bardziej niż ja ze to juz za 2 dni... Może jestem jakaś mało dojrzała jeszcze..?? Zastanawiam sie o co chodzi... Chociaż ja zawsze tak miałam ze jak sie czegoś bardzo bałam to wolałabym aby sie wydarzyło dużo pózniej. A czas robił psikusa i szybko leciał. A po fakcie wiedziałam ze nie było sensu sie bać i przeżywać tak wszystkiego bo moje mysli maja duże oczy a rzeczywistość nie jest taka zła.
    Kamcia, ja nie specjalnie :) jak dla mnie to możecie juz rodzic :) tylko to z reguły tak jest ze te które miały byc pierwsze - czekają. Ja bym nie powiedziała za żadne skarby ze pierwsza urodzi Pekinka i co?! ;) wszystkie obstawiały Ciebie :) a Kubuś ani rusz ;)

Aggie to na prawdę jest Kochany :) bo nocki teraz są przekichane. Rzeczywiście, przewracanie, wstawanie, sikanie...i jeszcze ten cholerny upał....

Aggie, MILA, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to bylo do przewidzenia ze ja nie bede pierwsza :P
    Bylam swiadoma ze predzej czy pozniej ktos bedzie mial cc ale w sumie Pwkinki nikt nie obstawial ;-)
    A niech siedzi sobie jak mu tam tak dobrze, jak nie bedzie mial litosci to mu gdzies mama padnie i tyle bedzie :P

Ja Cie rozumiem ze chcialoby sie pewne sprawy odwlec w czasie ale co sie odwlecze to nie uciecze jak to mowia ;-) te z nas ktore nie maja cc nie sa chyba swiadome tego ze w kazdym momencie moze ske zdarzyc porod a Ty juz wiesz stad ten stres, przyjscie na swiat dziecka to wielkie wydarzenie! Gdybys sie nie bala to wtedy byloby cos nie tak ;-)

Dobranoc :*

Aggie, Madzikovy, Ruda27, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja też tak mam że dużo się stresuję na zapas, a później stwierdzam, że wogóle było to niepotrzebne. Mam nadzieję, że po cesarce też to stwierdzisz i będziesz cieszyła się, że to "JUŻ" :D
    Hehe będziesz już tuliła malutką w ramionach a my nadal będziemy się kulać i narzekać :)

Co do narzekania - znów obudziły mnie mega duszności. Ostatnio strasznie mi dokuczają i kompletnie nic mi nie pomaga :( Muszę przeczekać na siedząco bo inaczej się duszę... Ehhh...

MILA, Camille87, Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki córcia nie ma imienia mój M wybiera w ostatniej chwili zmiany ma dzisiaj przyjsc z wybranym.
    Dziękuje za gratulacje i życzę Wam takiego porodu (oczywiście o tempo mi chodzi).
    Dzisiaj mam nadzieje że przywiozą Maleńką a jak nie to sama zaraz pójdę bo już powoli wstaje :-)

Macca, Camille87, amela, Madzikovy, Ruda27, celia, Dodi, positive, Magda2013, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus, moje najserdecznie gratulacje!!! Tak dawno mnie tu nie było (opuściłam forum na rzecz wakacji, naszych ostatnich już tylko we dwoje, z mężem ;))... I proszę, wchodzę sobie dziś z rańca i co czytam??? Kolejna Mamusia Sierpniowa!.
    Teraz tylko czekać na kolejne szczęśliwe rozwiązania :).
    Miłego poniedziałku, Ladies ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 05:00

MILA, Camille87, Madzikovy, Ruda27, celia, Dodi, Magda2013, Aggie, Sylka lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Co do narzekania - znów obudziły mnie mega duszności. Ostatnio strasznie mi dokuczają i kompletnie nic mi nie pomaga :( Muszę przeczekać na siedząco bo inaczej się duszę... Ehhh...

Kochana rozmawialam z ginem na ten temat bo tez mialam dusznosci takie ze plakalam w nocy z bezsilnosci, kazal spac na wyzszej poduszce, bo spalam za plasko i macica uciskala przepone przez co nie moglam odpowiednio oddychac i sie dusilam. Zmienilam poduszke na grubsza i jest ok! :-)

celia, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus GRATULUJĘ!!!!
    Kurcze, 37 tydzien, szybciutko :), ale najwazniejsze ze z małą wszystko ok!

Niesamowite że sierpniówki się rozpakowują...a jeszcze niedawno narzekałam ze tyyyle czasu zostało :)

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja wstałam na siusiu o 7 i nie moge już usnąć, jem danio :)
    Póki co na dworze jeszcze fajny chłodek ale słońce już zaraz zacznie grzac ;/

Kamilka tak pamietam ze testowałysmy jakos razem :) jej kiedy to było :)

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:) Któraś urodziła?:P

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja bym bardzo chciała, ale niestety nic sie nie dzieje :(

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ