X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jaja miescie gdzie jest porodowka moja hehe od dzis 22 do jutra 22 niebedzie wody!!!! zakrecaja hehehe ale jaja ciekawe jak szpital soebie poradzi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dobrze kojarzę, że kupowałaś podgrzewacz do butelek z opcją podłączenia go w aucie?
    Mogłabyś podać mi link, bo poszukuję czegoś takiego... :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja zamowilam taki zwykly :)
    http://allegro.pl/teddy-samochod-dom-podgrzewacz-sterylizator-i4414475121.html

Sylka lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o coś takiego mi chodziło. Dziękuję Kochana <3

Ruda27 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, super ze pobyt rodziny nie byl zbytnim obciazeniem dla Ciebie a i ze milo czas spedzilas :) Jej super, ze wstawiaja mezowi lozko, przeczytalam fragment wypowiedzi Twojej na ten temat i zaczynamy sie zastanawiac czy nie przeniesc sie do NO :P

Evus, Ninkapa pisala, ze jesli nie czujesz sie gotowa wrocic do domu jeszcze z maluszkiem, to ze zostawia Cie tak dlugo jak bedzie Ci trzeba, podobno, bo nie slyszalam o tym wczesniej :)

Kamilka, juz kiedys prostowalam, z Darkiem nie jestesmy z malzenstwie :P mozna rzec ze my z tych w dlugim narzeczenstwie :P nic nie organizowalismy bo nie wiedzielismy jak, jego rodzina rozjechana (czesc w uk, w pl, i we wloszech), u mnie tylko babcia w pl... swoja droga ostatnio mialam dyskusje na ten temat z moja mama, skad ona takie pomysly bierze to nie wiem, ale stwierdzila, ze po co nam slub, po co nam papierek? well, zeby uczcic swoja milosc do siebie :D jeszcze troszke poczekamy :P

A my po obiadku pospalismy, a teraz zastanawiam sie co wciagnac :P tez bym stale jadla :P

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wiem ze nie jestescie malzenstwem :-) ale nie wiem czemu tak napisalam :-? Chyba przez ten upal :P wybacz! :-)

Aggie lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idzie zbawienie cos sie kroi na burze hehehe

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to bynajmniej nie przeszkadza Kama :D my sie czasem smiejemy ze czujemy sie razem jak stare dobre malzenstwo (nie koniecznie bluesowa kapela :P) tylko nie wprowadzamy ludzi w blad, tak jak moja siostra, ciagle gada o tym swoim "hubby", wpisany w tel jest jako "husband" :D smieszy mnie to no ale co zrobic :P Ja sie nie wstydze tego ze nie jestesmy jeszcze malzenstwem :D mamy na to czas, i i tak wiemy ze chcemy byc razem i ze sie kochamy, na ta chwile nam starcza :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aggie a owoc waszej milosci juz nie dlugo wyskoczy ;)

Aggie, Kajoni lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ale ja tez nie widze w tym zadnego problemu :-) czasami bywa tak ze zwiazki bez slubu lepiej sie dogaduja niz malzenstwa. My wzielismy slub 6 lat temu ja mialam 21 lat, maz - 23 :D bylismy mlodzi zakochany decyzji nie zalujemy ale jednak malzenstwo to malzenstwo ;-)

Aggie, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny no i znowu konuec niedzieli wczoraj mielismy grilla ze znajomymi. Dzieci nasze poszly okolo 23 spac a mlody to sam poprosil zeby go zaniesc i az niemozliwe daly pospac do 10 rano szok niepamietam kiedy ostatnio tak dlugo spalam
    Agus i Ewa pogadajcie z polozna czy mozecie dluzej zostac w szpitalu u nas z tym nie ma zadnego problemu szczegolnie jak pierwsze dziecko chce sie karmic piersia czy mialo sie ciezki porod....aaa Aga no i co ze slubu nie macie najwazniejsze ze sie kochacie i tyle a jak komus to przeszkadza to juz jego problem

No nic ja tak na szybkiego weslam na forum teraz ide robic mojemu m kanapki do pracy i kolacyjke dzieciom i trzeba ogarnac kuchnie....
    Milej niedzieli i mam nadzieje ze cos te wyczekujace ruszy....

Aggie, MILA, Magda2013, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ciekawe czy z tego nie skorzystam jak spanikuję :D Dzięki za info, nawet nie wiedziałam :*

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,hej...i co?żadne dzidzi nie raczyło się urodzić przez weekend?:)
    ja wczoraj byłam na porodówce, ale zwiedzać tylko, musiałam zobaczyć co i jak, nie powiem, bo mi się trochę słabo zrobiło, a raczej obleciał mnie strach i nie dlatego, że tam jest obleśnie, bo jest całkiem ok, tylko jakoś tam to się takie realne wydało.
    chociaż, powiem Wam, że warto jechać zobaczyć jeśli ma sie możliwość, później to nie jest takie nowe.

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, to fajnie ze chlopaki dali Ci pospac :D u nas to zwierzaki rzadza snem :P ale w normalnej sytuacji Darka budza, mnie nie, a dzis moje kochane "gowno" mnie milosciowalo :) ja zapytam we wtorek na wizycie :) bede tez pytac o mozliwosci znieczulenia, bo poprzednia wyslala mnie na szkole rodzenia, a mam ja troche oddalona i nie bede busem sie meczyc w te upaly zeby dojechac, musza mnie poinformowac chyba o wszystkim o co pytam? A tu nikt sie nie czepia ze nie jestesmy malzenstwem :)

Kamila, otoz to! :) oczywiscie ze chcialabym juz byc pania Cz. :D ale teraz myslimy o tym w inny sposob, chcemy jak juz Maya bedzie mogla isc z nami, i cos z tego rozumiec :) Pewnie gdyby wczesniej byly pieniadze i mozliwosci zeby sciagnac najblizsza familie Darka do uk byloby juz po fakcie :)

Camille87 lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie polozna powinna z toba wypisac plan porodu i ze znieczuleniem nie ma problemu w pierwszej ciazy mialamaz 2 bo gaz nic mi nie dawal a wrecz przeciwnie jak mialam go wdychac to z bolu zatrzymywalam oddech

Aggie lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninkapa, ja wiem, spytalam ostatnia na spotkaniu o to to stwierdzila ze mi nie potrzeba i ze mam na szkole rodzenia isc to sie dowiem wszystkiego :/ ale jak pisalam jest dosc daleko ode mnie :( zobacze co mi kolejna we wtorek powie :)

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie jak Maja podrosnie to wam bedzie platki roz sypac jak bedziecie szli do oltarza ;-)

Agapast ja porodowke tez juz zwiedzalam chyba w maju i przyznam ze mialam te same odczucia jak Ty! Wszystko wydalo sie takie realne i "przyziemne" boja troche porod idealizowalam w tamtym momencie :P

Kurna dzis zalatwialam sie chyba ze 3 razy i teraz jak sie kapalam wyczulam hemoroida :-? Nie jestem pewna bo nigdy nie mialam ale takie cos miekkie przy odbycie to to? Niby nie boli ale sie wkurzylam :-( :-( :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2014, 19:54

Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila chyba to jest to eh... ja sie zalatwiam od 2 nad ranem do teraz :/

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• agapast Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, współczuję, ja się boje tych hemoroidów, bo każdy gada, ze to takie bolesne i w ogóle...staram się nie napinać, ale czasami chyba nawet po porodzie mogą sie pojawić, podobnie jak rozstępy...więc nie cieszę się na zapas, że mnie to ominęło, bo jeszcze tego nie wiem.

a co do idealizowania porodu, ja raczej nastawiam sie na najgorsze, zawsze lepiej w tę stronę, nie tłumaczę sobie tego "nie bedzie tak źle" nawet na to nie liczę.

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zajebiscie :/ a znika to cholerstwo samo czy musze miec masc? Dziwne to bo nie mam zatwardzenia a wrecz przeciwnie...

‹‹ 1650 1651 1652 1653 1654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ