Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga jasne trzeba byc przygotowanym na najgorsze ale jednak nastawienie powinno sie miec pozytywne bo wtedy inaczej podchodzisz do porodu, nie boisz sie a gdzies czytalam ze strach przed porodem i negatywne nastawieniw do niego poteguje odczucie bolu..
Ejj no ja tez sie nie napinambuu
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurde to ja chyba jakaś inna jestem, że tak mi się porodówka spodobała, że najchętniej bym tam została
Ale to raczej dlatego, ze panuje tam taka domowa atmosfera i jest bardzo kameralnie. No iiii... Jest tam ogrooooomna wanna. Położna powiedziała, ze możemy sobie z mężem zafundować "romantyczną kąpiel" haha
Kamila mi też hemoroid wyskoczył nie wiem kiedy, tego dnia nawet na kibelku nie byłam!Najpierw czułam zgrubienie, a potem jak zaczął boleć to myślałam, ze się okocę! Miałam czopki, wzięłam dosłownie 3 i do teraz mam spokój, aczkolwiek hemoroid nadal jest wyczuwalny, mimo że zmalał i nie boli..
Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
No i kolejny upalny dzień za nami ... ja już się wykąpałam a na dworze wieje fajny wiaterek, w końcu idzie odetchnąć..
A tak dla przypomnienia
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 - EMIL/ 12.07 - sn
marderkowa - Mila/ 14.07 - CC
Paulia87 25.07 - MARCELEK/ 25.07 - CC
Madzikovy - - 29.07 CÓRKAZUZANKA - CC
Camille87 - - 29.07 SYNKUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYNNATANIEL
Domi IRL - - 1.08-- CC
Kajoni - - 01.08 SYNADAŚ - CC
Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKALILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKANELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYNKACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKAKLARA - CC
Niebieska - - 10.08 SYNKACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKAJUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYNMATEUSZEK
Nezumi - - 13.08 CÓRKAALICJA
agapast - - 13.08 SYNMICHAŁEK
Positive - - 14.08CÓRKA ALICJA
Jus1985 - - 18.08CÓRECZKA
Quendi - - 18.08SYN HUBERT
Ninkapa - - 19.08 SYNLUCAS
Mila - - 19.08 SYNBARTUŚ - CC
Sproquette - - 20.08CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKAJULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKAMAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKAMAJECZKA
ona20 - - 24.08 CÓRKAOLIWIA
Sylka - - 25.08. SYNOLAV
le'nutka - - 27.08SYN JULIAN
aicha - - 29.08 CÓRKAMADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKAALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKAAMELKA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 11:47
Aggie, agapast, Camille87, Ruda27, Moni&, MILA, Dodi, Madzikovy, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
u mnie w centrum zdrowia matki polki to sie trzeba zgłosic max 2 dni po terminie. wydaje mi sie,ze po terminie wolalabym lezec w szpitalu, ktg 3 razy w ciagu dnia, w nocy co 3 godz tetno dziecka badaja, wiadomo szpital to nic fajnego,ale jakos zawsze bezpieczniej niz w domu.
Camille87, Ruda27, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 -
nick nieaktualnyU nas w szpitalu sa trzy sale porodowe i tylko w jednej jest wanna ale polozna mowila ze raczej nie uzywa sie jej bo dlugo woda sie leje a rodzaca i tak moze siedziec w niej max 30 min
oszczednosci
Siostra mowila ze prysznic bardzo pomaga
U nas w dwoch salach sa takie stare lozka jak z horroru dlatego ja sie osobiscoe wystraszylamale siostra mowila ze wygodne a poza tym druga faza porodu zazwyczaj trwa kilka-kilkanascie minut wiec sie uwagi nie zwraca na lozko
Wiesz ja nigdy przenigdy nie mialam hemoroidow a z zalatwianiem sje bywalo roznie za to teraz jak zatwardzen nie mialam cala ciaze i cieszylam sie ze moze hemoroidy omina to masz babo placekna razie poczekam z lekami moze zniknie.. bo czopki chyba na recepte sa co?
-
nick nieaktualnyagapast wrote:u mnie w centrum zdrowia matki polki to sie trzeba zgłosic max 2 dni po terminie. wydaje mi sie,ze po terminie wolalabym lezec w szpitalu, ktg 3 razy w ciagu dnia, w nocy co 3 godz tetno dziecka badaja, wiadomo szpital to nic fajnego,ale jakos zawsze bezpieczniej niz w domu.
Aga no taka decyzje podjal moj ginekolog, moj synek jest nieduzy ja nie mam problemow z cisnieniem ani wynikami wiec ja osobiscoe tez bym chyba zajoba dostala lezac w szpitalu tyle dniwe wtorek pije olej rycynowy moze cos ruszy
ja mialam pozno owulacje i ovu wyliczylo mi termin na 3 sierpnia wiec cisnienia nie ma
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camille87 wrote:Aga no taka decyzje podjal moj ginekolog, moj synek jest nieduzy ja nie mam problemow z cisnieniem ani wynikami wiec ja osobiscoe tez bym chyba zajoba dostala lezac w szpitalu tyle dni
we wtorek pije olej rycynowy moze cos ruszy
ja mialam pozno owulacje i ovu wyliczylo mi termin na 3 sierpnia wiec cisnienia nie ma
Camille87, celia lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyKamila kurde oby to nie byl hemoroid
ja sie staram nie "cisnac" bo tez sie tego boje.. Widzialam jak siostra sie meczyla
A czytajac lipcowki to tez po porodzie wyskoczyly niektorym przez parcie
Sylwia fajnie ze tak milo Ci te dni zlecialyi ze amsz tak swietne warunki w szpitalu
Aga, ja wlasnie jak ogladalam moja porodowke to bylam podekscytowanawyobrazalam sobie siebie jak tam walcze
nie sa to przyjemne sale i teraz na mysl o tym sie boje haha
A wanna to tez chyba dla ozdoby u nas jest
Ja bylam na spacerze z mama i chodzilysmy po wiezowcach zeby po schodach sie przejsc i wszedzie do,ofon i zamknieteu siebie na klatce chodzic nie chce bo mi glupio haha
wrocilam i dostrzeglam lekko rozowy sluz na wkladce, ale to chyba moje zwidy, bo pozniej juz cisza
tata mi przewiduje porod we wtorek (urodizny siostry) a szwagierka liczy na jutro( jej urodziny) haha
Oby cos z tego wyszloamela, Camille87, Aggie, Sylka, Dodi, celia, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Witam Was kochane
Ja juz jestem po :-)Nasza Mała kruszynka ma 2230 g i 51 cm
Troche komplikacji było bo przed terminem ale poród szybki i mało bolesny.
Ciesze sie że jest już mój Skarb mały z Nami na świecieRuda27, kada24, Camille87, Aggie, amela, Sylka, MILA, Dodi, Mika 28, Sproquette, le'nutka, celia, positive, Magda2013, Quendi, mala_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny