X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ale to na polsacie mowili we wydarzeniach..

Mila to wlasnie to,policja znalazla w krzakach ale ona widocznie obok zakladu pracy urodzila bo ja pracownicy przywiezli do szpitala i jeszcze klamala lekarzom ze nie byla w ciazy.

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, co za kurwica :/ ja ja bym rozszarpala na malutenkie kawaleczki :/ sola na piczke :/

Celia, hahaha antenki :P swoja droga ja mam urodziny 15 sierpnia :P siostra 23 :P od niej dostalam zakaz, bo bym popsula jej swieto, a Darek tez dal zakaz bo jej nie lubi i nie chce zeby nasze dziecie swietowalo w dniu urodzin "tej lajzy" :P

Mnie jak na @ boli tylko od czasu do czasu, ale mam czesto dosc takie twardnienia bolesne, uczucie jakby czyms ostrym cos lapalo caly brzuch i sciskalo... hmm moze to skurcze? tylko ja ich nie rozpoznaje? :P

celia, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez sterczace jak mini antenki :D mam nadzieje ze mala nie bedzie miala problemu z ich uchwyceniem w buzce. Ale niczym nie smaruje narazie. A oliwka tez mozna posmarowac ? :)

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smaruje bo mnie strasznie bola... jak juz pisalam pekaja na zalamaniach :( a czy oliwka mozna, nie wiem :P

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie dalej bardzo bolesne skurcze ale nie regularne... pod prysznicem jest lepiej ale nie bede stala tam ciagle :)

celia, MILA lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie i moge sobie pomarzyc :P szyjka zamknieta dostalam skierowanie do szpitala na 6 sierpnia, gin nie wyklucza porodu bo powiedzial ze wustarcza 2 godz skurczow i szyjka sie otworzy ;-)

Kubus wazy 3400 pi razy drzwi bo glowki nie mogl zlapac :-)

agapast, Dodi, celia, Aggie, MILA, Mika 28, Ruda27, Macca, Magda2013, Sylka, amela, mika1987 lubią tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko kochana juz coraz blizej...to duzy juz jest Kubus a niby mial byc z tych mniejszych dzieci u nas podaja szacunkowa wage na podstawie kosci udowej w stosunku do objetosci brzuszka obwodu glowki nie podaja i nawet nie mierza.....3mam za ciebie kciuki zeby jednak te skurcze samoistnie sie pojawily:)

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • MILA Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka wylaz spod tego prysznica bo się pomarszczysz jak.stara baba ha ha ha :-D

Kamilka ty bidulo, ja.bym juz tez nie wytrzymała :-P

a ha KUZWA znowu nie umiem oddychać - mam też już dosyć :-P

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • aicha Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na wstepie gratuluję mamusiom ich posiech które juz są z nimi a reszcie powodzenia w rozwiazaniu. Podczytuje was dosc regularnie ale jestesmy w trakcie prseprowadzki wiec mało sie udzielam. Ja dzis po wizycie mala waży 2800 wszystko wysoko i zamknięte tak więc na poród się nie zapowiada co mnie cieszy bo jeszcze nic nie gotowe. Pozdrawiam każda z osobna trzymajcie się :-)

Ruda27, Dodi, celia, MILA, Magda2013, Camille87, Aggie, Sylka, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jednak w czwartek pojde do szpitala, wtedy jest moja polozna i bede sie lepiej czula jak ona mnie wezmie pod swoje skrzydla :)

Bylam na spacerze, po schodach pochodzilam jestem wypompowana :P

Kamila Kubus nie taki maly :) super ze wszystko dobrze :)
    Aicha ciesze sie ze u Ciebie tez ok! :)

celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja juz po wizycie i moge sobie pomarzyc :P szyjka zamknieta dostalam skierowanie do szpitala na 6 sierpnia, gin nie wyklucza porodu bo powiedzial ze wustarcza 2 godz skurczow i szyjka sie otworzy ;-)

Kubus wazy 3400 pi razy drzwi bo glowki nie mogl zlapac :-)

To fajnie dzidziuś średniaczek takie szybko chyba wyskakują :)
    Ja córke jak urodziłam to trzy parcia i była z wagą 3,380 ale pierwsza faza trwała dłuuuugggo
    Już niedługo...

celia, MILA, Camille87 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam teraz tvn style-położne.
    Jedna dziewczyna poszła spać, już była zmeczona, wszyscy poszli coś zjeść-mama, chlopak i co....obudziła się, poczuła takie parcie, dwa razy parła (mówiła że tak jak na kupkę;-) i urodziła. Położna przybiegła a ona stała z Małą na rękach :-)

Magda2013, MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla no to super :) Kubus tez ladnie wazy ;) To byla Twoja ostatnia juz wizyta ?

Ja mam w pn wizyte,ciekawe czy u mnie sie cos zmienilo z szyjka :D

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No za tydzien moze byc jeszcze wiekszy!
    Tak to byla ostatnia wizyta! :-)

Magda2013 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka no to piękna waga Kubusia :) Już nie taki mały :) super !
    Czyli 6 sierpnia idziesz już na wywołanie czy na ktg ?

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka plan jest taki, ze jesli nie urodze to 6.08 zakladaja mi cewnik na jakies 12-18 godzin (jesli kanal bedzie drozny) jesli nic nie ruszy podaja kroplowke z oxy, po max 3 kroplowkach jesli nic nadal sie nie zadzieje to wtedy cesarka oczywiscie ktg na pobyt w szpitalu bedzie..

Jesli do konca tygodnia nie urodze (gin moj zaczyna urlop od 4.08 :/) to zastanawiam sie nad szpitalem w olsztynie nie w moim miescie.. skoro nie bedzie mojego gina to co mnie tu ciagnie? Poprosilam o skierowanie bez podawania naszego szpitala...

celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waga mysle taka w sam raz do porodu sn ;-)

Dodi lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga myślę ze super, u mnie pewnie będzie podobna, tydzień temu mała ważyła 3260 :-)

To juz chociaż wiesz mniej więcej co i jak!
    Ale i tak nie wiadomo jakbyś nawet zaczela rodzic do tego 4 sierpnia to czy akurat Twój gin będzie na dyżurze ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 23:18

Camille87, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga orientacyjna ale najwazniejsze ze jest szansa na min 3 kg :-)
    On jest caly czas w szpitalu jesli nie przyjmuje prywatnie :P mowil mi ze w tym rygodniu ma dyzury jutro piatek o weekend chyba :-)
    Czytam w necie ze szyjka "prawidlowo" rozwiera sie pod wplywem skurczy porodowych wowc brak rozwarcia nic nie przesadza, trzeba czekac na odpowiednie skurcze :)

amela, celia, Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obysmy kochana się doczekaly ich !! U mnie są szanse marne ze spotkam akurat mojego gina , ale i tak chce tam rodzic!

Dobranoc ja juz usypiam :-)

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 1671 1672 1673 1674 1675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ