X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz zasypiam !
    Dobranoc <3

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki skurcze mam juz co 5 min i jade do szpitala. Mam nadzieje ze tym razem to nie falszywy alarm. Buziaki :*

Macca, Dodi, MILA, Sproquette, Camille87, Aggie, Ruda27, celia, mala_mi, Kajoni, amela, Mika 28, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Kasieńka! Trzymam kciuki, abyś już niedługo przywitała swoje Szczęście :)
    Daj znać co i jak, w miarę możliwości...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 05:44

MILA lubi tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka i ja trzymam kciuki by szybko poszło !!!

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Kasieńka trzymamy kciuki :-)
    Ja przeżyłam dzisiaj chyba najgorszą noc odkąd jestem w ciąży, jeszcze tak źle się nie czułam. Nie spałam kompletnie nic :-( miałam okropne problemy z oddychaniem, nie umiałam zasnąć bo się kuźwa normalnie dusiałam :-(
    brzuch ciążył tak że myslałam że zwariuję :-( brzuch cały czas mi twardniał i tak twardnieje od wczoraj, boli, ze magnez wpieprzam jak cukierki. Matko ledwo na oczy patrzę. Nie mam kompletnie siły :- zaraz sie poryczę - tak mam już dosyć !!! chce już koniec :-( !!!!!

dziewczyny kiedy jest ciąża donoszona??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 06:35

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia współczuję Kochana! Mały uciskał Ci na przepone.
    Odpocznij w dzień.
    Z tego co się orientuje od 37 tygodnia ciąży.

Kasiu trzymamy kciuki!!

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Quendi :-/ własnie czytam na twoim suwaczku że koniec 36 tc to ciąża donoszona :-/

Matko padam na pysk, wracam dzisiaj do domu z działki bo juz sama nie wiem co o tym myśleć. Cały czas boli mnie podbrzusze , jajniki :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila za ciążę donieszona uważa się ciążę w 38 tyg....
    A ja przeżyłam traume wczoraj bo od 16 Marcel wisiał na piersi aż do godz 9 rano niespalam nic a nic nawet oka nie przykleilam... Ból piersi bo sutki ponadrywane i mój płacz który skończył się dziś o 24 to..... Myślałam że to depresja poporodowa tak strasznie płakałam i bólu oraz z bezsilności bo mały płakał tzn darł się w niebo głosy.... Po rozmowie z mama swoją i położna która stwierdziła że miałyby cyca zrobił smoka postanowiłam odstawić go od piersi i przejść na sztuczne mleczko... Wiem pewnie większość z Was jest za natura ale ja nie dałam rady moja Miłość do syna stawała się wkurwieniem rozgoryczenie i bólem... Od 24 dziś jestem nowa mama pełna miłość i zrozumienia dla syna bo jest na butelce..
    Pisze Wam to po to byście wiedziały ze nie jest kolorowo przynajmniej było u mnie... Z piersi leci mleko mi Teraz samo ale zaraz dostane tabletkę na zatrzymanie Pokarmu...
    Kasiu trzymam kciuki

MILA, celia lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz mówił tu w Szpitalu dla nich ciąża donoszona jest w 38 tc...

MILA lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co ty się kobieto przejmujesz ??? !!!! ty mi się tu nie dołuj tylko daj mu butelkę i po zawodach !!! co ty myslisz, ze on bedzie gorszy z tego powodu albo ty gorsza matka ??? w życiu !! on musi byc najedzony bo będzie ci ryczał,
    a jak on bedzie ryczal to ty też - więc nie przejmuj się :-) Ja dokarmiałam córke mm na noc, bo zdarzało mi się tak malo spać ze padałam na pysk i też nie miałam z tego powodu wyrzutów sumienia - nic a nic :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 07:15

Sproquette, Paulia87, Camille87, Macca, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę, to witam Was i ja w donoszonej. :D Wchodzę w ogóle po 2 dniach nieobecności a tu na starcie widzę, że Kasieńka pojechała rodzić. :D Proszę proszę. :) Trzymam kciuki :* I ciekawa jestem jak tam Madzikovy, ktoś coś wie?
    Wstałam dzisiaj wcześniej bo mój Paweł wstaje o 4 do pracy. Poszłam z nim pod prysznic bo prosił, a potem nie mogłam zasnąć i takim jestem dziś rannym ptaszkiem. Dobrze, bo na 10 mam warsztaty karmienia piersią i pewnie by mi się nie chciało wstać jakbym się teraz nie rozbudziła. ;) A i wiem w końcu ile przybrałam na wadze - a więc od początku ciąży 11kg :) Mój były gin to mistrz - zapowiedział mi, że ja więcej niż 12kg nie przybiorę i proszę. ;)
    Mila, jak troszkę Ci przejdzie to odeśpij koniecznie, poczujesz się jak nowo narodzona. :)

Ruda27, celia, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sproquette Madzikowy urodziła wejdz na FB :-)

ale jakby co to piszę Zuzanna ur. 29 lipca, godz 22:13, 3190g, 54cm :-)

sliczna jest :-)

Sproquette, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiolus tu w szpitalu uważają że to zgroza zrzec się karmienia piersią co to oznacza ble ble ble... A że mi nie trzeba dużo wiec powiedziałam im co myślę na ten temat....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 07:31

MILA, Nadia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Milus z tym duszeniem to chyba mialas to samo co ja!
    Ja zmienilam poduszke na wyzsza i juz sie nie dusze, wczesniej spalam za plasko i macica uciskala przepone!

Kasienka powodzenia!

Sproquette, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja nadal w dwupaku Mateusz bardzo nisko gadałam z położna i mówiła ze poród mój książkowy ze dopiero się zaczął eh ale dziś w nocy trochę pospalam tylko nad ranem znowu skurcze

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja, moja noc tez okropna, budzilam sie co godzine, jakies skurcze mnie lapaly :( w dodatku Darka nie bylo bo na nocce... dzis juz normalnie, na 15 do 21 idzie, wiec w nocy bedzie ze mna.

Milus wspolczuje, czasami i ja mam dosc cholernie, zwlaszcza przez 3 rzeczy: mdlosci/wymioty, dretwiejace dlonie i plecy... a Ty zrob jak Kamila napisala, poducha wieksza pod glowe i bedzie lepiej :)

Paula, nie przejmuj sie, nie kazda matka daje rade karmic cycem i nie znaczy to ze jest gorsza :* to jest nowa sytuacja dla kazdej z nas, a po co masz sie stresowac i denerwowac na syna? jesli karmienie wywoluje w Tobie takie emocje to odpusc i sie nie przejmuj, a gdyby sztuczne mleko bylo zle to by go nie bylo ;)

Kasienka, oczywiscie powodzenia :D

Mila gratuluje kolejnego tygodnia, Ewus gratuluje ciazy donoszonej :)

Ja ide sie jeszcze ciut polozyc, moj wrocil to bede mogla sie wtulic ciut kapke :)

Sproquette, Camille87, MILA, Kajoni, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaaał! Faktycznie! Jaka śliczna z niej kruszynka, nie mogę! :D Wzruszyłam się! :D

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • Sproquette Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, gratuluję również. :) Ja już zaczynam pomału miewać paranoję, że zaczynam rodzić. :D
    Kamila, z tą poduchą to jest to. Też nie raz było mi ciężko w nocy, musiałam siadać żeby pooddychać normalnie. A ostatnio zaczęłam podkładać pod głowę dodatkowo poduchę do karmienia i śpi mi się dużo lepiej.

as9mJnk.jpgas9mp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rowniez gratuluje nowych tygodni :-)
    Pomysl z poduszla podsunal mi moj gin ktoremu mowilam o tym problemie bo ja dotychczas spalam na poduszce termoelastycznej wygodnej i zdrowej ale mamy twardy materac wiec nie konca spelniala swoja role - przeprosilam stara poduszke i jest ok! ;-)

Kurde a mi jest tak ciezko wstawac jak nigdy :( z dnia na dzien gorzej..

Kada a Ty w szpitalu? Te skurcze masz regularne czy to ciagle te przepowiadajace? Jak z corka Ci sie udalo tak z synem sie nameczysz ;-)

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu nie będę leżeć na daremno

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 1672 1673 1674 1675 1676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ