Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZUZANKO WITAMY CIE NA ŚWIECIE
DUŻO ZDRÓWKA DLA CIEBIE I MAMUSI
WITAMY NA ŚWIECIE
Pekinka82 13.08 EMIL/ 12.07 - sn
marderkowa Mila/ 14.07 - CC
Paulia87 18.08 MARCELEK/ 25.07 - CC
Jus1985 18.08/ 27.07
Madzikovy 29.07 ZUZANKA/ 29.07 - CC
CZEKAMY NA :
Camille87 - - 29.07 SYNKUBUŚ
Ruda27 - - 31.07 SYNNATANIEL
Domi IRL - - 1.08-- CC
Kajoni - - 01.08 SYNADAŚ - CC
Kasieńka:) - - 01.08 CÓRKA
Lanusia93 - - 01.08 CÓRKALILIENKA
Amela - - 03.08 CÓRKANELKA
Magda2013 - - 3.08 CÓRKAMAJECZKA
Moni& - - 4.08 SYNKACPEREK
mala_mi - 06.08 CÓRKAKLARA - CC
Niebieska - - 10.08 SYNKACPEREK
Celia – - 12.08 CÓRKAJUSTYSIA - CC
Kada24 - - 12.08 SYNMATEUSZEK
Nezumi - - 13.08 CÓRKAALICJA
agapast - - 13.08 SYNMICHAŁEK
Positive - - 14.08CÓRKA ALICJA
Quendi - - 18.08SYN HUBERT
Ninkapa - - 19.08 SYNLUCAS
Mila - - 19.08 SYNBARTUŚ - CC
Sproquette - - 20.08CÓRKA JULKA
_Cleo_ - 21.08 CÓRKA
Mika 28 - - 22.08 CÓRKAJULCIA
Mika1987 - - 23.08 CÓRKAMAJUSIA
Aggie - - 24.08 CÓRKAMAJECZKA
ona20 - - 24.08 CÓRKAOLIWIA
Sylka - - 25.08. SYNOLAV
le'nutka - - 27.08SYN JULIAN
aicha - - 29.08 CÓRKAMADZIA
Nadia - - 30.08 CÓRKAALICJA
Dodi- - 30.08 CÓRKAAMELKA
Camille87, MILA, Magda2013, celia, Kajoni, mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
chyba na ktg to nie trzeba kieć skierowania tylko do porodu, ja mam napisane na skierowaniu "do porodu"
Mi gin kazał przyjść w dniu terminu na ktg ale u mnie to bedzie dzień po bo 3 wypada w niedziele. Milcia To chyba Twój lekarz powie Ci kiedy bedziesz musiała się stawić na ktg
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Kamilko nie wiem czy to nie przez witaminke ktora wzielam w sumie na czczo ale popilam duza iloscia wody...wole jeszcze poczekac 2 tyg a wtedy niech sie dzieje wola nieba....
ja juz uciekam do kolezanki bo mozna dostac nerwicy z moimi chlopcamiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:36
Camille87 lubi tę wiadomość
-
MILA wrote:dziewczyny jak to jest z tym KTG w szpitalu?? to trzeba miec skierowanie?
bo tak się zastanawiałam gdybym chciała pojechać to jak to sie załatwia??
nie chce żeby mnie w szpitalu zostawili tylko sptrawdzili ??
ja jak poszłam pierwszy raz na ktg do szpitala w którym chcę rodzić, to w sumie wcześniej dzwoniłam się umówić. I czekałam na termin 2 tygodnie prawie. A były kobietki, które miały napisane na kartkach skierowanie od swoich lekarzy z prośbą o ktg. Ale zawsze możesz coś powymyślać, że coś Ci się dzieje, to jak pojedziesz to przyjmą Cię od ręki?
U nas dziś jakoś chłodniej, choć już widzę, że słońce wychodzi, więc za niedługo zrobi się parówa. U mnie noc też średnio udana, wiele razy się budziłam, ciężko mi się obraca z boku na bok, bo strasznie mnie boli spojenie łonowe, mega po prostu. A rano obudził mnie, nie wiem, czy to skurcz, ale taki mega silny ból, jak się nie raz ma przy zaparciach, że się chce a nie może. Myślałam, że muszę iść do wc, ale okazało się że nic z tego, więc ja nie wiem, czy to skurcze tak bolą czy jak?
Madzikovy, cudna królewnaDbajcie o siebie, niczym się nie przejmuj, masz swoje szczęście i nim się ciesz
Paulka, tak jak moje przedmówczynie. Nie sugeruj się opiniami innych ludzi, to Ty masz być szczęśliwa i Twoje dziecko, a jeśli droga do tego szczęścia nie prowadzi przez karmienie piersią, to sobie odpuść i tyle. Nie każdy ma taką możliwość, Ty widocznie nie masz, więc po co sobie dodatkowych zmartwień dokładaćTrzymam kciuki za Ciebie i Marcelka, żebyście byli zdrowi
MILA, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość
-
Mila chcialam Ci wkleic pelne cotygodniowe info ale nie moge cofnac do 37tyg
nie wiem czemu
kiedys mozna bylo, cos popierniczyli.
A ja pospalam i dalej bym spala ale za godzine musze do szpitala wychodzic na fizjo a ja dalej w proszku.
MILA lubi tę wiadomość
-
mi juz lekarz wypisał skierowanie do szpitala, tez mnie to dziwi bo myslalam ze na sn nie trzeba skierowania. w poniedzialek sie dowiem wszystkiego co dalej gdyby do terminu nic nie ruszylo. w sumie to wole isc do szpitala na wywolanie niz czekac w domu i sie stresowac czy wszystko jest ok. dziecko dobrze sie rozwija i to jest najwazniejsze wiec niech sie juz rodzi:P
a z waga zaloze sie ze nie bedzie tak duzo gdy sie kacperek urodzi, a lekarz sie ovawia duzej wagi bo stwierdzil ze mam duzy brzuszek jak na taka wage no ale roznie to bywa, znajoma miala malutko brzusio a urodzila dziecko prawie 4 kg.
ja wrocilam ze spacerku, goraco juz, brzuch mnie ciagnie czuje jak glowka jezdzi tam na dole i co chwile klucia. a wieczorkiem jak nie bedzie burzy to kolejny spacerekDodi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Amela jeszcze dwa dni temu też to przechodziłam.. Teraz ulga taka że szok! Nawet długie spodnie mam na dupsku
U nas uznają za normę poród dwa tyg przed terminem i dwa tyg po... Ja w wydruku z usg "datę ostateczną" mam podaną 6.09.celia lubi tę wiadomość
-
MILUŚ, żeby zrobili Ci ktg nie potrzebujesz żadnego skierowania. Po prostu zgłaszasz się na izbę przyjęć i mówisz co Cię niepokoi. Ale do porodu skierowanie jest konieczne. Rodzącej pacjentki bez skierowania chyba by nie odesłali, ale dla własnego spokoju lepiej je mieć.
SYLKA, ale Ci zazdroszczę chłodu!(zresztą, życia w NO też Ci zazdroszczę
). Mila nas zimą ostrzegała, że końcówka ciąży przypadająca w szczycie upałów jest męcząca i puchnąca, i miała wielką rację. Jutro i w piątek ma być odrobinę chłodniej, odetchniemy
Sylka, celia, Dodi, MILA lubią tę wiadomość