Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesli porod sie zaczyna, czy odejsciem wod czy skurczami to jedzie siw do szpitala i zadne skierowanie nie potrzebne - porodowka i tyle. Natomiast jesli nic sie nie dzieje i porod trzeba wywolac wowczas potrzebne skierowanie - moje tez jest "do porodu" z data 6.08 wiec wczesniej nie moge isc na to wywolanie.
    Co do ktg to nie wiem bo u mnie nie robia..
    My po sniadanku :-)

celia, amela, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skierowaniu nie mam napisanej daty kiedy mam się stawić do porodu

Ja też po śniadaniu, zaraz biore książke i ide należak, fajny wiaterek wieje i jakieś chmury się pojawiły, moze popada później :)

Dodi, Ruda27, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popadal o he i trochę jeszcze kropi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)

Mila współczuję nieprzespanej nocy :/ jeszcze trochę trzeba się pomęczyć, ale jest już bliżej końca niż dalej, więc pewnie dasz radę jak i reszta dziewczyn...

Celia super waga Justysi :) co prawda jednak zostaje Ci cesarka, ale przynajmniej wiesz kiedy córcię przytulisz <3

Kamila Kubuś tez ma super wagę i tak jak piszesz w sam raz na poród sn :) teraz tylko czekać aż księciuniowi zachce się wyjść <3

Mika, Aggie, celia nie jestem w stanie wyobrazić sobie Waszych dolegliwości związanych z drętwieniem i bólem rąk i strasznie Wam współczuję. Pewnie po porodzie wszystko zniknie jak ręką odjął, ale póki co życzę jak najmniejszych bóli :/

standardowo gratuluję nowych tygodni i donoszonych ciąż :)

mala_mi widzę, że Ty również miałaś nocną akcję :/ najważniejsze, że wszystko jest ok na tą chwilę i nic tylko czekać spokojnie, aż się poród rozkręci na dobre :)

Moni& cieszę się, ze humor masz nieco lepszy i powera do działania nabyłaś :D może to jakiś zwiastun? :P

Quendi odganiam Twoje złe myśli.... napewno wszystko będzie w porzadku i pamiętaj, że wszystko bierze się z głowy, tak więc najważniejsze jest Twoje pozytywne nastawienie <3

Kasieńka trzymam kciuki byś już była po :)

Madzikovy gratuluję córeczki <3 super, ze wczoraj już zostałaś mamusią a Zuzanka jest przecudna :* wszystkiego dobrego dla Was :)

Paulia Ty się nie przejmuj opiniami innym tak jak piszą dziewczyny. Najważniejsze byście byli oboje zadowoleni i Ty i Marcel a w tej sytuacji sposób karmienia wydaje się być najmniej ważny. Będzie dobrze :)

a ja od wczoraj zeschizowana byłam jak nigdy :( od ok. 21 Amelka praktycznie wogóle się nie ruszała i myślałam, że ocipieję bo wieczorem zazwyczaj szalała z trudem zasnęłam przed 24 i mówię, pewnie twardo spala ale rano powinno być lepiej i co i dupa, dalej cisza :/ pojechałam na badania, potem do diabetologa, potem napisałam smsa do mojego gina a Ten kazał przyjechać na KTG... okazało się, że niepotrzebnie świruję, bo wszystko jest ok, zapis prawidłowy, ruchy były, skurczy brak :) wystraszylam się jak nigdy i nie chciałabym by mi córa takie akcje urządzała.....

z tego co mi wiadomo to żadnego skierowania do szpitala nie potrzeba chyba że to coś innego tak jak pisze Kama niż naturalnie rozpoczęta akcja porodowa ;)

idę w końcu coś ogarnąć w domu, zrobić jakiś obiad....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:13

mala_mi, celia, Magda2013, Camille87, Quendi, Mika 28 lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to mala Ci stracha napedzila.. Dobrze ze wszystko jest ok! :)

Dodi lubi tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje szczesliwym Mamusiom ze juz tula swoje szczescia :-)
    mnie 2-3 razy w ciagu dnia brzuch pobolewa jak na @ ale skurczy to chyba nie mam na szczescie, jeszcze na lutku jestem i musimy wytrwac conajmniej 2 tyg w dwupaku.
    A dzisiaj przyszla wyczekana paczka z ciuszkami dla Julka - cuda, cudenka! 1,5h rozpakowywalam oczywiscie ze wstepnym ogladaniem hehe:-) zaszalala tesciowa, nie ma co! teraz tylko pranie, prasowanie, segregowanie wg rozmiarow i...trzeba znalezc miejsce w szafie! (tymczasowo bedziemy mieszkac u rodzicow bo nasz blok w remoncie a komoda Julianowa zostala tam) Wiec Mama sie smieje ze szafe trzeba dokupic hehe :-)
    A i trzymam kciuki za dziewczyny rozpakowujace sie obecnie lub za pare chwil ;-)

Dodi, Moni&, Ruda27, celia, Magda2013, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i to jakiego :( lekarz życzył mi dużo spokoju :P
    myślałam, ze na końcówce takie rzeczy już nie będą miały miejsca a jednak :/

a Ty Rudzielcu kofany jak się czujesz?

Ruda27 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to mala psotnica! dobrze ze pojechalas sprawdzic, jestes spokojniejsza i wiesz ze wszystko ok!:)
    ja mam skierowanie tylko z data wystawienia czyli 28.07 i wpisane ze wystawiono w 38 tc ale wszystkiego sie dowiem w poniedzialek na wizycie.
    Dodi nie wiem moze wlacza mi sie syndrom wicia gniazda bo znowu mnie wzielo na porzadki w szafkach i takie tam:P wczoraj mojemu powiedzialam ze mam juz sama siebie dosc i tych swoich hustawek nastroju i chce juz urodzic:P
    u mnie cieplo ale nie za goraco wybywam zaraz na ogrodek:P

Dodi, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le nutka ogladanie ubranek i przygotowywanie to czysta przyjemnosc :)

Dodi kochana, czuje sie dobrze, plecy bola i czasami brzuch jak na @... Siedze i robie karuzele dla synka :)

Monia moze cos sie zbliza? :)

Dodi, le'nutka, Moni& lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dobrze, że zajęcie sobie znalazłaś, przynajmniej nie zawracasz sobie głowy czekaniem i hormonalnymi jazdami :P a moja mała faktycznie psotnica :) masz rację... jestem spokojniejsza :)

Daria w takim razie czekamy również na rozwój wydarzeń u Ciebie :*

lenutka super sprawa z tą wyprawką :) mimo to, ze te ciuszki maleńkie są takie cudne to nie wiem czy miałabym teraz siły i ochotę żeby to prać aktualnie i prasować bo jak leże to się ze mnie leje a nie mówię jak coś robię :/ ostatnio jak prasowałam o 21 to pot mi się lał po nogach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:45

Ruda27, celia, Moni& lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi,Amelka miala twardy sen :P ale dobrze ze pojechalas na ktg. JA tez bym pojechala :)
    Lenutka to super zajecie masz na najblizsze dni :) zycze duzo sily ;)

A ja wrocilam z apteki,po drodze zaszlam jeszcze na poczte i do sklepu,teraz dokonczylam zupke i jestem wykonczona,do wieczora nic nie robie.

Dodi, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sje zdrzemnelam godzinke, ale mimo wiatraka strasznie sie spocilam :/

Dziewzyny, to macie dziwne te skierowania, chyba ze juz teraz szpital decyduje zamiast gin, kiedy was polozyc w przypadku ewentualnego wywolania - pewnie co szpital to obyczaj ;-)
    Mnie juz maksymalnie tydzien dzieli od porodu, wciaz licze na spontaniczna akcje bo boje sie wywolywania..

Co do ubranek to niezmiernie sie ciesze ze wszystko mam juz poprane i poprasowane uff nie widze siebie teraz prasujacej w te upaly! ;-)

celia, Kajoni lubią tę wiadomość

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem ze to sama przyjemnosc, juz jak rozpakowywalam to siedzialam z bananem na buzi i gadalam do brzucha w zachwytach hehe;-) z prasowaniem na szczescie mama sie juz zapowiedziala ze pomoze wiec nie bedzie tak zle :-)

Ruda27, Dodi, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny co mi sie stalo przed chwila... leze sobie grzecznie na lozku czytajac forum i tak sobie dlonia przejechalam po ramieniu i czuje ze cos mam mokra reke, ja patrze a dlon we krwi, patrze na ramie krew ciurkiem leci, masakra jak sie wystraszylam :/ mialam tam chyba jakis maly strupek miniaturowy po jakims ukaszeniu pewnie no ale bez przesady. Jutro musze rano na badanie krzepliwosci isc.

MILA lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Dziś o 12.40 sn przyszla na swiat najpiekniejsza istotka na swiecie. Moja corcia. Wazy 3940 i ma 58 cm. Punktow 10/10. Jest cudowna i kocham ja najmocniej jak tylko mozna. Maz byl przy porodzie. Bardzo mnie wspieral i pomagal. Jestem najszczesliwsza na swiecie. Buziaki

agapast, Ruda27, le'nutka, kada24, Dodi, Magda2013, Camille87, Sylka, Quendi, Aggie, celia, Macca, amela, Nadia, mika1987, justyna14, Paulia87, Kajoni, positive, Mika 28, mala_mi, Moni&, MILA, RewolucjaSięDzieje, karm3lka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • agapast Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację Kasieńka, wspaniałe wieści!

Michałek urodził się 10 sierpnia 2014 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka jak cudnie! Gratuluje kochana <3

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje KASIA!!!!!!! caluski dla was!!!

ja sie nadal mecze juz bardziej na dole mnie boli i coraz czesciej chodze do wc i mam uplawy biale ale nie poddaje sie jeszcze nie mam co 10 min skurczy wiec jestem w domuu

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Dodi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka świetna wiadomość!!! gratuluję serdecznie zdrowej i dużej córci <3 wszystkiego dobrego dla Was :*

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka moje gratulacje !! Wrzuc jakas foteczke coreczki :)

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ