X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ale to na polsacie mowili we wydarzeniach..

Mila to wlasnie to,policja znalazla w krzakach ale ona widocznie obok zakladu pracy urodzila bo ja pracownicy przywiezli do szpitala i jeszcze klamala lekarzom ze nie byla w ciazy.

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, co za kurwica :/ ja ja bym rozszarpala na malutenkie kawaleczki :/ sola na piczke :/

Celia, hahaha antenki :P swoja droga ja mam urodziny 15 sierpnia :P siostra 23 :P od niej dostalam zakaz, bo bym popsula jej swieto, a Darek tez dal zakaz bo jej nie lubi i nie chce zeby nasze dziecie swietowalo w dniu urodzin "tej lajzy" :P

Mnie jak na @ boli tylko od czasu do czasu, ale mam czesto dosc takie twardnienia bolesne, uczucie jakby czyms ostrym cos lapalo caly brzuch i sciskalo... hmm moze to skurcze? tylko ja ich nie rozpoznaje? :P

celia, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez sterczace jak mini antenki :D mam nadzieje ze mala nie bedzie miala problemu z ich uchwyceniem w buzce. Ale niczym nie smaruje narazie. A oliwka tez mozna posmarowac ? :)

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje bo mnie strasznie bola... jak juz pisalam pekaja na zalamaniach :( a czy oliwka mozna, nie wiem :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie dalej bardzo bolesne skurcze ale nie regularne... pod prysznicem jest lepiej ale nie bede stala tam ciagle :)

celia, MILA lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i moge sobie pomarzyc :P szyjka zamknieta dostalam skierowanie do szpitala na 6 sierpnia, gin nie wyklucza porodu bo powiedzial ze wustarcza 2 godz skurczow i szyjka sie otworzy ;-)

Kubus wazy 3400 pi razy drzwi bo glowki nie mogl zlapac :-)

agapast, Dodi, celia, Aggie, MILA, Mika 28, Ruda27, Macca, Magda2013, Sylka, amela, mika1987 lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko kochana juz coraz blizej...to duzy juz jest Kubus a niby mial byc z tych mniejszych dzieci u nas podaja szacunkowa wage na podstawie kosci udowej w stosunku do objetosci brzuszka obwodu glowki nie podaja i nawet nie mierza.....3mam za ciebie kciuki zeby jednak te skurcze samoistnie sie pojawily:)

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka wylaz spod tego prysznica bo się pomarszczysz jak.stara baba ha ha ha :-D

Kamilka ty bidulo, ja.bym juz tez nie wytrzymała :-P

a ha KUZWA znowu nie umiem oddychać - mam też już dosyć :-P

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na wstepie gratuluję mamusiom ich posiech które juz są z nimi a reszcie powodzenia w rozwiazaniu. Podczytuje was dosc regularnie ale jestesmy w trakcie prseprowadzki wiec mało sie udzielam. Ja dzis po wizycie mala waży 2800 wszystko wysoko i zamknięte tak więc na poród się nie zapowiada co mnie cieszy bo jeszcze nic nie gotowe. Pozdrawiam każda z osobna trzymajcie się :-)

Ruda27, Dodi, celia, MILA, Magda2013, Camille87, Aggie, Sylka, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jednak w czwartek pojde do szpitala, wtedy jest moja polozna i bede sie lepiej czula jak ona mnie wezmie pod swoje skrzydla :)

Bylam na spacerze, po schodach pochodzilam jestem wypompowana :P

Kamila Kubus nie taki maly :) super ze wszystko dobrze :)
    Aicha ciesze sie ze u Ciebie tez ok! :)

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja juz po wizycie i moge sobie pomarzyc :P szyjka zamknieta dostalam skierowanie do szpitala na 6 sierpnia, gin nie wyklucza porodu bo powiedzial ze wustarcza 2 godz skurczow i szyjka sie otworzy ;-)

Kubus wazy 3400 pi razy drzwi bo glowki nie mogl zlapac :-)

To fajnie dzidziuś średniaczek takie szybko chyba wyskakują :)
    Ja córke jak urodziłam to trzy parcia i była z wagą 3,380 ale pierwsza faza trwała dłuuuugggo
    Już niedługo...

celia, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam teraz tvn style-położne.
    Jedna dziewczyna poszła spać, już była zmeczona, wszyscy poszli coś zjeść-mama, chlopak i co....obudziła się, poczuła takie parcie, dwa razy parła (mówiła że tak jak na kupkę;-) i urodziła. Położna przybiegła a ona stała z Małą na rękach :-)

Magda2013, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no to super :) Kubus tez ladnie wazy ;) To byla Twoja ostatnia juz wizyta ?

Ja mam w pn wizyte,ciekawe czy u mnie sie cos zmienilo z szyjka :D

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za tydzien moze byc jeszcze wiekszy!
    Tak to byla ostatnia wizyta! :-)

Magda2013 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka no to piękna waga Kubusia :) Już nie taki mały :) super !
    Czyli 6 sierpnia idziesz już na wywołanie czy na ktg ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka plan jest taki, ze jesli nie urodze to 6.08 zakladaja mi cewnik na jakies 12-18 godzin (jesli kanal bedzie drozny) jesli nic nie ruszy podaja kroplowke z oxy, po max 3 kroplowkach jesli nic nadal sie nie zadzieje to wtedy cesarka oczywiscie ktg na pobyt w szpitalu bedzie..

Jesli do konca tygodnia nie urodze (gin moj zaczyna urlop od 4.08 :/) to zastanawiam sie nad szpitalem w olsztynie nie w moim miescie.. skoro nie bedzie mojego gina to co mnie tu ciagnie? Poprosilam o skierowanie bez podawania naszego szpitala...

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waga mysle taka w sam raz do porodu sn ;-)

Dodi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga myślę ze super, u mnie pewnie będzie podobna, tydzień temu mała ważyła 3260 :-)

To juz chociaż wiesz mniej więcej co i jak!
    Ale i tak nie wiadomo jakbyś nawet zaczela rodzic do tego 4 sierpnia to czy akurat Twój gin będzie na dyżurze ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 23:18

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga orientacyjna ale najwazniejsze ze jest szansa na min 3 kg :-)
    On jest caly czas w szpitalu jesli nie przyjmuje prywatnie :P mowil mi ze w tym rygodniu ma dyzury jutro piatek o weekend chyba :-)
    Czytam w necie ze szyjka "prawidlowo" rozwiera sie pod wplywem skurczy porodowych wowc brak rozwarcia nic nie przesadza, trzeba czekac na odpowiednie skurcze :)

amela, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obysmy kochana się doczekaly ich !! U mnie są szanse marne ze spotkam akurat mojego gina , ale i tak chce tam rodzic!

Dobranoc ja juz usypiam :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ