X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 godz nie regularnych skurczów ból w szyjce i nic nie rusza chodzę po b placu jak głupia i po schodach i nic nawet jakieś parcie na szyjkę jest ale no zesz kurna niech są regularne te skurcze no i tan krzyż juz tak nie boli

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada wejdź pod prysznic powinno ci ulżyć...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, przykro mi, mialysmy nadzieje, ze cos u Ciebie ruszy.

A gdzie Daria? I Malej mi ostatnio chyba nie ma

relgi09k4o218c6j.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze czekam moze cos weznie mnie bo to nie normalne zeby tak byly te skurcze i moze zrobia sie regularne

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Kasienka, Kada, Madzia! powodzenia :)

Kamila gratuluje pelnej ciazy :D oby akcja u Ciebie tez sie rozkrecila :)

Paula, piekny post kochana :)

Kajoni, moj mi tez sie nie wydaje zeby byl na tyle wzruszony by plakac :P on taki typowy facet, chociaz pare razy plakal jak myslal ze mnie straci bo narozrabial, a ciaza strasznie go ucieszyla, wiec... hehe nuie ma co gdybac :P

a ja mam sutki giganty, i juz wiem od czego mnie bola... bo one sie jeszcze ciut powiekszyly, i w staniku sie "zalamuja" i mnie te zgiecia bola :( zastanawiam nad wiekszym stanikiem mimo ze moj ulubiony teraz jest calkiem luzny...

Mika wspolczuje, wiem co czujesz, ja mam o tyle dobrze ze dziecka nie mam, i chlop sporo za mnie robi, ale fakt ze nawet pisanie na klawiaturze jest bardzo bolesne :( dlatego tez sie slabiej udzielam, tylko podczytuje...

Madziu, nie denerwuj sie :* tak jak ktoras pisala, facet tez sie stresuje, oni inaczej to odreagowuja, moj na stres ktory dzielimy dostaje glupawki, znaczy zaczyna sobie zartowac itd. zebym tylko zapomniala o stresie (oczywiscie pare razy mu sie za to dostalo, nie slusznie) ale jak jego cos meczy to sie wycisza i gburowaty sie robi... takze wiesz :* odpusc mu tez, pogadajcie na spokojnie zanim pojedziesz na cc, my kobiety musimy zalagadzac sytuacje :)

A teraz witam :) u nas ochlodzenie, okolo 20 stopni i brak slonca, jakis tam wiaterek firanka porusza, wiec nie bedzie zle isc do poloznej, a przy okazji musze jakies zakupy zrobic bo biedny Darek nocke odsypia.

No to jesteśmy dwie i możemy sobie podac ręce te kalekie oczywiście :(

No u nas upał jak diabl myślę że gdyby nie to to może tak mocno by nie bolało bo czasem było chłodniej i złośliwiej
    Też mam problemy z tym pisaniem :( co to się nam przypałętało? co to za choróbska są ?

I jak tam któraś już pojechała rodzić ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ja jestem jestem, czytam was caly czas :) w nocy mialam dosc mocne bole na @ w koncu :P
    Jutro do szpitala i jakos mnie to wszystko przeraza..

Mika wspolczuje ze tak sie meczysz :( oby po porodzie to przeszlo..
    Madzikovy myslami jestesmy z Toba :)

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale emocje ! :D

Madzia,Kasienka,Kada zycze wam powodzenia i trzymam kciuki !

Madzia dziewczyny maja racje,Twoj maz tez to przezywa tylko faceci tlumia te emocje w sobie a potem wybuchaja i klotnia gotowa. Na pewno jest nie mniej zdenerwowany niz Ty. Ale po porodzie wszystko wroci do normy :)

Paula cudownie to wszystko opisalas,az sie wzruszylam czytajac to :) dzielna bylas.

U nas tez upaly,znowu pol nocy nie spalam z tego goraca a spimy na golasa i pod kocem :D
    U mnie nic sie nie dzieje,cisza nadal :P

amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada chyba za bardzo chcesz i tym stresem sie blokujesz! Idz do wanny zrelaksuj sie i jesli to nie falszywy alarm to skurcze sie rozkreca. Bez nerwowni ciśnienia..

positive, Aggie, Kajoni, amela, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje nowych tyg :)
    Camilla Tobie gratulacje konca ciazy :D

I powodzenia na wizytach tym co dzis ida :)

positive, Kajoni, nick nieaktualny, amela, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :)

• amela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam z zakupów jestem całą mokra .... ma dość tych upałów
    Czekamy na wieści od Madzi :)
    Kada Kamilka ma rację, zrelaksuj się i odpręż !

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAJONI, jestem i podczytuję Was po cichu, a równocześnie dogorywam z gorąca :P Usadowiłam się wygodnie z książką przy wiatraku i czekam która z nas kolejna urodzi ;)
    Trzymam mocno kciuki za Madzikovą. I za wszystkie dziewczyny, u których "coś się rozkręca" :)

Jeszcze cały kolejny tydzień ma być taki upalny..

Kajoni, MILA, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja wracam do domu bo bez sensu siedzieć w szpitalu jak polozna moja mam na miejscu. Narazie to byl falszywy alarm ale moge w kazdej chwili urodzic.... rozwarce jest... szyjka calkiem zgladzona...

amela, Macca, celia, Dodi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, na sierpniówkach zaczyna się robić nerwowo ;) Coraz bliżej u niektórych- ja jeszcze mam czas, ale zazdroszczę wszystkim, którzy maja za chwilę rodzić bo upały mnie do tego czasu wykończa!

Trzymam za wszystkie kciuki!!!

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka kurna szkoda bo juz myslalam ze moze jednak sie rozkrecibale jak widac to nie takie proste :(

celia lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kierzynka :-D kurcze ja czasem weszłam na wieczornice ale odkąd Malutka Eve się nie odzywa jakoś tak wyszło :-P zresztą wy też tam macie sporo nowych kobitek ;-) ale wpadnę na.chwilę :-)

Kada i co kurka. straszysz, straszysz i.nic?

mój młody strasznie się wierci. nieraz jak czytam ze u was czasem trzeba dzieci do ruchu pobudzać to zaczynam się martwić ze mój za.dużo się rusza :$ Ehhhhh tak źle i tak niedobrze :-P

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki Amela. Rzeczywiście NIECO zaniedbałam forum od kiedy zrobiło się pięknie za oknem. Teraz już zostaje z Wami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:59

amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam Kasiu, że dziś będziemy mieli jeszcze jednego lipcowego dzieciaczka ;) Choć... jeszcze nic nie wiadomo ;) Trzymam kciuki za Was!

Madzikovy <3

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mój maluch też szaleje, więc nie jesteś sama ;)

MILA lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, mam podobne odczucia: wczoraj moja mała bardzo intensywnie się ruszała, co mocno mnie niepokoiło. A dzisiaj ma bardziej leniwy dzień i znowu panikuję, zastanawiam się nawet czy nie pojechać do szpitala. Tak jak napisałaś: tak źle, tak niedobrze. Oszaleję w ciągu najbliższych 8 dni..

celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ