WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli porod sie zaczyna, czy odejsciem wod czy skurczami to jedzie siw do szpitala i zadne skierowanie nie potrzebne - porodowka i tyle. Natomiast jesli nic sie nie dzieje i porod trzeba wywolac wowczas potrzebne skierowanie - moje tez jest "do porodu" z data 6.08 wiec wczesniej nie moge isc na to wywolanie.
    Co do ktg to nie wiem bo u mnie nie robia..
    My po sniadanku :-)

celia, amela, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skierowaniu nie mam napisanej daty kiedy mam się stawić do porodu

Ja też po śniadaniu, zaraz biore książke i ide należak, fajny wiaterek wieje i jakieś chmury się pojawiły, moze popada później :)

Dodi, Ruda27, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popadal o he i trochę jeszcze kropi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Mila współczuję nieprzespanej nocy :/ jeszcze trochę trzeba się pomęczyć, ale jest już bliżej końca niż dalej, więc pewnie dasz radę jak i reszta dziewczyn...

Celia super waga Justysi :) co prawda jednak zostaje Ci cesarka, ale przynajmniej wiesz kiedy córcię przytulisz <3

Kamila Kubuś tez ma super wagę i tak jak piszesz w sam raz na poród sn :) teraz tylko czekać aż księciuniowi zachce się wyjść <3

Mika, Aggie, celia nie jestem w stanie wyobrazić sobie Waszych dolegliwości związanych z drętwieniem i bólem rąk i strasznie Wam współczuję. Pewnie po porodzie wszystko zniknie jak ręką odjął, ale póki co życzę jak najmniejszych bóli :/

standardowo gratuluję nowych tygodni i donoszonych ciąż :)

mala_mi widzę, że Ty również miałaś nocną akcję :/ najważniejsze, że wszystko jest ok na tą chwilę i nic tylko czekać spokojnie, aż się poród rozkręci na dobre :)

Moni& cieszę się, ze humor masz nieco lepszy i powera do działania nabyłaś :D może to jakiś zwiastun? :P

Quendi odganiam Twoje złe myśli.... napewno wszystko będzie w porzadku i pamiętaj, że wszystko bierze się z głowy, tak więc najważniejsze jest Twoje pozytywne nastawienie <3

Kasieńka trzymam kciuki byś już była po :)

Madzikovy gratuluję córeczki <3 super, ze wczoraj już zostałaś mamusią a Zuzanka jest przecudna :* wszystkiego dobrego dla Was :)

Paulia Ty się nie przejmuj opiniami innym tak jak piszą dziewczyny. Najważniejsze byście byli oboje zadowoleni i Ty i Marcel a w tej sytuacji sposób karmienia wydaje się być najmniej ważny. Będzie dobrze :)

a ja od wczoraj zeschizowana byłam jak nigdy :( od ok. 21 Amelka praktycznie wogóle się nie ruszała i myślałam, że ocipieję bo wieczorem zazwyczaj szalała z trudem zasnęłam przed 24 i mówię, pewnie twardo spala ale rano powinno być lepiej i co i dupa, dalej cisza :/ pojechałam na badania, potem do diabetologa, potem napisałam smsa do mojego gina a Ten kazał przyjechać na KTG... okazało się, że niepotrzebnie świruję, bo wszystko jest ok, zapis prawidłowy, ruchy były, skurczy brak :) wystraszylam się jak nigdy i nie chciałabym by mi córa takie akcje urządzała.....

z tego co mi wiadomo to żadnego skierowania do szpitala nie potrzeba chyba że to coś innego tak jak pisze Kama niż naturalnie rozpoczęta akcja porodowa ;)

idę w końcu coś ogarnąć w domu, zrobić jakiś obiad....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:13

mala_mi, celia, Magda2013, Camille87, Quendi, Mika 28 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to mala Ci stracha napedzila.. Dobrze ze wszystko jest ok! :)

Dodi lubi tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje szczesliwym Mamusiom ze juz tula swoje szczescia :-)
    mnie 2-3 razy w ciagu dnia brzuch pobolewa jak na @ ale skurczy to chyba nie mam na szczescie, jeszcze na lutku jestem i musimy wytrwac conajmniej 2 tyg w dwupaku.
    A dzisiaj przyszla wyczekana paczka z ciuszkami dla Julka - cuda, cudenka! 1,5h rozpakowywalam oczywiscie ze wstepnym ogladaniem hehe:-) zaszalala tesciowa, nie ma co! teraz tylko pranie, prasowanie, segregowanie wg rozmiarow i...trzeba znalezc miejsce w szafie! (tymczasowo bedziemy mieszkac u rodzicow bo nasz blok w remoncie a komoda Julianowa zostala tam) Wiec Mama sie smieje ze szafe trzeba dokupic hehe :-)
    A i trzymam kciuki za dziewczyny rozpakowujace sie obecnie lub za pare chwil ;-)

Dodi, Moni&, Ruda27, celia, Magda2013, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to jakiego :( lekarz życzył mi dużo spokoju :P
    myślałam, ze na końcówce takie rzeczy już nie będą miały miejsca a jednak :/

a Ty Rudzielcu kofany jak się czujesz?

Ruda27 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to mala psotnica! dobrze ze pojechalas sprawdzic, jestes spokojniejsza i wiesz ze wszystko ok!:)
    ja mam skierowanie tylko z data wystawienia czyli 28.07 i wpisane ze wystawiono w 38 tc ale wszystkiego sie dowiem w poniedzialek na wizycie.
    Dodi nie wiem moze wlacza mi sie syndrom wicia gniazda bo znowu mnie wzielo na porzadki w szafkach i takie tam:P wczoraj mojemu powiedzialam ze mam juz sama siebie dosc i tych swoich hustawek nastroju i chce juz urodzic:P
    u mnie cieplo ale nie za goraco wybywam zaraz na ogrodek:P

Dodi, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le nutka ogladanie ubranek i przygotowywanie to czysta przyjemnosc :)

Dodi kochana, czuje sie dobrze, plecy bola i czasami brzuch jak na @... Siedze i robie karuzele dla synka :)

Monia moze cos sie zbliza? :)

Dodi, le'nutka, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrze, że zajęcie sobie znalazłaś, przynajmniej nie zawracasz sobie głowy czekaniem i hormonalnymi jazdami :P a moja mała faktycznie psotnica :) masz rację... jestem spokojniejsza :)

Daria w takim razie czekamy również na rozwój wydarzeń u Ciebie :*

lenutka super sprawa z tą wyprawką :) mimo to, ze te ciuszki maleńkie są takie cudne to nie wiem czy miałabym teraz siły i ochotę żeby to prać aktualnie i prasować bo jak leże to się ze mnie leje a nie mówię jak coś robię :/ ostatnio jak prasowałam o 21 to pot mi się lał po nogach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:45

Ruda27, celia, Moni& lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi,Amelka miala twardy sen :P ale dobrze ze pojechalas na ktg. JA tez bym pojechala :)
    Lenutka to super zajecie masz na najblizsze dni :) zycze duzo sily ;)

A ja wrocilam z apteki,po drodze zaszlam jeszcze na poczte i do sklepu,teraz dokonczylam zupke i jestem wykonczona,do wieczora nic nie robie.

Dodi, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sje zdrzemnelam godzinke, ale mimo wiatraka strasznie sie spocilam :/

Dziewzyny, to macie dziwne te skierowania, chyba ze juz teraz szpital decyduje zamiast gin, kiedy was polozyc w przypadku ewentualnego wywolania - pewnie co szpital to obyczaj ;-)
    Mnie juz maksymalnie tydzien dzieli od porodu, wciaz licze na spontaniczna akcje bo boje sie wywolywania..

Co do ubranek to niezmiernie sie ciesze ze wszystko mam juz poprane i poprasowane uff nie widze siebie teraz prasujacej w te upaly! ;-)

celia, Kajoni lubią tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem ze to sama przyjemnosc, juz jak rozpakowywalam to siedzialam z bananem na buzi i gadalam do brzucha w zachwytach hehe;-) z prasowaniem na szczescie mama sie juz zapowiedziala ze pomoze wiec nie bedzie tak zle :-)

Ruda27, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny co mi sie stalo przed chwila... leze sobie grzecznie na lozku czytajac forum i tak sobie dlonia przejechalam po ramieniu i czuje ze cos mam mokra reke, ja patrze a dlon we krwi, patrze na ramie krew ciurkiem leci, masakra jak sie wystraszylam :/ mialam tam chyba jakis maly strupek miniaturowy po jakims ukaszeniu pewnie no ale bez przesady. Jutro musze rano na badanie krzepliwosci isc.

MILA lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Dziś o 12.40 sn przyszla na swiat najpiekniejsza istotka na swiecie. Moja corcia. Wazy 3940 i ma 58 cm. Punktow 10/10. Jest cudowna i kocham ja najmocniej jak tylko mozna. Maz byl przy porodzie. Bardzo mnie wspieral i pomagal. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Buziaki

agapast, Ruda27, le'nutka, kada24, Dodi, Magda2013, Camille87, Sylka, Quendi, Aggie, celia, Macca, amela, Nadia, mika1987, justyna14, Paulia87, Kajoni, positive, Mika 28, mala_mi, Moni&, MILA, RewolucjaSięDzieje, karm3lka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Kasieńka, wspaniałe wieści!

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka jak cudnie! Gratuluje kochana <3

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje KASIA!!!!!!! caluski dla was!!!

ja sie nadal mecze juz bardziej na dole mnie boli i coraz czesciej chodze do wc i mam uplawy biale ale nie poddaje sie jeszcze nie mam co 10 min skurczy wiec jestem w domuu

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka świetna wiadomość!!! gratuluję serdecznie zdrowej i dużej córci <3 wszystkiego dobrego dla Was :*

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka moje gratulacje !! Wrzuc jakas foteczke coreczki :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ