Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHehe Celia ja tez musze przyznac ze nawet na szkole rodzenia wiele rzeczy nie bylo dla mnie nowoscia wlasnie ze wzgledu na forum
A my robimy leczo na masowa skalemega wielki gar jak na stolowce gdzies haha ale powekujemy w sloiki to po porodzie chociaz maz bedzie mial
amela, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hehhe dokładnie
po tym gotowaniu musiałam iść pod prysznic bo myślałam że sie sama ugotuje, teraz leze i odpoczywam, czekam na męża.
Dziś mi często twardniał brzuch ale bezboleśnie ! jeju kiedy coś się zacznie.. !
Dodi, Camille87, mala_mi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
a ja wam powiem ze w ogole nie mam smaka najchetniej to tosty z serem albo jakas kanapka obiadkow to w ogole nie jadam no moze raz na ruski rok jak juz to jakas pizza do filmu czy cos w tym stylu....a pewnie po porodzie najda mnie wielkie checi i smaki a nie bedzie mozna tego jesc choc ja wam powiem ze tutaj w UK az tak nie zwracaja uwagi to znaczy wiadoom ze ma byc zdrowo i nie ostro ale np jakies pomidorki czy pieczarki jaknajbardziej....
-
Kamila, ja smaruje 2x dziennie, rano i wieczorem, ale to dlatego ze mnie bola bo pekaja w staniku...
Kurcze kupilam staniki do karmienia miseczke D bo rosna przy mleku, na poczatku ciazy urosly mi do C (moje to perelki malenkie zawsze byly) a mama do mnie ze powinnam i tak kupic C bo raczej do D nie urosna.... no i nie wiem czy wymieniac czy niea najgorsze to to ze wysylkowo bylo
i od cholery czasu H&Mowi zajelo wyslanie ich w pierwszej kolejnosci, no i oplata, wyjdzie mi tyle co kolejny stanik
te co juz maja dzieciaczki, doradzcie prosze!
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnitka ja tez zaraz biore prysznic bo nawet wlosy na glowie mam mokre
Tez czekam kiedy to sie zacznie, brzuch mi ciazy, mecze siw strasznie, twardnienia tez mam i dosc dlugo trzymaja a tu nic...
Aggie ciezko powiedziec bo z tego co ja wiem to przy karmieniu rosna sporo, a ten stańki jest duzo za duzy teraz? Wiadomo ze i tak dojda wkladki laktacyjne to jednak troche miejsca zajmuje a po co sie sciskac?amela lubi tę wiadomość
-
Kasieńka i moje wielkie gratulacje... Niech malutka zdrowo się chowa !!!!
ja po wizycie... szyjka skrócona do 1 cm i rozwarcie na 3 cm...
a na 4 mam umówionego fryzjera...ciekawe czy dotrwam...
Ruda27, Magda2013, Dodi, celia, Camille87, Moni&, amela, Kajoni, MILA, le'nutka, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Aggie na pewnie na poczatku piersi beda nabrzmiale i pelne wyciekajacego mleka plus wkladki laktacyne wiec chyba spoko te o rozmiar wieksze sama musisz przymierzyc i zobaczyc czy to mozliwe zeby az tyle urosly....a tak z innej strony to wiecie co jest smieszne przy karmieniu piersia jak jedym cycem karmisz to na poczatku i z drugiego mleko leci bynajmiej ja tak mialam:d
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tak też mi to powiedziała...
mi tam się nie śpieszy ... 4 mam umówioną wizytę u fryzjera... i mam zamiar dotrwać
ninkapa tak natura nas stworzyła... na początku karmienia leci jakby rzadsze mleko by dziecko mogło się napić potem leci to "gęstsze" i aby dziecko dwa razy nie piło rzadkiego podczas karmienia z drugiej jakby machinalnie opróżnia się to rzadkie...
tak mi tłumaczyła to położnaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 18:55
Ruda27, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Ja również gratuluje Kasieńka córeczki i zyczę wytrwałości w byciu mamusią
Tyle tu się dzieje coraz więcej
któras pisała o tej krzepliwości to Ja też wczoraj miałam przygodę nawet nie wiem gdzie ale sie odarłam na nodze i sąsiadka do mnie mowi że mam nogę we krwi no to spojrzałam a tam rzeczywiscie dużo tegoposzłam umyć a tam się okazało że ranka to może jak kropka od szpilki gdzieś się odarłam a krew poleciała a że mamy jej dużo no bo przyrost w ciąży to chyba 2 dodatkowe litry więc pewnie większe ciśnienie jest
-
Camilla dobry pomysl z tym leczem
musze nad tym pomyslec
Mozna by pogotowac co nieco i powkladac do sloikow..np bigos jeszcze. Bo w zamrazalniku nie mam miejsca. A tak maz bedzie mial co jesc
Positive no to sie moze cos zaczac na dniach u CiebieCamille87, Macca, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jej ale wiesci! Kasienka gratuluje jaka duza córcia!! potem prosimy o wiecej szczegółów:D
Daria nie wiem ja zmienilam nastawienie nie bede myslec czy cos sie zaczyna czy nie, bedzie co ma byc i kiedy, a niech mi wody odchodza nawet w sklepie jakos sobie trzeba bedzie poradzic, na razie dostalam powera i sprzatam,duzo chodze, na 3 pietro to niemalze wbiegam:P dzis zaliczylam dwa spacerki, nogi mi wchodza do d... ale moglabym przejsc jeszcze raz:P
Positive to u Ciebie tez sie niedlugo moze zaczac!celia, Dodi, Aggie, Ruda27, positive lubią tę wiadomość
Monis
[/link]