Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny jesli porod sie zaczyna, czy odejsciem wod czy skurczami to jedzie siw do szpitala i zadne skierowanie nie potrzebne - porodowka i tyle. Natomiast jesli nic sie nie dzieje i porod trzeba wywolac wowczas potrzebne skierowanie - moje tez jest "do porodu" z data 6.08 wiec wczesniej nie moge isc na to wywolanie.
Co do ktg to nie wiem bo u mnie nie robia..
My po sniadankucelia, amela, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
Ja na skierowaniu nie mam napisanej daty kiedy mam się stawić do porodu
Ja też po śniadaniu, zaraz biore książke i ide należak, fajny wiaterek wieje i jakieś chmury się pojawiły, moze popada późniejDodi, Ruda27, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
hej dziewczyny
Mila współczuję nieprzespanej nocyjeszcze trochę trzeba się pomęczyć, ale jest już bliżej końca niż dalej, więc pewnie dasz radę jak i reszta dziewczyn...
Celia super waga Justysico prawda jednak zostaje Ci cesarka, ale przynajmniej wiesz kiedy córcię przytulisz
Kamila Kubuś tez ma super wagę i tak jak piszesz w sam raz na poród snteraz tylko czekać aż księciuniowi zachce się wyjść
Mika, Aggie, celia nie jestem w stanie wyobrazić sobie Waszych dolegliwości związanych z drętwieniem i bólem rąk i strasznie Wam współczuję. Pewnie po porodzie wszystko zniknie jak ręką odjął, ale póki co życzę jak najmniejszych bóli
standardowo gratuluję nowych tygodni i donoszonych ciąż
mala_mi widzę, że Ty również miałaś nocną akcjęnajważniejsze, że wszystko jest ok na tą chwilę i nic tylko czekać spokojnie, aż się poród rozkręci na dobre
Moni& cieszę się, ze humor masz nieco lepszy i powera do działania nabyłaśmoże to jakiś zwiastun?
Quendi odganiam Twoje złe myśli.... napewno wszystko będzie w porzadku i pamiętaj, że wszystko bierze się z głowy, tak więc najważniejsze jest Twoje pozytywne nastawienie
Kasieńka trzymam kciuki byś już była po
Madzikovy gratuluję córeczkisuper, ze wczoraj już zostałaś mamusią a Zuzanka jest przecudna :* wszystkiego dobrego dla Was
Paulia Ty się nie przejmuj opiniami innym tak jak piszą dziewczyny. Najważniejsze byście byli oboje zadowoleni i Ty i Marcel a w tej sytuacji sposób karmienia wydaje się być najmniej ważny. Będzie dobrze
a ja od wczoraj zeschizowana byłam jak nigdyod ok. 21 Amelka praktycznie wogóle się nie ruszała i myślałam, że ocipieję bo wieczorem zazwyczaj szalała z trudem zasnęłam przed 24 i mówię, pewnie twardo spala ale rano powinno być lepiej i co i dupa, dalej cisza
pojechałam na badania, potem do diabetologa, potem napisałam smsa do mojego gina a Ten kazał przyjechać na KTG... okazało się, że niepotrzebnie świruję, bo wszystko jest ok, zapis prawidłowy, ruchy były, skurczy brak
wystraszylam się jak nigdy i nie chciałabym by mi córa takie akcje urządzała.....
z tego co mi wiadomo to żadnego skierowania do szpitala nie potrzeba chyba że to coś innego tak jak pisze Kama niż naturalnie rozpoczęta akcja porodowa
idę w końcu coś ogarnąć w domu, zrobić jakiś obiad....Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:13
mala_mi, celia, Magda2013, Camille87, Quendi, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje szczesliwym Mamusiom ze juz tula swoje szczescia
mnie 2-3 razy w ciagu dnia brzuch pobolewa jak na @ ale skurczy to chyba nie mam na szczescie, jeszcze na lutku jestem i musimy wytrwac conajmniej 2 tyg w dwupaku.
A dzisiaj przyszla wyczekana paczka z ciuszkami dla Julka - cuda, cudenka! 1,5h rozpakowywalam oczywiscie ze wstepnym ogladaniem hehe:-) zaszalala tesciowa, nie ma co! teraz tylko pranie, prasowanie, segregowanie wg rozmiarow i...trzeba znalezc miejsce w szafie! (tymczasowo bedziemy mieszkac u rodzicow bo nasz blok w remoncie a komoda Julianowa zostala tam) Wiec Mama sie smieje ze szafe trzeba dokupic hehe
A i trzymam kciuki za dziewczyny rozpakowujace sie obecnie lub za pare chwilDodi, Moni&, Ruda27, celia, Magda2013, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość
-
Dodi to mala psotnica! dobrze ze pojechalas sprawdzic, jestes spokojniejsza i wiesz ze wszystko ok!
ja mam skierowanie tylko z data wystawienia czyli 28.07 i wpisane ze wystawiono w 38 tc ale wszystkiego sie dowiem w poniedzialek na wizycie.
Dodi nie wiem moze wlacza mi sie syndrom wicia gniazda bo znowu mnie wzielo na porzadki w szafkach i takie tam:P wczoraj mojemu powiedzialam ze mam juz sama siebie dosc i tych swoich hustawek nastroju i chce juz urodzic:P
u mnie cieplo ale nie za goraco wybywam zaraz na ogrodek:PDodi, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Monia dobrze, że zajęcie sobie znalazłaś, przynajmniej nie zawracasz sobie głowy czekaniem i hormonalnymi jazdami
a moja mała faktycznie psotnica
masz rację... jestem spokojniejsza
Daria w takim razie czekamy również na rozwój wydarzeń u Ciebie :*
lenutka super sprawa z tą wyprawkąmimo to, ze te ciuszki maleńkie są takie cudne to nie wiem czy miałabym teraz siły i ochotę żeby to prać aktualnie i prasować bo jak leże to się ze mnie leje a nie mówię jak coś robię
ostatnio jak prasowałam o 21 to pot mi się lał po nogach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:45
Ruda27, celia, Moni& lubią tę wiadomość
-
Dodi,Amelka miala twardy sen
ale dobrze ze pojechalas na ktg. JA tez bym pojechala
Lenutka to super zajecie masz na najblizsze dnizycze duzo sily
A ja wrocilam z apteki,po drodze zaszlam jeszcze na poczte i do sklepu,teraz dokonczylam zupke i jestem wykonczona,do wieczora nic nie robie.Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sje zdrzemnelam godzinke, ale mimo wiatraka strasznie sie spocilam
Dziewzyny, to macie dziwne te skierowania, chyba ze juz teraz szpital decyduje zamiast gin, kiedy was polozyc w przypadku ewentualnego wywolania - pewnie co szpital to obyczaj
Mnie juz maksymalnie tydzien dzieli od porodu, wciaz licze na spontaniczna akcje bo boje sie wywolywania..
Co do ubranek to niezmiernie sie ciesze ze wszystko mam juz poprane i poprasowane uff nie widze siebie teraz prasujacej w te upaly!celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
wiem wiem ze to sama przyjemnosc, juz jak rozpakowywalam to siedzialam z bananem na buzi i gadalam do brzucha w zachwytach hehe;-) z prasowaniem na szczescie mama sie juz zapowiedziala ze pomoze wiec nie bedzie tak zle
Ruda27, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
jeju dziewczyny co mi sie stalo przed chwila... leze sobie grzecznie na lozku czytajac forum i tak sobie dlonia przejechalam po ramieniu i czuje ze cos mam mokra reke, ja patrze a dlon we krwi, patrze na ramie krew ciurkiem leci, masakra jak sie wystraszylam
mialam tam chyba jakis maly strupek miniaturowy po jakims ukaszeniu pewnie no ale bez przesady. Jutro musze rano na badanie krzepliwosci isc.
MILA lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny. Dziś o 12.40 sn przyszla na swiat najpiekniejsza istotka na swiecie. Moja corcia. Wazy 3940 i ma 58 cm. Punktow 10/10. Jest cudowna i kocham ja najmocniej jak tylko mozna. Maz byl przy porodzie. Bardzo mnie wspieral i pomagal. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Buziaki
agapast, Ruda27, le'nutka, kada24, Dodi, Magda2013, Camille87, Sylka, Quendi, Aggie, celia, Macca, amela, Nadia, mika1987, justyna14, Paulia87, Kajoni, positive, Mika 28, mala_mi, Moni&, MILA, RewolucjaSięDzieje, karm3lka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gratulacje KASIA!!!!!!! caluski dla was!!!
ja sie nadal mecze juz bardziej na dole mnie boli i coraz czesciej chodze do wc i mam uplawy biale ale nie poddaje sie jeszcze nie mam co 10 min skurczy wiec jestem w domuu